Чудя се дали си заслужава да се купи електрическа резачка за дърва, не ми трябва за гората и ще я използвам само сезонно да си нарежа дървата, та въпросът ми е заслужава ли си и какъв по-изгоден вариант да е като марка и параметри. Иначе си имам циркуляр, но с нея мисля че ще е по-удобно.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Въпрос за електрическа резачка
Collapse
X
-
Въпрос за електрическа резачка
M5kov написа:Според мен, ако ще е само за домашна употреба не си заслужава.FIAT BRAVA 1.4 12V А/С, с чийто собственик можете да се свържете на 089 9225580
FIAT CROMA 2.4 Mjet - proprio miracolo
Коментар
-
Е, ама ние ако не му’аме няколко дни с брадвата зад блока и да правим интересно на комшиите, не можем. Вчера в Баумакс гледахме с шурея и дядото точно такива резачки. Имаше едни около 140 лева, 2000 или 2200 вата бяха, 40 сантиметра дължина на режещата част. За марка не се сещам, бяха червени и моите придружители се произнесоха, че били добри, а те преди години се занимаваха точно с рязане на дърва.Fiat Marea Weekend 1,6 16V
Коментар
-
Аз лично имам трион и на бензин и на ток. Но да си кажа честно много рядко ползвам бензиновия да ли заради липса на гориво или защото за запалването са нужни доста усилия не знам но си използвам електрическия , особено е полезен при много кратно рязане на малки неща. Като мощност и производителност така да се каже не намирам разлика и двата режат еднакво бързо. Недостатъка на електрическия е че ти трябва кабел които понякога малко пречи. Бензиновия е доста мобилен и подвижен но пък пали доста по трудно.Аз ти препоръчвам електрически по лесен за обслужване и поддръжка и за домашна употреба е по практичен.Като марки всеки знае БОШ,Щилт,Спарки,Макита но са си цифра макар понякога да има и топ оферти. Не ти препоръчвам Енхел,Ферос тулс,грйн тулс , райдер , акита и другите производни.Fiat Bravo 1.6multijet 105cv. Renault Laguna III 2.0dCI Automatic
Бившите :D Ford C-MAX 2.0 TDCI 136cv , Mercedes A170 CDI Automatic , Opel Vectra C 1.9 CDTI 150hp Automatic , Renault Scenic 1.9dCI , Megan grandtour 1.9dCI , Fiat Punto 1.9jtd , Alfa 145 boxer - Renault 5
Коментар
-
Заслужава си, разбира се. Както беше казал някой по-горе - точно за това е електрическия трион - за домашна употреба. Работя в Баухаус, точно в отдел Градина. Колег, ако ще купуваш ел. трион, точно сега е момента и сезона, в който има търсене и веригите се избиват с промоции. При нас сега най-добрата оферта е за 111 лв. - 2000W трион Hurricane. В конкурентните вериги цената за сходни машини е по-ниска, но в Баухаус има 5 години гаранция. Разбира се, има и по-мощни машини, по-известни марки, но като цяло за вкъщи това е просто перфектна машинка.А и от личен опит мога да кажа, че върши страхотна работа! Вече 2 години вкъщи дървата се режат с една подобна. Аз съм много доволен
Коментар
-
Аз пък да ти кажа, че ако ще е за рязане на дърва за печката, то циркуляр на люлка е по-добро решение от такава резачка. Обаче пък резачката можеш да я ползваш да прережеш нещо по-дълго или да си подкастриш, отрежеш дърво на двора. Има си и други неща над които да се помисли, безопасността например. С резачката и двете ти ръце държат инструмента на безопасно място, но в някои случаи трябва някак да държиш дървото, което режеш. Циркуляра е по-опасен, но той определено ще реже по-бързо и вероятността да се повреди поради продължително рязане е многократно по-малка. Няма място за сравнение относно това. Избирай според нуждата си.
Коментар
-
Аз имам електрическа Бош, но не знам модела (стара на библия - поне десет години) и е много удобна и лесна за ползване. Миналото лято (почти всяка седмица) я съсипах от рязане и преди да почна си мислех, че това ще е героичният й край, но не мръдна. Не знам колко би струвала в момента, но горещо препоръчвам.== Fiat Stilo == 1.6 16V 103 hp
На света съществува една единствена гигантска машина, която се командва от пигмеи и това е бюрокрацията. (Оноре де БАЛЗАК)
Коментар
-
sugarboy написа:Е, ама ние ако не му’аме няколко дни с брадвата зад блока и да правим интересно на комшиите, не можем. Вчера в Баумакс гледахме с шурея и дядото точно такива резачки. Имаше едни около 140 лева, 2000 или 2200 вата бяха, 40 сантиметра дължина на режещата част. За марка не се сещам, бяха червени и моите придружители се произнесоха, че били добри, а те преди години се занимаваха точно с рязане на дърва.Един за всички, всички за мен
Коментар
-
Ако ще си режеш по 7-8 кубика дърва и използваш бензинова резачка ще ти бръмне главата и ще ти се откачат ръцете, това е предимството на електрическата два пъти по-лека и по тиха е. Но ако ще използваш да прережеш 20 дръвчета по-добре една бензинова, ще ти е от полза и на място без ток Като купуваш гледай да не е много евтина, това което е проблем при тях е шината на първо място е тънка и се гъне, а това е недопустимо, защото по-дебело дърво не можеш да отрежеш, веригата почва да запира, а и самата верига е с много редки зъби през 5-6 см. това е така защото не товари кьопавия двигател и не можеш да отрежеш нищо--Старата ръжда любов не хваща!--
156 sportwagon 1,9 jtd 115
ex Bravo 1.8;ex Ford Focus 1,8 tddi;
Коментар
-
van_dal написа:Ако ще си режеш по 7-8 кубика дърва и използваш бензинова резачка ще ти бръмне главата и ще ти се откачат ръцете, това е предимството на електрическата два пъти по-лека и по тиха е. Но ако ще използваш да прережеш 20 дръвчета по-добре една бензинова, ще ти е от полза и на място без ток Като купуваш гледай да не е много евтина, това което е проблем при тях е шината на първо място е тънка и се гъне, а това е недопустимо, защото по-дебело дърво не можеш да отрежеш, веригата почва да запира, а и самата верига е с много редки зъби през 5-6 см. това е така защото не товари кьопавия двигател и не можеш да отрежеш нищоЕдин за всички, всички за мен
Коментар
-
kim_ko написа:Заслужава си, разбира се. Както беше казал някой по-горе - точно за това е електрическия трион - за домашна употреба. Работя в Баухаус, точно в отдел Градина. Колег, ако ще купуваш ел. трион, точно сега е момента и сезона, в който има търсене и веригите се избиват с промоции. При нас сега най-добрата оферта е за 111 лв. - 2000W трион Hurricane. В конкурентните вериги цената за сходни машини е по-ниска, но в Баухаус има 5 години гаранция. Разбира се, има и по-мощни машини, по-известни марки, но като цяло за вкъщи това е просто перфектна машинка.А и от личен опит мога да кажа, че върши страхотна работа! Вече 2 години вкъщи дървата се режат с една подобна. Аз съм много доволенAlfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар