Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Избор на фотоапарат: Canon EOS 1100D или Nikon D3100

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Още един въпрос ми изникна свързан с китовият 18-55 на Канон. В Интернет често се споменава за проблем с лентовият кабел за автофокуса, прекъсва се от движението на обектива. Смяната не ми изглежда трудна, още повече след като си разглобих Фуджито и си ремонтирах обектива. Притеснява ме че това се случва след доста малко време - максимум година и не много кадри.Ако може някой от вас да сподели наистина ли е толкова често срещан този проблем? С 18-55 на Никон не намирам теми за подобен проблем.И да се похваля :D В понеделник поснимах малко с на шефа D5000 с 55-200 обектива. Видя ми се доста "пластмасов" този обектив, но предполагам и Канонските са същите. Иначе се снима лесно, предполагам защото съм свикнал с ръчни настройки и пикселите на снимките като ги отворя на компютъра и увелича изглеждат по-големи и по-ясни спрямо сапунера. Единствено визьора ми се видя малко тъмен, но аз съм свикнал само с LCD визьор на Фуджито, а той си е дисплей и светлината не зависи от обектива.
    Fiat Punto ELX 1.9 JTD 80 к.с.
    Fiat Brava SX 1.4 12V - много хубава кола беше

Коментар

ilko-gd написа:
      Още един въпрос ми изникна свързан с китовият 18-55 на Канон. В Интернет често се споменава за проблем с лентовият кабел за автофокуса, прекъсва се от движението на обектива. Смяната не ми изглежда трудна, още повече след като си разглобих Фуджито и си ремонтирах обектива. Притеснява ме че това се случва след доста малко време - максимум година и не много кадри.Ако може някой от вас да сподели наистина ли е толкова често срещан този проблем? С 18-55 на Никон не намирам теми за подобен проблем.И да се похваля :D В понеделник поснимах малко с на шефа D5000 с 55-200 обектива. Видя ми се доста "пластмасов" този обектив, но предполагам и Канонските са същите. Иначе се снима лесно, предполагам защото съм свикнал с ръчни настройки и пикселите на снимките като ги отворя на компютъра и увелича изглеждат по-големи и по-ясни спрямо сапунера. Единствено визьора ми се видя малко тъмен, но аз съм свикнал само с LCD визьор на Фуджито, а той си е дисплей и светлината не зависи от обектива.
      Аз съм с китов обектив от 4 години и не е мръднал.

Коментар

18-55 VR е много хубав обектив за парите си - подобен проблем с лентов кабел няма. Друг въпрос е, че мен специално много ме дразни. 18-105 е доста по-добър. Най-добре 18-200, но там вече парите са повече. Говорим за Никонски обективи.
        "За да чуеш, трябва да мълчиш." (Оджиън)
        Nissan Primera WP12 QR20DE, ГИ, '03
        Tempra 1.6 (EX), Dedra 1.8/16V (R.I.P.), Delta 1.6/16V (R.I.P.), Astra X16XEL (EX)

Коментар

Малко да съживя темата с един интересен клип, още се смея :D Double Exposure: Canon vs. Nikon

Коментар

ilko-gd написа:
            Този обектив е с пластмасов байонет, но с много качествена оптика. Сътношението цена-качество е може би най-доброто.
            Brava ELX 1,6 16V, 90PS , LPG BRC Sequent24
            Мarea SW ,SX 1,6 16V, 103PS, LPG Zenit JZ2005

Коментар

dudulia написа:
              Този обектив е с пластмасов байонет, но с много качествена оптика. Съотношението цена-качество е може би най-доброто.
              Ще се окаже, че този проблем се проявява когато се върти ръчният фокус при положение на копчето AF. Така прочетох в чужди форуми. Така излиза, че проблема се проявява от неправилна употреба.Сега гледах, че цените на телата са изравнени с промоцията на Canon, последвана веднага от Nikon. В обективите обаче се получава разлика от 180 лв за тези които искам:Canon EOS 1100D + 18-55 IS II + 55-250 IS II = 849 + 599 = 1 448 лвNikon D3100 + 18-55 VR + 55-200 VR = 869 + 399 = 1 268 лвЗа цената на комплекта на Канон ще си взема D5100 вместо D3100, но там вече отивам в класа на EOS 600D, който е доста по-скъп от аналога му Nikon D5100. Излиза че в България поне за едни и същи пари Nikon предлага повече. Като гледам цените в САЩ обаче там е обратното - Canon е с по-ниски цени.Почивните дни разгледах много снимки правени с двата апарата и китовите им обективи и ми прави впечатление, че снимките с D3100 са по-светли, а тези на 1100D изглеждат леко недоекспонирани и с по-наситен цвят като от картичка например. Ако може някой да сподели на какво се дължи това?Задавам въпросите си тук, защото от всички теми, които прочетох по форумите най-безполезни се оказаха тези точно във двата фото форума - там винаги всичко отива на война подобна на тази във горното клипче и е напълно безполезна на практика Търсейки открих във форума на Ауди една много хубава тема за DSLR-и, явно във автомобилните форуми е най-добрата информация за фотография

Коментар

Цветовете на канон са като от картичка, защото такава е настройката му. намаляваш наситеността от настройките, и вече имаш по-ненаситени Въпрос на вкус е кой ще вземеш. Аз съм почитател на Никон, снимам с никон, и обективите са ми такива. Канон не ги харесвам, за мен никон дава повече за парите си. Ако обаче сега трябваше да избирам система - това щеше да е Сони. Дава най-много за парите си.
                "За да чуеш, трябва да мълчиш." (Оджиън)
                Nissan Primera WP12 QR20DE, ГИ, '03
                Tempra 1.6 (EX), Dedra 1.8/16V (R.I.P.), Delta 1.6/16V (R.I.P.), Astra X16XEL (EX)

Коментар

Working...
                X