Общината ли не е чела правилника ,че е разрешила паркиране и престой преди и след пешеходни пътеки в нарушение?Чл. 101. (1) Спирането за престой и паркирането са забранени: 1. до спряло пътно превозно средство от страната на движението; 2. в тунели и подлези; 3. в пътни участъци с ограничена видимост; 4. върху трамвайни и железопътни линии или в такава близост до тях, която може дазатрудни движението на релсовите превозни средства; 5. на пешеходни или велосипедни пътеки и на разстояние, по-малко от 5 м преди тях; 6. на кръстовища и на по-малко от 5 м от тях;
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Спазване на правилника кой е в нарушение?
Collapse
X
-
В моя квартал има две пешеходни пътеки останали след ремонтите около метрото и кръстовището на главен булевард, които хората използват все така пълноценно, защото гледат поизтритата маркировка, НО никой не се сеща, че ВЕЧЕ няма кьорав знак за обозначаване на въпросните пешеходни пътеки, понеже съществува действащ подлез. Колите често застрашават живота на пешеходците, които пък си мислят, че са в правото си, щом ходят по пешеходна пътека - всеки е прав за себе си и нищо чудно някой да пострада сериозно в правотата си
Коментар
-
Господари на ефира тъкмо се завърнаха в ефир.Днес гледах ,че са метнали зелената зона в София.Нямало знаци ,а на един му закопчали с пранги автомобила.На фона на масовата истерия с пешеходните пътеки ще се зарадват на подобна новина.ПП. В Бургас имаше проблеми с разчертаването преди кръстовищата в малките централни улици.След един репортаж на Скат ,се извиниха на гражданите и си оправиха бакиите.Бяха разчертали даже и пред гаража на една къща.
Коментар
-
-
Вчера на сесията на ОС в Бургас беше повдигнат тоя въпрос за разчертаните места в синя зона в непосредсвена близост до пешеходни пътеки и кръстовища.И тия тъпанари от герб,за да не паднат по гръб взеха да обясняват,че трябвало специална комисия или хора от КАТ да огледат,да дадат становище преди да се внасят корекции,защото въпроса изисквал компетенция,а пък в ЗДвП не пишело от коя част на кръстовището се мерят тия 5м. И това го изцепи някакъв архитект... Иначе те бяха много компетентни като ги разчертаха...И не знам какво са оправили ама аз нали живея в тая част,където в момента въвеждат последен етап на "синия рекет" и мога да ви кажа,че се чертае ей така от ъгъл до ъгъл,върху дупките и прахоляка и до пешеходни пътекиEX' Fiat Tipo 1.4i.e DGT
Fiat Punto 1.2 16v Sporting
Коментар
-
Те нещата така са измислени ,че едните се оправдават с другите.Общината възлага на някоя фирма да разчертае 500 места на 5 улици.Фирмата дори и да знае,че няма как да станат 500 места заради изискванията на закона,се наема и чертае 500места. И седят и чакат да видят дали ще изреве някой.Ако се намери някой да се обади,от общината се извиняват с фирмата изпълнител,а фирмата изпълнител се оправдава с изискванията на договора.Омагьосан кръг от който си патим гражданите.В сряда ми се наложи да ходя до 3та поликлиника пред която е синя зона. Разчертали места на булеварда,сложели табели за инвалидни места и таксита,ама няма ни една информативна табела за синята зона.И като не се сещам какъв им беше номера за СМС ,а и няма ни автомат за таксувана или човек да събира таксите.Реших да преместя колата на платеният паркинг за поликлиниката и добре ,че срещнах един познат та ми каза номера за СМС. Ако си от друг град и не си наясно със синята зона ,ще отнесеш скоба до де се усетиш ,че има такса за паркиране.
Коментар
-
Да ви имам проблемите!Във Видин този, който е правил проекта за организацията на движение в града и е направил една от главните улици еднопосочна, го спира КАТ на същата улица да кара срещу движението и се оправдава с глупави доводи, че бързал!За "Синята зона" няма да ви говоря. Тепърва ще става мазалото.Няма начин да няма начин!
Коментар
-
И още как!И в Ямбол и във Видин живея на центъра в синята зона! Добре че имам поне във Видин гараж, но в Ямбол вече само на хотел! Дидо, колко е на час синята зона, за да знам къде ще ми е по-изгодно, защото ако е 2 лв. на час това са 20 лв. на ден. Дано след 18 часа не работи и в Събота и Неделя!Няма начин да няма начин!
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар