Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Отопление с климатици

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Отопление с климатици

Уважаеми Колеги , искам в жилището ми да монтирам 3 броя климатици по програма ,, Енергийна ефективност ’’ , а именно :1. За отопление и охлаждане на две помещения с южен изглед и обща кубатура 89 кубически метра мисля да се монтира ДАИКИН ( професионална серия 14-ка ) FTXS 35 J / RAS 85 L ( СОР 4,17/А ) с предлагана цена 1750 лв.2. За отопление и охлаждане на стая с южно изложение , но с външна стена на изток и кубатура 22 куб.м. планирам монтаж на DAIKIN ( серия Комфорт 9-ка ) FTX 25 JV / RX25L ( СОР 4,06/А ) с предлагана цена 1150 лв.3. За отопление и охлаждане на стая с източно изложение , но с две външни стени и стена граничеща с неизползваемо жилище с кубатура 35 куб.м. , се умува за DAIKIN ( професионална серия 10-ка ) FTXS 25 K / RXS 25 K ( СОР 4,52/А ) на цена 1550 лв.За монтажа на всички машини ми искат 480 лева.Добър ли е изборът ми ?Ще се радвам и на оферти от хора занимаващи се с монтаж и сервиз на климатични системи .Жилището се намира на 10 етаж в гр. Разград.
    FIAT BRAVA 1.4 12V А/С, с чийто собственик можете да се свържете на 089 9225580
    FIAT CROMA 2.4 Mjet - proprio miracolo

Монтажът ми се вижда доста скъп дори за София... 160лв на климатик...

Коментар

Защо си се насочил към Дайкин? Вече не са на нивото на което бяха,пък цените им са доста високи!
      Peugeot 307 2.0i ГИ
      ex: Fiat Brava 1.6 16V 90hp

Коментар

Дайкин бяха нещо, сега са тотална драма. Съседката ми има 3 дайкина, вероятно по същата програма - е такова тракане не тракат и моите НЕО-та. Намери си или Фуджитсу или Национал или Мицубиши. Знам, че са по-скъпи, но и струват всеки лев.
        Steliyan's Life!
        FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000

Коментар

Отопление с климатици

Затова пускам темата , момчета .Има време до студовете ДАЙКИН ги били сглобявали или в Япония , или в Чехия . Това ми се вменява постоянно .

Коментар

vital написа:
            Монтажът ми се вижда доста скъп дори за София... 160лв на климатик...
            За мен всичко зависи от това какъв реално е монтажа.Ако дойдат някакви да пробият хамалската 4 отвора в сетната, да сложат тръби, дори без подреждане. Да свържат само двете тела, то може да е и скъп монтажа.Но ако имаш изисквания за монтаж, то тази цена може дори да е ниска, че може и един ден да си играят. Ако са двама човека и им отнемеш над 1 ден за монтаж на 1-2 климатика, то само надницата им ще може да платиш, какво остава пък ако не работят за себе си, а са работници на фирма? Все пак трябва нещо да остане и за фирмата в крайна сметка.Така, че монтажа е много относително нещо.И за жалост почти навсякъде монтажа е под всякаква критика и за това масовото мнение за цената на монтаж е като твоето А за конкретните въпроси за климатиците - след много прочитания, връзки с хора, които се занимават с това, къде от познати в този бранш и т.н. (проучване над 6-7 месеца преди да си сложа радиаторите за ТЕЦ-а в крайна сметка), то съм останал с мнение, че най-много си заслужава Фуджитсу-то като пари за това, което получаваш.
            A20DTH ЖТД ама не баш
            1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
            Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Коментар

Колегите правилно са те ориентирали към Фуджитсу,малко по евтини са от дайкина и определено са по добрия избор.
              Peugeot 307 2.0i ГИ
              ex: Fiat Brava 1.6 16V 90hp

Коментар

Ами явно при мен винаги е бил лесен монтажа, защото 4 климатика ги сложиха за половин ден 2ма човека за по 100лв в големия пик на жегите в София това лято. Претенции имах големи :DАз бих погледнал и General.

Коментар

Монтажа зависи от фирмата, от която вземаш климатика. Някои цени са с включен монтаж, като това не винаги значи, че е по-скъпо. За Дайкин-а отзивите са като на колегите по-горе - скъпи и не това, което бяха. Пролетта ми се наложи да сменям климатика в хола, понеже му изгоря компресора. Представителят на Дайкин и Митсубиши за Бургас ми е съсед, и лично той ми препоръча високият клас на LG като съотношение цена-качество. Иначе се бях ориентирал към Mitsubishi MSZ-GE50 VA. В крайна сметка го послушах и сега съм с LG E18SQ. Като параметри бие Мицубишито
                  Alfa 159 SW 2.4 Ti
                  Fiat Marea '99 1.6 16V ELX
                  "...внимавай че тези италиански кочини много вървят."

Коментар

Абе не знам дали Дайкина са си развалили качеството. Само знам че много климатици са ми минали през ръцете - и лични и служебни, ама дайкина си е дайкин. Като се похарчих за прасето в хола (18ка или 50ка по тяхната номерация) приключих с проблемите - замръзване, хладно духане зимата и т.н. Хем външното ми тяло е на стена със северно изложение, на уличка където цяла зима се таковат ветровете. Не мисля че колегата прави грешен избор. Само ми се струва малко височка цената на всички киматици. Според мене можеш всичките да ги вземеш от серията Комфорт и да спестиш 5-6 стотака. Монатажа е скъп, ама зависи и от метража. Тука вземат 40 лв на метър, но не по малко от 120лв. Поне можеш да искаш да го направят като хората! Канали, лайсни, наклони. Макар че избора на климатик за отопление си е грешен избор по подразбиране, ама това е съвсем друг въпрос. Може, ама као поддържащо и подпомагащо отопление. Иначе уж ти е топло, ама не. Както на климатик съм мръзнал, на нищо друго не съм.
                    Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
                    Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
                    ..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...

Коментар

Отопление с климатици

Добре , но в крайна сметка къде да се ориентирам за цените ?Колкото до алтернативата : 11 години се отоплявам на дърва , но такива катрани се стичат в кюнците ми направо , че се принуждавам на всеки 10 дни да чистя печка с водна риза и кюнци като ненормален.Газовото отопление пък направо си ме плаши ...и откъм изпълнение , и откъм цена.

Коментар

Ако парите не са проблем, погледни и Тошиба Даисекай 6, а като параметри на мен 5 по ми се нрави, нищо, че е по-стар.
                        Fiat Marea Weekend 1,6 16V

Коментар

Отопление с климатици

Парите ще ги даде банка , но дотогава трябва да се избере техниката ..

Коментар

Пелетите не са ли вариант?Аз ти препоръчвам да потърсиш Фуджитсу.Опитай в ТАЗИ ФИРМА - мой клиент е и може да кажеш, че се обаждаш с препоръка.За 5000лв. си мисля, че все ще има какво по-добро да ти предложат

Коментар

vital написа:
                              Ами явно при мен винаги е бил лесен монтажа, защото 4 климатика ги сложиха за половин ден 2ма човека за по 100лв в големия пик на жегите в София това лято. Претенции имах големи :DАз бих погледнал и General.
                              Това е другото име на Fujitsu.
                              94' Fiat Punto 1.2 Rosso Swift
                              03' Alfa Romeo 156 SW 2.4 jtd Nero Metallico
                              02' Fiat Stilo 1.6 16v Grigio Steel

Коментар

Working...
                              X