Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Съвети за избор на автомобил

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Съвети за избор на автомобил

Здравейте колеги!Време е да се насоча към някое по-ново автомобилче и ви моля за съвет. Цената трябва да е до 6000 лв.Спрял съм се на Стило комби, мултиджет. Приятел има Пежо 406 HDI, което също ми харесва.Четох доста неща във форума, но са старички. Въпросите са ми по-специално за Стило-то. Какви са му хроничните проблеми, за какво да внимавам при евентуална покупка, какви са цените за обслужване първоначално (ролки, ремъци, масла и т.н.)? Та дори и колко излиза автокаското приблизително. Абе изобщо - заслужава ли си? Можете да даватe и съвети за други коли с по-големи багажници. Ланча Либра отсега да кажа не е вариант, че не можем да се разберем вкъщи :DГледах и Алфа 156 JTD с фейслифт, но там определено ще е по-скъпо всичко.Мерси предварително!
    The awkward moment when your sarcasm is so advanced that people actually think you are stupid.

Re: Съвети за избор на автомобил

style34 написа:
    Здравейте колеги!Време е да се насоча към някое по-ново автомобилче и ви моля за съвет. Цената трябва да е до 6000 лв.Спрял съм се на Стило комби, мултиджет. Приятел има Пежо 406 HDI, което също ми харесва.Четох доста неща във форума, но са старички. Въпросите са ми по-специално за Стило-то. Какви са му хроничните проблеми, за какво да внимавам при евентуална покупка, какви са цените за обслужване първоначално (ролки, ремъци, масла и т.н.)? Та дори и колко излиза автокаското приблизително. Абе изобщо - заслужава ли си? Можете да давата и други съвети за коли с по-големи багажници. Ланча Либра отсега да кажа не е вариант, че не можем да се разберем вкъщи :DГледах и Алфа 156 JTD с фейслифт, но там определено ще е по-скъпо всичко.Мерси предварително!
    Пишеш emzo и stilo в търсачката и почваш да четеш.
    Alfa Romeo 159 SW 2.4 JTDm 200 hp Q-tronic + Alfa Romeo 156 1.9 JTD 1++ hp 2003,Inside Facelift. - Now.
    Alfa Romeo 159 SW 1.9 JTDm 150 - The beautiful devil. - еx. // Stilo 1.9 JTD 1++ hp - еx
    Вълкът е по-слаб от лъвът и от мечката, но никога не играе в цирка !!!

Коментар

Много от неговите неща съм изчел Но колкото повече, толкова повече :P
      The awkward moment when your sarcasm is so advanced that people actually think you are stupid.

Коментар

Кото цяло гледаш стилото да е след 2004г. После и стандартните неща
        Marea Weekend HLX Jtd 110

oO(_)____////____(_)Oo

Коментар

Първото,което ми изскача в съзнанието като кола с голям багажник(особено комбито-нямам думи),предлагаща комфорт,здравина,хубав разход и поносими цени на части и консумативи е Вектра Б.Вярно моделът излиза доста преди 2000-та година,но последните фейслифтови са доста изпипани откъм външен вид и салон,а и дори за половината от парите,които си приготвил можеш да скокнеш в някоя с доста глезотии
          EX' Fiat Tipo 1.4i.e DGT
          Fiat Punto 1.2 16v Sporting

Коментар

TIP написа:
            Кото цяло гледаш стилото да е след 2004г. После и стандартните неща
            +1...да не кажа, че е задължително да е след 2004... не, че има голяма разлика, но, ако е преди тази година си обречен на досадно писукане всеки път когато си палиш колата...
            Renault Megane 1.5dci 110hp. 12г.
            BMW G20 320d xDrive 190hp. 2019г.
            BMW X3 2.0d xDrive 177hp '09г. Ех.

Коментар

- Рено Лагуна 2. Изключително красива кола, бъкана с екстри и глезотии. И хечбека, а особено комбито са с огромен багажник.- За тези пари можеш да си купиш и някой много приличен пасат - кола-мечта за мен. Например тази обява.- Също и Astra G комби от последните модификации - 2004-2005 г. Много добре са ги барнали вътре - климатроници, борд компютри, метални рингове на километража, хромирани дръжки, тарикатски скоростен лост, подлакътници и др. Но говоря само за тези години - 2004-2005, които не се намират лесно.- Също така много рядко се срещат Volvo V40 след 2000 г. с оборудване от най-висок клас.
              Tonight's the night and it's going to happen again and again...

