Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Питане за помпа за вода

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Питане за помпа за вода

От известно време мазетата на кооперацията се наводняват. Гледахме, засичахме водомери, търсихме за теч, но не открихме такъв. Идваха от ВиК, мериха, кОпаха и заключиха "Не е от нас. Явно са подпочвени води". Пробата в ХЕИ показа, че водата не е отходна. От една частна фирма също идваха, но и те не можаха да кажат от къде е тази вода. Всичко "хубаво", но в мазето нищо не "вирее". Всичко, което оставя там след една седмица е покрито с мухъл от влагата. Нещото, което измислихме съседите е, че изкопахме шахта на най-ниското място, та да се събира водата там. Проблема е, че на седмицата веднъж-дваж някой трябва да слиза, с една кофичка да изгребва водата от шахтата и да я изхвърля в мръсната канализация.Решението е помпа. Честно казано, идея си нямам каква да е. Разнообразието е голямо... Условието да вдига водата на около 2 мерта. Както смятам да я свържа към осветлението на мазето, хубаво ще е да може да работи на празен ход т.е. без вода. Другият вариант е да е с някакъв датчик.Дайте идеи
    Alfa 159 SW 2.4 Ti
    Fiat Marea '99 1.6 16V ELX
    "...внимавай че тези италиански кочини много вървят."

помпа тип бибо!има такиява с поплвак, паднели нивото, спира помпата...
    ...хладилник, карам хладилник...

Коментар

Решението е едно: Отивате в някой строителен хипермаркет и питате за помпа за мръсна вода с датчик за ниско ниво:Това малкото червено е като поплавъка в тоалетното казанче. Когато спадне водата то пропада на долу и прекъсва тока към помпата. При покачване то се издига и помпата се включва. Цените на помпите варират от 50 до 150-200 лв зависимост от качеството и дали е с метален или пластмасов корпус. Важно е да споменете, че е за мръсна вода !!! Успех!ЕДИТ : изпревариха ме с няколко секунди :Д
      Fiat Bravo 1.9 TD100

Коментар

Колко ли време ще оцелее докато я хареса някой...?

Коментар

кола

При нас сложиха водомерна входа на кооперацията и веднага казаха има теч дойдоха едни и смениха 50 см тръба ама не издеани много Сега сменихме тръбите с пластмасови горе до тези на парното и вече течове няма другото е да разкопаете където е най мокро да витите какво има и там да сложите тази помпа може и да не е толкова лъскава стига да има http://www.agro-teh.bg/product/814/p...l-min/3651от скоро ли е така или от много време да не би някъде от тръбите да тече скрито
          КЛЮЧАРА е тук – https://goo.gl/maps/GvEGbSeq7nk
          Пунто http://www.punto.mysteria.cz/puntoMk1/schema7.htm
          http://www.autoinfo24.ru/rukovodstva.../inomarki/fiat

Коментар

Да, колегите са ти показали каква да е помпата.Аз ползвам такава, за отходни води, тъй като долният етаж е по-ниско от канализацията... Водите отиват в една шахтичка, и с такава помпа се "качват" в канализацията. Работи без проблем вече втора година. Обаче е WILO, и не беше много евтина - около 400 лв някъде беше. С пластмасов корпус.

Коментар

kluchar написа:
              другото е да разкопаете където е най мокро да витите какво има
              Два пъти копаха... Засичахме водомерите и показанията с главният съвпаднаха. Връзката с главният водопровод я гледаха. Няма теч. Снощи говорих с един съсед от съседната кооперация, който каза, че и при тях е същото - мазетата се пълнят с вода. Явно или от ВиК имат сериозен теч наоколо, или наистина са подпочвени води. Но, пък на много плитко избиват... Ба ли...
              Immortal написа:
              Обаче е WILO, и не беше много евтина - около 400 лв някъде беше. С пластмасов корпус.
              Няма смисъл да се изхвърляме чак толкова Водата, която се събира, по много груби сметки, е около кубик-два на месец т.е. нещо с малък дебит ще свърши работа. 12 апартамента сме, по 10лв. идва 120лв. Нещто за толкова пари ми трябва. Помпичка за пералня от 5лв. би свършила работа, но тя не може да вдигне водата на повече от метър. :D Колеги, насочете ме към марка.
              Alfa 159 SW 2.4 Ti
              Fiat Marea '99 1.6 16V ELX
              "...внимавай че тези италиански кочини много вървят."

Коментар

кола

Има ли дренаж около къщата иначе няма отърване от влагата
                КЛЮЧАРА е тук – https://goo.gl/maps/GvEGbSeq7nk
                Пунто http://www.punto.mysteria.cz/puntoMk1/schema7.htm
                http://www.autoinfo24.ru/rukovodstva.../inomarki/fiat

Коментар

1

отиваш в най блиският яхтен магазин, и си взимаш помпичка за испомпване на сентинна вода, там може и поплавак да има .Проблемът е че е на 12-24волта, обаче консумацията на ток е малка и е доста ефективна. :D
                  Fiat Bravo 1.9 JTD 105 HP+чип+//// powered by mitaka_neikov

Коментар

В Каулан съм виждал за 49.99 лв. с поплавък на 220 волта, но ще трябва да копнете шахта поне 50-60 см и да сложите решетка, за да не изчезне.
                    Няма начин да няма начин!

Коментар

Точно такава помпа имаме в мазето ние, защото е под нивото на канализацията, а по рампата за колите като вали се стича вода. Едни решетки я събират и я карат в една шахтичка с метален капак - там е помпата, която вече 3 години и отгоре никой не е поглеждал... Не знам каква е, мога довечера да погледна.
                      Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
                      Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
                      ..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...

Коментар

Гледах днес в новата брошура на Практикер помпа за мръсна вода 75лв.

Коментар

моят опит с помпите за вода...и двете са райдър и ооо "изненада" ,но са калпави Първата беше по-сполучлива,искара около 2 години,струваше към 70лв . Беше за чиста вода,но помпаше безпроблемно мръсната. Не това обаче беше причината да откаже,един ден просто не работеше,може и аз да съм бил за "еб..не" защото беше студено,а размразих маркуча,но не съм сигурен,дали не е имало остатъци боклук в него . Абе общо взето отворих я нахалост и видях,че вече няма затваряне...Трябва ново уплътнение,а то не се намира консуматив точн за тия райдъри КАк да е,2 години си викам,време е за нова Втората се оказа шит. На втората седмица показа чалъм...после месец два работи,после пак същия чалъм . И до ден днешен,6-7 месеца поплавъка ми играе номера,но не съм сигурен от него ли е,иначе ще го шунтирам и толкова. Но може да не е от него.Защото "цъква" и се чува шум от помпата,но може да завърти да изкара вода.Общо взето,евтините са на късмет...Но ако е по хубава едва ли е така!
                          ex.Мареа ТД100

Коментар

Колега gamma, през 3 блока от тебе и ние имаме същия проблем, но никой комшия не иска да се реши защото повече от половината кооперция сме под наем.
                            Ex. Fiat Marea 1,6-16V,98g.
                            Ex.Opel Astra

Коментар

gamma написа:
                              Помпичка за пералня от 5лв. би свършила работа, но тя не може да вдигне водата на повече от метър. :D
                              Че нали това е достатъчно, просто трябва от водосъбирателна шахтичка, дълбока около 30-40 см да прехвърля водата в подовия сифон на избите. Стига да имате умен човек да и измисли нещо за пускане и спиране.
                              gamma написа:
                              Условието да вдига водата на около 2 мерта.
                              А, това съм го изпуснал.
                              Alfa Romeo 147 1.9 JTD 2005 Fulcrum

Коментар

Working...
                              X