ilko-gd написа:
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Избор на фотоапарат: Canon EOS 1100D или Nikon D3100
Collapse
X
-
преди - TIPO
сега - VOLVO XC60
-
Само него и като за начало поне на мене ми е достатъчен, макар че понякога имам нужда от твърд-светлосилен или пък някой бърз зуум обектив! Зависи от ситуацията, но аз лично много обичам да щракам детайлни и портретни снимки, но не макро. 18-55 се справя добре, обаче аз искам по-силно изразен ефект при близките фотографии, но точно това липсва на обектива. Иначе е малък и компактен.Пежо 207 1.6 турбо, на Ф60 и Pipercross PK002F, но с дупка в буталото ...
Пунто Ево 1.6 multijet ... да видим кво ще излезе ?!
http://www.keepfighting.ms
Коментар
-
До колкото аз съм запознат, читавите обективи на Канон са по-евтини от Никон-ските аналози. Според мен китовия обектив ще ти свърши идеална работа най-малко в 90% от случаите. Ако търсиш приближение, обаче, ще трябва да инвестираш и в дълго стъкло, а там качеството вече придобива по-голямо значение.
Коментар
-
Airfan написа:До колкото аз съм запознат, читавите обективи на Канон са по-евтини от Никон-ските аналози. Според мен китовия обектив ще ти свърши идеална работа най-малко в 90% от случаите. Ако търсиш приближение, обаче, ще трябва да инвестираш и в дълго стъкло, а там качеството вече придобива по-голямо значение.преди - TIPO
сега - VOLVO XC60
Коментар
-
Мисля че повече ме влече Канона.Вчера след работа към 19 часа си направих експеримент до колко ми е необходима стабилизация в обектива, понеже стабилизираните са доста по-скъпи. Направих три снимки от едно и също място на един и същ обект при максимално варио на сапунерката, приравненото фокусно разстояние е 392 мм. Първата снимка беше без стабилизация и там е мазало. Втората я направих като бях дал настройка на стабилизацията Shoot Only и на нея се разбира поне какво снимам. На третата снимка бях дал настройка Continues на стабилизацията и там видимо се различава какво съм снимал, но въпреки всичко не съм доволен от резултата. Стабилизацията компенсира наистина поне 2 стопа, но снимки с голямо варио на слаба светлина без статив за мен не стават.Направих си този експеримент понеже има комплекти на Канон с обектив 18-55 DC III нестабилизиран на добра цена. Като допълнение към него след това мога да си взема 55-250 мм.Тук искам да попитам понеже гледам само обективи предназначени за APS-C сензор, но виждам че на тях може да се слага и такъм за Full Frame и се чудя какви ще са недостатъците ако се използват FF обективи на тяло с по-малък сензор?Fiat Punto ELX 1.9 JTD 80 к.с.
Fiat Brava SX 1.4 12V - много хубава кола беше
Коментар
-
Прочетох в сайта на Canon, че EF обективите могат да се използват и за двата вида апарати, crop и full frame. Когато се слагат на crop обаче обектива "прожектира" по-голям прозорец 36x24 и така губиш част от картината, както казва Airfan. За това са разработени EF-S обективите, които са с по-малки лещи и "прожектират" прозорец голям колкото APS-C матрицата, това ги прави по-малки и най-важното предполагам по-добре съобразени с качествата на по-малката матрица.Така си избрах три комбинации:1. Canon EOS 1100D с китов обектив 18-55DC III без стабилизация + обектив Canon EF-S 55-250IS II със стабилизация, която мисля че ще е от полза при по-големите фокусни разстояния. Тук се чудя защо обектива на Canon 55-250 е 600 лв. и е по-скъп спрямо аналогичният при Nikon 55-200, който е 400 лв. Така системата на Canon излиза 1 400 лв.2. Nikon D3100 с китов обектив 18-55DX VR със стабилизация + обектив Nikkor AF-S DX VR 55-200 със стабилизация. Тук и двата обектива са стабилизирани и цената за този комплект е 1 270 лв с чанта и карта памет. Вижда се че обективите на Nikon са по-евтини от аналогичните при Canon, което надявам се не е свързано с по-ниското качество. Това е и предполагам причината да се препоръчва по-често Nikon.3. Canon EOS 1100D с китов обектив 18-55DC III без стабилизация + обектив Canon EF 75-300 III без стабилизация, което мисля че при тези фокусни разстояния ще си е проблем дори и на светло. Тук цената е 1 100 лв, но вторият обектив не е специално за APS-C матрица.Мисля, че такова фокусно разстояние е по-добре да бъде обхванато с два обектива вместо с един, като например 18-200 или 18-105 при Nikon и е напълно достатъчна комбинация за любител.Единствено за Nikon D3100 намирам в Интернет описани проблеми в механиката на тялото, като проблем със затвора и също проблеми с автофокуса. За Canon EOS 1100D не съм срещнал такива теми. Тук може да си е било и до бройка, особено след като съм имал Brava 1.4 с перфектен разпределителен вал, а в Интернет това е най-оплюваният двигател и ако само чете човек никога няма да си купи такава колаFiat Punto ELX 1.9 JTD 80 к.с.
