Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Варианти за 'стопляне' на апартамента ми

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

постижимо е с ток, но с климатици и влошен комфорт
    2015 Renault Megane Expression GT
    2009 FIAT Bravo 1.4 16V Dynamic
    Всичко за FIAT Bravo 2007

Коментар

dannybo написа:
      Колко му е сметката на комшията, че толкова се плашиш от газта?Ние отопляваме апартамент около 100 кв.м. и най-високата месечна сметка за газ досега е била около 100 лева, като в нея се включва и сгряването на топлата вода за битови нужди (къпане всеки ден на двама човека и пес). Това с ток едва ли е постижимо на тази цена.
      Дани, зависи от апартамента. Ние на газ отопляваме 55 квадрата, и сметките миналата зима бяха 205-270-260, това за трите най-студени месеца. Да кажеш че ходиме по къс ръкав, не. Около 19-20 градуса. Апартамента ни е на първи етаж южно изложение, намира се на ъгъл. Под нас са гаражи, над нас не живее никой. Кел файда ново строителство и изолации...Иначе и аз имам такъв приятел който повече от 100лв газ не е платил. Ама от всички страни го топлят
      00' Bravo 105 JTD

Коментар

nikolce написа:
        Дани, зависи от апартамента. Ние на газ отопляваме 55 квадрата, и сметките миналата зима бяха 205-270-260, това за трите най-студени месеца. Да кажеш че ходиме по къс ръкав, не. Около 19-20 градуса. Апартамента ни е на първи етаж южно изложение, намира се на ъгъл. Под нас са гаражи, над нас не живее никой. Кел файда ново строителство и изолации...Иначе и аз имам такъв приятел който повече от 100лв газ не е платил. Ама от всички страни го топлят
        Да, факт е че при нас от всички страни ни топлят и сме вътрешен апартамент. Преполагам твоите сметки са по-големи, защото котелът работи и през делничните дни (нашия го пускаме след като се приберем от работа). Ти на какъв принцип регулираш топлото? - макс. температура от котела и по-затворени кранове на радиаторите- не толкова висока температура от котела, но доста отворени кранове на радиаторите
        преди - TIPO
        сега - VOLVO XC60

Коментар

какви котли използвате?

Коментар

Sev написа:
            какви котли използвате?
            Аз вече седма година съм с котел Ariston с мощност 23 kW.
            преди - TIPO
            сега - VOLVO XC60

Коментар

надявам се сте купили кондензни котлиосвен оползотворяването на "скритата" енергия, могат по-плавно да си регулират мощносттапри тях е по-добре да работят на по-ниска температура, което при изпълнение с радиатори в по-студените дни няма как да станестандартните котли работят он-офф, което естествено води до по-гореми разходив този случай е по-добре ако е възможно така да настроите котлите, че да имат по-малко цикли старт-стоппо възможност с външен сензор и стаен термостат/програматор...това важи и за кондензните

Коментар

Sev написа:
                надявам се сте купили кондензни котлиосвен оползотворяването на "скритата" енергия, могат по-плавно да си регулират мощносттапри тях е по-добре да работят на по-ниска температура, което при изпълнение с радиатори в по-студените дни няма как да станестандартните котли работят он-офф, което естествено води до по-гореми разходив този случай е по-добре ако е възможно така да настроите котлите, че да имат по-малко цикли старт-стоппо възможност с външен сензор и стаен термостат/програматор...това важи и за кондензните
                Аз съм със стандартен. Преди седем години не се чуваше нищо за кондензни котли.Според теб кой вариант на работа от описните три поста по-горе е по-удачен? С по отворени кранове (които се водят с термо глави) и не толкова гореща подавана вода или обратното?
                преди - TIPO
                сега - VOLVO XC60

Коментар

стандартния котел като работи на по-ниска температура е по-неефективен, т.е. му е по-ниско КПД-то настой го така, че да работи на по-висока температура и регулирай температурата в стаите с термовентилитетермовентилите притварят притока на вода, когато температурата в стаята е около желаната (обикновено степен 3, отговаря на 20-22 оС; в някои случаи това означава че на 3 радиаторът ще е горещ, в други хладък)така би трябвало и по-рядко да се пали и гасиотделно когато отсътстваш - на работа си или просто няма никой в жилището , не спирай напълно отоплението а просто го намали с 2-3оС (с термовентилите)защото в противен случай ще изхабиш повече газ за да достигнеш 20-22

