Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Новото возило

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Боби,относно разхода, сега се сетих да погледна. За 262,3км. / 22км. ср.скорост сипах метан за 31,21 лева. Това по мои сметки прави 11,89 лева на 100 км. само градско без климатик. . Не беше празна обаче до края. Светеха 2 диода,ако това има значение.
    MULTIPLA 1.6 16V BIPOWER 2005-вече бивша
    "Пари,пари,пари....какво са парите?.Тор, от която никнат КРАСИВИ ЦВЕТЯ !!!
    R.I.P РОНИ: http://vbox7.com/play:79085d12

Коментар

Току що си направих анализ на разходите.До този момент, обслужването на този автомобил се равнява на 2558 лв., за да се намира в перфектната кондиция. :D Чакам изненадата - обслужване на климатика, след като днес компресора на климатика отказа да се върти (вероятно забила бутална група).Гледаха ме малко като луд предвид, че карам да ми правят климатичната инсталация януари месец. Yellow_Flash_Colorz_PDT_05
      A20DTH ЖТД ама не баш
      1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
      Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Коментар

кои са точните свещи като модел?

Коментар

NGK BKR5EZ
          A20DTH ЖТД ама не баш
          Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Коментар

BO написа:
            NGK BKR5EZ
            Champion RC10YCCBosch FR8DEда и тези са алтернатива.

Коментар

ВО, колко си я карал през тези 4 месеца, през които си похарчил 2500 за обслужване и поддръжка??? Ако не си навъртял поне 30к км ми се вижда скъпичко да карам Мултипла!!! Питам, защото преди се замислях за покупка на такъв ван, но тези 2 бона са бая стряскащи...
              M-Benz E 250 TD 150hp
              M-Benz 200d 75 hp
              Peugeot Bipper 1,3 HDI много малко конски сили

Коментар

msotiroff написа:
                ВО, колко си я карал през тези 4 месеца, през които си похарчил 2500 за обслужване и поддръжка??? Ако не си навъртял поне 30к км ми се вижда скъпичко да карам Мултипла!!! Питам, защото преди се замислях за покупка на такъв ван, но тези 2 бона са бая стряскащи...
                Ааа, за тази една година от придобиването на автомобила общите неща, които са закупени възлизат на 3500лв.Иначе са навъртени 12111 километра за този период. :D
                A20DTH ЖТД ама не баш

Коментар

... че ти все едно караш S-класа бе, човек... Тези 3500лв сигурно включват гориво, консумативи, застраховка, данък, винетка и тем подобни
                  M-Benz E 250 TD 150hp
                  M-Benz 200d 75 hp
                  Peugeot Bipper 1,3 HDI много малко конски сили

Коментар

u_bo написа:
                    BO написа:
                    NGK BKR5EZ
                    Champion RC10YCCBosch FR8DEда и тези са алтернатива.
                    интересна закономерност забелязах - BLUEPOWER - които са САМО на метан имат свещи - NGK BRK6EKCдокато всички други са със NGK BRK5EZНО - нали BIPOWER например предимно се карат на метан - може би ще е по-добре да се сложат свещи за BLUEPOWER.При 95% на метан и 5% на бензин.

Коментар

Оф и на мен това ми е дилемата кои да взема, че нещо тресе на празен ход докато е студена...Бравата я карах на газ с двуполюсните BRK6EKC около 40к км без проблеми, та май пак на тях ще заложа.
                      "Без сърца, сме просто машини"
                      Toyota Prius 1.5 Hybrid
                      EХ- Brava 1.6, Marea 1.9 JTD, Multipla 1.6 Bipower, Jeep Grand Cherokee ZJ 5.2 V8, Peugeot 407 SW 2.0 HDI, Mitsubishi Pajero 2.8 TDI

Коментар

според ЕПЕР за моя двигател са еднополюсните.ELEARN дава, че BRK6EKC са САМО за двигатели СЛЕД 06.2004засега клоня към еднополюсните

Коментар

Според мен и двата модела да сложите, няма да има грешка.
                          msotiroff написа:
                          ... че ти все едно караш S-класа бе, човек... Тези 3500лв сигурно включват гориво, консумативи, застраховка, данък, винетка и тем подобни
                          Към днешна дата частите, които са вложени в автомобила са 3963лв.Това не включва "гориво, консумативи, застраховка, данък, винетка и тем подобни".Само не знам в думата "консумативи" точно какво включваш. Аз включвам новите гуми, които съм закупил, но не включвам смените на масло и филтри, след първоначалното обслужване.Иначе ако включа всички консумативи, и данъци без горивото, то до този момент съм дал 9657,48 лв.Но за мен не е много коректно да включвам данъци и застраховки, защото това така или иначе си е разход на автомобила, който е предвидим и го знаеш предварително. По-важното е да се обърне внимание на другия разход, а не на предвидимия. п.п. Относно разхода на бензин, за който малко се повдигна темата назад в дискусията.Разхода на бензин на този автомобил се изразяват от порядъка на 10лв на 6 месеца, или около 20лв на година.И този разход е след като си карал на бензин, защото ме е домързяло да заредим и е свършил метана. И сме карали 10-на километра на бензин. И точно едно такова каране на бензин и светва лампата и зареждаме за 10лв. Демек ако си направиш нещата и сметките така, че да не се наложи да караш на бензин, то тези 10лв бензин (около 4 литра) могат да стигнат и за малко повече месеца.
                          A20DTH ЖТД ама не баш

Коментар

Разделихме се с Мултиплата.Просто за статистиката да отбележа, че за 22 месеца по този автомобил съм похарчил точно 4431,15 лв.Или образно казано този автомобил ми е струвал по 201,42 лева на месец.Това изключва разходи като данъци, застраховки, гориво и периодичната смяна на масло.Дано новия собственик го оцени това нещо. Той го оцени по визията на колата, като веднага извади парите на капака.
                            A20DTH ЖТД ама не баш

Коментар

Зависи от човека! Аз съм случвал на мрънкачи: "ма ти това нали го беше сменил, пък пак се счупи"За Toyota-та май не набиваш толкова пари.
                              F31 BMW 320d

Коментар

BO написа:
                                Разделихме се с Мултиплата.Просто за статистиката да отбележа, че за 22 месеца по този автомобил съм похарчил точно 4431,15 лв.Или образно казано този автомобил ми е струвал по 201,42 лева на месец.Това изключва разходи като данъци, застраховки, гориво и периодичната смяна на масло.Дано новия собственик го оцени това нещо. Той го оцени по визията на колата, като веднага извади парите на капака.
                                Оня ден си говорихме с Илия за теб,дали още имаш Мултиплата и се чудехме,ето че сме били на ръба
                                Fiat Idea 05" 1.9 JTDm
                                Lancia Ypsilon 06" 1.4 16v Momo design
                                Ventura garage

Коментар

Working...
                                X