Колега от твоята тема разбрах за инфрачервените конвектори и започнах да чета за тях. Ако си засичал в една стая колко ток харчи конвектора в най-студеното време може ли да споделиш, а също и колко е голяма стаята и каква е мощността - 1500 или 2000 вата?
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Инфрачервени панели за отопление
Collapse
X
-
A17DTС/S
Когато губим, не знаем какво печелим, а когато печелим, не знаем какво губим !
-
Я ми препоръчайте не-скъп инфрачервен панел за отопление на детската ми стая.Нещо 500-600 вата, може за стенен монтаж, може и свободно стоящ. Само да не от ония с четирицифрените цени - такива и сам съм си намерил Стаята е около 11м2, източна, но цялата й външна стена са прозорци - френски - отгоре до долу и за съжаление се оказва най-трудна за стопляне.Като работи парното е добре, макар и по-трудно да се затопля, но през деня като ни няма оставям един ел.радиатор, уж на слабо, ама май че той ни яде най-много ток, повече и от климатика.Гледам тия инфрачерд панелите, има и едни малки по 20тина лева, всеки по 300-400 вата.. Викам си - да ръгна 2 и да ги пускам като се приберем - те бързо стоплят. Или мога да им сложа таймер - да се пускат 1-2 часа преди да се приберем и терморегулатор - като стопли парното - да се спират сами. През нощта, като угасне парното - да топлят до сутринта. Така мисля че ще осигуря максимален комфорт на детето. Правя си една сметка - 500вата, 12 часа на ден да ми работят - са 6 киловата или 30тина лева на месец. Радиатора в момента ми изяжда поне 80, ако не 100лв на месец.Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...
Коментар
-
ntodorov и аз точно Аплимо гледам. Стаята, в която ще пробвам тази зима е 3,40 на 4,00 метра, това са си грубо 14 кв.м. и се чудя дали да е 1500 Вт. или 2000 Вт. лъчистият конвектор. Изложението е юг и запад с 10 см. изолация на тавана. С парното и радиатор 16 ребра зимата е винаги топло като до сутринта след като изгасне камината януари и февруари в студа изстиваше до 15-16 градуса.Fiat Punto ELX 1.9 JTD 80 к.с.
Fiat Brava SX 1.4 12V - много хубава кола беше
Коментар
-
ilko-gd написа:ntodorov и аз точно Аплимо гледам. Стаята, в която ще пробвам тази зима е 3,40 на 4,00 метра, това са си грубо 14 кв.м. и се чудя дали да е 1500 Вт. или 2000 Вт. лъчистият конвектор. Изложението е юг и запад с 10 см. изолация на тавана. С парното и радиатор 16 ребра зимата е винаги топло като до сутринта след като изгасне камината януари и февруари в студа изстиваше до 15-16 градуса.A17DTС/S
Коментар
-
А бе не знам за вкъщи как е точно, но вече големите производители на автомобили се ориентират към точно такива панели за отопление на пътниците в купето.Целта е по-голям комфорт и естествено намаляване на използваното гориво.A20DTH ЖТД ама не баш
1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда
Коментар
-
campain написа:Термо помпите вършат работа само,че не и в държави на нашите географски ширини.Досега доста сме монтирали такива и работят ефективно до -10 градуса и от там нататък топлят себе си.А това хората не го разбират,защото те са ги виждали тези машини как работат някъде в някоя по топла държава и си мислят,че и тук ще им вършат работа. Последната която монтирахме струва "само" 75 000 лева и миналата зима като задържа -20 един месец,бягах да му слагам едно ел котле,че да не умре от студ човека."Науката започва с измерването..."
Коментар
-
Ех, разбиратели големи...Обяснете ми как термопомпа вода/вода, с външен кръг - подземна вода - как се влияе от температурата на въздуха, че нещо не ми е ясно.Ако е въздух/вода (т.нар. чилър) или въздух/въздух (обикновен климатик) - там да. Под определени градуси става неефективна, но ако ползва на външния кръг нещо, с постоянна температура целогодишно...А и термопомпата, както се съди и от името й, не произвежда топлина, а само я пренася от по-студеното към по-топлото. Трудно е да се обясни на незапознати с теорията хора, но е така, повярвайте.Досега си мълчах и ви гледах сеира, как се напъвате да се надлъгвате...ЕЛЕКТРИЧЕСКИ УРЕД, ПО КАКЪВТО И НАЧИН ДА ПРЕДАВА ТОПЛИНАТА, ДАЛИ ЧРЕЗ КОНВЕКЦИЯ ИЛИ ИЗЛЪЧВАНЕ (ВСЪЩНОСТ ВСИЧКИ УРЕДИ ИЗПОЛЗВАТ И ДВАТА НАЧИНА В РАЗЛИЧНО СЪОТНОШЕНИЕ) - ИЗГАРЯТ ТОЧНО ТОЛКОВА ТОК, КОЛКОТО Е ТОПЛИННАТА ПОТРЕБНОСТ НА ПОМЕЩЕНИЕТО.Ако за една стая са нужни 2 кВт да се поддържа определена температура вътре, тези 2 кВт ще си ги изгори, ако ще уреда да струва 15.000 лв и да е супер-хипер икономичен.Инфра-червено, та инфра-червено... инфрачервено отопление са на баба ви на печката кюнците. (Сериозно, точно това са).Топлината като понятие е излъчване в инфрачервения спектър. Не може да е топлина, а да не е инфрачервена.Заблуждават ви ловки търговци с още по-ловките си трикове, и вие изписахте 2 страници тема (не за пръв път при това).Занимавам се професионално с инфрачервено отопление, само че промишлено вече 7-ма година. Знам какво пиша.
Коментар
-
ntodorov написа:muns61 написа:Няма разлика в КПД-то на печка Лъч:http://t2.gstatic.com/images?q=tbn:A...Hq8g_e0VSoNQИ конвектор:[img][/img]Предпочитам да бъда смешен в очите на глупаците, отколкото сам да бъда глупак.
Коментар
-
Ех, разбиратели големи...Fiat Marea 1.8 16v HLX
Hyundai Terracan 2.9 CRDI
Коментар
-
muns61 написа:ntodorov написа:muns61 написа:Няма разлика в КПД-то на печка Лъч:http://t2.gstatic.com/images?q=tbn:A...Hq8g_e0VSoNQИ конвектор:[img][/img]A17DTС/S
Коментар
-
Дълговълновите инфрачервени лъчи изпълняват шест функции в човешкия организъм:- Функция на лъчистата топлина: поддържа телесната температура в нормални граници; - Функция на развитие на организма: стимулира растежа и развитието на организма; - Функция на балансирането: способстват за поддържане на хранителния баланс в организма; - Функция на неутрализация: способстват освобождаването на организма от опасни вещества и неутрализират миризмата на тялото; - Резонансна функция: стимулират разграждане на хранителни вещества, което води до хранителен баланс и подобряване обмяната на веществата.A17DTС/S
Коментар
-
аз използвам лъчисти радиатори на airelec и съм доволен. марката е френска и са със 7 години гаранция- дори и да се развали нещо 7 години, са си 7 години. Моделите са Premier и си топлят много добре. наистина първоначалната цена беше по-висока в сравнение с печка или радиатор, но сега сметките не са много високи- за двата ми се е увеличила сметката към 100-120лв на месец за миналата зима, а с един радиатор и конвектор атлантик плащах над 200-250лв сметка и изобщо не беше оферта. airelec мога да кажа, че са доста качествени, затова ако се чуди какъв отоплителен уред да си купи (изключвам климатика) е много добър вариант. пък и 7 години гаранция никой не дава
Коментар
-
petyr.velev написа:аз използвам лъчисти радиатори на airelec и съм доволен. марката е френска и са със 7 години гаранция- дори и да се развали нещо 7 години, са си 7 години. Моделите са Premier и си топлят много добре. наистина първоначалната цена беше по-висока в сравнение с печка или радиатор, но сега сметките не са много високи- за двата ми се е увеличила сметката към 100-120лв на месец за миналата зима, а с един радиатор и конвектор атлантик плащах над 200-250лв сметка и изобщо не беше оферта. airelec мога да кажа, че са доста качествени, затова ако се чуди какъв отоплителен уред да си купи (изключвам климатика) е много добър вариант. пък и 7 години гаранция никой не даваA17DTС/S
Коментар
-
petyr.velev написа:аз използвам лъчисти радиатори на airelec и съм доволен. марката е френска и са със 7 години гаранция- дори и да се развали нещо 7 години, са си 7 години. Моделите са Premier и си топлят много добре. наистина първоначалната цена беше по-висока в сравнение с печка или радиатор, но сега сметките не са много високи- за двата ми се е увеличила сметката към 100-120лв на месец за миналата зима, а с един радиатор и конвектор атлантик плащах над 200-250лв сметка и изобщо не беше оферта. airelec мога да кажа, че са доста качествени, затова ако се чуди какъв отоплителен уред да си купи (изключвам климатика) е много добър вариант. пък и 7 години гаранция никой не даваПредпочитам да бъда смешен в очите на глупаците, отколкото сам да бъда глупак.
Коментар
-
ntodorov написа:petyr.velev написа:... със 7 години гаранцияSteliyan's Life!
FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар