От известно време мазетата на кооперацията се наводняват. Гледахме, засичахме водомери, търсихме за теч, но не открихме такъв. Идваха от ВиК, мериха, кОпаха и заключиха "Не е от нас. Явно са подпочвени води". Пробата в ХЕИ показа, че водата не е отходна. От една частна фирма също идваха, но и те не можаха да кажат от къде е тази вода. Всичко "хубаво", но в мазето нищо не "вирее". Всичко, което оставя там след една седмица е покрито с мухъл от влагата. Нещото, което измислихме съседите е, че изкопахме шахта на най-ниското място, та да се събира водата там. Проблема е, че на седмицата веднъж-дваж някой трябва да слиза, с една кофичка да изгребва водата от шахтата и да я изхвърля в мръсната канализация.Решението е помпа. Честно казано, идея си нямам каква да е. Разнообразието е голямо... Условието да вдига водата на около 2 мерта. Както смятам да я свържа към осветлението на мазето, хубаво ще е да може да работи на празен ход т.е. без вода. Другият вариант е да е с някакъв датчик.Дайте идеи
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Питане за помпа за вода
Collapse
X
-
Решението е едно: Отивате в някой строителен хипермаркет и питате за помпа за мръсна вода с датчик за ниско ниво:Това малкото червено е като поплавъка в тоалетното казанче. Когато спадне водата то пропада на долу и прекъсва тока към помпата. При покачване то се издига и помпата се включва. Цените на помпите варират от 50 до 150-200 лв зависимост от качеството и дали е с метален или пластмасов корпус. Важно е да споменете, че е за мръсна вода !!! Успех!ЕДИТ : изпревариха ме с няколко секунди :ДFiat Bravo 1.9 TD100
Коментар
-
кола
При нас сложиха водомерна входа на кооперацията и веднага казаха има теч дойдоха едни и смениха 50 см тръба ама не издеани много Сега сменихме тръбите с пластмасови горе до тези на парното и вече течове няма другото е да разкопаете където е най мокро да витите какво има и там да сложите тази помпа може и да не е толкова лъскава стига да има http://www.agro-teh.bg/product/814/p...l-min/3651от скоро ли е така или от много време да не би някъде от тръбите да тече скрито
Коментар
-
Да, колегите са ти показали каква да е помпата.Аз ползвам такава, за отходни води, тъй като долният етаж е по-ниско от канализацията... Водите отиват в една шахтичка, и с такава помпа се "качват" в канализацията. Работи без проблем вече втора година. Обаче е WILO, и не беше много евтина - около 400 лв някъде беше. С пластмасов корпус.
Коментар
-
kluchar написа:другото е да разкопаете където е най мокро да витите какво имаImmortal написа:Обаче е WILO, и не беше много евтина - около 400 лв някъде беше. С пластмасов корпус.Alfa 159 SW 2.4 Ti
Fiat Marea '99 1.6 16V ELX
"...внимавай че тези италиански кочини много вървят."
Коментар
-
Точно такава помпа имаме в мазето ние, защото е под нивото на канализацията, а по рампата за колите като вали се стича вода. Едни решетки я събират и я карат в една шахтичка с метален капак - там е помпата, която вече 3 години и отгоре никой не е поглеждал... Не знам каква е, мога довечера да погледна.Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...
Коментар
-
моят опит с помпите за вода...и двете са райдър и ооо "изненада" ,но са калпави Първата беше по-сполучлива,искара около 2 години,струваше към 70лв . Беше за чиста вода,но помпаше безпроблемно мръсната. Не това обаче беше причината да откаже,един ден просто не работеше,може и аз да съм бил за "еб..не" защото беше студено,а размразих маркуча,но не съм сигурен,дали не е имало остатъци боклук в него . Абе общо взето отворих я нахалост и видях,че вече няма затваряне...Трябва ново уплътнение,а то не се намира консуматив точн за тия райдъри КАк да е,2 години си викам,време е за нова Втората се оказа шит. На втората седмица показа чалъм...после месец два работи,после пак същия чалъм . И до ден днешен,6-7 месеца поплавъка ми играе номера,но не съм сигурен от него ли е,иначе ще го шунтирам и толкова. Но може да не е от него.Защото "цъква" и се чува шум от помпата,но може да завърти да изкара вода.Общо взето,евтините са на късмет...Но ако е по хубава едва ли е така!ex.Мареа ТД100
Коментар
-
gamma написа:Помпичка за пералня от 5лв. би свършила работа, но тя не може да вдигне водата на повече от метър. :Dgamma написа:Условието да вдига водата на около 2 мерта.Alfa Romeo 147 1.9 JTD 2005 Fulcrum
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар