Мондеото много добре изглежда, имам един приятел кара такова бензиново и само налива дет се вика и три пъти сменя предна броня, че брат му все някакви кучета целеше по улиците п.с. Ама много ме кефят като напишат километрите 170000 (да бе да, и един мармот завиваше ...)Лично по автокъщите съм виждал на капака на ангренажа пише 180000 хиляди, а вътре на километраж 110000 хиляди, дори бях извикал продавач консултанта да го питам кое е вярното показание
Ако колегата не държи на мощността,1.8 Д - железният двигател на форд.
Alfa Romeo 159 SW 2.4 JTDm 200 hp Q-tronic + Alfa Romeo 156 1.9 JTD 1++ hp 2003,Inside Facelift. - Now.
Alfa Romeo 159 SW 1.9 JTDm 150 - The beautiful devil. - еx. // Stilo 1.9 JTD 1++ hp - еx
Вълкът е по-слаб от лъвът и от мечката, но никога не играе в цирка !!!
Прекалено охлювски идва тоя фордовия... Като го понатоваря хептен зле Струва ли ми се, или Ескорта е някакъв тесен отпред?Мондеото ми харесва, но разхода му не е малък и ще ми дойде по-изгодно да взема Мареа JTD и с разликата от горивото да и плащам данъка.Нека добавя и че съм активен риболовец, което не е много в полза на пежото, защото ще ходи по места, които не си е и представяло :DБаси... Станал съм като жените (с извинение :D), апартамент като купувах не съм оглеждал толкова... Усещам, че като пипна парите ще се хвърля на първия котор, който видя и после ще има да се псувам, ама нали да ми е по-малка прецаквацията...
"Без сърца, сме просто машини"
Toyota Prius 1.5 Hybrid
EХ- Brava 1.6, Marea 1.9 JTD, Multipla 1.6 Bipower, Jeep Grand Cherokee ZJ 5.2 V8, Peugeot 407 SW 2.0 HDI, Mitsubishi Pajero 2.8 TDI
Прекалено охлювски идва тоя фордовия... Като го понатоваря хептен зле Струва ли ми се, или Ескорта е някакъв тесен отпред?Мондеото ми харесва, но разхода му не е малък и ще ми дойде по-изгодно да взема Мареа JTD и с разликата от горивото да и плащам данъка.Нека добавя и че съм активен риболовец, което не е много в полза на пежото, защото ще ходи по места, които не си е и представяло :DБаси... Станал съм като жените (с извинение :D), апартамент като купувах не съм оглеждал толкова... Усещам, че като пипна парите ще се хвърля на първия котор, който видя и после ще има да се псувам, ама нали да ми е по-малка прецаквацията...
Карал ли си го тоя ТД ? Щото аз съм карал 1.8 ТД на ескорт,и мога да ти кажа че върви изключително добре за 90 коня ... А разхода му не е малък и събира доста багаж. - Тествано е ! Не е тесен ескорта,удобно си е ,а пресечени терени и камънаци са любим терен за тея фордове ...
Alfa Romeo 159 SW 2.4 JTDm 200 hp Q-tronic + Alfa Romeo 156 1.9 JTD 1++ hp 2003,Inside Facelift. - Now.
Alfa Romeo 159 SW 1.9 JTDm 150 - The beautiful devil. - еx. // Stilo 1.9 JTD 1++ hp - еx
Ако колегата не държи на мощността,1.8 Д - железният двигател на форд.
Не си го написал сериозно нали?Това чудо на техниката ме удиви със своя инат зимата.
Напълно сериозно го пиша.Приятел,който има сервиз имаше такъв,тва колко багаж и тормоз е видяло,зимата -20 пали от раз,а нафтата я миришеше ...
Аз имах Ескорт ТД доста си понаварвяваше колицата,градско в Русе над 7-8 не съм качвал,е зимата може и 10 да гори ама тогава доста бръмчим на място. Двигателя е железен,зимата си палеше като пич при всякакви температури има само един проблем доста го мори въздуха,а това е доста досаден и много трудно откриваем проблем.Наистина доста чукари и пресечени терени съм прекосил с него,окачването му е много здраво.Друг доста голям проблем на тия Ескорти е ръждата,особенно много им гният гредите на които са хванати пружините на задните колела.Ако купуваш такъв автомобил задължително ги провери с нещо остро ги натисни,че съм виждал маскирани греди с кит и картони.
За Пежото:1. Хроничния проблем със задния мост на пежото си има решение. Те и франсетата по книжка дават да се подменят лагерите на 80 000км. Аз до тука на френска кола съм сменял тъкмо 2 пъти лагерите - на 80 000 и на 155 000. Оригиналните лагери пълния комплект е 100-тина лв и не си заслужава от разни неясни магазини с още по-неясен произход да се заменят.2. Колегата с негативното мнение за HDi-тата явно не познава ама никак този вид двигатели, особено 2.0 и се изказва доста неподготвен. И само моля ви не сравнявайте двигателите на Форд с тези на PSA щото нямат нищо общо. Ако искате за справка питайте някой шофьор на маршрутка Пежо-Ситроен, която е с Форд двигател да ви даде мнение за какво дърво става въпрос. Кой мотор ог гамата се вгражда на Пежо-Ситроен ще ви оставя да поровите вие.
Fiat Coupe 1.8
Поведението на пътя е ПРЯКО отражение на възпитанието на всеки водач.
Моделите, които гледах са:Fiat Marea 1.9 JTD - плюсове - нисък разход, хубав дизайн, нормална поддръжка. Минуси - висок данък, иска ми се нещо по-различно като дизайн.Ford Mondeo 1.9 TD - плюсове - доста място, добра возия, що-годе добре изглеждащ вид. Минуси - лакомичък двигател, ръжда.Lancia Dedra 1.9 TD - плюсове - хубав дизайн, нисък данък, нормална поддръжка. Минуси - трудно продаваема, малък избор.Lancia Lybra - плюсове - еб*си интериора Минуси - не вярвам да има нещо читаво за тези пари, по-скъпа поддръжка.Opel Astra - плюсове - не знам какви плюсове има. Минуси - кофти интериор, не е моята кола, но попада в категорията...Mitsubishi Galant 2.0 TD - плюсове - хубав дизайн, нисък данък. Минуси - не вярвам да има нещо читаво за тези пари, по-скъпа поддръжка.
Погледни и Рено Лагуна - страшно подценяван автомобил за комфорта който предлага. 1.9 турбодизел и 2.2 дизел са под 100 коня, 98-99 година. Хечбека е огромен, комбито още повече.
Кола на 300к км колко да струва? На тия км кола никога не бих си взел.
Ти нищо не каза!
Що така? Ще ти дам пример - Пунтото го взех на 8год, на реални 64000км, в момента е на 108. Вярно, няма климатик, серво, нищо, само ел.стъкла, но това беше жертвата, за да е нова и малко карана колата
На Мондеото ако среден разход 6,5/100 ти е много, извинявай ама по - икономичен на тон и половина широк автомобил с огромен багажник и прекрасна возия едва ли ще намериш... Писал съм го и друг път - рекорда на Мондеото 1,8тд ми е 4,7/100 с 90-100км/ч до морето, мерено пълно - пълно до капаката... В София вари го, печи го - 8/100... ни повече, ни по - малко... Ако искаш да ходиш на риба с него ще ти кажа как да го повдигнеш с 8-10см за по - малко от 15лв... Лошото е, че през две години задължително ще сменяш биалетки, с помпата Лукас също ще има ядове на всеки 200-300хил.км... А, и прословутите проблеми с паленето на Форда приключват със смяната на горивния филтър с такъв от фолксваген...И не се впечатлявай много от големия пробег на някои автомобили, защото дори 100хил.км може да са фатални, ако возилото е било в лоши ръце. Само ще ти кажа, че Мерцедеса го купих на 300хил.км, като хидих на промоционален безплатен преглед в Балкан Стар се оказа, че машината е на близо 900хил.км и беше в перфектно здраве Карах го душманската близо три години и съм похарчил по - малко пари по него, отколкото ти ще похарчиш само за обслужване на ремъци и ролки на някоя от колите с пробег под 200хил.км, към които си се насочил.Успех с покупката и да се похвалиш!
M-Benz E 250 TD 150hp
M-Benz 200d 75 hp
Peugeot Bipper 1,3 HDI много малко конски сили
Общо взето за тея пари и твоите изисквания,само ескорт комби или мондео комби или евентуално някоя марея ако намериш,но вече не се вписваш в графата от изискванията ти и конкретно данък. За други марки и модели ти трябва повече паричка.
Ако все още търсения автомобил отговаря на критериите от 1вото мнение то - Пежо 306 1.9тд би следвало също да се счита като добро попадение. Намира се екземпляр за до 2000лв и за още 1000 става кукла. Имам такова и мога да кажа, че в двигателния сектор няма грешка, а окачването е здраво и комфортно.
Ако все още търсения автомобил отговаря на критериите от 1вото мнение то - Пежо 306 1.9тд би следвало също да се счита като добро попадение. Намира се екземпляр за до 2000лв и за още 1000 става кукла. Имам такова и мога да кажа, че в двигателния сектор няма грешка, а окачването е здраво и комфортно.
Тоя 1.9 е една легенда на тяхното производство. Ако се прегледа добре мотора преди покупката и е наред - със сигурност след време като му омръзне колата на колегата ще го продаде преди да е видял ядове с двигателя.
Fiat Coupe 1.8
Поведението на пътя е ПРЯКО отражение на възпитанието на всеки водач.
Аз имам Пунто от 2003 година 1,3 multijet - двигателя е перфектен - с верига, въпреки малката кубатура си върви доста в града - извънградско се предава на 130-140км в час, но все пак си ги поддържа! Като аз го карам дава разход 5 в града, като жена го кара - 3,6....как го правят не мога да разбера :D Мисля скоро да и търся нов собственик, защото доста се задържа при мен и искам нещо по-голямо!Ако някой има интерес да пише да се спазарим! Загледал съм се по новите фокуси - 1.6 TDCI, но май май старите по-издръжливи ще се окажат....
Коментар