Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Голяма ли е мръсотията при смяна на дограма?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Голяма ли е мръсотията при смяна на дограма?

Колеги, ще сменям дограмата, а вече съм подготвил стените за нови тапети.Ако сложа тапетите преди дограмата, дали ще се полепи прахоляк от смяната?Въобще голяма ли е мръстотията от тази процедура?
    "Без сърца, сме просто машини"
    Toyota Prius 1.5 Hybrid
    EХ- Brava 1.6, Marea 1.9 JTD, Multipla 1.6 Bipower, Jeep Grand Cherokee ZJ 5.2 V8, Peugeot 407 SW 2.0 HDI, Mitsubishi Pajero 2.8 TDI

Първо дограмата ,след това тапетите.След смяната ще се наложи да се "обръща" покрай новата дограма и след това да слагаш тапетите.
    FIAT FORUM BULGARIA
    Ракията е над политиката

Видео от Италфест 2011

Коментар

Както ти е казал и Красьо, абсурд е първо да сложиш тапетите, защото след поставяне на новата дограма има доста довършителни неща около нея. А за мръсотията - не е нищо особено. Ако пък сам си разковеш старата дограма, което не е трудно, цялата работа ще приключи доста бързо и с минимални щети. Трябва да имаш и готово решение как да разкараш старата дограма от стаята. Освен това, преди поставянето на новата дограма е моментът да прекараш кабелите, които евентуално влизат в съответната стая (за интернет, кабелна тв и др.), за да не се налага после да дупчиш новата дограма.
      Tonight's the night and it's going to happen again and again...

Коментар

най-добре отстрани межуд дограмата и стената да оставиш тръбичка за подобни кабели

Коментар

Кабели няма. Мисълта ми беше да налепя всички стени без тази с дограмата. При поставяне на самата дограма кърти ли се нещо отстрани/пробива ли се или всякакви такива пепеливи операции?
          Toyota Prius 1.5 Hybrid
          EХ- Brava 1.6, Marea 1.9 JTD, Multipla 1.6 Bipower, Jeep Grand Cherokee ZJ 5.2 V8, Peugeot 407 SW 2.0 HDI, Mitsubishi Pajero 2.8 TDI

Коментар

M5kov написа:
            Кабели няма. Мисълта ми беше да налепя всички стени без тази с дограмата. При поставяне на самата дограма кърти ли се нещо отстрани/пробива ли се или всякакви такива пепеливи операции?
            Да дам и аз ъкъл като човек,който тва работи. Винаги преди всичко,се слага дограмата.Като сложиш тапетите преди дограмата,самите тапети ще се намърсят от праха,който ще падне ако почнат да къртят (В повечето случаи има).Другото е,че след като се сложи дограмата трябва да се "обърне",тапетите около нея ще станат леш ... Ако сложиш тапетите до старата дограма,като се махне,ще паднат и тапетите около дограмата.Главно мръсотията пада от свалянето на старата дограма.Ако е панелка няма да има много мръсотия,но ако е тухла,ще ти се завие свят колко вар ще падне след махането на старата дограма.Другата мръсотия вече идва от къртене ако се наложи и от пробиването с перфоратора.Кабелите е много лесно да се прекарат.Прокарваш си кабелите,а монтажниците си пускат пяна върху тях и няма къде да идат.
            Alfa Romeo 159 SW 2.4 JTDm 200 hp Q-tronic + Alfa Romeo 156 1.9 JTD 1++ hp 2003,Inside Facelift. - Now.
            Alfa Romeo 159 SW 1.9 JTDm 150 - The beautiful devil. - еx. // Stilo 1.9 JTD 1++ hp - еx
            Вълкът е по-слаб от лъвът и от мечката, но никога не играе в цирка !!!

Коментар

Както snake е казал, ако сам си махаш старата дограма в апартамента ще ти е "аптека".Нищо не се разковава, така махат дограми "майсторите" дето ги мързи и ги 6оли х.. за твоя апартамент.Просто режеш пироните отляво и отдясно и леко из6иваш дограмата. Така я вадиш цяла иако щеш я продавай, ако щеш я цепи за дърва навън. Не знам каква е целта да лепиш тапетите на етапи, ама ако е толкова зор, 20кв.м найлон са 1лв., не е про6лемда ги налепиш и после да залепиш найлона върху тях с тиксо.п.с. не си написал каква е дограмата която махаш де, предполагам е дървена.
              Ex Fiat 126P
              Ex Fiat Tipo 1.6 DOHC 1989
              Ex Fiat Bravo 1.6 16V 1997
              Alfa Romeo 147 1.6 TS
              Не ми работи буква Б на лаптопа, изпи 1 бира. Затова я пиша с 6.

Коментар

trace написа:
                Както snake е казал, ако сам си махаш старата дограма в апартамента ще ти е "аптека".Нищо не се разковава, така махат дограми "майсторите" дето ги мързи и ги 6оли х.. за твоя апартамент.Просто режеш пироните отляво и отдясно и леко из6иваш дограмата. Така я вадиш цяла иако щеш я продавай, ако щеш я цепи за дърва навън. Не знам каква е целта да лепиш тапетите на етапи, ама ако е толкова зор, 20кв.м найлон са 1лв., не е про6лемда ги налепиш и после да залепиш найлона върху тях с тиксо.п.с. не си написал каква е дограмата която махаш де, предполагам е дървена.
                Не всяка дървена дограма може да се махне цялата. То става и с кози крак да извади пироните,ама ако едно време са били щедри и са сипали много вар,ще се види в чудо да я избие дограмата цяла.Ако пък е изгнила и голяма,никакъв шанс да излезе цяла. Опитай да извадиш един вратопрозорец примерно цял.Бас давам,че след 20 мин. мъка ще хванеш зегето с големия нож и ще я прережеш.
                Alfa Romeo 159 SW 2.4 JTDm 200 hp Q-tronic + Alfa Romeo 156 1.9 JTD 1++ hp 2003,Inside Facelift. - Now.
                Alfa Romeo 159 SW 1.9 JTDm 150 - The beautiful devil. - еx. // Stilo 1.9 JTD 1++ hp - еx

Коментар

Реших се да изчакам дограмата. 1-2 седмици няма да ме сбъркат
                  Toyota Prius 1.5 Hybrid

Коментар

Най-добре изчакай за твое успокоение, защото не се знае на какви мастори ще попаднеш. Миналата есен си сменях два прозореца и за подмазване имах само 1см. около прозореца, тапетите не съм ги оцапал дори, но аз знам какво и как да направя.
                    --Старата ръжда любов не хваща!--
                    156 sportwagon 1,9 jtd 115
                    ex Bravo 1.8;ex Ford Focus 1,8 tddi;

Коментар

Преди 3 месеца смених дограмата на 1-ви етаж. Беше филм на ужасите На места щетите от смъкването на старата бяха незначителни , но на места ми се плачеше. Изчакай да ти поставят дограмата, после измажи, обърни от вътре и чак тогава тапетите.п.с. Принко е прав. Там където не успяха да намерят пироните рязаха старата дограма. В едната спалня при смъкване на старата дограма падна парче около половин квадрат от стената...направо ми идеше да се самоубия На пролет ме чака същия филм с етажа над първия
                      now. BMW E39 523i '98 170hp
                      ex. Fiat Marea Weekend HLX 1.8 16v `97 113hp
                      ex. Fiat Tipo 2.0.ie GT `93 113hp

Коментар

dimmX написа:
                        Преди 3 месеца смених дограмата на 1-ви етаж. Беше филм на ужасите На места щетите от смъкването на старата бяха незначителни , но на места ми се плачеше. Изчакай да ти поставят дограмата, после измажи, обърни от вътре и чак тогава тапетите.п.с. Принко е прав. Там където не успяха да намерят пироните рязаха старата дограма. В едната спалня при смъкване на старата дограма падна парче около половин квадрат от стената...направо ми идеше да се самоубия На пролет ме чака същия филм с етажа над първия
                        Горе долу това имах на предвид.Никога не се знае какво има изпод старата дограма и какво ще падне.

Коментар

При мен е панелка, та очаквам да падне от първия напън, ма както казахте нищо не се знае
                          Toyota Prius 1.5 Hybrid

Коментар

trace написа:
                            Както snake е казал, ако сам си махаш старата дограма в апартамента ще ти е "аптека".Нищо не се разковава, така махат дограми "майсторите" дето ги мързи и ги 6оли х.. за твоя апартамент.Просто режеш пироните отляво и отдясно и леко из6иваш дограмата. Така я вадиш цяла иако щеш я продавай, ако щеш я цепи за дърва навън...
                            В две стаи сме сменяли дограма у нас, като и в двете сами си махнахме старата дограма. Неправилно казах "разковахме": някои пирони ги вадихме, други ги рязахме, внимателно побутвахме оттук-оттам и накрая извадихме цялата дограма. А прахолякът беше толкова малко, че се събра в една лопатка. И понеже сме на третия етаж, а стълбището ни е тясно, спуснахме старата дограма цяла-целеничка с въже до долу. Всичко това разбира се не попречи на майсторите да ударят и одраскат където е възможно новата дограма, докато я вкарваха вкъщи, да си оставят ръцете при монтажа й и да оставят пълна свинщина след себе си. Ако бяхме оставили на тях да махнат и старата дограма...
                            Tonight's the night and it's going to happen again and again...

Коментар

От панелка до панелка има разлика. При нашите сменяхме едно малко прозорче в кухнята и панела беше 3пласта - носеща стена, 5см кухо в което има стиропор и 10см гипс. Та тоя стиропор с времето се беше свил и падна голямо запълване и подмазване.
                              Fiat Brava 1.4SX '97 (Бензин & Метан)

Коментар

Working...
                              X