Здравейте колеги!Време е да се насоча към някое по-ново автомобилче и ви моля за съвет. Цената трябва да е до 6000 лв.Спрял съм се на Стило комби, мултиджет. Приятел има Пежо 406 HDI, което също ми харесва.Четох доста неща във форума, но са старички. Въпросите са ми по-специално за Стило-то. Какви са му хроничните проблеми, за какво да внимавам при евентуална покупка, какви са цените за обслужване първоначално (ролки, ремъци, масла и т.н.)? Та дори и колко излиза автокаското приблизително. Абе изобщо - заслужава ли си? Можете да даватe и съвети за други коли с по-големи багажници. Ланча Либра отсега да кажа не е вариант, че не можем да се разберем вкъщи :DГледах и Алфа 156 JTD с фейслифт, но там определено ще е по-скъпо всичко.Мерси предварително!
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Съвети за избор на автомобил
Collapse
X
-
Re: Съвети за избор на автомобил
style34 написа:Здравейте колеги!Време е да се насоча към някое по-ново автомобилче и ви моля за съвет. Цената трябва да е до 6000 лв.Спрял съм се на Стило комби, мултиджет. Приятел има Пежо 406 HDI, което също ми харесва.Четох доста неща във форума, но са старички. Въпросите са ми по-специално за Стило-то. Какви са му хроничните проблеми, за какво да внимавам при евентуална покупка, какви са цените за обслужване първоначално (ролки, ремъци, масла и т.н.)? Та дори и колко излиза автокаското приблизително. Абе изобщо - заслужава ли си? Можете да давата и други съвети за коли с по-големи багажници. Ланча Либра отсега да кажа не е вариант, че не можем да се разберем вкъщи :DГледах и Алфа 156 JTD с фейслифт, но там определено ще е по-скъпо всичко.Мерси предварително!Alfa Romeo 159 SW 2.4 JTDm 200 hp Q-tronic + Alfa Romeo 156 1.9 JTD 1++ hp 2003,Inside Facelift. - Now.
Alfa Romeo 159 SW 1.9 JTDm 150 - The beautiful devil. - еx. // Stilo 1.9 JTD 1++ hp - еx
Вълкът е по-слаб от лъвът и от мечката, но никога не играе в цирка !!!
-
Първото,което ми изскача в съзнанието като кола с голям багажник(особено комбито-нямам думи),предлагаща комфорт,здравина,хубав разход и поносими цени на части и консумативи е Вектра Б.Вярно моделът излиза доста преди 2000-та година,но последните фейслифтови са доста изпипани откъм външен вид и салон,а и дори за половината от парите,които си приготвил можеш да скокнеш в някоя с доста глезотииEX' Fiat Tipo 1.4i.e DGT
Fiat Punto 1.2 16v Sporting
Коментар
-
TIP написа:Кото цяло гледаш стилото да е след 2004г. После и стандартните нещаRenault Megane 1.5dci 110hp. 12г.
BMW G20 320d xDrive 190hp. 2019г.
BMW X3 2.0d xDrive 177hp '09г. Ех.
Коментар
-
- Рено Лагуна 2. Изключително красива кола, бъкана с екстри и глезотии. И хечбека, а особено комбито са с огромен багажник.- За тези пари можеш да си купиш и някой много приличен пасат - кола-мечта за мен. Например тази обява.- Също и Astra G комби от последните модификации - 2004-2005 г. Много добре са ги барнали вътре - климатроници, борд компютри, метални рингове на километража, хромирани дръжки, тарикатски скоростен лост, подлакътници и др. Но говоря само за тези години - 2004-2005, които не се намират лесно.- Също така много рядко се срещат Volvo V40 след 2000 г. с оборудване от най-висок клас.Tonight's the night and it's going to happen again and again...
Коментар
-
snake, точно тези коли харесвам и аз. За Лагуната, обаче, точно моя приятел с Пежото щеше да взима такава. Но след проучвания се оказа, че турбото при dci гърми много често, особено при 1.9 мотора. Имам и познат с такава. Два пъти му гърмя турбо, прави и основен ремонт и я продаде. Паленето с карта също е задължителен проблем. Май при фейслифта е решено вече с блутуут. Но те май са по-скъпички.За Пасата май съм чувал някакви неща за 6 носача и т.н. Общо взето се стремя към възможно най-ниска последваща подръжка. А държа колата да е винаги на 6. За Астрите нямам инфо, но ги харесвам и ще погледна какво се предлагаThe awkward moment when your sarcasm is so advanced that people actually think you are stupid.
Коментар
-
Пасат, ако не те притеснява, че ги крадат. Носачите не са таква драма. На мен лично 1,9 тди 110 /АФН/ не ми е въобще достатъчен като вървеж, затова се оглеждах в 1,8 Т. Окачването отдавна не е такава драма, защото комплекта носачи е 300тина лв, а то пък се отплаща с изключително добро поведение и возия. НО поддръжката му не е от евтините, все пак е най-високия клас на марката.Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
Fiat Bravo'97 1,6 16v
Fiat Tempra'91 1,6 mono
Коментар
-
Не знам каква нужда от багажно пространство имаш, но щом Стило и Астра са вариант, предлагам информативно да видиш моето предложение - и според мен, комбито винаги има нужда от повече кончета. С добър пазарлък съм сигурен, че ще влезеш в бюджета, имайки предвид кризата в цялата търговия. Знам, ще кажете, че поддръжката би била по-скъпа, но колко от нас не са вкарали маса пари в коли с уж евтини части и консумативи. Винаги си мисля, че е от значение отношението на предишния собственик и условията на експлоатация.http://www.cars.bg/u757183 Мой съсед наскоро си взе такава - направо е като параход:http://www.cars.bg/u797153 Обявите са само илюстративни
Коментар
-
Аз също ще подкрепя =Rudi= за Е46. Доста компактна кола, с малко твърда возия, но с перфектно поведения на пътя.П.С- Ако намериш Е46 330D го взимай... Тва е ебати самолета :D :D :D :D94' Fiat Punto 1.2 Rosso Swift
03' Alfa Romeo 156 SW 2.4 jtd Nero Metallico
02' Fiat Stilo 1.6 16v Grigio Steel
Коментар
-
Колегата щом е чувал за легендите на 8-те не 6 носача на ФВ/Ауди значи иска да има сравнително евтина поддръжка,а вие чак на БМВ го изстреляхте,че и на Е46 330Д :D .Колите със сравнително евтина поддъжка в малкия среден клас са Фокус/Астра и в средния Вектра/Мондео,но зависи все пак с кои мотори са оборудвани т.е да не са от най-големите.В окачването конкретно за нашите пътища проблеми няма.EX...Fiat Marea JTD 150+ Сега Опел Вектра 1.6 16в и Мазда Трибют 2.0 бензин/газ
Коментар
-
Като цяло каквото и да избереш след 2002-2003 г евтина поддръжка няма. Фиата има предимството да ти предложи по-ниска цена за по-нова кола, окачване с достъпни цени (след 2004 г стило не е с шарнир + носач в едно, ами с отделен шарнир и отделен носач). Вектра мисля, че също не е лош вариант, ако намериш 100 коня дизел мисля ще ти върши добра работа, но задължително ако е такава 2.0 дизел , задължително гледай да е след 2000 г, помпите им са проблемни, другото е на ниски цени или поне търпими). Фолксваген пасат и бмв мисля, че не са на всеки по джоба.Аз лично в момента търся стило след 2005 1,4.Като чета какви са цените оставам с впечетление, че в класа си и за парите си това е оптималния вариант за поддръжка на кола от към разходи.Play Golf ,but not drive golf!!!
Brava 1,6 16V 99' с ФОБОС
C4 1,4 16V 2007- Stag 300 Premium
Коментар
-
Re: Съвети за избор на автомобил
Princo написа:style34 написа:Здравейте колеги!Време е да се насоча към някое по-ново автомобилче и ви моля за съвет. Цената трябва да е до 6000 лв.Спрял съм се на Стило комби, мултиджет. Приятел има Пежо 406 HDI, което също ми харесва.Четох доста неща във форума, но са старички. Въпросите са ми по-специално за Стило-то. Какви са му хроничните проблеми, за какво да внимавам при евентуална покупка, какви са цените за обслужване първоначално (ролки, ремъци, масла и т.н.)? Та дори и колко излиза автокаското приблизително. Абе изобщо - заслужава ли си? Можете да давата и други съвети за коли с по-големи багажници. Ланча Либра отсега да кажа не е вариант, че не можем да се разберем вкъщи :DГледах и Алфа 156 JTD с фейслифт, но там определено ще е по-скъпо всичко.Мерси предварително!I don't always blow black smoke with my JTD ... but when I do, it's directly into your cooler!
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар