Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Книжките за категории C и D вече ще важат само 5 години.

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Книжките за категории C и D вече ще важат само 5 години.

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2012/...pet/Който има такива категории, да побърза да си смени книжката преди 19.януари, за да му важи 10 години. Аз всъщност подкрепям подобно решение, стига прегледите за психологическа годност и медицинските да се правят както трябва и да нямат вратички.Иначе е напълно безсмислено и е само начин за допълнително напълване на хазната.

http://www.dnes.bg/politika/2012/09/...g.168628Тия наистина се чудят по всячески начин да събират парите на хората, говоря от гледна точка на това, че имам "Ц" категория, но никога не съм я ползвал, тоест изпита ми беше задължителен по онова време, изкарах го, взех категорията и никога не ми се е налагало да я ползвам. Отделно, че като се вади медицинско човек отича с едни 30лв, понеже за "Ц" категория се минава през 6 кабинета - ушен, невролог, очен, хирург, кожен, психо и после при личния лекар и какво излиза като равносметка на всеки 5 години ще се дават едни допълнителни 60-70лв за смяна на книжка ... "да беше нещо друго човек да им го набие ама то акъл"
    punto HGT

Коментар

didich написа:
      . "да беше нещо друго човек да им го набие ама то акъл"
      Те акъл имат, ние нямаме!

Коментар

ми поднови си само В и това е
        2015 Renault Megane Expression GT
        2009 FIAT Bravo 1.4 16V Dynamic
        Всичко за FIAT Bravo 2007

Коментар

Sev написа:
          Явно на там отиват нещата, но ще го мисля като изтекът 10-те години, защото си я поднових предния месец, за момента ще ме хванат за .... те си знаят
          punto HGT

Коментар

Абе 60лв на 5 години си е направо непосилна сума...хомот закотвен... :D

Коментар

Според мен, ако идеята е само да се сменя пластиката, май-май си е поредната тъпотия за събиране на пари.Ако обаче има проверочни изпити - съгласен!

Коментар

ls1 написа:
                Абе 60лв на 5 години си е направо непосилна сума...хомот закотвен... :D
                Така като го погледнеш действително на 5 години 60лв е игла в купа сено, но за тия 5 години ще измислят още милион глупости за събиране на пари, всичко що е стоки, храни, горива ще хвръкне нагоре, а познай заплатите колко ще са мръднали нагоре и съвкупността от всички тия неща ще опре до кокъл и познай за колко много хора тия 60-70лв ще са важни в край на месеца недай си боже да се случи както стана при мен в рамките на 3 месеца след като смених всички документи ми се наложи да сменя и адресната регистрация ... ще оставя да пресметнеш колко пари ми се е наложило да похарча за смяна на 2 лични карти, 2 шофьорски книжки и 2 пъти медицинско
                punto HGT

Коментар

Лошото е , че за да караш камион не е само една книжка . Професионална компетентност на всеки 5год по 250лв +80лв за смяна на картата, карта за дигитален тахограф на 5год по 150лв. , АДР на всеки 5год. по 150лв. и то се събра една доста солидна сума п.п Да не забравяме психото на всеки 3 год. по 40лв
                  НЕ Е ВАЖНО КАКВА Е КОЛАТА, А КОЛКО Е ПРАЗНА ГЛАВАТА!!!

Коментар

Sev написа:
                    Само, че по старият закон(доколкото помня) като си взел B и C заедно неможеш да се откажеш от едната. Сега чета, че ще го променят да може.
                    Ex. Fiat Marea 1,6-16V,98g.
                    Ex.Opel Astra

Коментар

Еми ти едва ли от сега ще почнеш да си заделяш пари за да имаш едни 60лв за да им платиш! Най вероятно ще ги извадиш в месеца в който трябва да я подновиш, ако случайно в този месец се окаже, че трябва да плащаш и каско, гражданска, данък, винетка или такса за да си паркираш пред блока ще се наложи да си похарчиш заплатката....
                      Punto 2003 / 1.3 MultiJet Engine / 75 HP

Коментар

Взимате си едно прасенце-касичка с надпис "смяна на книжката" и всеки месец пускате вътре по 1 желязно левче.Така след 5 години ще имате точно 60 левчета.

Коментар

Съвпадение?!............не мисля..... :D
                          Punto 2003 / 1.3 MultiJet Engine / 75 HP

Коментар

Валентино_88 написа:
                            Лошото е , че за да караш камион не е само една книжка . Професионална компетентност на всеки 5год по 250лв +80лв за смяна на картата, карта за дигитален тахограф на 5год по 150лв. , АДР на всеки 5год. по 150лв. и то се събра една доста солидна сума п.п Да не забравяме психото на всеки 3 год. по 40лв
                            Ааа е точно за това говоря, а сега го обясни още един път на колегата ls1, че покрай тия 60-70лв има още едни 600-700лв, а след тия 5 години може вече да са станали 1000-1200лв Отделно, какво толко им проверяват на самите шофьори и каква е гаранцията, че и всяка година да го направят примерно катастрофите ще намалеят и т.н., че то като ходих да си вадя медицинското единственото нещо, което ми направиха като преглед през всички кабинети беше очния, да ми проверят зрението, по другите кабинети ти викат "Добър ден, дай 5лв", това май не гарантира голяма сигурност ако ще и през месец да сменяват книжките, че човека е провоспособен да се качи и да подкара 10-20т. камион по пътищата.
                            punto HGT

Коментар

Сега си обяснявам защо има такъв глад в държавата за професионални шофьори. :D Транспортните фирми реват и фалират, искат да наемат някой, а то няма и няма. :D

Коментар

Working...
                              X