Добре де, изолация на тавана - О’к Ами на стените? Вътрешна изолация?При подобни манипулации е хубаво да се положи мрежа заедно с теракола върху изолацията, за да не се напуква шпакловката после.Има и много приятна декоративна вътрешна изолация.... или красиви тапети върху нея Стъклата задължително ги провери/смени.Нещата, които се сещам за отопление в момента са конвектори, но май излиза скъпо тока. Другото са маслени радиатори, но пак трябва да се провери консумацията.А пречи ли ти нещо да размениш климатиците - ще струва ~200лв.?!
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Варианти за 'стопляне' на апартамента ми
Collapse
X
-
Има вътрешна изолация и е с мрежа. Не че няма напукано де ама...знам ли ги какво са правили.Миналата година понеже пусках-спирах климатика и единия ми замръзна, та домъкнах един 3 киловата радиатор маслен. Ей НЯМА стопляне даже с него! накрая се принудих да пусна духалка, тя стопли. Как се проверяват стъклата? Сега гледах, стъкло отвътре, стъкло отвън, по средата празно, нищо не пише никъде.Размяната на климатиците е трудна работа, понеже във Варна майсторите са големи гъзари. Като идваха да ми оправят климатика преди няколко години си направих устата за размяна, отговора беше ’амиии, монтажа е 150 лв, значи два климатика смъкване, 300лв, после и двата качване, 300лв, значи 600лв, ама да ви кажа не ни се занимава’. Другата фирма ми дадоха подобен отговор, с подшушнато на ухо, че дават високи цени щото не им се занимава. От две фирми са ми идвали майстори на климатиците, ужким реномирани имена, обаче носа до небето, грам дума не дава да му кажеш и само пуфти и се чуди как да се скатае и да свърши работата джаста праста. А аз понеже нямам голямо понятие се принуждавам да седя отгоре като цербер и да питам за всичко, да комбинирам с това дето съм чел тук там и да търпя високомерни погледи. Като ми монтираха ЛГ-то единия майстор написа отзад на климатика с молив ’Пешо, да та е*а в г*за’, вътреведомствена шегичка към колегата му, хаха, нали няма да се вижда. Имате ли прахосмукачка, че не ни се слиза до колата? Опаааа, изгоря...ами дошло и е времето явно, хаха. Да не продължавам, не това е темата. Та мисълта ми е че положението с варненските майстори е много, много трудно.
Коментар
-
Стъклата като ги смениш и лятото няма да спираш климатиците въобще от жега.В офиса шефа сложи КА стъкла и зимата е добре,щом напече и парното спира,НООО пък лятото си е...о мамата,още от май месец ги пускаме на охлаждане и в момента също охлаждат.Изолация на тавана и пода и ще усетиш разликата моментално,хубаво и стените,но то си става вече основен ремонт,не че иначе е нещо различно.Поне на пода можеш минеш без шпакловки и пушиляци.Дървата топлят ама питай ме дали не ми писна от тях,но пък аз нямам избор.
Коментар
-
willow75bg написа:Стъклата като ги смениш и лятото няма да спираш климатиците въобще от жега.В офиса шефа сложи КА стъкла и зимата е добре,щом напече и парното спира,НООО пък лятото си е...о мамата,още от май месец ги пускаме на охлаждане и в момента също охлаждат.
Коментар
-
Immortal написа:willow75bg написа:Стъклата като ги смениш и лятото няма да спираш климатиците въобще от жега.В офиса шефа сложи КА стъкла и зимата е добре,щом напече и парното спира,НООО пък лятото си е...о мамата,още от май месец ги пускаме на охлаждане и в момента също охлаждат.VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
Нека Силата на бъде с Нас...
Коментар
-
-
Това "всесезонно" е някакво търговско наименование.Имеа К стъкло и нискоемисионно стъкло.VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
Коментар
-
идеални работи няма - сезонно, петсезонно, дъра бъра...винаги има компромис с нещотежкият сезон е зимата, това си личи и от сметките и там компромисът трябва да е най-малъкза лятото спасението е външни ролетни щори, защото най-големия приток на топлина е от директното слъчево греене...на всяка дограма може да се смени стъклопакетаот тази табличка може да се оринтираш кое стъкло какво дава - загуби, пропускане на светлина, шум...http://rollplast.com/bg/products/16колкото е по-ниско Ug, толкова по-малко топлина "пропуска" пакета
Коментар
-
kiro_of_the_day написа:Това "всесезонно" е някакво търговско наименование.Имеа К стъкло и нискоемисионно стъкло.
Коментар
-
Sev написа:идеални работи няма - сезонно, петсезонно, дъра бъра...винаги има компромис с нещотежкият сезон е зимата, това си личи и от сметките и там компромисът трябва да е най-малъкза лятото спасението е външни ролетни щори, защото най-големия приток на топлина е от директното слъчево греене...на всяка дограма може да се смени стъклопакетаот тази табличка може да се оринтираш кое стъкло какво дава - загуби, пропускане на светлина, шум...http://rollplast.com/bg/products/16колкото е по-ниско Ug, толкова по-малко топлина "пропуска" пакета
Коментар
-
При мен лятото се усети разлика може би към 5 градуса откакто смених дограмата, зимата - ще видим.VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
Коментар
-
Без да съм някакъв спец и да боравя с мнгоо фрмули, от личен опит казвам, че никога няма да се стоплиш. Сори, ако звуча много песимистично, обаче е така. В апартамента ни в Ямбол, на висок етаж, външен с един съседен апартамент празен, а тези отдолу топлят само кухнята, с вътрешна изолация по стени и тавани, дограмата е от най-добрата, защото брат ми се занимава с дограма - и стопляне няма. Положението много се подобри след слагане на изолацията, обаче не толкова, че да ти е комфортно. Не че не може климатикът да вдигне 26-28-30С и не се спира зимата, а защото като ги вдигне, като седнеш стените направо те изпиват - все едно са някакви радиатори, на които отдаваш топлина без да можеш да ги затоплиш. В същото време апартаментът на вуйчо ми е вътрешен без изолация, само с нови прозорци. и като си купи климатика, викам да ходя да го навестя. Той се хвали, че го пускал на 20С и било топло, а аз се облякох с 2 фанели, да не умра от студ, щото знам в нашия апартамент какъв е клинч при 26С. Ама при него рай - съжалих, че не си сложих тениска - ама то топло, топло, та чак готино - като седнеш не чувстваш как топлината се изнизва към стената. Тъй че слагай изолация навсякъде, ако и когато можеш. Килимите ще свършат работа - поне краката ще са топли. Вратата, дето я мислиш, също ще свърши работа. Но не мисля, че можеш кой знае колко да направиш, освен ако не си решил да правиш ремонт и да слагаш изолация. Дървата биха ти решили проблема, но е разбираеми защо не ги искаш. А и ако нямаш къде да съхраняваш дърва за цялата зима - не си заслужава, защото тези, които продават по борсите, са зелени и не горят - от личен опит - набутах се една пролет.Ако искаш, мога да ти дам телефона на тези, които ми правят профилактиката на климатиците - разбрани са и съм много доволна - при всяка профилактика го разглобяват и чистят - даже ми погледнаха преносимия климатик без да ми вземат пари, макар да им отне 1 час.Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар