Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Въпрос относно отписване на автомобил.

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

presinka написа:
    pakumba написа:
    викаш надин, показваш талона и вдигат колата. После ти дават бележка, с която отписваш колата от кат и данъчното.
    Миналата година ги виках за един Москвич да вдигнат и първо ми искаха документ от КАТ, че колата не е регистрирана. както и да е. Аз с тях ще се оправя. Дертът ми е с братята от данъчното.
    Няма как да я отпишеш в кат, без да имаш документ, че си я дала на скрап или без да попалниш декларация, че я съхраняваш в частен имот. Преди 6 месеца дадох кола на морга и точно така правят- талона се сверява, попълва се по лична карта една бележка, която важи в кат, за да я отпишеш. За данъчните не мога да помогна.
    Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
    Fiat Bravo'97 1,6 16v
    Fiat Tempra'91 1,6 mono

Коментар

Я, да ползвам темата, всеки ли може да отпише в КАТ кола или трябва пълномощно от собственика?
      Когда мне становится скучно, я отправляю сообщение на случайный номер: "Я спрятал тело... Что дальше?"

Коментар

От опита на хора около мен, изцяло зависи на каква леличка ще попаднеш в данъчното. Един ми казва само последните 5години, друг всичко, което не е платено...

Коментар

е, то това остава, на някакви лелички да дадат права ако са на кеф и айде опрощаваме. Трябва да се позовеш на това си право. Повече инфо у законя
          Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
          Fiat Bravo'97 1,6 16v
          Fiat Tempra'91 1,6 mono

Коментар

vital написа:
            От опита на хора около мен, изцяло зависи на каква леличка ще попаднеш в данъчното. Един ми казва само последните 5години, друг всичко, което не е платено...
            На това юристите му казват "позоваване на давност". Давността не се прилага служебно. Ако ти искат за повече от 5 години - трябва да се позовеш на давността.
            VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
            VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
            VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
            VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
            Нека Силата на бъде с Нас...

Коментар

Мда, това ми се изясни няколко поста по-нагоре. Просто на един познат му бяха взели за 5, а на друг за 7години. Може би не се е "позовал".

Коментар

Да се върнем на въпроса на колежката.Колата по документи се води на дядото. Не е прехвърлена на наследниците, които може да са N-на брой.Бракуваш си колата, отписваш я от КАТ и си траеш.Дължимите данъци не се прехвърлят автоматично на наследниците.След още 5 години, няма да се дължи абсолютно нищо, защото данък на колата след като е бракувана не се плаща, а за предходните години ще отпадне всичко поради давност.Не виждам никакъв проблем.На теб няма да ти излиза, че имаш неплатени данъци, защото те са по партидата на дядо ти, а не на теб.Споко.

Коментар

Immortal написа:
                  ... защото данък на колата след като е бракувана не се плаща, а за предходните години ще отпадне всичко поради давност.
                  Прав си, не се плаща, но за тази цел трябва да уведомиш ДМТД в съответната община, че колата е бракувана ... и после да си траеш 5 години.
                  I don't always blow black smoke with my JTD ... but when I do, it's directly into your cooler!

Коментар

я да питам и аз ,че вчера дойде едно писъмце.... дядо ми преди 12 години си замина и баба ми продала колата мъ преди 10-тина години.Женицата си отиде и тя преди 3 години и сега идва писмо до наследниците, че трябва да се платят данъците.Ок, ама даже и да ги платим какво?Колата продължава да не е у нас , няма как да я издирим , което ме навежда на мисълта, че всяка година ще плащаме данъците на смотания Москвич? Така ли е, или има и други начини?

Коментар

Dimo_J написа:
                      я да питам и аз ,че вчера дойде едно писъмце.... дядо ми преди 12 години си замина и баба ми продала колата мъ преди 10-тина години.Женицата си отиде и тя преди 3 години и сега идва писмо до наследниците, че трябва да се платят данъците.Ок, ама даже и да ги платим какво?Колата продължава да не е у нас , няма как да я издирим , което ме навежда на мисълта, че всяка година ще плащаме данъците на смотания Москвич? Така ли е, или има и други начини?
                      Има вариант, но дали ще стане не знам. Преди години родителите ми имаха такъв проблем и обявиха колата за открадната. Пробвай и ти

Коментар

avvasilev написа:
                        Immortal написа:
                        ... защото данък на колата след като е бракувана не се плаща, а за предходните години ще отпадне всичко поради давност.
                        Прав си, не се плаща, но за тази цел трябва да уведомиш ДМТД в съответната община, че колата е бракувана ... и после да си траеш 5 години.
                        Важи и със задна дата - в смисъл данъците отпадат от датата на продажба/бракуване на автомобила.

Коментар

coolboby написа:
                          Dimo_J написа:
                          Има вариант, но дали ще стане не знам. Преди години родителите ми имаха такъв проблем и обявиха колата за открадната. Пробвай и ти
                          Друг е въпросът колко е коректно да обявиш за откраднат автомобил?! Прехвърлянето на проблема върху плещите на друг човек, който не е виновен, не е разрешение на проблема. Не мога да си обясня как ще вземеш пари за дадено нещо, а след това ще го обявяваш за откраднато като съответно навличаш проблеми на новия собственик?!?
                          Един за всички, всички за мен

Коментар

Тук говорим за Москвич "Осмак" който сигурно отдавна е заминал за претопяване.

Коментар

Тъй като и ние ще бракуваме една кола тоя месец, ходихме да питаме в КАТ каква е процедурата. Сваляш предния номер и с талоните първо в КАТ, след това фирмата за скрап и в данъчното накрая.
                              Fiat Brava 1.4SX '97 (Бензин & Метан)

Коментар

spark написа:
                                Тъй като и ние ще бракуваме една кола тоя месец, ходихме да питаме в КАТ каква е процедурата. Сваляш предния номер и с талоните първо в КАТ, след това фирмата за скрап и в данъчното накрая.
                                Щом данъчното е последна стъпка (по твоите думи), значи много хора могат да дишат спокойно.Конкретно за моята кола развръзката е следната - звъннах в данъчното и се оказа, че изобщо я нямат в базата с данни, което ми спестява страшно много главоболия.
                                Един за всички, всички за мен

Коментар

Working...
                                X