Коментар

snake, точно тези коли харесвам и аз. За Лагуната, обаче, точно моя приятел с Пежото щеше да взима такава. Но след проучвания се оказа, че турбото при dci гърми много често, особено при 1.9 мотора. Имам и познат с такава. Два пъти му гърмя турбо, прави и основен ремонт и я продаде. Паленето с карта също е задължителен проблем. Май при фейслифта е решено вече с блутуут. Но те май са по-скъпички.За Пасата май съм чувал някакви неща за 6 носача и т.н. Общо взето се стремя към възможно най-ниска последваща подръжка. А държа колата да е винаги на 6. За Астрите нямам инфо, но ги харесвам и ще погледна какво се предлага

Коментар

Ако ще е Стило задължително 2004+, даже 2005 е по-желателно, а относно 406ХДИ наистина е много здрав и хубав модел на Пежо, стига да попаднеш на читав екземпляр разбира се.
                  Fiat Stilo 1.9 JTD 2003г.

Коментар

Пасат, ако не те притеснява, че ги крадат. Носачите не са таква драма. На мен лично 1,9 тди 110 /АФН/ не ми е въобще достатъчен като вървеж, затова се оглеждах в 1,8 Т. Окачването отдавна не е такава драма, защото комплекта носачи е 300тина лв, а то пък се отплаща с изключително добро поведение и возия. НО поддръжката му не е от евтините, все пак е най-високия клас на марката.
                    Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
                    Fiat Bravo'97 1,6 16v
                    Fiat Tempra'91 1,6 mono

Коментар

Не знам каква нужда от багажно пространство имаш, но щом Стило и Астра са вариант, предлагам информативно да видиш моето предложение - и според мен, комбито винаги има нужда от повече кончета. С добър пазарлък съм сигурен, че ще влезеш в бюджета, имайки предвид кризата в цялата търговия. Знам, ще кажете, че поддръжката би била по-скъпа, но колко от нас не са вкарали маса пари в коли с уж евтини части и консумативи. Винаги си мисля, че е от значение отношението на предишния собственик и условията на експлоатация.http://www.cars.bg/u757183 Мой съсед наскоро си взе такава - направо е като параход:http://www.cars.bg/u797153 Обявите са само илюстративни

Коментар

Аз също ще подкрепя =Rudi= за Е46. Доста компактна кола, с малко твърда возия, но с перфектно поведения на пътя.П.С- Ако намериш Е46 330D го взимай... Тва е ебати самолета :D :D :D :D
                        94' Fiat Punto 1.2 Rosso Swift
                        03' Alfa Romeo 156 SW 2.4 jtd Nero Metallico
                        02' Fiat Stilo 1.6 16v Grigio Steel

Коментар

Колегата щом е чувал за легендите на 8-те не 6 носача на ФВ/Ауди значи иска да има сравнително евтина поддръжка,а вие чак на БМВ го изстреляхте,че и на Е46 330Д :D .Колите със сравнително евтина поддъжка в малкия среден клас са Фокус/Астра и в средния Вектра/Мондео,но зависи все пак с кои мотори са оборудвани т.е да не са от най-големите.В окачването конкретно за нашите пътища проблеми няма.
                          EX...Fiat Marea JTD 150+ Сега Опел Вектра 1.6 16в и Мазда Трибют 2.0 бензин/газ

Коментар

Като цяло каквото и да избереш след 2002-2003 г евтина поддръжка няма. Фиата има предимството да ти предложи по-ниска цена за по-нова кола, окачване с достъпни цени (след 2004 г стило не е с шарнир + носач в едно, ами с отделен шарнир и отделен носач). Вектра мисля, че също не е лош вариант, ако намериш 100 коня дизел мисля ще ти върши добра работа, но задължително ако е такава 2.0 дизел , задължително гледай да е след 2000 г, помпите им са проблемни, другото е на ниски цени или поне търпими). Фолксваген пасат и бмв мисля, че не са на всеки по джоба.Аз лично в момента търся стило след 2005 1,4.Като чета какви са цените оставам с впечетление, че в класа си и за парите си това е оптималния вариант за поддръжка на кола от към разходи.
                            Play Golf ,but not drive golf!!!
                            Brava 1,6 16V 99' с ФОБОС
                            C4 1,4 16V 2007- Stag 300 Premium

Коментар

Re: Съвети за избор на автомобил

Princo написа:
                              style34 написа:
                              Здравейте колеги!Време е да се насоча към някое по-ново автомобилче и ви моля за съвет. Цената трябва да е до 6000 лв.Спрял съм се на Стило комби, мултиджет. Приятел има Пежо 406 HDI, което също ми харесва.Четох доста неща във форума, но са старички. Въпросите са ми по-специално за Стило-то. Какви са му хроничните проблеми, за какво да внимавам при евентуална покупка, какви са цените за обслужване първоначално (ролки, ремъци, масла и т.н.)? Та дори и колко излиза автокаското приблизително. Абе изобщо - заслужава ли си? Можете да давата и други съвети за коли с по-големи багажници. Ланча Либра отсега да кажа не е вариант, че не можем да се разберем вкъщи :DГледах и Алфа 156 JTD с фейслифт, но там определено ще е по-скъпо всичко.Мерси предварително!
                              Пишеш emzo и stilo в търсачката и почваш да четеш.
                              I don't always blow black smoke with my JTD ... but when I do, it's directly into your cooler!

Коментар

Working...
                              X