Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Е как може сега така.....

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Е как може сега така.....

http://www.burgasnews.com/vazhni-nov...ovite-patishta.......аз от тоя форум тука научих че българина е мърляч, тиквеник и непоправим автоджигит дето само яките глоби можели да го вкарат у пътя, само драконовските мерки можели да намалят инцидентите и жертвите, как ако всеки спазва великия правилник и си точи с 90 или 140 на магистр, почти нищо не може да му се случи.......Тя нали инфраструктурата нямала нищо общо, и 10 ленти магистрали да направели пак хала щял да е същия.......Обаче кво се оказва - пусне се по хубав и широк път, създадат се условия да не се влачат тия джигитите дето вдигат 500 зад тия дето карат с 50 и да ги изпреварват терсене, и изведнъж инцидентите и проблемите взеха да намалят.......Баси.......някой има ли логично обяснение ся що така инфраструктурата се оказа важна......може би някой ден когато и обикновенните междуградски пътища станат хубави и правилно и кадърно устроени, произшествията пак ще намалеят........и причината ще е тая, а не че скапаната държава е въвела скапани ограничения и по големи скапани глоби......
    Като добър пример за подобряване на пътната безопасност в страната министър Глигана Павлова посочи пътната отсечка от Стара Загора до Бургас, където тази година бяха пуснати нови 80 км от АМ Тракия.Според статистиката през 2011 г. в този участък Стара Загора- Бургас за период юли - септември са станали 16 тежки пътнотранспортни произшествия (ПТП), а сега, след пускането на тази отсечка от автомагистралата, регистрираните тежки ПТП за същия период са 5, което означава че три пъти е увеличена безопасността в този пътен участък.
    Alfa 156 2.0 TS
    Alfa 156 20VTurbo
    Fiat Coupe 2.0 20VTurbo
    Locost TF1 3.0V6

PR, реклама... В името на рекламата могат да се напишат какви ли не манипулативни неща. Спомням си когато акцизите преминаха от НАП към агенция Митници. Тогава в края на годината новото ръководство на агенция Митници отчете еди колко си стотици милиони лв. повече приходи и си приписа заслугата за това!! Никой обаче не спомена, че приходите на НАП са намалели с толкова.Не вярвам много в статистики-стъкмистики, но ако наистина е вярно, че произшествията са намалели, то причината са камерите и по-точно страхът от тях.
    Tonight's the night and it's going to happen again and again...

Коментар

snake написа:
      PR, реклама...
      Колкото и да е PR, мисля, че има повече истина, отколкото PR. Няма как да се отрече, че когато пътят е без забележки, шофьорът не отделя прекалено голяма част от вниманието си за евентуални дупки, неравности и прочие шитни.
      Stop giving directions, just say "Follow me."
      Shevrolet Captiva LS 2.4/136/2009/ГИ Landy
      Ex: Fiat Marea 1.6/103/1999/ГИ AG Zenit

Коментар

snake написа:
        но ако наистина е вярно, че произшествията са намалели, то причината са камерите и по-точно страхът от тях.
        Че то по тоя път вече само децата не ги знаят къде са камерите........плюс това камерите ги бучат само в населените места, а сакатлъците по тоя път стават между населените места......Изобщо учуден съм че някой вижда ефект от тия камери, освен финансов......
        Alfa 156 2.0 TS
        Alfa 156 20VTurbo
        Fiat Coupe 2.0 20VTurbo
        Locost TF1 3.0V6

Коментар

[i:2e63931820]"Над три пъти е намалял броят на пътно-транспортните произшествия в участъка Стара Загора-Нова Загора на Път ІІ-66, в резултат предсрочното пускане на ЛОТ 2 и 3 на ,,Тракия

Коментар

snake написа:
            ФЕРАРИСТ написа:
            Изобщо учуден съм че някой вижда ефект от тия камери, освен финансов......
            Не се учудвам, че си учуден . Но ефектът от камерите е факт.
            Статистически.......също като тоя дето аз цитирам.......ся не коментираме дали въпросните глоби се радват на голяма събираемост, просто че има уж някакъв ефект......
            Alfa 156 2.0 TS
            Alfa 156 20VTurbo
            Fiat Coupe 2.0 20VTurbo
            Locost TF1 3.0V6

Коментар

Събираемостта изобщо не я коментирам. Просто хората започнаха да карат доста по-предпазливо - най-вече поради страха, че могат да бъдат заснети от мобилни или стационарни камери.

