Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Отопление с климатици

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Еееееееее, та ти колко мислиш 9-ка на максимум, през зимата, повече от 40лв. не може да изхарчи.Защо да не работи нормално за 20-25лв. на месец

Коментар

Ще го кажа на жената при следващата сметка за ток 250лв

Коментар

Едва ли е само от климатик То зависи колко климатика имаш де, но според мен трябва да изцепиш 5 броя 12-ки, за да навъртят толкова ток Аз имам 12-ка в хола и с работа цяла зима повече от 40-50лв. ток ОБЩО за апартамента не съм плащал

Коментар

ls1 написа:
          Брееее, какви са тея климатици дето топлят за по 20лв месечно!?
          Такива за малко над 2бона
          Peugeot 307 2.0i ГИ
          ex: Fiat Brava 1.6 16V 90hp

Коментар

Абе...като взех апартамент на последния етаж тъй ще е. Отникъде комшии не топлят, само в кухнята отдолу палят печка. Зимата кучи студ, лятото адска жега, е за август имаме 125лв ток и сме доволни. Климатиците за два за 1600-1700лв всеки, от туй какво повече да платя . И изолация има, и дограма...не те ли топлят наоколо....ти топлиш всички...

Коментар

Да, това също е важно....

Коментар

ls1 написа:
                Абе...като взех апартамент на последния етаж тъй ще е. Отникъде комшии не топлят, само в кухнята отдолу палят печка. Зимата кучи студ, лятото адска жега, е за август имаме 125лв ток и сме доволни. Климатиците за два за 1600-1700лв всеки, от туй какво повече да платя . И изолация има, и дограма...не те ли топлят наоколо....ти топлиш всички...
                Няма как колега,трябва да се мисли навреме.Аз след дълги години зъзнене в къща,като тръгнах да избирам апартамент,твърдо бях решил да е по средата и с хубаво изложение.Сега сметките с преди паднаха наполовина и ми е доста по комфортно.
                Peugeot 307 2.0i ГИ
                ex: Fiat Brava 1.6 16V 90hp

Коментар

Аз го смятах 20-30лв ток на месец за Toshiba Daisekai 16-ка. Mitsubishi също харчат горе-долу толкова, за другите нямам наблюдение

Коментар

Отопление с климатици

Такааа....реших и тази зима да се мъча с катраните , а междувременно ще заделям за климатици без да се обръщам към банка .Това означава , че с интерес ще следя темата .
                    FIAT BRAVA 1.4 12V А/С, с чийто собственик можете да се свържете на 089 9225580
                    FIAT CROMA 2.4 Mjet - proprio miracolo

Коментар

Аз пак да попитам, пелетите няма ли да свършат работа?

Коментар

Отопление с климатици

Kuku написа:
                        Аз пак да попитам, пелетите няма ли да свършат работа?
                        Опитвал съм , но за жалост от катрана спасение нЕма. ,, Лечението ’’ в такъв случай е изграждането на нов комин , но аз съм на последен жилищен етаж и при условие , че само аз и един човек на вторият етаж палим печки , катранът ще се появи много скоро.
                        FIAT BRAVA 1.4 12V А/С, с чийто собственик можете да се свържете на 089 9225580
                        FIAT CROMA 2.4 Mjet - proprio miracolo

Коментар

като избирате климатик трябва да се помисли за няколко неща:- точно пресмятане на загубите на помещението, за да се избере правилната като мощност машина; преоразмеряването е огромна грешка, която след себе си води до много забележими и незабележими проблеми; във форума има колеги (включително и аз), на които ако предоставите подробни данни за помещенията могат бързо да направят тази сметка; в тази насока първо направете каквито можете мерки за енергоспестяване - дограма, изолации и т.н. - хем ще спестите пари от това, че ще ви е нужна по-малка и евтина машина, хем след това ще плащате по-ниски сметки;- да се има в предвид, че цената на ел.енергията тепърва ще поскъпва - по тази точка отново да се избере машина с такъв СОР който да не е прекалено нисък, но не и прекалено висок (ако купите машина от космоса, най-вероятно никога няма да си избие парите с по-доброто КПД); имайте в предвид, че посочения СОР важи при външна температура 7 оС и температура в помещението 20; има машини с висок СОР, който обаче при ниски температури пада до същия като на много по-евтини машини; но има и машини, които доста твърдо "държат" СОР-а и той почти не се изменя с падането на външните температури;- колкото по-голяма мощност има една машина, толкова по-нисък е нейния СОР; примерно машини от една серия - при най-малката е 6, при най-голямата е 3,5; с две думи не търсете мощна машина с висок СОР - няма да намерите; понякога за големи помещения е по-изгодно и по-комфортно да купите две по-малки машини с високи параметри, отколкото една с голяма мощност, но с данни като на неизвестна китайска самоделка;- добре да се обмисли дали помещението е подходящо изобщо за климатик - стая с бебе, спалня...наистина има машини работещи като часовник, тихи са...но те струват много много пари;- правилно да се подбере местоположението на климатика в стаята - много често се създава дискомфорт, особено лятото...много често това не може да се избегне;- много трудно може да отоплявате/охлаждате две помещения с една машина, без в едното да е прекалено топло/студено;- избирайте мултисплит системи (едно външно, с няколко вътрешни тела) само ако не е възможно да сложите отделна машина за всяка стая - причини има много;- фирмата от която ще купите техниката обикновено монтира машините и поемат гаранцията - големите вериги не са за предпочитане, особено офертите с безплатен монтаж - един калпав монтаж може да орезили и най-добрия климатик; понякога някои климатици тима особености при монтажа, които не всеки знае или знае но не го бърка;- питайте дали имат изискване за профилактика - това е чисто изнудване и скрито надуване на цената;- има марки със сполучливи (понякога уникални) и несполучливи модели - примерно Тошиба; но има и марки от които каквото и да избере няма да сгрешите;- не винаги по-скъпото е по-хубаво...това важи за всичко в живота де;- сега нещо за което ще ме оплюят но - не купувайте машина втора употреба, макар и често тези машини да са с параметри превъзхождащи актуалните топ модели на пазара (машините втора употреба са внос от далечния изток, чийто пазар е години напред);- и не на последно място - отворете форума на Сетком и питайте :D понякога прекаляват със съветите (много обичат преоразмеряването) но с четене и питане се намира информация
                          2015 Renault Megane Expression GT
                          2009 FIAT Bravo 1.4 16V Dynamic
                          Всичко за FIAT Bravo 2007

Коментар

Sev, ти си първият, който чувам да има нещо против Тошиба.

Коментар

както казах от Тошиба до Тошиба има разлика естествено не говоря за Daisekai моделите, които обаче се правят съвместно с Carrier...явно има защо :D
                              2015 Renault Megane Expression GT
                              2009 FIAT Bravo 1.4 16V Dynamic
                              Всичко за FIAT Bravo 2007

Коментар

Питанка в този случай.Кой от двата модели е по-добър предвид цената, която плащаш?http://air-comfort.eu/%D0%BA%D0%BB%D...al/asha09lecИ дали 12-ка е голям за стая, около 12-13 м2, ново строителство, първи етаж, като пода е ледено студен през целия отоплителен сезон? Демек за 13м2 стая хубава 9-ка ще се справи ли перфектно за основно отопление дори при -15 градуса, когато температурата се задържи навън за около 1-2 седмици, както става обикновено зимата по някое време, като да не започне да върти перката да шуми в стаята, за да смогва с по-ниската си температура на топлоотдаване да се стреми да върти по-голям дебит на въздух. Демек питам за ставя, в която ще се спи.
                                A20DTH ЖТД ама не баш
                                1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
                                Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Коментар

Working...
                                X