Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Кола на инвалид - въпрос...

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

kluchar написа:
    ако нямаш такова пълномошно няма да има кой да се подпише на продавач нали е починалако имаш такова пълномошно ти ще се подпишеш за продавачза продаване искат инвалида както при вкарване искат и лична карта а ти няма да имаш щото тя се унищожава при смъртЕ има и други варианти нали е тук всичко е възможно
    Slavi_Lancia написа:
    Дори и да имаш пълномошно че можеш да я продаваш и прехвърляш пак неможеш без инвалида.
    Хора разбирам проблема ви ама ако четете по-горе ще видите че при мен нещата стоят по съвсем друг начин. Не става въпрос за пълномощни, генерални пълномощни и т.н. В началото разни служители(митничари, общински, КАТ) веднага ми скачаха на веждите като чуят за кола на инвалид с репликите: "Пълномощно имаш ли"; "Инвалида задължително трябва да е с вас и да се подпише";Как да им обясня на кухите лейки, че човека е на легло, не говори, не е в състояние да вземе решение и естествено въобще не може да се подпише. Има си диагноза за това - не знам как се казва точно- склероза и т.н. Ама не... Неставало трябвало да дойде и да се подпише. Ужас. Тогава си подготвих една папка със дукоментите(оригинали+копия) и на всеки който се опънеше с подобни на по горе изброените изисквания му вадех документите за настойничества-попечителство, решения на съда и общината. С мене естествено беше и тъщата-настойника-попечителя. Така нещата заспаха. Колкото и да ни е объркана държавата и законите имаш ли нужните документи с подпис и печат цапнеш ли им ги върху кофите - нещата се нареждат.
    Fiat Punto 1.7TD

Коментар

Slavi_Lancia написа:
      Дори и да имаш пълномошно че можеш да я продаваш и прехвърляш пак неможеш без инвалида. Аз имах такова пълномашно в него ясно пишеше че мога да я продам или да я прехвърля сам на себеси. Да ама НЕ като изтекоха 3 те години нотариуса ме накара да доведа инвалида за да се подпише, неставало само с мен, па го разпитваха женен ли е пък къде е женаму дали е съгласна, хубаво че се оказа ерген че и нея трябваше да търся. Повече кола на ивалид ще си купя точно НИКОГА по добре да си дам парите и да ми е мирна главата.Мисля че и да ти е починал инвалида щом не я продаваш а си я караш с пълномощното никои неможе да те барне. След изтичането на срока си я прехвърляш със съгласието на наследниците му, лошото е че те може да са много а всички трябва да са съгласни.
      Ти пък колега си избрал най-уставния нотариус! Хората колата на главния прокурор и на президента продадоха...
      VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
      VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
      VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
      VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
      Нека Силата на бъде с Нас...

Коментар

ивналид

купуването на кола е лесно даваш парите и се подписваш и си готов да караш но за продажба на кола има кокументи който продавача трябва да си извади и те са много за това е трудно от опит знам как се събират на инвалид наследници особенно като са на различни места но йма начини Вече всичко съм си записъл и е лесно /никой не казва как и какви документи трябват /1 правиш си пълномошно за 5 лв 2 декларацй от наследниците че недължът пари на държавата 3 удостоверение за платен или освободен данък -за инвалиди др ..а за пред нотариуса има още неща
        КЛЮЧАРА е тук – https://goo.gl/maps/GvEGbSeq7nk
        Пунто http://www.punto.mysteria.cz/puntoMk1/schema7.htm
        http://www.autoinfo24.ru/rukovodstva.../inomarki/fiat

Коментар

Working...
        X