dannybo 180лв сметка само за газ, отделно тока, 18-19 градуса поддържа температура в кухнята и спалнята си и малка лира в банята. Хола си не го топли.Ново строителство,саниран отвънка само. Краен апартамент, той е в единия край аз в другия. Над нас и под нас никой не топли.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Варианти за 'стопляне' на апартамента ми
Collapse
X
-
Immortal написа:krasio_79bs написа:Една високо технологична инспекция ще даде най-ясна представа от къде губиш топлото и би и спестила излишно хвърляне на средства.Нещо от този тип-http://youtu.be/3HFniNHozAMНикъде не можах да намеря цени за тази услуга.
Коментар
-
tyson написа:dannybo 180лв сметка само за газ, отделно тока, 18-19 градуса поддържа температура в кухнята и спалнята си и малка лира в банята. Хола си не го топли.Ново строителство,саниран отвънка само. Краен апартамент, той е в единия край аз в другия. Над нас и под нас никой не топли.преди - TIPO
сега - VOLVO XC60
Коментар
-
Така и така оцапахме темата на колега, я аз да си задам въпроса, който ме гложди, а съм сигурен че отговора ще е важен и интересен и за автора на темата.Значи апартамента ми е ново строителство, трети етаж, изложение изток-североизток на спалните и север-северозапад на хола и кухнята. Вубшна излолация, ПВЦ дограми и т.н. както си му е наред.Имам обаче в хола и в детската стая т.нар Френски прозорци - в хола са с размер от типа на 3,5Х2,7 метра, а в детската са по-малки.Хола не ме притеснява -там се топли много като работи камината, обаче детската стая ми изстива малко по-бързо отколкото ми се иска, та се налага нощно време да държа пуснат електрически радиатор - все пак дете спи там. И въпреки това стаята е осезаемо хладна сутрин. Миналата година затворих долния ред прозорци ( защтрихованите на графиката) със стереопор и определено се усети разлика - поне градус нагоре при равни други условия. Реално в мометна имам над 3м2 остъкляване на 8м2 стена, или над една трета, което не е малко. Преди да затворя долните прозорци, които са близо 1,5м2, остъкляването ми беше повече от половината стена. Реално в тази стена градежа 2 под 1/3 от нея -останалото е остъкляване и дограми. Дограмите пак ще ги прогоня, не са ми духали, нямам оплаквания.Сега покрай тая тема ми се завъртя идеята да взема да сменя стъкопакетите с енергийно ефективни.Снощи взех размерите на стъклопакетите за подмяна ( отбелязани на графиката ) и днес ходих до местния голям производител на такива.Цените които ми дадоха са добри според мен. Ето ги:Бяло+Еко (К стъкло) - 28,20лв/м2Мулти + Бяло - 36,00лв/м2Мулти + Еко - 46лв/м2пълнене с аргон - 2лв на м2.По моя сметка, трябва да се похарча към 160лв за нови стъклопакети при най скъпия вариант - Мулти+Еко+аргон, който ми гарантира запазаване на топлина зимата и отразяване на топлината през лятото ( стаята е източна и доста напича сутрин ). Мога да мина и по-тънко ако сложа най-евтиния вариант - Бяло+ЕКО+аргон - тогава ще се похарча няма 100лв, ама ми казаха че лятото ставало парник, макар че винаги държим отворен прозорец в стаята.Какво мислите - цените добри ли са!Кой е най подходящия вариант?Най вече обаче ме вълнува - ще има ли полза от таква подмяна. Да, според спецификациите даже и най-евтиния вариант е с 2 пъти по-малки загуби от обикновения стъклопакет. Искам обаче да чуя мнението на някой, който като мен - е сменил САМО стъклопакета, а не да премине от стара, духаща дървена дограма към нова.Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...
Коментар
-
Sev написа:не е лошо стълклото да не пропуска топлина от слънцето през лятото, но имай в предвид че тази същата топлина зимата топли въздуха в стаята; както казах по-рано идеални работи (стъкла) нямаиначе за пълнене с газ - задължителноAlfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
Коментар
-
Sev написа:тогава остават коефициентите, кой пакет какви загуби иманякакви числа казаха ли ти?Код:Стъклопакет ТЕРМОдебелина на стъклопакета 24 мм., прозрачно флоатно К - стъкло и прозрачно флоатно бяло стъкло 4 мм., дистанционер 16 мм., топлоизолация 1,9 W/sqmK, шумоизолация 32 dB, преминаване на дневна светлина 91%
Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
Коментар
-
Явка,колко мм. е дебелината на пакета?24мм ;30мм; 36мм.?Ако си с 24 мм колкото е стандарта и е най-масов се поинтересувай за смяна с 30мм пакет.За целта трябва да видиш и марката и модела на профила и дали може да се монтира 30мм. Ако може се сменят само стъклодържачите.Ето и една схема -http://www.fos.bg/profi.htmАз лично на тия пакети с аргон им нямам довери поради факта ,че се запечатват със специален силикон или една чудесия като смола(бутил) и се нанася от една машина(бутил екструдер), подобна на тия дето лепят кантовете на мебелите.Повечето производители нямат такива машини и лепят със пистолети и силикон от ония в големите салами.
Коментар
-
Sev написа:не е лошо стълклото да не пропуска топлина от слънцето през лятото, но имай в предвид че тази същата топлина зимата топли въздуха в стаята; както казах по-рано идеални работи (стъкла) нямаиначе за пълнене с газ - задължително
Коментар
-
nikolovvd написа:В една от стаите имам различен тип вътрешна изолация. Където е фибран/астротерм или както му казват на това плътното XPS, температурата е с 3-5 градуса по-ниска от другите, където е минерална вата с гипскартон дори при 20-21 градуса на термометъра е топло. Тавана е окачен навсякъде с минерална вата, а пода е дюшеме с астротерм/фибран, постелка за ламиниран паркет и ламината. Дограмата също е подмененаVIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
Нека Силата на бъде с Нас...
Коментар
-
ls1 написа:Sev написа:не е лошо стълклото да не пропуска топлина от слънцето през лятото, но имай в предвид че тази същата топлина зимата топли въздуха в стаята; както казах по-рано идеални работи (стъкла) нямаиначе за пълнене с газ - задължителноVIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
Нека Силата на бъде с Нас...
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар