Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Въпрос за кредит

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Гледам че намествате Уникредит - не ги препоръчвам и на най-големия си враг...

Коментар

Kuku написа:
      Добре, нека се изразя по друг начин - колега, отиди в която и да е БАНКА, проучи условията за кредит и избери сам.Аз имам случай в Уникредит за 4000лв. след 12 месеца са платени 4690лв. с такса, застраховка, обслужване, откриване, това, онова - какво по-добро
      Kuku, това са ти към 17% ГПР, което май си е доста...
      like a man in silk pyjamas shooting pigeons from a deckchair

Коментар

Отнесено към подобни оферти на други банки - да, може би е една идея по-виск процента, но на фона на другите условия си е съвсем нормално.Хубавото там беше, че на човека не му искаха нищо - подаде документи (лична карта), обясни (излъга) за какво му трябват парите, обадиха му се по телефона (да обясни още веднъж), декларира 1000лв. месечен доход на самоосигуряващ се, на следващия ден подписа договора и си получи парите

Коментар

siluro написа:
          Да кажа нещо и аз за Уникредит:Трябваха ми 2500лв, сумата която ми дадоха беше 2390 лв като 110 казаха, че удържат за разглеждане на документи. Отделно сумата по кредита не беше 2500, а 2700 като казаха, че ми отпускат допълнително 200лв отгоре, с които да покрия таксата за отпускане на кредита за да не ги внасям сега на каса. До тука 110+200 само от 2 такси. След това видях, че според погасителния план за 2-те години дължа 600лв лихви + застраховка (загуба на работа, трудова злополука, смърт и т.н. - без нея незнам някой да минава). Значи към 310 добавяме 600 и се оказава, че за 2500 лв дето исках получих 2390 и за 2 години 910лв лихви+такси+застраховка+годишно обслужване на кредита.
          Не се тръшкай колега!Преди 4 години взех ИПОТЕЧЕН кредит 60 000лв, на който платих такса усвояване 2% - можеш да смяташ нали?Та значи за реално получените 58 800лв ( то трябва да махнем още към 1000лв разходи - ипотека, това, онова) за 20 години бих върнал 133 000лв.... Можеш да смяташ нали?Да не споменавам че обезпечението ми е апартамент, който струва над двойно на взетия кредит....Но нямаше друг начин - иначе никога няма да успея да си купя апартамента...Така че както се казва - не е луд, този който яде баницата, а този който му я дава...Ама пък стани ти банка, давай ти кредити, да видим какви лихви и такси ще искаш - не ги опаравдавам банките, ама никой не те бие тебе по главата да вземаш кредита, нали?
          Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
          Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
          ..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...

Коментар

Yavor написа:
            siluro написа:
            Да кажа нещо и аз за Уникредит:Трябваха ми 2500лв, сумата която ми дадоха беше 2390 лв като 110 казаха, че удържат за разглеждане на документи. Отделно сумата по кредита не беше 2500, а 2700 като казаха, че ми отпускат допълнително 200лв отгоре, с които да покрия таксата за отпускане на кредита за да не ги внасям сега на каса. До тука 110+200 само от 2 такси. След това видях, че според погасителния план за 2-те години дължа 600лв лихви + застраховка (загуба на работа, трудова злополука, смърт и т.н. - без нея незнам някой да минава). Значи към 310 добавяме 600 и се оказава, че за 2500 лв дето исках получих 2390 и за 2 години 910лв лихви+такси+застраховка+годишно обслужване на кредита.
            Не се тръшкай колега!Преди 4 години взех ИПОТЕЧЕН кредит 60 000лв, на който платих такса усвояване 2% - можеш да смяташ нали?Та значи за реално получените 58 800лв ( то трябва да махнем още към 1000лв разходи - ипотека, това, онова) за 20 години бих върнал 133 000лв.... Можеш да смяташ нали?Да не споменавам че обезпечението ми е апартамент, който струва над двойно на взетия кредит....Но нямаше друг начин - иначе никога няма да успея да си купя апартамента...Така че както се казва - не е луд, този който яде баницата, а този който му я дава...Ама пък стани ти банка, давай ти кредити, да видим какви лихви и такси ще искаш - не ги опаравдавам банките, ама никой не те бие тебе по главата да вземаш кредита, нали?
            Колега,Нещо ми се струва, че ми говорите със странен тон. Мисля, че няма нужда да се проверяват способностите ми дали мога да смятам. Просто дадох нагледен пример какво е да си дръпне човек потребителски кредит точно от Уникредит. Въобще не съм обяснявал за какво точно ми е трябвал кредита, нали? Защото може да е било за нещо спешно наистина и да са ми трябвали парите наистина за следващия ден... може нещо неприятно да се е случило, което не ме прави автоматично луд или пък да съм за бой по главата. Колкото до тръшкането - ми написаш го този пост за да не се тръшка после колегата.
            Fiat Coupe 1.8

Поведението на пътя е ПРЯКО отражение на възпитанието на всеки водач.

Коментар

siluro написа:
              Yavor написа:
              siluro написа:
              Колега,Нещо ми се струва, че ми говорите със странен тон. Мисля, че няма нужда да се проверяват способностите ми дали мога да смятам. Просто дадох нагледен пример какво е да си дръпне човек потребителски кредит точно от Уникредит. Въобще не съм обяснявал за какво точно ми е трябвал кредита, нали? Защото може да е било за нещо спешно наистина и да са ми трябвали парите наистина за следващия ден... може нещо неприятно да се е случило, което не ме прави автоматично луд или пък да съм за бой по главата. Колкото до тръшкането - ми написаш го този пост за да не се тръшка после колегата.
              Само да уточня - банките нямат ’скрити’ такси.Ако нещо не ви е казано, не означава че не го пише някъде в договора - просто трябва да се чете. Друга тема е че консултатните би трябвало да са по коректни като оябсняват, ама те така ги обучават...Не знам кое не ти хареса на тона ми колега? Това че си очаквал да вземеш 2500 и да върнеш 2600-2700 за две години, а са те изнанадали с 3610лв... Ти рално си взел кредит 2700 с ГПР около 12%... КОето е съвсем нормално, а и си го пише.А колегата с нужадата от пари - да гледа и да ЧЕТЕ какво пише и да не бърза да подписва. После да не се чувства прецакан!

Коментар

Няма да цитирам колегата Yavor, защото става много дълъг пост-а. Но в общи линии:Не съм очаквал, че ще върна 100-200лв отгоре, но още по-малко пък 900лв. Примерно ако днес се спра на друга банка за 2700лв (а всъщност ми трябваха 2500) за 2 години ще върна около 3200лв (2950), което е само 500лв (450). В тона не ми харесва, че ме питате през 2 изречения дали мога да смятам. Да, мога да смятам - това го доказах и в училище, и по олимпиадите, и в университета. Парите ги взех, защото ми трябваха и си ги платих като поп. Относно последното изречение Ви подкрепям изцяло, нека колегата прочете внимателно какво подписва. Става дума за купчина ламарини пред блока, а не за болен на легло.
                Fiat Coupe 1.8

Поведението на пътя е ПРЯКО отражение на възпитанието на всеки водач.

Коментар

Кредита за жилище не може да сравнява с кредита за автомобил - без автомобил винаги може, без жилище - не, а и обикновено наемът покрива ако не изцяло, то голяма част от вноската. Аз лично не бих теглила кредит за автомобил, освен ако не е на лизинг поради по-ниските лихви - предпочитамд а си купя такъв, който мога да си позволя, дори да събирам парите няколко месеца.Иначе то няма какво повече да се каже - чети какво подписваш.
                  Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.

