Аз се съмнявам колегата да пише повече по ред причини.На един приятел така му откраднаха голф3 1.4 бензинец. Незнайно защо и я намериха в съседния квартал след месец с изпразнен резервоар до дупка и нищо друго не пипнато. Висяла там от 3-4 седмици до кофите и понеже пречела на някакъв старец да си хвърля кофата се обадил в полцията. Та на него му бяха казали органите, че разследването тече 3 месеца и ако до тогава не се намери колата полицията я обявява официално за открадната и ненамерена. Чак след това започват процедури по отписване, застрахователи и т.н.А беше и попълвал декларация че ако се намери колата ще уведоми застрахователите в рамките на един ден. Иначе могат да го съдят.Иначе да не се случва на никой че е кофти тръпка това.
Няма да пише, щото лъже!
Sko написа:
Ако я видите зарязана някъде ми пишете или звъннете на ченгетата.
Защо пък да я видим зарязана!? Ами ако е на светофар!? А не може ли да не я видим, защото е в някой гараж? Или на граничен пункт!?!?Просто си личи, че ни лъже - въпроса е: защо?
Според мен автора на темата е искал да направи мръсно на собственика чийто номер е написал.Защо мисля така- написал е номера на колата като текст, пък го е скрил на снимката на колата, явно даже снимката му е на друга кола, пък отделно на двете снимки са различни колите се вижда от самолет.А собственика на колата сигурно си я кара и хабер си няма какво някой пише за него, а същевременно някой ако го види да звъни в полицията, според информацията на автора.Според мен модераторите трябва да съобщат ИП то му на органите за да му се потърси отговорност.
http://www.000webhost.com/151472.html <- безплатен хостинг без реклами
Peugeot 206 1.4 Hdi 2005 Ex: PUNTO 1.3 16v MULTIJET
FIAT БРАВО 1.2 16v
ФИАТ БРАВО 1.6 16v - трагично размазано
FIAT Punto 99` 1.2 - втората; Ford Orion 1.8 D- първата
Защо мисля така- написал е номера на колата като текст, пък го е скрил на снимката на колата, явно даже снимката му е на друга кола, пък отделно на двете снимки са различни колите се вижда от самолет.А собственика на колата сигурно си я кара и хабер си няма какво някой пише за него, а същевременно някой ако го види да звъни в полицията, според информацията на автора.Според мен модераторите трябва да съобщат ИП то му на органите за да му се потърси отговорност.
Съжалявам, че пиша в заключената тема, ама някои си пишат без да четат изобщо! Естествено, че снимката е на друга кола, дори авторът го е написал във водещия си пост:
Sko написа:
Моля оглеждайте се за кола като тази на снимката - Toyota Corolla с рег. номер СА2419КН. Беше открадната преди няколко дни. Отличителни белези: има парктроник на задната броня (като на снимката, виждат се сензорите), антената на покрива липсва (има я само черната дебела основа,самата пръчка я няма), на страничните огледала има поставени допълнителни малки огледалца за обратно виждане.
Вие какво искате, да си снима откраднатата кола ли? Намерил е човекът снимки на Корола от някой сайт, избрал е една снимка, на която колата е отпред и друга, на която е отзад снимана, които да са с подобна на неговата кола, и ги е качил. Понеже колата е друга - скрил е номерата, а е написал неговия си. Не виждам нищо нередно и никъде не пише "Това на снимките Е моята кола."
