постижимо е с ток, но с климатици и влошен комфорт
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Варианти за 'стопляне' на апартамента ми
Collapse
X
-
dannybo написа:Колко му е сметката на комшията, че толкова се плашиш от газта?Ние отопляваме апартамент около 100 кв.м. и най-високата месечна сметка за газ досега е била около 100 лева, като в нея се включва и сгряването на топлата вода за битови нужди (къпане всеки ден на двама човека и пес). Това с ток едва ли е постижимо на тази цена.
Коментар
-
nikolce написа:Дани, зависи от апартамента. Ние на газ отопляваме 55 квадрата, и сметките миналата зима бяха 205-270-260, това за трите най-студени месеца. Да кажеш че ходиме по къс ръкав, не. Около 19-20 градуса. Апартамента ни е на първи етаж южно изложение, намира се на ъгъл. Под нас са гаражи, над нас не живее никой. Кел файда ново строителство и изолации...Иначе и аз имам такъв приятел който повече от 100лв газ не е платил. Ама от всички страни го топлятпреди - TIPO
сега - VOLVO XC60
Коментар
-
надявам се сте купили кондензни котлиосвен оползотворяването на "скритата" енергия, могат по-плавно да си регулират мощносттапри тях е по-добре да работят на по-ниска температура, което при изпълнение с радиатори в по-студените дни няма как да станестандартните котли работят он-офф, което естествено води до по-гореми разходив този случай е по-добре ако е възможно така да настроите котлите, че да имат по-малко цикли старт-стоппо възможност с външен сензор и стаен термостат/програматор...това важи и за кондензните
Коментар
-
Sev написа:надявам се сте купили кондензни котлиосвен оползотворяването на "скритата" енергия, могат по-плавно да си регулират мощносттапри тях е по-добре да работят на по-ниска температура, което при изпълнение с радиатори в по-студените дни няма как да станестандартните котли работят он-офф, което естествено води до по-гореми разходив този случай е по-добре ако е възможно така да настроите котлите, че да имат по-малко цикли старт-стоппо възможност с външен сензор и стаен термостат/програматор...това важи и за кондензнитепреди - TIPO
сега - VOLVO XC60
Коментар
-
стандартния котел като работи на по-ниска температура е по-неефективен, т.е. му е по-ниско КПД-то настой го така, че да работи на по-висока температура и регулирай температурата в стаите с термовентилитетермовентилите притварят притока на вода, когато температурата в стаята е около желаната (обикновено степен 3, отговаря на 20-22 оС; в някои случаи това означава че на 3 радиаторът ще е горещ, в други хладък)така би трябвало и по-рядко да се пали и гасиотделно когато отсътстваш - на работа си или просто няма никой в жилището , не спирай напълно отоплението а просто го намали с 2-3оС (с термовентилите)защото в противен случай ще изхабиш повече газ за да достигнеш 20-22
Коментар
-
dannybo написа:Ти на какъв принцип регулираш топлото? - макс. температура от котела и по-затворени кранове на радиаторите- не толкова висока температура от котела, но доста отворени кранове на радиаторитеSev написа:какви котли използвате?
Коментар
-
Една високо технологична инспекция ще даде най-ясна представа от къде губиш топлото и би и спестила излишно хвърляне на средства.Нещо от този тип-http://youtu.be/3HFniNHozAMНикъде не можах да намеря цени за тази услуга.
Коментар
-
ls1 написа:Има вътрешна изолация и е с мрежа. Не че няма напукано де ама...знам ли ги какво са правили.Миналата година понеже пусках-спирах климатика и единия ми замръзна, та домъкнах един 3 киловата радиатор маслен. Ей НЯМА стопляне даже с него! накрая се принудих да пусна духалка, тя стопли. Как се проверяват стъклата? Сега гледах, стъкло отвътре, стъкло отвън, по средата празно, нищо не пише никъде.Размяната на климатиците е трудна работа, понеже във Варна майсторите са големи гъзари. Като идваха да ми оправят климатика преди няколко години си направих устата за размяна, отговора беше ’амиии, монтажа е 150 лв, значи два климатика смъкване, 300лв, после и двата качване, 300лв, значи 600лв, ама да ви кажа не ни се занимава’. Другата фирма ми дадоха подобен отговор, с подшушнато на ухо, че дават високи цени щото не им се занимава. От две фирми са ми идвали майстори на климатиците, ужким реномирани имена, обаче носа до небето, грам дума не дава да му кажеш и само пуфти и се чуди как да се скатае и да свърши работата джаста праста. А аз понеже нямам голямо понятие се принуждавам да седя отгоре като цербер и да питам за всичко, да комбинирам с това дето съм чел тук там и да търпя високомерни погледи. Като ми монтираха ЛГ-то единия майстор написа отзад на климатика с молив ’Пешо, да та е*а в г*за’, вътреведомствена шегичка към колегата му, хаха, нали няма да се вижда. Имате ли прахосмукачка, че не ни се слиза до колата? Опаааа, изгоря...ами дошло и е времето явно, хаха. Да не продължавам, не това е темата. Та мисълта ми е че положението с варненските майстори е много, много трудно.Steliyan's Life!
FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000
Коментар
-
ls1 написа:Тая година няма да ги разменям, за догодина ще е евентуално и тогава ще видим какво ще правя.Steliyan's Life!
FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000
Коментар
-
krasio_79bs написа:Една високо технологична инспекция ще даде най-ясна представа от къде губиш топлото и би и спестила излишно хвърляне на средства.Нещо от този тип-http://youtu.be/3HFniNHozAMНикъде не можах да намеря цени за тази услуга.
Коментар
-
krasio_79bs написа:Една високо технологична инспекция ще даде най-ясна представа от къде губиш топлото и би и спестила излишно хвърляне на средства.Нещо от този тип-http://youtu.be/3HFniNHozAMНикъде не можах да намеря цени за тази услуга.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар