Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Варианти за 'стопляне' на апартамента ми

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Слав написа:
    Yavor написа:
    Слав - полза от подмяната имаше ли - имаш ли наблюдения през зимата и какво точно сложи?
    Дали ще има полза не знам. Смених ги преди месец.Сложих от така наречените "четири сезона" и ще сравнявам миналата с тази зима.Ще пиша, когато имам впечатления
    моите ги смених преди година, като за седмица оставих едно крило със стария стъклопакет - за проба.резултата беше 5 до 7 градуса по-висока температура на четирисезонното крило, това сравнено с обикновеното на същия прозорец.

Коментар

Малко за разсейване от сериозната тема. Като заговорихте за смяна на стъклата се сетих един виц:Сисадмин си сменя дограмата. Звъни му приятел-К’во пра’ш бе Пешо?-А, нищо осюбено, преинсталация на Windows.
      FIAT Brava S 1,4 12 V 97 г. - бивша. Не карай по-бързо отколкото твоя ангел хранител може да лети!
      Ако нещо стане както трябва, то е станала голяма грешка. Закон на Мърфи.

Коментар

u_bo написа:
        Слав написа:
        Yavor написа:
        Слав - полза от подмяната имаше ли - имаш ли наблюдения през зимата и какво точно сложи?
        Дали ще има полза не знам. Смених ги преди месец.Сложих от така наречените "четири сезона" и ще сравнявам миналата с тази зима.Ще пиша, когато имам впечатления
        моите ги смених преди година, като за седмица оставих едно крило със стария стъклопакет - за проба.резултата беше 5 до 7 градуса по-висока температура на четирисезонното крило, това сравнено с обикновеното на същия прозорец.
        Дай малко повече данни - квадратура на стаите, квадратура остъкленост, изложение, съседи, вътрешен-външен и т.н.Не за друго - ама 5-7 градуса ми звучи страшно много!Аз лично се надявам на 2-3!
        Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
        Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
        ..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...

Коментар

Yavor написа:
          u_bo написа:
          Слав написа:
          Yavor написа:
          Дай малко повече данни - квадратура на стаите, квадратура остъкленост, изложение, съседи, вътрешен-външен и т.н.Не за друго - ама 5-7 градуса ми звучи страшно много!Аз лично се надявам на 2-3!
          не ме разбрахте явно.През зимата - забравих колко беше навън.. около 10 градуса ...В стаята - беше около 23 градуса,НО разликата беше, че - крилото със четирисезонния пакет беше около 19 градуса - температура на стъклото от вътрешната страна на стаята - мерено с цифров контактен термометър.- крилото със стария стъклопакет, на същия прозорец, на около 10 см от първото беше 13.5 .. 14 градуса - измерене по същото време и със същия термометъризмерването бе направено около 10 часа СЛЕД инсталацията на четирисезонния Windows , с цел елиминиране на елемента инертност.сега си представи стая - в нея остъклението е от 1,5 м2 до 5 м2 - в редки случаи.Има голяма разлика дали тези 2 до 4 м2 са нагряти до 13 или до 19 градуса - при еднакъв разход на енергия, то разликата в топлинните загуби е огромна.

Коментар

Сега вече разбрах!Ама и ти не се изрази достъчно ясно първия път!И как тази разлика се отрази на зимните сметки и стоплянето на стаите?
            Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
            Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
            ..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...

Коментар

Yavor написа:
              Сега вече разбрах!Ама и ти не се изрази достъчно ясно първия път!И как тази разлика се отрази на зимните сметки и стоплянето на стаите?
              Главно комфорта от по-високата температура се усети

Коментар

u_bo написа:
                не ме разбрахте явно.През зимата - забравих колко беше навън.. около 10 градуса ...В стаята - беше около 23 градуса,НО разликата беше, че - крилото със четирисезонния пакет беше около 19 градуса - температура на стъклото от вътрешната страна на стаята - мерено с цифров контактен термометър.- крилото със стария стъклопакет, на същия прозорец, на около 10 см от първото беше 13.5 .. 14 градуса - измерене по същото време и със същия термометъризмерването бе направено около 10 часа СЛЕД инсталацията на четирисезонния Windows , с цел елиминиране на елемента инертност.сега си представи стая - в нея остъклението е от 1,5 м2 до 5 м2 - в редки случаи.Има голяма разлика дали тези 2 до 4 м2 са нагряти до 13 или до 19 градуса - при еднакъв разход на енергия, то разликата в топлинните загуби е огромна.
                точно това препоръчах миналата зима на познат, чиито стъкла се потяхане му се вярваше, но ги смени и сега е сухотова важи и за Kuku, който може би има подобен проблем
                2015 Renault Megane Expression GT
                2009 FIAT Bravo 1.4 16V Dynamic
                Всичко за FIAT Bravo 2007

Коментар

След като ми влезе мухата,покрай тази тема.Вчера ми монтираха новия стъклопакет,така наречения 4сезона.Смених ударно на целия апартамент,надявам се че не съм направил грешка :D Сега остава вече да събирам отзиви.
                  Peugeot 307 2.0i ГИ
                  ex: Fiat Brava 1.6 16V 90hp

Коментар

Не, остава да раздаваш отзиви .

Коментар

ls1 написа:
                      Не, остава да раздаваш отзиви .
                      На зима ще събирам,а на пролет ще отдавам
                      Peugeot 307 2.0i ГИ
                      ex: Fiat Brava 1.6 16V 90hp

Коментар

Working...