Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Относно стикерите за пасивно маркиране на автомобили

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Относно стикерите за пасивно маркиране на автомобили

Съгласно приетите промени за изменение и допълнение на Кодекса зазастраховане, обнародвани в Държавен вестник № 51/05.07.2011 г., изтичапетнадесет месечният гратисен период във връзка със забраната за поставяне назнаци, белези или други индикации върху МПС, които пряко или косвено указватналичието на сключена застраховка (Каско) за това МПС.Напомнияме Ви, че най-късно до 05.10.2012, всички стикери, указващи, че МПСе маркирано и застраховано, както и периода на застраховката трябва да бъдатотстранени.След тази дата лице, което управлява моторно превозно средство с поставенизнаци, белези или други индикации се наказва с глоба в размер 50 лв. ИЗКЛЮЧЕНИЯ са такива индикации, чието поставяне е изрично уредено снормативен акт (стикери за ГТП, знак, удостоверяващ наличието на валидна,,Гражданска отговорност на автомобилистите
    Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
    (\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
    Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.

Моите ги свалих още Май месец!
    Няма начин да няма начин!

Коментар

Моите стикери ги няма от миналата година ама аз малко неразбрах с цифровата маркировка какво става. На някои места чета, че и тя трябвало да се премахне, защото и за нея можело да те глобят. Някой да вземе отношение по този въпрос.
      Ex. Fiat Marea 1,6-16V,98g.
      Ex.Opel Astra

Коментар

Re: Относно стикерите за пасивно маркиране на автомобили

[quote:ab98796be4="S_BANKOV"]ИЗКЛЮЧЕНИЯ са такива индикации, чието поставяне е изрично уредено снормативен акт (стикери за ГТП, знак, удостоверяващ наличието на валидна,,Гражданска отговорност на автомобилистите

Коментар

А тези трябва ли да се премахнат?Защото мойте са на задните стъкла и съм залепил фолио отгоре.За да ги махна трябва да си срежа фолиото Yellow_Flash_Colorz_PDT_46
          Fiat 1.4 12V
          Не е важно колко струва,важното е да е евтино.
          Да си втори значи да си първи сред загубилите.
          Четири часа разглобяване и ровене ми спестява двайсе минути четене

Коментар

Чакайте сега,нещо явно ми е намалял мозъка и не мога да схвана,сега трябва да си махна зеления стикер за застраховката от стълкото и също така стикера за преглед,така ли?Миналия месец си плащах застраховката и женицата не ми каза нищо.П.П.Извинете ме за невежеството,но помня,че бях слушал нещо подобно,но сега разбирам,че е обнорадвано и че изтича гратисния период
            Alfa Romeo 145 Quadrifoglio Verde 2.0 16V T.S. 150hp

Коментар

http://www.generali.bg/pres-centar/n...asko%E2%80%9D/
              Fiat 1.4 12V
              Не е важно колко струва,важното е да е евтино.
              Да си втори значи да си първи сред загубилите.
              Четири часа разглобяване и ровене ми спестява двайсе минути четене

Коментар

valentino321 написа:
                А тези трябва ли да се премахнат?
                Точно тези трябва да ги няма, но ако отидеш във фирма, което поставя такова фолио, мисля че безпроблемно ще ти свалят лепенката и възстановят фолиото.
                Няма начин да няма начин!

Коментар

ivailo rachev написа:
                  Чакайте сега,нещо явно ми е намалял мозъка и не мога да схвана,сега трябва да си махна зеления стикер за застраховката от стълкото и също така стикера за преглед,така ли?Миналия месец си плащах застраховката и женицата не ми каза нищо.П.П.Извинете ме за невежеството,но помня,че бях слушал нещо подобно,но сега разбирам,че е обнорадвано и че изтича гратисния период
                  САМО ЗА КАКСО ВАЖИ, ГО и ГТП и ВИНЕТКА си остават.Ивайло нещо си разсян ми се струва

Коментар

А тия?

Коментар

Ако си с него няма нужда да се занимаваш с другите

Коментар

S_BANKOV написа:
                        Ивайло нещо си разсян ми се струва
                        Още не мога да изтрезнея от събота
                        Alfa Romeo 145 Quadrifoglio Verde 2.0 16V T.S. 150hp

Коментар

Аз точно това се замислих - представяте ли си колко хора ще си махнат зеления стикер за ГО :D Страшна суматоха ще настане. Иначе трябва да се махнат тези от страничните стъкла(на вратите) преди като сте ходили да маркират колата са ви издълбали с една машина някакъв номер на стъклата! Върху този номер слагаха стикери, ето тези стикери вече не трябва да ги има!
                          Punto 2003 / 1.3 MultiJet Engine / 75 HP

Коментар

[quote:febed7cf13]Чл. 315а. Лице, което управлява моторно превозно средство с поставени знаци, белези или други индикации в нарушение на забраната по чл. 186а, ал. 1, с изключение на тези по чл. 186а, ал. 3, или на такива, които представляват микрогравировка, когато тя пряко или косвено не указва наличието на сключен застрахователен договор, се наказва с глоба в размер 50 лв.

Коментар

точно това имах предвид по-горе. Никой не уточнява за тях конкретно да се махат или не.
                              Ex. Fiat Marea 1,6-16V,98g.
                              Ex.Opel Astra

Коментар

Working...
                              X