Здравейте отново, гледам че добра дискусийка се е заформила тук. Жалко, че не е за кражбите на коли и как да се предпазим или да си помогнем в откриването им, а за това кой е мошеник и кой е лъжец. Както и да е... явно на никой от писалите тук не са му крали колата, а само е слушал горублянски фолклор. Ето как протичат събитията, ще ги напиша подробно, така че да послужат на някой друг "лъжец" ако му се наложи:1) Ако колата ви изчезне, първо уведомявате полицията по телефона, идва патрулка на оглед на мястото. Тъй като на мястото няма нищо, те съобщават по радиото нещо и си тръгват. Отивате на собствен ход до районното, където трябва да подадете жалба, разпитват ви и ви дават бележка с номер на досъдебното производство.2) Уведомявате застрахователя. Ако това е Булинс, се налага да отидете в техен офис, който не фигурира никъде в сайта им в една уличка близо до х-л Кемпински, където ви провеждат втори разпит. Той е далеч по-подробен от този в полицията. Трябва да си носите всички документи, ключове, полици, талон, документ за покупка на колата, да си спомняте всички маршрути, по които сте карали напоследък и т.н. Накрая отивате в Булинс, където си предавате всички ключове и дистанционни от колата + всички документи в оригинал и почвате да чакате.3) В едноседмичен срок, РПУ-то внася в прокуратурата досъдебното производство. Получавате бележка за което.4) В едномесечен срок, ако колата не е открита или няма други доказателства, получавате писмо, че производството се прекратява. Това при мен стана след 3 седмици.5) С горните две бележки отивате при застрагователя и подавате искане за изплащане на щетата. Те връщат документите на колата, отивате в КАТ и я сваляте от регистрация. Заверявате им нотариално декларация, че ако колата се намери след като е изплатена или ще върнете парите, или колата си остава за тях. За целта им заверявате генерално пълномощно да се разпореждат с колата както намерят за добре. Връщате им перфорирания талон от КАТ и пълномощните и пак започвате да чакате. При Булинс, това е 45 работни дни.6) В моя случай, на 45-ия ден все още нямаше никакви сигнали, че ще настъпи плащане, затова подадох жалба в Булинс. На следващия ден те взеха решение, че ще изплатят колата, за което ще ме уведомят писмено.7) Преди да получа писменото уведомление ми се обадиха от РПУ-то, че колата е открита. Взех си талона и ключовете от Булинс и отидох при колата заедно със следователи от районното. Направиха оглед и тъй като нямаше щети, беше преместена на паркинг на районното и както се оказва в последствие, неправомерно иззета.9) Тъй като беше открадната от един район, а намерена в друг, отне около 3 седмици документите да се преместят между двете РПУ-та, т.е. пак чаках.10) Дойде Денят да си я получа, но прокурорът отказа. Искаше документ, че колата не е изплатена. Взех си такъв от Булинс и пак чакахме.11) В последния работен ден преди нова година си получих колата от РПУ-то, тъй като си имаше номера, можеше да я карам с тях и с продупчения талон + служебната бележка от РПУ, че е била открадната и законно върната на мен12) С всички събрани бележки по-горе и колата на собствен ход отидох в КАТ, където я регистрирах отново. Правиха разни експертизи и ме задължиха да сменя регистрационните номера, но нейсе, 67 лв. струваше операцията и вече всичко беше ОК.И така, поуката от цялата работа е:- Алармата не е проблем за крадеца- Имобилайзера не е проблем за крадеца- Ключалката не е проблем за крадеца, бяха счупили тази на вратата, но тази за запалване си беше наред- Кофти е да стоиш без кола 3 месеца, докато тя си отлежава някъде- Трябва да се търсят нестандартни решения за защита - скрити ключета, разни железа за заключване и т.н., те ми се струват доста по-надеждни. Стандартните методи (аларма, имобилайзер) явно са достатъчно добре изучени от крадците и ги разбиват за секунди.P.S. Снимките от първия пост естествено не са на моята кола, тъй като беше изчезнала... ако исках да заблуждавам някого поне щях да потърся две с еднакви джанти егати Взех ги от обяви в mobile.bg, посто намерих подобни на моята кола, за да мога да покажа нагледно.P.S. 2: Не е необходимо да се минава преглед отново при смяна на номерата, но е необходимо да се изкара анекс към застраховките.
Не знам дали знаете, но "не знам" се пише отделно!
Fiat Punto 1.2 SX 2000 г.
Мисля, че трябва да кажа едно Евала на колегата, че писа и обясни.Не коментирам нищо друго и се надявам да не се сблъсквам с подобни операци никога ... както го пожелавам и на всички останали.Аз като се мина с 10 кинта някъде ме е яд какво остава да ми щипнат колата.
Фиат Мареа 1.6 16v, 99 г.
182A4.000 IAW49F
LPG - Lovato EasyFast
----------------------------
"Има две неща които са безкрайни, вселената и човешката глупост, ... но не съм много сигурен за вселената", А. Айнщайн
Коментар