Коментар

Хубавите пътища водят до по-малко катастрофи-ФАКТ!!!
                FIAT BRAVO 1.6
                FIAT COUPE 1.8-POWER OF LOVE-EX
                LANCIA LYBRA 1.8 SW-NOW

Коментар

Напълно нормално е като намалиш трафика 3 пъти ,да се намалят и произшествията в участъка.Интересно обаче,какво става със ПТП та на новата отсечка.Тях в коя графа ли ще ги сложат?Венко,тия стационарните камери бързо се научават ,по плашат ония с мобилните камери в не обозначените автомобили.
                  FIAT FORUM BULGARIA
                  Ракията е над политиката

Видео от Италфест 2011

Коментар

krasio_79bs написа:
                    Напълно нормално е като намалиш трафика 3 пъти ,да се намалят и произшествията в участъка.Интересно обаче,какво става със ПТП та на новата отсечка.Тях в коя графа ли ще ги сложат?
                    Точно! Също като примера, който дадох за НАП и Митниците. Отчита се само едното, а другото удобно се премълчава. Защото каквито и глупости да се пишат и говорят, на пътя основно убиват високата скорост и неразумните изпреварвания. По един селски път може да си счупиш колата, да стане някой сакатлък, но по-често се разминава само с материални щети. А по "хубавия" път, с високата скорост стават страхотиите.

Коментар

Ей вчера някаква гугутка (от затвора да не излезе дано) не стига че убил един човек ами седим 1 час в задръстване заради него - изпреварвал в аварийната лента.На тея не магистрали ами каквото да им построят ще си останат селяни ...Да не говорим че почти няма случай да пътувам по тая магистрала и да няма 1-2 говеда да решат че точно от там трябва да ме изпреварят ...

Коментар

ilkor написа:
                        Ей вчера някаква гугутка (от затвора да не излезе дано) не стига че убил един човек ами седим 1 час в задръстване заради него - изпреварвал в аварийната лента.На тея не магистрали ами каквото да им построят ще си останат селяни ...Да не говорим че почти няма случай да пътувам по тая магистрала и да няма 1-2 говеда да решат че точно от там трябва да ме изпреварят ...
                        Ами като всички им се влачите по магистралата с по 120 и се изпреварвате с по 10км/ч разлика, то остава за бързаците само една лента за изпреварване.Иначе скоростта не убива де
                        A20DTH ЖТД ама не баш
                        1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
                        Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Коментар

Чакам някой да каже, че катастрофите са намалели заради светнатите фарове и се настанявам на първия ред с купа пуканки.

Коментар

Дисциплината е на ниско ниво при някой и затова стават сакътлъците.В Събота се прибирам от Трявна и след Угърчин един малоумник със CLК тръгнал да изпреварва TIR при непрекъсната осова линия, в завой и без видимост. Добре че каручката има добри спирачки, но как да спре камиона зад мен, който е поне 6 тона. Ето ви пример от тези дни!http://www.youtube.com/watch?v=DQqon...utu.beТова, че колата ти има повече мощност не те прави по-бърз от смъртта!А дали са намалели ПТП-тата или не ще разберем в края на годината. От 2010 година тенденцията е за намаляване, но ще поживеем и ще видим!
                            Няма начин да няма начин!

Коментар

Факт:2006 1043жертви 2007 1006жертви 2008 1059жертви2009 901 жертви 2010 775 жертви 2011 657 жертвиПричините за това намаляване са комплексни.Но е абсолютна истина, че водачите като цяло станаха доста по-дисциплинирани. Преди карах с по 150-160 по магистралата и постоянно ме изпреварваха разни бързаци.Сега си карам със 140 и не ме изпреварва почти никой.Преди никой не спираше на пешеходна пътека, сега поне в Ямбол - няма човек, който да не спре.Автомобилния парк, макар и с коли втора употреба се подновява...Пътищата е факт, че стават с всеки ден все по-добри.СВЕТНАТИТЕ ФАРОВЕ СЪЩО ИМАТ ДЯЛ В ТОВА НАМАЛЕНИЕ НА ЖЕРТВИТЕ. МОЖЕ 1 ПО-МАЛКО ДА Е ЗАРАДИ ТЯХ, НО Е ТАКА. (Това за ls1 ).Страхът от камерите също го има. Например мен той ме спира в промишлени зони в населените места да карам с над 50... веднъж вече изгорях

Коментар

Working...
                              X