Коментар
-
Сериозните обективи са на по няколко хиляди лева, така че всичко за няколко стотин лева е от любителския клас. Хвърли едно око тук: http://www.the-digital-picture.com/Reviews/
Коментар
-
Да тези обективи и при двете марки са с пластмасов байонет или там както се казва частта където се завива на апарата. Надявам се че е достатъчно здрава пластмаса.dannybo имал ли си проблеми с автофокуса? Най-вече ме интересува дали централната точка фокусира вярно, понеже аз съм свикнал да фокусирам с центъра, след това задържам спусъка и прекадрирам както искам. Останалите точки надали ще ми вършат някаква работа, понеже докато сменя точката по-лесно е да прекадрирам.Fiat Punto ELX 1.9 JTD 80 к.с.
Коментар
-
ilko-gd написа:Да тези обективи и при двете марки са с пластмасов байонет или там както се казва частта където се завива на апарата. Надявам се че е достатъчно здрава пластмаса.dannybo имал ли си проблеми с автофокуса? Най-вече ме интересува дали централната точка фокусира вярно, понеже аз съм свикнал да фокусирам с центъра, след това задържам спусъка и прекадрирам както искам. Останалите точки надали ще ми вършат някаква работа, понеже докато сменя точката по-лесно е да прекадрирам.
Коментар
-
ilko-gd написа:Да тези обективи и при двете марки са с пластмасов байонет или там както се казва частта където се завива на апарата. Надявам се че е достатъчно здрава пластмаса.dannybo имал ли си проблеми с автофокуса? Най-вече ме интересува дали централната точка фокусира вярно, понеже аз съм свикнал да фокусирам с центъра, след това задържам спусъка и прекадрирам както искам. Останалите точки надали ще ми вършат някаква работа, понеже докато сменя точката по-лесно е да прекадрирам.преди - TIPO
сега - VOLVO XC60
Коментар
-
dannybo написа:Автофокусът си ОК. А и другите точки си имат приложения. Може да не искаш фокусът да е в центъра.Fiat Punto ELX 1.9 JTD 80 к.с.
Коментар
-
Нека и аз да споделя моето мнение. От няколко години ползвам Никон Д5000 с обективи 18-55 и 55-200, като описаните по-горе в темата. Никонските китаци са по-добри от канонските такива. Твърдя го,защото съм ползвал канонски китак с канон д 400. Относно това дали е по-добре 2 обектива, вместо един 18-200, аз лично бих избрал 18-200 (говоря за никон). Препоръчвам да се прочете написаното в тази статия. http://www.kenrockwell.com/tech/reviews.htm Има много полезна информация. Защо не се ориентираш към Никон Д3200? Никор 55-200 е уникално добър обектив за цената си!Brava ELX 1,6 16V, 90PS , LPG BRC Sequent24
Мarea SW ,SX 1,6 16V, 103PS, LPG Zenit JZ2005
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар