Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Варианти за 'стопляне' на апартамента ми

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

в ибей цените не са лоши, но...все пак не говорим за лев или двакато купиш нещо от тук, поне ще имаш гаранция
    2015 Renault Megane Expression GT
    2009 FIAT Bravo 1.4 16V Dynamic
    Всичко за FIAT Bravo 2007

Коментар

Слав написа:
      ls1 написа:
      А какво се прави със старите стъкла? Изхвърляне на боклука? Някой ги изкупува?
      Аз лично, когато си сменях стъклопакета викнах фирмата, която ми беше слагала още преди дограмата и ми размениха стъклата ( разбирай взеха си стария стъклопакет и сложиха новия) срещу 20 лева на прозорец.Това е цена с труд, със стъклата с каквото се сетиш - 20 лева на крило на прозорец.Ако не знаеш коя е фирмата обаче не знам...може да попиташ и да сравниш между няколко фирми на колко биха ти взели стария стъклопакет...
      Лошото е че тия фирми тука в Хасково не искат да правят такова изкупуване. Аз разбира се питах.Ще продължа да търся варианти. То ако мога да мина с по 20лв на джам, т.е. за 80лв поръчвам още днес.Слав - полза от подмяната имаше ли - имаш ли наблюдения през зимата и какво точно сложи?
      Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
      Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
      ..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...

Коментар

Immortal написа:
        Според мен е по-добре да си сложиш 10 ватови обикновени. Тия диодните няма да ти хареса как светят. Мое мнение.Предполагам, че в останалите помещения си вече с икономични крушки?Аз съм сменил ВСИЧКИ крушки в къщата с икономични, като най-мощните ми хабят 20W (в по-големите стаи), а в коридорите, тоалетни, бани - имам крушки от 5 до 10 вата.
        По принцип в кемпера съм с диодна луничка и не ме дразни как свети. В помещенията съм с 40 ватови крушки, в дневната със 60 ватова. Съжалявам, но тези ’енергоспестяващите крушки’ им НЕНАВИЖДАМ светлината, безумно ме дразнят, а за човек с проблемни очи като моите това е много важно. Бях купил една за проба, свалих я на третия ден, не я издържах. По стаите бих си сложил диодни крушки, но засега май ми идват скъпи.

Коментар

"енергоспестяващите" имат цветове2700К не се различава от нажежаемата жичка
          2015 Renault Megane Expression GT
          2009 FIAT Bravo 1.4 16V Dynamic
          Всичко за FIAT Bravo 2007

Коментар

Мен ме дразни едно такова мигане дето има, не само цвета.

Коментар

ls1 написа:
              По принцип в кемпера съм с диодна луничка и не ме дразни как свети. В помещенията съм с 40 ватови крушки, в дневната със 60 ватова. Съжалявам, но тези ’енергоспестяващите крушки’ им НЕНАВИЖДАМ светлината, безумно ме дразнят, а за човек с проблемни очи като моите това е много важно. Бях купил една за проба, свалих я на третия ден, не я издържах. По стаите бих си сложил диодни крушки, но засега май ми идват скъпи.
              Скъпи, скъпи ама ще ги смениш сигурно на пенсионирането си И мен много ме дразни светлината на енергоспеставащите крушки..., ама онзи ден си купих една, която свето досущ като обикновенна. OSRAM, клас:А, 11W, свети за 55W, светлина: Warm Whtie, 2700K. Дават и 6000h или 6 години. Цена 6.70 лв.
              Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD, 16V m-jet '04
              Ex Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD '04; Ex Alfa Romeo 156 1.9 JTD '01; Ex Fiat Coupe 2.0 '95; Ex Fiat Tipo 1.6 i.e. '93; Ex Fiat 131 Mirafiori 1.4 i.e. '82; Ex Opel Vectra C 1.9 CDTI '05 Elegance, Automatic

Коментар

Ами малко по малко ще се сменят. Но определено мисля да прескоча енергоспестяващите и директно да мина на диодни.

Коментар

Най-разумното решение!Замених две луминисцентни лампи със светодиоди. Разхода падна от 72 на 7 вата и понеже имам доста акумулатори го направих така, че като са изключени светодиодите акумулатора се зарежда, а като светят акумулаторите почиват. Като застудее и ми остане повече свободно време продължавам със светодиодната редукция на осветлението. Надявам се като завърша разходите ми за електроенергие да паднат поне 2 пъти.На повече не се надявам, защото бойлера не се изключва 24/7, а 2 телевизора и 3 компютъра работят по 6 часа минимум.
                  Няма начин да няма начин!

Коментар

Яворе за стъклопакети търси самите стъкла да са на Saint Gobain, питай какви стъкла използват производителите на стъклопакети, но много използват Тракия глас, а отзивите за Сен Гобейн са по-добри, все пак самите покрития, клас емисийност се правят при производството на самото стъкло. Ако ще сменяш и държачите за по-широк стъклопакет е хубаво да увеличиш и шумоизолацията, сложи 6мм. стъкло отвън, и две по 4мм. вътре, троен стъклопакет върши добра работа.
                    --Старата ръжда любов не хваща!--
                    156 sportwagon 1,9 jtd 115
                    ex Bravo 1.8;ex Ford Focus 1,8 tddi;

Коментар

Yavor написа:
                      Слав - полза от подмяната имаше ли - имаш ли наблюдения през зимата и какво точно сложи?
                      Дали ще има полза не знам. Смених ги преди месец.Сложих от така наречените "четири сезона" и ще сравнявам миналата с тази зима.Ще пиша, когато имам впечатления
                      == Fiat Stilo == 1.6 16V 103 hp

На света съществува една единствена гигантска машина, която се командва от пигмеи и това е бюрокрацията. (Оноре де БАЛЗАК)

Коментар

Напролет ще ви търся в тая тема да разправяте, тъй да знаете .

Коментар

Хубаво е да видиш в реална обстановка как свети това диодно.На мен лично ми идва малко слабичко и светлината е по фокусирана....Малко офф,сега като слушам другите и аз се зарибих за смяна на стъклата
                          Peugeot 307 2.0i ГИ
                          ex: Fiat Brava 1.6 16V 90hp

Коментар

Непрочетох цялата тема, но ако говорим за загуби на топлина от стъклопакета нямаше ли фолия, които залепвайки ги на стъклопакета да намаляват загубите или си правя вятър на устата
                            punto HGT

Коментар

Ами аз мисля да си ги поръчам тея диодните, ако не ми хареса за вкъщи мисля да си ги сложа в кемпера.

Коментар

didich написа:
                                Непрочетох цялата тема, но ако говорим за загуби на топлина от стъклопакета нямаше ли фолия, които залепвайки ги на стъклопакета да намаляват загубите или си правя вятър на устата
                                Има, но хубавите фолия, дето ще ти свършат работа струват колкото да си смениш стъклата.http://foliatbg.com/folio.html

Коментар

Working...
                                X