Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Съвети за избор на автомобил

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

snake написа:
    @style34, скоро от толкова много разнородни мнения ще се убедиш, че не трябва да си купуваш никаква кола .
    :D Прав си да ти кажа. Колкото повече чете човек, толкова повече се чуди какво да прави. Не съм се интересувал от дизелите на Астрите, но масово ги предлагат с 1.7 ДТИ, а тези 80 коня определено ми се струват малко. Освен това седана и хечбека ми харесват, но комбито е много зле. Седани почти няма.
    The awkward moment when your sarcasm is so advanced that people actually think you are stupid.

Коментар

style34 написа:
      KuKu, видях в Алфа форума, че явно и ти имаш 156.
      Моята 156 е 1.9JTD, 2001г., 110к.с. - можеш да я погледнеш в гаража тук.Слабите места са окачването и съединител с маховик.Като не е задължително и двете да се скапят едновременно - може само съединителя да се смени, а маховика да е в добро здраве.Същото важи и за окачването - обикновено се сменя на части и не се усеща толкова скъпата цена. А в Алфа форума вече има и приятни алтернативи.Са, тия.... дебитомер, свещ, дюза.... не ги броя, защото рядко се сменят и не са скъпи - има множество части втора употреба, взаимозаменяеми от другите JTD-та.Ако си приготвил 6000лв. само за закупуване на колата, то задължително взимаш 156 фейслифт и задължително с МултиДжет.Веднага си копирам мнението с цените за обслужване на 1.9JTD 110к.с.:
      Kuku написа:
      1. Масло AGIP Turbo-Diesel Evolution 4х18,00 = 72лв.2. Маслен филтър FIAAM FT5065 - 7,40лв.3. Въздушен филтър FIAAM FL6891- 19,40лв.4. Горивен филтър FIAAM FP5600HWS - 26,90лв.5. Филтър климатик FIAAM - 24,00лв.6. Ангренажен ремък Gates 5500XS - 47,00лв.7. Оптяжен механизъм SKF VKM12174 - 111,70лв.8. Ролка SKF VKM 22179 -36,60лв.9. Пистов ремък Gates 6PK1835XQ - 39,20лв.10. Оптяжен мехнаизъм SKF VKM 32027 - 83,90лв.11. Ролка SKF VKM 32006 - 62,70лв.12. Водна помпа Saleri SIL PA922 - 78,00лв.13. Антифриз Febi Bilstein 1,5л. 2х15,90 = 31,80лв.14. Спирачна течност AGIP DOT4 0,5л. = 10,00лв.15. Хидравлична течност AGIP ATF2 - 2л.x9,00 = 18,00лв.16. Масло скоростна кутия AGIP 75w90 2л.x30,00 = 60,00лв.17. Гарнитура капак на клапани Elring - 24,70лв.18. Семеринг колянов вал, преден CORTECO - 8,00лв.19. Задни накладки Brembo P 23 067 - 62,70лв. ОБЩО: 824,00лв.Цените са БЕЗ отстъпката.

Коментар

Ако имам тези пари ( около 6000 лева ), отивам в представителство на някоя по-масова марка и си купувам автомобил на изплащане .
        FIAT BRAVA 1.4 12V А/С, с чийто собственик можете да се свържете на 089 9225580
        FIAT CROMA 2.4 Mjet - proprio miracolo

Коментар

И после гарантирани още 400-500 лева на месец за 5 години + смяна масло за 500 + каско 1300 + данък 3-400. И след 5 години не мога да й взема и 7000 лева...Май ще пропусна засега KuKu, мерси за инфото.
          The awkward moment when your sarcasm is so advanced that people actually think you are stupid.

Коментар

Има ,, бай бек ’’ ...А с автомобил втора употреба разходите ще са доста по-високи от описаните от Вас ( IMHO ).
            FIAT BRAVA 1.4 12V А/С, с чийто собственик можете да се свържете на 089 9225580
            FIAT CROMA 2.4 Mjet - proprio miracolo

Коментар

На Астра дизелите не са нещо особено. Аз лично предпочитам Астра комби 1.8. Елементарна за газифициране, здрава ходова част, евтина поддръжка. Рейката е електрохидравлична, не е електрическа.Въпрос на вкус...
              Предпочитам да бъда смешен в очите на глупаците, отколкото сам да бъда глупак.

Коментар

1.7cdti е дизела при астра G който си заслужава.Ако ще е бензинка от 1.8 нагоре.Има редки бройки 2.2 ама са редки.
                Fiat Tipo
                Corsa b комби !

Коментар

1.7 не беше ли на Исузу?Аз също бих предпочел 1.8 на газ, конкретно при този модел!

Коментар

Говоря за нещо такова. За 2 месеца на двама мои познати избрахме такива опелчета - едното 1.6 8 клапана, а другото - 18 16V.Aлтернативите бяха Голф 4 и Форд Фокус. Голфа изгуби заради цената си, Фокуса - заради газифицирането и още нещо. На 1.8 16V сложихме обикновена газова уредба, БРЦ изпарител. На дълго дава 8 литра, градско - около 11. Ключов е смесителя и мястото на монтаж.
                    Предпочитам да бъда смешен в очите на глупаците, отколкото сам да бъда глупак.

Коментар

След като взех стилото, сега на всичко друго намирам по 1-2 кусура,с които не мога да се примиря.Или харчи много, или вози кофти, или няма някоя екстра..Дилема голяма.В момента гледам Октавии. Нещо като тази:http://www.mobile.bg/11347525841929176Чувал съм добри мнения за колата като качество.Возил съм се, по-кофти вози от Стилото. Много по-голям багажник има.Отвътре обаче е като такси. За екстри направо забравяме.
                      Сега Фруктиера в БГ и Додж навън
                      Карал Типо 1.6 75 ->Пунто 1.2 75->Браво 1.9Д->Стило 1.9 JTD

Коментар

Re: Съвети за избор на автомобил

Румен_Хинчев написа:
                        Има ,, бай бек ’’ ...А с автомобил втора употреба разходите ще са доста по-високи от описаните от Вас ( IMHO ).
                        Румба, бъркаш.Само с парите, които ще те задължат да дадеш за каско и задължително гаранционно сервизно обслужване, ще си поддържаш една кола поне 10 години.

Коментар

GTipo написа:
                          След като взех стилото, сега на всичко друго намирам по 1-2 кусура,с които не мога да се примиря.Или харчи много, или вози кофти, или няма някоя екстра..Дилема голяма.В момента гледам Октавии. Нещо като тази:http://www.mobile.bg/11347525841929176Чувал съм добри мнения за колата като качество.Возил съм се, по-кофти вози от Стилото. Много по-голям багажник има.Отвътре обаче е като такси. За екстри направо забравяме.
                          Всъщност от Октавия до Октавия разликата е от небето до земята.На шефа ми е от последния фейслифт, отвън и отвътре е съвсем различна.Бъкана е с всевъзможни екстри, макар да не е най-високото ниво на оборудване (няма навигация, например, а се предлага и с това).Колата вече е на над 70 хил. км, без никакъв проблем досега.Вози прилично (като Дедра), достатъчно обезшумена е вътре... бе...не е лоша...като за толкова пари е даже супер.

Коментар

GTipo написа:
                            Мда, ужасен, ама ужасен интериор. Че и отвън е скучна. По-новите са друга бира, но....А ти защо си решиил да сменяш Стилото?Общо взето след няколко дни четене на форуми за Пасат, Ауди А4, Алфа 156, Митсубиши Галант и какво ли още не към момента съм се насочил към 406 фейслифт 2.0 HDI. Познавам колата отлично, карал съм я неведнъж и мисля, че това, което предлага - визия, двигател, возия и т.н. и цената са в добро съотношение. Лошото е, че няма да е 2005 като Стилото ама какво да правиш. Не че ако видя някое читаво не мога да се изкуша де...

Коментар

Нищо не се коментира, или поне аз съм пропуснал, Форд Мондео комби - огромен багажник, сравнително красив на външен вид. Единствено воланът ми е грозен и овалният часовник на таблото ми е като трън в очите, но като че ли това може да се преглътне...
                              Fiat Marea Weekend 1,6 16V

Коментар

Собственик съм на Алфа 156 2.4 JTD 140 k.s. дизел и Фиат Браво 1.2 16 82 к.с. Бензин.Въпреки всичко давам половин глас за Вектра Б Комби.Татко има такава.Ходова част предница-носачи,тампони ,шарнири и т.н.(не разбирам от коли само си плащам на сервиз за подръжка) плати 400 лева.Татко живее на село кара я предимно по черни пътища изключително здрава и комфорна кола, но до там...проблема е в двигателите...На баща ми е бензин 1.6., гори масло и веднъж правиха основен ремонт.Сега е с добър разход, добре върви, но пак гори масло и пуши лекичко.Братовчет ми има Зафира от 4 г. 1.8 16в 115 к.с. пак гори масло пак отваряне.Изобщо екотеците не съм чул някой да ги похвали като двигатели.Дизелите не знам как са но съм се возил и са доста тромавички и много тракат.С една дума да обобщя за Вектра: яко купе и наиситна много удобна за по високи хора, комфортна, здрава...двигател-според мен не стават което автоматично за мен я изключва като избор на кола.Аз също в момента гледам за семейна кола ако разкарам Алфата, че ми е много тясна и за мен Стило Комби е на първо място.Защо ? Ами защото Стилото е нова година знам каква е подръжката на моторите 1.9 JTD .Във Варна има форумен сервиз на Алфа където частите са много различни от другите магазинчета и сервизчета и защото стилото предлага комфорт отвътре, екстри, която друга кола за тази цена не може да предложи.Ако една кола има готино купе то не ме устройва двигателя или обратно.При стилото всичко се покрива за мен.Хем модерен двигател динамичен и икономичен хем хубаво купе, широко комфортно с красиво разположени уреди , гумирани и до колкото знам нетракащи.Сега ако някой бакшиш каже че Стилото е боклук питайте го на колко км е колата ...и дали не кара като самолет през дупките.Аз алфата си я карам внимателно през дупките, режа я само на хубави пътища и вече 20 000 км след смяна на носачите нито имам хлопане нито имам скърцане по таблото което зависи и от предния собственик.За мен +1 голям глас за Стило дизел комби 1.9 jtd 115 к.с. в съчетание комфорт, двигател, обем на купе.
                                предишна:Фиат Брава-1.2 16V-малък двигател малки емоции-голям разход
                                Настояща: Алфа Ромео 156 2.4 JTD 140 h.p.-върхът на сладоледа

Коментар

Working...
                                X