http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2012/...pet/Който има такива категории, да побърза да си смени книжката преди 19.януари, за да му важи 10 години. Аз всъщност подкрепям подобно решение, стига прегледите за психологическа годност и медицинските да се правят както трябва и да нямат вратички.Иначе е напълно безсмислено и е само начин за допълнително напълване на хазната.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Книжките за категории C и D вече ще важат само 5 години.
Collapse
X
-
http://www.dnes.bg/politika/2012/09/...g.168628Тия наистина се чудят по всячески начин да събират парите на хората, говоря от гледна точка на това, че имам "Ц" категория, но никога не съм я ползвал, тоест изпита ми беше задължителен по онова време, изкарах го, взех категорията и никога не ми се е налагало да я ползвам. Отделно, че като се вади медицинско човек отича с едни 30лв, понеже за "Ц" категория се минава през 6 кабинета - ушен, невролог, очен, хирург, кожен, психо и после при личния лекар и какво излиза като равносметка на всеки 5 години ще се дават едни допълнителни 60-70лв за смяна на книжка ... "да беше нещо друго човек да им го набие ама то акъл"punto HGT
-
ls1 написа:Абе 60лв на 5 години си е направо непосилна сума...хомот закотвен... :Dнедай си боже да се случи както стана при мен в рамките на 3 месеца след като смених всички документи ми се наложи да сменя и адресната регистрация ... ще оставя да пресметнеш колко пари ми се е наложило да похарча за смяна на 2 лични карти, 2 шофьорски книжки и 2 пъти медицинско
punto HGT
Коментар
-
Лошото е , че за да караш камион не е само една книжка. Професионална компетентност на всеки 5год по 250лв +80лв за смяна на картата, карта за дигитален тахограф на 5год по 150лв. , АДР на всеки 5год. по 150лв. и то се събра една доста солидна сума
п.п Да не забравяме психото на всеки 3 год. по 40лв
НЕ Е ВАЖНО КАКВА Е КОЛАТА, А КОЛКО Е ПРАЗНА ГЛАВАТА!!!
Коментар
-
Еми ти едва ли от сега ще почнеш да си заделяш пари за да имаш едни 60лв за да им платиш! Най вероятно ще ги извадиш в месеца в който трябва да я подновиш, ако случайно в този месец се окаже, че трябва да плащаш и каско, гражданска, данък, винетка или такса за да си паркираш пред блока ще се наложи да си похарчиш заплатката....Punto 2003 / 1.3 MultiJet Engine / 75 HP
Коментар
-
Валентино_88 написа:Лошото е , че за да караш камион не е само една книжка. Професионална компетентност на всеки 5год по 250лв +80лв за смяна на картата, карта за дигитален тахограф на 5год по 150лв. , АДР на всеки 5год. по 150лв. и то се събра една доста солидна сума
п.п Да не забравяме психото на всеки 3 год. по 40лв
Отделно, какво толко им проверяват на самите шофьори и каква е гаранцията, че и всяка година да го направят примерно катастрофите ще намалеят и т.н., че то като ходих да си вадя медицинското единственото нещо, което ми направиха като преглед през всички кабинети беше очния, да ми проверят зрението, по другите кабинети ти викат "Добър ден, дай 5лв", това май не гарантира голяма сигурност ако ще и през месец да сменяват книжките, че човека е провоспособен да се качи и да подкара 10-20т. камион по пътищата.
punto HGT
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар