Гледам че намествате Уникредит - не ги препоръчвам и на най-големия си враг...
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Въпрос за кредит
Collapse
X
-
Kuku написа:Добре, нека се изразя по друг начин - колега, отиди в която и да е БАНКА, проучи условията за кредит и избери сам.Аз имам случай в Уникредит за 4000лв. след 12 месеца са платени 4690лв. с такса, застраховка, обслужване, откриване, това, онова - какво по-доброlike a man in silk pyjamas shooting pigeons from a deckchair
Коментар
-
Отнесено към подобни оферти на други банки - да, може би е една идея по-виск процента, но на фона на другите условия си е съвсем нормално.Хубавото там беше, че на човека не му искаха нищо - подаде документи (лична карта), обясни (излъга) за какво му трябват парите, обадиха му се по телефона (да обясни още веднъж), декларира 1000лв. месечен доход на самоосигуряващ се, на следващия ден подписа договора и си получи парите
Коментар
-
siluro написа:Да кажа нещо и аз за Уникредит:Трябваха ми 2500лв, сумата която ми дадоха беше 2390 лв като 110 казаха, че удържат за разглеждане на документи. Отделно сумата по кредита не беше 2500, а 2700 като казаха, че ми отпускат допълнително 200лв отгоре, с които да покрия таксата за отпускане на кредита за да не ги внасям сега на каса. До тука 110+200 само от 2 такси. След това видях, че според погасителния план за 2-те години дължа 600лв лихви + застраховка (загуба на работа, трудова злополука, смърт и т.н. - без нея незнам някой да минава). Значи към 310 добавяме 600 и се оказава, че за 2500 лв дето исках получих 2390 и за 2 години 910лв лихви+такси+застраховка+годишно обслужване на кредита.Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...
Коментар
-
Yavor написа:siluro написа:Да кажа нещо и аз за Уникредит:Трябваха ми 2500лв, сумата която ми дадоха беше 2390 лв като 110 казаха, че удържат за разглеждане на документи. Отделно сумата по кредита не беше 2500, а 2700 като казаха, че ми отпускат допълнително 200лв отгоре, с които да покрия таксата за отпускане на кредита за да не ги внасям сега на каса. До тука 110+200 само от 2 такси. След това видях, че според погасителния план за 2-те години дължа 600лв лихви + застраховка (загуба на работа, трудова злополука, смърт и т.н. - без нея незнам някой да минава). Значи към 310 добавяме 600 и се оказава, че за 2500 лв дето исках получих 2390 и за 2 години 910лв лихви+такси+застраховка+годишно обслужване на кредита.Fiat Coupe 1.8
Поведението на пътя е ПРЯКО отражение на възпитанието на всеки водач.
Коментар
-
siluro написа:Yavor написа:siluro написа:Да кажа нещо и аз за Уникредит:Трябваха ми 2500лв, сумата която ми дадоха беше 2390 лв като 110 казаха, че удържат за разглеждане на документи. Отделно сумата по кредита не беше 2500, а 2700 като казаха, че ми отпускат допълнително 200лв отгоре, с които да покрия таксата за отпускане на кредита за да не ги внасям сега на каса. До тука 110+200 само от 2 такси. След това видях, че според погасителния план за 2-те години дължа 600лв лихви + застраховка (загуба на работа, трудова злополука, смърт и т.н. - без нея незнам някой да минава). Значи към 310 добавяме 600 и се оказава, че за 2500 лв дето исках получих 2390 и за 2 години 910лв лихви+такси+застраховка+годишно обслужване на кредита.Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
Коментар
-
Няма да цитирам колегата Yavor, защото става много дълъг пост-а. Но в общи линии:Не съм очаквал, че ще върна 100-200лв отгоре, но още по-малко пък 900лв. Примерно ако днес се спра на друга банка за 2700лв (а всъщност ми трябваха 2500) за 2 години ще върна около 3200лв (2950), което е само 500лв (450). В тона не ми харесва, че ме питате през 2 изречения дали мога да смятам. Да, мога да смятам - това го доказах и в училище, и по олимпиадите, и в университета. Парите ги взех, защото ми трябваха и си ги платих като поп. Относно последното изречение Ви подкрепям изцяло, нека колегата прочете внимателно какво подписва. Става дума за купчина ламарини пред блока, а не за болен на легло.Fiat Coupe 1.8
Поведението на пътя е ПРЯКО отражение на възпитанието на всеки водач.
Коментар
-
Кредита за жилище не може да сравнява с кредита за автомобил - без автомобил винаги може, без жилище - не, а и обикновено наемът покрива ако не изцяло, то голяма част от вноската. Аз лично не бих теглила кредит за автомобил, освен ако не е на лизинг поради по-ниските лихви - предпочитамд а си купя такъв, който мога да си позволя, дори да събирам парите няколко месеца.Иначе то няма какво повече да се каже - чети какво подписваш.Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.
Коментар
-
ele написа:Кредита за жилище не може да сравнява с кредита за автомобил - без автомобил винаги може, без жилище - не, а и обикновено наемът покрива ако не изцяло, то голяма част от вноската. Аз лично не бих теглила кредит за автомобил, освен ако не е на лизинг поради по-ниските лихви - предпочитамд а си купя такъв, който мога да си позволя, дори да събирам парите няколко месеца.Иначе то няма какво повече да се каже - чети какво подписваш.Steliyan's Life!
FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000
Коментар
-
vital написа:jenshen73 написа:...все още е по-евтино да живееш под наем вместо да плащаш кредит за да живееш в измамно-твоя собственост..., но това са само мои размисли и храсти...Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
Коментар
-
Yavor написа:vital написа:jenshen73 написа:...все още е по-евтино да живееш под наем вместо да плащаш кредит за да живееш в измамно-твоя собственост..., но това са само мои размисли и храсти...VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
Нека Силата на бъде с Нас...
Коментар
-
Yavor написа:Прави сте ако сравнявате вноска за апартамент ново строителство и наем за гнусна панелка. Ако обаче сравнявате нещата както трябва - работата е на кантар. А и друго си е да е твое - ако искаш живей в мизерия, ако искаш прави парна, камини, облицовки, бани и квото ти кефне. Щото си го правиш за тебе. Точка. Ако не сте съгласни, значи са ви ниски критериите за качество на жилището!like a man in silk pyjamas shooting pigeons from a deckchair
Коментар
-
Точно за това няма формула на успеха За някои хора е по-важно да живеят в луксозно жилище и да си дават парите за наем, понеже не могат да си позволят собствен лукс.За други хора е по-важно да живеят в собствено жилище, въпреки, че то е съвсем обикновено и няма нищо луксозно, но си е тяхно.Нали разбирате, че и в двата случая има дълг, и двата случая собствеността е измамна, и в двата случая има опасност утре да загубят това благо Всеки сам преценява приоритетите....
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар