Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Отопление с климатици

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Ако ще кандидатстваш за кредит енергийна ефективност - мисля, че няма да имаш кой знае какъв избор.Консултирай го с банката защото мисля, че има списък с допустими марки и модели.Всъщност ето тук на сайта има целия списък.http://www.reecl.org/bg/et_htpmp_tbl.phpограничението май е само по модели май де ...
    VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
    VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
    VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
    VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
    Нека Силата на бъде с Нас...

Коментар

Имам някакъв спомен Имортъла как направи една сметка за тея ’енергийна ефективност’ и накрая излезе, че е все тая, само дето банката прибира едни кинти за себе си а ти попълваш документи. Ама не се сещам в коя тема беше, може той да се сети.

Коментар

ls1 написа:
        Имам някакъв спомен Имортъла как направи една сметка за тея ’енергийна ефективност’ и накрая излезе, че е все тая, само дето банката прибира едни кинти за себе си а ти попълваш документи. Ама не се сещам в коя тема беше, може той да се сети.
        Аз имам пресен пример с един климатик 18-ка на Тошиба.Цялата галимация излезе, че теглиш пари от банката като кредит, като парите ги обезпечаваш с влог в същата банка.В крайна сметка от около 2500лв климатика с разните му там такси за покриването на кредита излезе около 2150. Или демек около 350 лева спестени за попълването на документите както казваш.
        A20DTH ЖТД ама не баш
        1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
        Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Коментар

Отопление с климатици

Аз пък с моето скромно висше икономическо образование , мога да ви кажа , че при кредитирането печелят и двете страни Банката не е благотворително дружество , а аз нямам средства за осъществяване на идеите си .
          FIAT BRAVA 1.4 12V А/С, с чийто собственик можете да се свържете на 089 9225580
          FIAT CROMA 2.4 Mjet - proprio miracolo

Коментар

BO написа:
            ls1 написа:
            Аз имам пресен пример с един климатик 18-ка на Тошиба.Цялата галимация излезе, че теглиш пари от банката като кредит, като парите ги обезпечаваш с влог в същата банка.В крайна сметка от около 2500лв климатика с разните му там такси за покриването на кредита излезе около 2150. Или демек около 350 лева спестени за попълването на документите както казваш.
            При мен за подмяна на дограма от 4300 ми върнаха 860 лв. накрая. Както и да го смятам 860 лв. са си 860 лв.

Коментар

BO написа:
              ... демек около 350 лева спестени за попълването на документите както казваш.
              kiro_of_the_day написа:
              При мен за подмяна на дограма от 4300 ми върнаха 860 лв. накрая. Както и да го смятам 860 лв. са си 860 лв.
              Ами заслужава си, ’дет казва един приятел "100$ са пари и в Америка" Тук са доста повече от 100$.
              00' Bravo 105 JTD

Коментар

Аз се отоплявам и охлаждам с Daikin. Един европейски за хола с 6 год. гаранция и 3 Японски със захранване на 110V ot:http://www.dimeli.eu/Никакви забележки до сега (5-6 години).
                F31 BMW 320d

Коментар

А защо пък не се огледаш и в този -> http://www.lg.com/bg/klimatici-otopl...t/LG-H09MW.jsp, съответно и 12ката му. Не бих казал, че е по-лош от което и да е Фуджитсу, Митсубиши или Тошиба в този ценови диапазон. Даже и параметрите са му по-добри!
                  Lancia Lybra '00 1.8 140hp

Видеорегистратори

Коментар

ls1 написа:
                    Ми така си беше.Сега май има малка промяна в ситуацията, не съм сигурен дали все още те задължават от определени фирми да си купиш нещата. Ако не е така - може и да има далавера от тая програма вече. Спестяваш пари, ако сравняваш с цените на фирмата, от които купуваш нещата.Ако обаче на тая фирма цените са с 20% по-високи от другаде - какво спестяваш!?!?Както и да е. На мен ми се губи логиката европейските пари по фондове да минават през и да облагодетелстват банките. Но това е съвсем друг въпрос и не му е мястото тук. Нищо не пречи парите да се отпускат директно от фонда на клиента - представяш документи, фактури, идват - оглеждат - да, сложил си климатик, документите са в ред - ето ти 20% от сумата.Да, ама не... да минело през банка, че да ти вземе банката един билюк пари такси и комисионни, па да те накарат от точно определени фирми да си купиш, па там цените по-високи, примерно... Хубава работа, ама българска.

Коментар

Immortal написа:
                      ls1 написа:
                      Ми така си беше.Сега май има малка промяна в ситуацията, не съм сигурен дали все още те задължават от определени фирми да си купиш нещата. Ако не е така - може и да има далавера от тая програма вече. Спестяваш пари, ако сравняваш с цените на фирмата, от които купуваш нещата.Ако обаче на тая фирма цените са с 20% по-високи от другаде - какво спестяваш!?!?Както и да е. На мен ми се губи логиката европейските пари по фондове да минават през и да облагодетелстват банките. Но това е съвсем друг въпрос и не му е мястото тук. Нищо не пречи парите да се отпускат директно от фонда на клиента - представяш документи, фактури, идват - оглеждат - да, сложил си климатик, документите са в ред - ето ти 20% от сумата.Да, ама не... да минело през банка, че да ти вземе банката един билюк пари такси и комисионни, па да те накарат от точно определени фирми да си купиш, па там цените по-високи, примерно... Хубава работа, ама българска.
                      Абсолютно съм съгласен с Immortal. Преди да си взема фуджитсу-ту ходих и разпитвах за кредит енергийна ефективност по банките. Минах през ОББ и Прокредит. Точно така си е имат си одобрени фирми и одобрени модели. Тъй като се бях запънал точно за една определена 12-ка dc инвертор имах възможност да преценя разликите. Значи горе-долу това което се пада от тези 20% помощ 10% ги взема банката от лихви, като е невъзможно според тях парите да се върнат още на първа вноска и 10% остават за мен. Само дето цените на климатиците с монтажа бяха горе-долу 200лв над цената на която ми го сложиха без кредит, а с покупка кеш. Така, че ако човек има парите почти няма смисъл от ЕЕ ... според мен де... нападайте ме сега
                      Fiat Coupe 1.8

Поведението на пътя е ПРЯКО отражение на възпитанието на всеки водач.

Коментар

Не е въпроса да се нападаме колега - всеки има глава на раменете си - кой как акъл го учи.Споделяме опита си - на мен от Райфайзенбанк не са ми давали списък с фирми - всяка фирмаможеше да ми сложи дограмата, стига тази дограма да отговаря на програмата енергийна ефективност. К-стъкло и прочее.След като си избрах оферта на фирма за дограма аритметиката показа, че ще ми върнат 860 лв - ми аз не се дърпах.От Енергийна ефективност дори идваха на проверка, дали фирмата си е изпълнила точно офертата - идва некъв чиляк и слага некво уредче на прозорците да ги проверява дали са оферираните - всичко беше Ок. При мене си заслужаваше. Климатици не съм слагал - за там не знам.

Коментар

Относно марките - трета година използваме toshiba daiseikai вкъщи, супер тих е, страшно икономичен, и никакви проблеми с нищо.Мога да препоръчам и фирмата от която ги взехме, но не знам по програмата за енергийна ефективност дали не трябва да се работи с одобрени фирми?

Коментар

Абе баш бая си имат фирми фаворити - аз един месец се мъчих за кредит за дограма, все скъпа била офертата им, накрая ми казаха, че трябвало с още 20% да я намаля, за да съм се впишел в техните виждания за цена за подобно нещо, което щеше да е сума покриваща 50% от реалната стойност на дограмата, теглих им майната и си взех потребителски кредит от същата банка, че ми писна.

Коментар

Ако парите не са проблем те съветвам за голямото помещение Toshiba Super Daisekai V 16-ка, а за малкото Toshiba Super Daisekai V 10-ка. Имам 2 такива 10-ки вкъщи и зимата в най-големия студ февруари климатика ми направи 20лв ток без да е изключван цял месец. Това ще рече вечер от 18-24ч на 24 градуса, а през деня на 21. Събота и неделя цял ден на 24 градуса. С него отоплявам 20кв. стая, а тоя в спалнята (14кв) беше постоянно на 21градуса.. сигурно около 10-15лв да е направил. Климатиците са правени в Япония и са с 3 години гаранция. От средния клас Fujitsu General са горе-долу добре, въпреки че старата им серия беше по-читава, като изключим пукането на тръбите при дефрост.
                              Fiat Brava 1.4SX '97 (Бензин & Метан)

Коментар

Брееее, какви са тея климатици дето топлят за по 20лв месечно!?

Коментар

Working...
                                X