5 градуса нагоре ни е адски много за лятото...като ни напече...става страшно. Фурна. На терасата на дневната става 50 градуса, сложих таванен вентилатор, че иначе прането се опича въпреки щорите и пердето. Излизам да се разходя навън да се разхладя, че навън е само 30-32 градуса, а вкъщи не пусна ли климатика не се търпи.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Варианти за 'стопляне' на апартамента ми
Collapse
X
-
Дойде ми нещо в главата,но не знам дали е правилно,някой запознат да каже.Лепиш на тавана 3 или 5см фибран/колкото повече,толкова по добре/ и после слагаш окачен/растерен /таван,за да го скриеш.Така ще избегнеш шпакловането и пушилката от шкурката после.За въпросния окачен таван трябва само да се дупчи отвори за дюбели по стените и малко по тавана.Това ще го направя при мен още тая зима в коридора поне.На терасата също може да налепиш нещо на тавана за изолация през лятото.
Коментар
-
Защо не пробваш за дневната с един конвектор за около 50 лв. в другия край на стаята?Ще помага на климатика, пък и топлината му е маалко по-друга.Имам добри впечатления от ей тоя модел на нашата фирма, но като цяло всички са се състоят от нагревател, вентилатор и евентуално таймер:http://diplomat.bg/bg/product/konvek...09t-78-29.html"Без сърца, сме просто машини"
Toyota Prius 1.5 Hybrid
EХ- Brava 1.6, Marea 1.9 JTD, Multipla 1.6 Bipower, Jeep Grand Cherokee ZJ 5.2 V8, Peugeot 407 SW 2.0 HDI, Mitsubishi Pajero 2.8 TDI
Коментар
-
има едно нещо нареречено температура на усещанечовек възприема температурата по два начина - единия е температурата на околните повърхности, другата е температурата на въздухатъй като подът ти е студен, даже и въздуха да е топъл имаш усещането че ти е студеноклиматикът подмогата това усещане, защото топли въздуха но е и повърхноститезатова с подово ще ти е приятно на 20 оС, с радиатори 21-22, с климатик още вдигаме градуситеповечето неща които досега се изписаха ще ти помогнат да си намалиш сметкитеза усещането...трябва да помислиш за пода
Коментар
-
ls1 написа:5 градуса нагоре ни е адски много за лятото...като ни напече...става страшно. Фурна. На терасата на дневната става 50 градуса, сложих таванен вентилатор, че иначе прането се опича въпреки щорите и пердето. Излизам да се разходя навън да се разхладя, че навън е само 30-32 градуса, а вкъщи не пусна ли климатика не се търпи.VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
Нека Силата на бъде с Нас...
Коментар
-
В една от стаите имам различен тип вътрешна изолация. Където е фибран/астротерм или както му казват на това плътното XPS, температурата е с 3-5 градуса по-ниска от другите, където е минерална вата с гипскартон дори при 20-21 градуса на термометъра е топло. Тавана е окачен навсякъде с минерална вата, а пода е дюшеме с астротерм/фибран, постелка за ламиниран паркет и ламината. Дограмата също е подменена.Разхода на въглища падна от 5.5 тона на 3 тона миналата Зима, когато температурите във Видин паднаха до -29 градуса и ми останаха 5 чувала по 25 кг въглища.Първата зима в къщата бе страшно и едва оживяхме с една пернишка печка в тоя хамбар 120 кв.м с 3 м тавани. Следващата година си направих парно с камина. Отидоха 20 кубика дърва и един тон въглища, но Зимата бе толкова люта (от І-ви Октомври 2002 до 31-ви Март 2003), че дори зелето не можа да стане. Отделно по 100-120 лв./мес. ток отива за Декември, Януари, Февруари.Няма начин да няма начин!
Коментар
-
Киро да не съм лош пророк, ама не се надявай да спестиш от отопление на газ.Нашето блокче е газифицирано и си сравнявам сметките с комшията, който е на газ. Е, мерси от тази газ"Тревата расте, птичките летят, вълните галят пясъка. Аз пребивам хора."
ЕХ Fiat Bravo 1.9 JTD Abarth tuning, chip tunning VRPerfomance, 10.1999
Lancia Lybra 2.4 JTD, 140HP++, 2002, ASR,ABS,8 air,BOSE
Коментар
-
Sev написа:Киро и миналата зима е бил на газ явнот.е. ще сравнява на една и съща базаVIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
Нека Силата на бъде с Нас...
Коментар
-
Щом имаш фибран по тавана, бих ти предложил следното: окачен таван от гипскартон 9 мм, двуслойно. Между двата слоя - подложка за ламиниран паркет, захващаш я на гърба на всеки лист от втория слой с такер и скоби с максимална дължина 6 мм. Така отпанела до видимата повърхност ще имаш 3 см фибран, 4-5 см въздушен джоб, 9 мм гипс, подложката за паркет, не я знам колко е дебела и още 9 мм гипс. Общо около 100 мм изолационен слой.
Коментар
-
tyson написа:Киро да не съм лош пророк, ама не се надявай да спестиш от отопление на газ.Нашето блокче е газифицирано и си сравнявам сметките с комшията, който е на газ. Е, мерси от тази газпреди - TIPO
сега - VOLVO XC60
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар