Реших да започна от най-лесното което ме посъветвахте, осветлението в коридора.Първо да опиша какво е положението. Коридора е Г образен с две крила. Всяко крило е по отделно, по 8 лунички халогенни, със собствен ключ. Ключа не е щрак щрак, а потенциометър за плавно увеличение. Всичко е на 12 волта. Като се нанесохме луничките бяха от по 50 вата всяка . Смених ги с 20 ватови. Понякога се получава едно трепкане на светлината, предполагам е от ключовете. Типа на луничките е MR16 GU5.3. Честно казано не ми се разваля направеното. Искам ако може да се размина с подмяна на луничките само. И имам два варианта.1. Слагам по-слаби халогенни, 10 вата, ето такиваhttp://www.ebay.co.uk/itm/10-x-MR16-...tem53e56f45a02. Слагам диодни, 3 вата, ето такива.http://www.ebay.co.uk/itm/10-GU10-MR...19d2b6d9dbАз предпочитам да сложа диодните, но ми изникват няколко въпроса.Има ли разлика в захранването на диодни и халогенни лампи? Или 12 волта си е 12 волта? Диодните понасят ли това плавно усилване от ключа или им пречи и трябва да подменя с щрак-щрак ключ?Сега, този въпрос е тъп ама...това че подменям лампите има ли значение? Възможно ли е някъде в окачения таван да има изправител който си харчи еди-какъв ток независимо слаби или мощни крушки слагам?
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Варианти за 'стопляне' на апартамента ми
Collapse
X
-
Диодните не могат плавно да се усилват и намаляват. Диодните май ще искат прав ток и трябва да се спазва поляритета (обърнати няма да работят).На последния ти въпрос - не само е възможно, но е сигурно, че някъде трябва да имаш изправител или поне трансформатор. Той ще харчи толкова, колкото го натовариш.Според мен е по-добре да си сложиш 10 ватови обикновени. Тия диодните няма да ти хареса как светят. Мое мнение.Предполагам, че в останалите помещения си вече с икономични крушки?Аз съм сменил ВСИЧКИ крушки в къщата с икономични, като най-мощните ми хабят 20W (в по-големите стаи), а в коридорите, тоалетни, бани - имам крушки от 5 до 10 вата.
Коментар
-
Погледни тези лунички,по добри са от тези които си предложил. http://ledosvetlenie.eu/product/led-...v-tac-wh/441/4 Също така има и луминисцентни лунички които са също доста добър вариант.Peugeot 307 2.0i ГИ
ex: Fiat Brava 1.6 16V 90hp
Коментар
-
Кирето отговори за стъклата, ама за лятото - че не пускат топлото отвън. Ефект постижим с едно перде или щори. Въпроса е зимата тия хайтек джамове поамгат ли топлото да не бяга или са пълен шит.Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...
Коментар
-
Yavor написа:Кирето отговори за стъклата, ама за лятото - че не пускат топлото отвън. Ефект постижим с едно перде или щори. Въпроса е зимата тия хайтек джамове поамгат ли топлото да не бяга или са пълен шит.VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
Нека Силата на бъде с Нас...
Коментар
-
kiro_of_the_day написа:Yavor написа:Кирето отговори за стъклата, ама за лятото - че не пускат топлото отвън. Ефект постижим с едно перде или щори. Въпроса е зимата тия хайтек джамове поамгат ли топлото да не бяга или са пълен шит.Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...
Коментар
-
Sev написа:пазят топлото през зимата, но не пускат топлина от слънцетоVIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
Нека Силата на бъде с Нас...
Коментар
-
Луминисцентни лунички са по 5-6лв http://www.leosat-bg.com/?lang_id=1&...ucts&cat_id=62Peugeot 307 2.0i ГИ
ex: Fiat Brava 1.6 16V 90hp
Коментар
-
ls1 написа:А какво се прави със старите стъкла? Изхвърляне на боклука? Някой ги изкупува?== Fiat Stilo == 1.6 16V 103 hp
На света съществува една единствена гигантска машина, която се командва от пигмеи и това е бюрокрацията. (Оноре де БАЛЗАК)
Коментар
-
И аз съм с френски прозорец в спалнята. Имам 100%-тови непропускащи светлина вертикални щори, но пак си е адска жега. Лятото сутринта в 8ч. вече е 32 градуса...Мисля да слагам външна ролетна щора да елиминирам адската жега нахлуваща от там през лятото и духащите ветрове през зимата...."Тревата расте, птичките летят, вълните галят пясъка. Аз пребивам хора."
ЕХ Fiat Bravo 1.9 JTD Abarth tuning, chip tunning VRPerfomance, 10.1999
Lancia Lybra 2.4 JTD, 140HP++, 2002, ASR,ABS,8 air,BOSE
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар