Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Отопление с климатици

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

jordan85 написа:
    ls1 написа:
    Абе...като взех апартамент на последния етаж тъй ще е. Отникъде комшии не топлят, само в кухнята отдолу палят печка. Зимата кучи студ, лятото адска жега, е за август имаме 125лв ток и сме доволни. Климатиците за два за 1600-1700лв всеки, от туй какво повече да платя . И изолация има, и дограма...не те ли топлят наоколо....ти топлиш всички...
    Няма как колега,трябва да се мисли навреме.Аз след дълги години зъзнене в къща,като тръгнах да избирам апартамент,твърдо бях решил да е по средата и с хубаво изложение.Сега сметките с преди паднаха наполовина и ми е доста по комфортно.
    малко офф топик,ама не се сдържам Колега,да сравняваш живота в къща с този в апартамент и да изтъкваш предимствата на апартамента си е все едно си смучеш от пръстите... Удоволствието и предимствата от живота в къща са несравними с тия в апартамент!Колкото по темата и аз се бях интересувал точно за климатик да вземам...смятах и...файда не видях почти,затова се отказах
    ex.Мареа ТД100

Коментар

BO написа:
      Питанка в този случай.Кой от двата модели е по-добър предвид цената, която плащаш?http://air-comfort.eu/%D0%BA%D0%BB%D...al/asha09lecИ дали 12-ка е голям за стая, около 12-13 м2, ново строителство, първи етаж, като пода е ледено студен през целия отоплителен сезон? Демек за 13м2 стая хубава 9-ка ще се справи ли перфектно за основно отопление дори при -15 градуса, когато температурата се задържи навън за около 1-2 седмици, както става обикновено зимата по някое време, като да не започне да върти перката да шуми в стаята, за да смогва с по-ниската си температура на топлоотдаване да се стреми да върти по-голям дебит на въздух. Демек питам за ставя, в която ще се спи.
      досега с какво си го топлил това помещение, или ще ти е първа зима там?
      2015 Renault Megane Expression GT
      2009 FIAT Bravo 1.4 16V Dynamic
      Всичко за FIAT Bravo 2007

Коментар

Sev написа:
        BO написа:
        Питанка в този случай.Кой от двата модели е по-добър предвид цената, която плащаш?http://air-comfort.eu/%D0%BA%D0%BB%D...al/asha09lecИ дали 12-ка е голям за стая, около 12-13 м2, ново строителство, първи етаж, като пода е ледено студен през целия отоплителен сезон? Демек за 13м2 стая хубава 9-ка ще се справи ли перфектно за основно отопление дори при -15 градуса, когато температурата се задържи навън за около 1-2 седмици, както става обикновено зимата по някое време, като да не започне да върти перката да шуми в стаята, за да смогва с по-ниската си температура на топлоотдаване да се стреми да върти по-голям дебит на въздух. Демек питам за ставя, в която ще се спи.
        досега с какво си го топлил това помещение, или ще ти е първа зима там?
        Ми втора зима ще е.И не знам дали за жалост или за радост, дадох 3к лева за радиатори. Демек ТЕЦ Ама се зачудих дали една стая не може да я оптимизирам та за това Другото, което ме притеснява е дали алармата няма да има проблеми с разни такива духащи неща. То, че ще има е ясно, но ако се държи постоянно на слийп режим, демек на ниски обороти може и да се получат нещата. Но пък вътрешното тяло трябва да е с голяма площ на топлоотдаване. И стават много навързани нещата.И третото е мястото, че в другите стаи, за да може да се монтира, то трябва да ми е над главата точно, а не искам такъв вентилатор да ми духа миглите :D
        A20DTH ЖТД ама не баш
        1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
        Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Коментар

BO написа:
          Първото предложение е доста по-добро,9ката няма да има проблем с това помещение дори и под -15
          Peugeot 307 2.0i ГИ
          ex: Fiat Brava 1.6 16V 90hp

Коментар

е точно спалня не ти препоръчвам да "оптимизираш" с климатикиначе няма да имаш проблеми с аларматаDaisekai е нещо като BMW и ще ти върши работа :D но заради студения под трябва да поддържаш по-висока температура, за да ти е комфортноа това при ниски температури означава повече шум

Коментар

paralesa написа:
              jordan85 написа:
              ls1 написа:
              Абе...като взех апартамент на последния етаж тъй ще е. Отникъде комшии не топлят, само в кухнята отдолу палят печка. Зимата кучи студ, лятото адска жега, е за август имаме 125лв ток и сме доволни. Климатиците за два за 1600-1700лв всеки, от туй какво повече да платя . И изолация има, и дограма...не те ли топлят наоколо....ти топлиш всички...
              Няма как колега,трябва да се мисли навреме.Аз след дълги години зъзнене в къща,като тръгнах да избирам апартамент,твърдо бях решил да е по средата и с хубаво изложение.Сега сметките с преди паднаха наполовина и ми е доста по комфортно.
              малко офф топик,ама не се сдържам Колега,да сравняваш живота в къща с този в апартамент и да изтъкваш предимствата на апартамента си е все едно си смучеш от пръстите... Удоволствието и предимствата от живота в къща са несравними с тия в апартамент!Колкото по темата и аз се бях интересувал точно за климатик да вземам...смятах и...файда не видях почти,затова се отказах
              Предимствата за живеене в къща са безспорни, но колегата говори само и единствено за нейното стопляне.Когато живеееш в самостоятелна къща - топлиш сам всичко.В апартамента все някой може да ти сгрее поне 1-2 стени или пода.
              VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
              VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
              VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
              VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
              Нека Силата на бъде с Нас...

Коментар

10-ка дайсекай ще ти стигне отвсякъде за тея 12кв, на мен зимата в спалнята дето е 14кв дори климатика влизаще в он-офф режим ама го държа на 21С де. Имай предвид, че 6-та серия дайсекай не са япончета вече. Не че съм чул да са проблемни, но са нова серия и още е рано за отзиви. Ако си с много чувствителен слух имай предвид, че от 5-та серия може да чуваш леко свирене от лагерите на вътрешното тяло. Звука е все едно някой на горния етаж е пуснал пракосмукачка. Който и да съм канил вкъщи нищо не чува обаче... но за сравнение при Осаките при родителите ми такъв звук липсва. Според мен 12-ка ще и дойде много за тази стая, освен ако не държиш някакви температури от порядъка на 27-28 градуса...
                Fiat Brava 1.4SX '97 (Бензин & Метан)

Коментар

Sev написа:
                  е точно спалня не ти препоръчвам да "оптимизираш" с климатикиначе няма да имаш проблеми с аларматаDaisekai е нещо като BMW и ще ти върши работа :D но заради студения под трябва да поддържаш по-висока температура, за да ти е комфортноа това при ниски температури означава повече шум
                  Ами май реално се замислях за друга стая в която не се спи За това за сега една бройка климатик си мисля да поставям, но не съм решил. Защото както казах главната цел е оптимизация, демек по-ниски разходи. Но пък точно тази стая, която може да се обзаведе с климатик, реално е най-топлата и реално термовентила на радиатора го държи много по-студен и дори понякога го спира. А реално в най-студената част (кухнята) е трудно слагането на климатик, без да правя разни галимации (вкопаване на тръбите в стените), защото мразя разни канали и такива да ми се разхождат по целия апартамент. Та после някой ще ми каже, че монтаж на климатик за 160лв/бр бил евтин. Всичко зависи от това как искаш да ти се направи монтажа (колко си претенциозен), а не как ти предлагат. Аз ако монтирам това нещо, дори ще вкопавам външните тръби (които отиват до външното тяло) в изолацията да речем. За това по-напред някой каза, че бил капризен и му били монтирани 2 климатика за половин ден. А след това кой ще ти възстанови изгледа на жилището до състояние преди монтажа на климатика. И това за 160лв/бр, пак го повтарям
                  A20DTH ЖТД ама не баш
                  1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
                  Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Коментар

Незнам за вас, но аз се спрях за спалнята на Супер Дайсекай 6 - 10-ка за 16.5 кв м, с хубава дограма, с хубави стъклопакети и изолация с вата на тавана (окачен таван), а времето ще покаже прав ли съм или не.

Коментар

не си сгрешилв този клас машините са на подобни пари...по книга е една идея по-шумен от някои конкуренти

Коментар

В моята стая 4,30х3,10м. имам 9-ка Фуджицу и се справя перфектно лете, зиме, пролет, есен..... вече не помня колко години Краен апартамент съм (три външни стени) и стаята ми е на ъгъл (две външни стени), имам ПВЦ дограма и външна изолация сайдинг.Само с конденза/влагата не мога да се справя напълно все още, но то е нормално, при толкова изолирано помещение и с минимално проветрение.....

Коментар

къде се получава конденза?по стените или по стъклопакета?

Коментар

Водата е по стъклата, а по ъглите се натрупва мухъл

Коментар

по принцип е и нормално и не съвсем, зависи от много нещасамо в тази стая ли се получава?

Коментар

Да, само в тази стая, северо-западно изложение, но повече северно В кухнята, която е изцяло северно изложение, няма никакъв проблем, но там постоянно е отворен малък прозорец 40х40см.

Коментар

Working...
                                X