Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Книжките за категории C и D вече ще важат само 5 години.

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Immortal написа:
    Взимате си едно прасенце-касичка с надпис "смяна на книжката" и всеки месец пускате вътре по 1 желязно левче.
    Напълно си прав, но за съжаление към тоя надпис в последните години българина е прибавил и следните надписи "данък МПС, ГО, каско, данък недвижимо имущество, данък смет" и т.н. за които за съжаление измъченото левче не стига за никъде. Малко излиза, че се оплаквам от всичко, но в крайна сметка май така излиза като тия дето сме ги избрали и под вола теле търсят ... аман от такси и идиотщини аман
    punto HGT

Коментар

Аз имам решение за теб. Припиши ми всичко - къщи, коли, имоти, всичко, да се МЪЧА и МЪЧА с тез данъци, да видя хубаво ли е.

Коментар

ls1 написа:
        Аз имам решение за теб. Припиши ми всичко - къщи, коли, имоти, всичко, да се МЪЧА и МЪЧА с тез данъци, да видя хубаво ли е.
        Като гледам колега ти проблем с тия работи нямаш и от това, което пишеш разбирам, че и финансови проблеми нямаш ... ми вместо да ти приписвам каквото и да било и да те товаря излишно с допълнително разходи, що не вземеш да дадеш на всеки по някой лев, който е против поредното събиране на пари от бедния народец
        punto HGT

Коментар

Трябва да имам финансови проблеми, че да ти разбера болката ли? И по какво реши че нямам финансови проблеми, щото имам време за компютърни игри? А не обърна ли внимание че от години не съм пускал игра, това как се вписва в теорията какъв лентяй-богаташ съм? Аз карам кола 1999г, ти 2000г, значи няма какво да се оплакваш от ралзика в стандарта.Нека ти обясня защо реагирам така. Първо, ти не тръгваш да се оплакваш от правилните неща. Единственото последствие за теб е че трябва да изкараш едни допълнителни кинти. А защо не протестираш срещу лекарите които те преглеждат проформа за медицинското? Щото е много удобно да дадеш кинтите за медицинското и да не те занимават с глупости, нали? Не знам дали си даваш сметка, но в момента България е данъчен и таксов РАЙ. Да, знам за разликата в заплатите ’там’ и ’тук’, но ходи прочети колко са им гражданската отговорност, данъците за колата, разните му такси и ще се хванеш за главата. Ходи прочети как в Дания купуваш кола за 20 000 евро и плащаш данък 20 000 евро отгоре за удоволствието. И то не говоря за професионални истории, където се предполага че ти ВЛАГАШ в бизнеса си и затова ВАДИШ пари. Говоря за физически лица. Да, да, знам какви са им заплатите, вечното оправдание. А, и другото оправдание, че те плащат такси и данъци, ама получават насреща хубави пътища.ИМЕННО! За това протестирай, защо въпреки тези такси газим в лайна и всичко е проформа, а не срещу таксата. Протестирай, че фирмите масово бачкат на принципа ’дай да свършим работата после ще ти платя’ и то начело с държавата. Протестирай, че тъпия бюрократ му дреме за твоя проблем и няма да си мръдне пръстта докато не му бутнеш.

Коментар

Ами това трябваше да го напишеш в самото начало, а не да подмяташ разни парченца и да се отклоняваме от темата...Да ще бъда против всяко нещо, което бърка в джоба на българина при положение, че след като са му взети парите за нещото нещата продължават по старо му и ефектът от взимането на тези пари е само и единствено, че на някой друг бюджета му се увеличава за сметка на предните, тЪ в тая връзка продължавам да съм против смяната на книжките на 5 вместо 10 години ... по тоя въпрос имаш ли нещо да кажеш или пак ще ми говориш кой имот искаш да ти прехвърля и да продължаваме да спамим в темата
            punto HGT

Коментар

Ами ето, значи ТИ е трябвало да го напишеш това нещо в началото на темата, нали ти протестираш. А ти написа ’мрън мрън пак ми искат пари за нещо дето не ползвам ама искам да си имам мрън мрън’.Между другото, тоя призив ’като имаш пари - трябва да ми дадеш и аз да имам’ не е добър. Да не кажа и даже че е вреден.

Коментар

ls1 написа:
                Между другото, тоя призив ’като имаш пари - трябва да ми дадеш и аз да имам’ не е добър. Да не кажа и даже че е вреден.
                Абсолютно си прав, ако всички мислим така бихме станали най големите търтеи на земята, но го казах по повод твойто предложение за прехвърляне на ....и т.н.Би следвало, пък и ми се струва логично, че като мрънкам по повод дадено нещо да бъда и против него, иначе излиза, че си противореча сам на себе си, няма как да мрънкам, относно смяната на 5 години и в същото време да съм съгласен да сменят книжките на 5 години и до тука спирам със споровете и спаменето по темата, каквото имах да кажа по темата го казах ... ls1 ако трябва да бъда искрен не държа, а и не бъди длъжен да ми отговаряш повече Поздрави, лека, безаварийна и доходна
                punto HGT

Коментар

Не мога да не отговоря на поздравите. Жив, здрав и повече такси за плащане, това ще значи че имаш повече.

Коментар

По комунистическо време нямаше никакви данъци и такси. Дори сами си правехме тъй нареченото САМООБЛАГАНЕ с което се набираха средства за някои наложащи неща . :D :D :D Ех, години , години .......
                    Фиат Панда 1.2 2006година
                    Синджира си идва ,а козата я няма...

Коментар

коцев написа:
                      По комунистическо време нямаше никакви данъци и такси. Дори сами си правехме тъй нареченото САМООБЛАГАНЕ с което се набираха средства за някои наложащи неща . :D :D :D Ех, години , години .......
                      Ти верно ли? А ергенския данък? Или просто на 18 си взел буля и си забравил за него. И верно ли нямаше данък кола, имот и прочие? Или да изнамеря един комунистически фиш да ти го снимам?
                      Steliyan's Life!
                      FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000

Коментар

При подновяване на валидността на категория, задължително трябва да се минава теоретичен изпит. Както сами видяхте в анкетата за минималната скорост по автомагистрала, оказа се, че цари масово НЕЗНАНИЕ. Чудя се колко ли ще е процентът на тези, които знаят дали се спира на прелез, на какво разстояние се спира, как се сигнализира за кола върху релсите... Ами тея, дето слагат аварийния триъгълник на 5 метра зад колата? Те дали въобще знаят каква е идеята на тоя триъгълник?

Коментар

Това решение просто е поредният законен начин да се обират парите на хората.Поредната българска идиотия,каква е логиката един професионален шофьор който има повечето категории,по цял ден е по пътищата да вади книжка на пет години,а някой си който кара автомобил един път в месеца на десет години?Все си мисля,че трябва да е обратното.Същото е и с тези професионални квалификации за шофьорите,плащат се едни не малки пари,а на курса ти пускат едни филмчета и някакви момченца които са виждали камион само на снимка ти обясняват как да го караш.
                          Fiat Marea 1.8 16v HLX
                          Hyundai Terracan 2.9 CRDI

Коментар

Immortal написа:
                            Взимате си едно прасенце-касичка с надпис "смяна на книжката" и всеки месец пускате вътре по 1 желязно левче.Така след 5 години ще имате точно 60 левчета.
                            По тая логика колега трябва да си взема 2 декара двор за свинарник с интересни имена като : ГТП, ПД , смяна на книжка, ГО. като се замисля ще трябва и да отцепя малките от големите че малките гуцита като смяна на гуми, течност за чистачки ще ги губя при големите шопари. Подкрепям и другия ти пост ние сме тия без акъл. Колкото до пластиката преди 10 дена изкарах категория и трябваше да пускам документи плащаш си медицинското нали това нормално друг е въпроса че излиза малко по дебело като цена но интересното ми беше в КАТ където за тъпата пластика дадох 30 лв. а до мен г-на който ме попита "казаха ми 3 календарни дни каде е тоя календарен ден че не го виждам" и се оглеждаше плати 56 мисля та аз ще чакам 1 месец а той 3 календарни дни каквото и да е това малко нечесно ми се вижда незнам кое е по нечесно това че трябва да плащам толкова за една пластмаса която държавата трябва да ми осигури с някаква минимална такса като данъкоплатец макар и безработен. И това че даден продукт може да се направи за 2 дена а се бави 1 месец?Но за 20 лв правят чудеса
                            Fiat punto 1,1
                            Fiat bravo 1,6 16v
                            Fiat bravo 2,0 20v
                            Honda civic 1,5
                            BMW e30 '84 150+hp Opel Omega B '98 116hp back to HGT, Peugeot 306, Astra F...

Коментар

campain написа:
                              Това решение просто е поредният законен начин да се обират парите на хората.Поредната българска идиотия,каква е логиката един професионален шофьор който има повечето категории,по цял ден е по пътищата да вади книжка на пет години,а някой си който кара автомобил един път в месеца на десет години?Все си мисля,че трябва да е обратното.Същото е и с тези професионални квалификации за шофьорите,плащат се едни не малки пари,а на курса ти пускат едни филмчета и някакви момченца които са виждали камион само на снимка ти обясняват как да го караш.
                              Брава 1.6

Коментар

Ти нали искаше да ти бъде изтрит профила? Сега, кажи честно, че се регистрира, за да сложиш един палец???

Коментар

Working...
                                X