Коментар

ele написа:
                    Кредита за жилище не може да сравнява с кредита за автомобил - без автомобил винаги може, без жилище - не, а и обикновено наемът покрива ако не изцяло, то голяма част от вноската. Аз лично не бих теглила кредит за автомобил, освен ако не е на лизинг поради по-ниските лихви - предпочитамд а си купя такъв, който мога да си позволя, дори да събирам парите няколко месеца.Иначе то няма какво повече да се каже - чети какво подписваш.
                    Хъ, с всецялото ми уважение, но ете тука и ти нещо си скарана с математиката. хАпартамент в центъра на Варна, закупен с кредит за стойността от 180 000 евра (с все банковите разноски, брокери, община, нотариуси и прочие къде малко над 380 000лв.) ми е чудно как точно с наема си (около 600лв., но преко сили/месец) избива кредитната вноска? Ще ме прощаваш, но има хора, които се набутаха в кацата с катрана от лакомия, алчност и от мисълта, че апартаментите ще свършат, като топлия хляб рано сутрин... и от кофти математика де...Едно целево кредитче 5000-6000 лева доста често се връща 6500-8000лв..., но да не задълбавам, че ще стане веселко...П.П. Без жилище може - все още е по-евтино да живееш под наем вместо да плащаш кредит за да живееш в измамно-твоя собственост..., но това са само мои размисли и храсти...
                    Steliyan's Life!
                    FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000

Коментар

jenshen73 написа:
                      ...все още е по-евтино да живееш под наем вместо да плащаш кредит за да живееш в измамно-твоя собственост..., но това са само мои размисли и храсти...
                      Не само твои

Коментар

vital написа:
                        jenshen73 написа:
                        ...все още е по-евтино да живееш под наем вместо да плащаш кредит за да живееш в измамно-твоя собственост..., но това са само мои размисли и храсти...
                        Не само твои
                        Принципно сте прави, но на практика се лъжете...Зависи от гледната точка. Прави сте ако сравнявате вноска за апартамент ново строителство и наем за гнусна панелка. Ако обаче сравнявате нещата както трябва - работата е на кантар. А и друго си е да е твое - ако искаш живей в мизерия, ако искаш прави парна, камини, облицовки, бани и квото ти кефне. Щото си го правиш за тебе. Точка. Ако не сте съгласни, значи са ви ниски критериите за качество на жилището!

Коментар

Е, малко по-скъпо излиза на кредит, но поне знаеш за какво си даваш парите

Коментар

Yavor написа:
                            vital написа:
                            jenshen73 написа:
                            Не само твои
                            Принципно сте прави, но на практика се лъжете...Зависи от гледната точка. Прави сте ако сравнявате вноска за апартамент ново строителство и наем за гнусна панелка. Ако обаче сравнявате нещата както трябва - работата е на кантар. А и друго си е да е твое - ако искаш живей в мизерия, ако искаш прави парна, камини, облицовки, бани и квото ти кефне. Щото си го правиш за тебе. Точка. Ако не сте съгласни, значи са ви ниски критериите за качество на жилището!
                            Така е Яворе, но човек тябва да умее много добре да си прецени възможностите.Защото знаеш ли колко много хора с високи критерии за жилище и неумение за горното са цъфнали при мене в момента?Оспамихме на колегата темата...
                            VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
                            VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
                            VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
                            VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
                            Нека Силата на бъде с Нас...

Коментар

Yavor написа:
                              Прави сте ако сравнявате вноска за апартамент ново строителство и наем за гнусна панелка. Ако обаче сравнявате нещата както трябва - работата е на кантар. А и друго си е да е твое - ако искаш живей в мизерия, ако искаш прави парна, камини, облицовки, бани и квото ти кефне. Щото си го правиш за тебе. Точка. Ако не сте съгласни, значи са ви ниски критериите за качество на жилището!
                              Обаче в последното изречение и ти не си прав.Защото презумпцията ти е, че под наем си в "гнусна панелка" и живееш в мизерия. Може да си под наем в апартамент, който има всичко направено като хората. Зависи какви са критериите и финансовите възможности когато наемаш
                              like a man in silk pyjamas shooting pigeons from a deckchair

Коментар

Точно за това няма формула на успеха За някои хора е по-важно да живеят в луксозно жилище и да си дават парите за наем, понеже не могат да си позволят собствен лукс.За други хора е по-важно да живеят в собствено жилище, въпреки, че то е съвсем обикновено и няма нищо луксозно, но си е тяхно.Нали разбирате, че и в двата случая има дълг, и двата случая собствеността е измамна, и в двата случая има опасност утре да загубят това благо Всеки сам преценява приоритетите....

Коментар

Working...
                                X