Коментар

dannybo написа:
                    Ти на какъв принцип регулираш топлото? - макс. температура от котела и по-затворени кранове на радиаторите- не толкова висока температура от котела, но доста отворени кранове на радиаторите
                    Котела на 1/4 мощност, крановете отворени до край, второто демек. Така ми казаха собсвениците, така ми казаха и от овъргаз, като правиха годишната проверка. Освен това котела ми е на терасата обграден с изолация, според мен и това допринася за големите сметки. Миналата зима беше замързнала търбата за водата за битови нужди.Заради тези сметки казах на хазяите да монтират програматор, иначе се изнасям. И следващият месец ще монтират такъв . Дано има промяна, навсякъде чета че има, па не знам.
                    Sev написа:
                    какви котли използвате?
                    Dietrich, или нещо подобно. За конкретен модел, по-късно ще проверя и ще редактирам мнението.
                    00' Bravo 105 JTD

Коментар

Една високо технологична инспекция ще даде най-ясна представа от къде губиш топлото и би и спестила излишно хвърляне на средства.Нещо от този тип-http://youtu.be/3HFniNHozAMНикъде не можах да намеря цени за тази услуга.
                      FIAT FORUM BULGARIA
                      Ракията е над политиката

Видео от Италфест 2011

Коментар

ls1 написа:
                        Има вътрешна изолация и е с мрежа. Не че няма напукано де ама...знам ли ги какво са правили.Миналата година понеже пусках-спирах климатика и единия ми замръзна, та домъкнах един 3 киловата радиатор маслен. Ей НЯМА стопляне даже с него! накрая се принудих да пусна духалка, тя стопли. Как се проверяват стъклата? Сега гледах, стъкло отвътре, стъкло отвън, по средата празно, нищо не пише никъде.Размяната на климатиците е трудна работа, понеже във Варна майсторите са големи гъзари. Като идваха да ми оправят климатика преди няколко години си направих устата за размяна, отговора беше ’амиии, монтажа е 150 лв, значи два климатика смъкване, 300лв, после и двата качване, 300лв, значи 600лв, ама да ви кажа не ни се занимава’. Другата фирма ми дадоха подобен отговор, с подшушнато на ухо, че дават високи цени щото не им се занимава. От две фирми са ми идвали майстори на климатиците, ужким реномирани имена, обаче носа до небето, грам дума не дава да му кажеш и само пуфти и се чуди как да се скатае и да свърши работата джаста праста. А аз понеже нямам голямо понятие се принуждавам да седя отгоре като цербер и да питам за всичко, да комбинирам с това дето съм чел тук там и да търпя високомерни погледи. Като ми монтираха ЛГ-то единия майстор написа отзад на климатика с молив ’Пешо, да та е*а в г*за’, вътреведомствена шегичка към колегата му, хаха, нали няма да се вижда. Имате ли прахосмукачка, че не ни се слиза до колата? Опаааа, изгоря...ами дошло и е времето явно, хаха. Да не продължавам, не това е темата. Та мисълта ми е че положението с варненските майстори е много, много трудно.
                        240лв. устройват ли те за размяна на климатиците? Ако да - ще уговоря с моя майстор един уикенд за целта.
                        Steliyan's Life!
                        FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000

Коментар

Тая година няма да ги разменям, за догодина ще е евентуално и тогава ще видим какво ще правя.

Коментар

ls1 написа:
                            Тая година няма да ги разменям, за догодина ще е евентуално и тогава ще видим какво ще правя.
                            С тая 10ка в голямата стая пак ще зъзнеш. Не, че LG-то дето ти е в спалнята може да се мери с мицубишито, но ти си знаеш. Аз съм с китайско NEO 12ка в коридора и едно японско чудо 14ка в хола. Северозападен апартамент на 8ми етаж в другия духалник на Варна - Цветния. Зимата температурите из стаите са ми около 22-24 градуса, като японеца изобщо не му дреме за студа навън. Неото само тази кочанеста зима се впечатли малко от чукана навън - за 2 дни не искаше да тръгва
                            Steliyan's Life!
                            FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000

Коментар

krasio_79bs написа:
                              Една високо технологична инспекция ще даде най-ясна представа от къде губиш топлото и би и спестила излишно хвърляне на средства.Нещо от този тип-http://youtu.be/3HFniNHozAMНикъде не можах да намеря цени за тази услуга.
                              А дали няма да стане с едно ей такова уредче?http://www.ebay.co.uk/itm/NEW-Black-...item2c67b2217a

Коментар

krasio_79bs написа:
                                Ми... ко да кажа...Предлагаме такава услуга, но не е никак евтина. НИКАК. Масово фирмите, които предлагат подобна услуга взимат по 100 лв за снимка. За да се обхване едно жилище максимално добре, трябват десетина снимки ПОНЕ. Високата цена е обусловена от цената на камерата. Камерата струва колкото една хубава нова кола и трябва да се избие цената все пак. Нашата е среден клас и струваше колкото едно чисто ново Пунто Ево.Има и "евтини" варианти на такива камери, от порядъка на 3-4 хиляди лева... за жилища стават, и може би с тях услугата не е толкова скъпа. Не съм запознат.Друг е въпроса, че този, който работи с камерата трябва и да знае какво и как да "гледа" и какво "вижда".

Коментар

Working...
                                X