Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Въпрос относно отписване на автомобил.

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Здравейте. Казусът е следният:Дядо ми почина преди 16 години и от него остана една кола, която не е със свалени номера и през тези 16 години не са й плащани данъците. Колата през цялото това време не е карана изобщо. Каква е процедурата по сваляне от отнчет на автомобила? Има ли начин да не се плаща данък (и лихвите) за този изминал период, имайки предвид, че собственикът на автомобила не е жив?
    Един за всички, всички за мен

Със смъртния акт в общината по местоживеене ... би трябвало да проявят разбиране и да ти обяснят.
    I don't always blow black smoke with my JTD ... but when I do, it's directly into your cooler!

Коментар

За отписване (снемане от отчет в КАТ) ще я отпишеш, но виж данъците дали ще отпаднат могат да ти кажат само в общината.Реално, те няма как да знаят дали колата наистина не е ползвана и по каква причина, т.е. може да се опитваш да ги измамиш и за това да ти кажат, че си дължиш данъка за изминалия период.

Коментар

А колата няма как да я дам в Надин, ако не представя документ от КАТ, че е отписана, нали така?

Коментар

Виж за това не съм сигурен.Може и да е обратното - първо викаш Надин, те идват да вземат колата и ти издават документ за бракуване, с който отиваш в КАТ да отпишеш колата.После с надупчения голям талон и документа от Надин отиваш в данъчното. Там ще ти отпишат колата и няма да тече данък вече, но старите задължения сигурно ще останат

Коментар

Трябвало е в едномесечен срок след смъртта на дядо ти да се подаде декларация в общината и сега нямаше да имаш тези тегоби..
            FIAT BRAVA 1.4 12V А/С, с чийто собственик можете да се свържете на 089 9225580
            FIAT CROMA 2.4 Mjet - proprio miracolo

Коментар

Re: Въпрос относно отписване на автомобил.

Румен_Хинчев написа:
              Трябвало е в едномесечен срок след смъртта на дядо ти да се подаде декларация в общината и сега нямаше да имаш тези тегоби..
              Тогава бях на 5 години. Дори да съм знаела за това, пак нямаше да имам право да пускам каквито и да било декларации, имайки се предвид, че съм не само непълнолетна, но и малолетна.Сега говорих с колегите от данъчна служба. казаха ми нещо интересно - данъци над 5 години губят давност

Коментар

Да но това не означава, че наследниците не дължат данъци, а че дължат за последните 5 години, а не за целите 16!
                Punto 2003 / 1.3 MultiJet Engine / 75 HP

Коментар

rebel написа:
                  Да но това не означава, че наследниците не дължат данъци, а че дължат за последните 5 години, а не за целите 16!
                  Аз го тълкувам по друг начин - всичко губи давност, освен данъците за последните 5 години.

Коментар

Т.е говорите за едно и също нещо.Данъци ще се дължат за последните 5 години само.
                    Alfa 147 1.9 JTDm '07 Q2 - хем червена, хем пуши черно;Zafira 1.9 JTD@120++ - белият кенеф
                    ex. Alfa 155 1.7 '93 ### ex, Alfa 147 1.9 JTDm '03 R.I.P. ###Lancia Lybra 2.4 JTD@140HP+ 2001,

Коментар

pr_00f написа:
                      Т.е говорите за едно и също нещо.Данъци ще се дължат за последните 5 години само.
                      Да. И аз така мисля, но от думите на колегата, останах с впечатление, че той е на друго мнение. То се е видяло, че трябва да проверявам на място, а лошото е, че трябва да се разходя чак до КАТ Ловеч. Идеята ми беше, ако някой е изпадал в аналогична ситуация, да сподели опит, но явно какво винаги моите ситуации са прецедент в световната история.

Коментар

викаш надин, показваш талона и вдигат колата. После ти дават бележка, с която отписваш колата от кат и данъчното.
                        Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
                        Fiat Bravo'97 1,6 16v
                        Fiat Tempra'91 1,6 mono

Коментар

presinka написа:
                          rebel написа:
                          Аз го тълкувам по друг начин - всичко губи давност, освен данъците за последните 5 години.
                          Еми то и аз това казах! Ей не ме разбират жените и това си е!
                          Punto 2003 / 1.3 MultiJet Engine / 75 HP

Коментар

Можеш да я отпишеш първо, но декларираш, че колата се съхранява в собствен имот, само сваляш номерата и отиваш в КАТ, след отписването взимаш бележка за да я свалиш от данъчното, а там какво те очаква не знам.
                            --Старата ръжда любов не хваща!--
                            156 sportwagon 1,9 jtd 115
                            ex Bravo 1.8;ex Ford Focus 1,8 tddi;

Коментар

pakumba написа:
                              викаш надин, показваш талона и вдигат колата. После ти дават бележка, с която отписваш колата от кат и данъчното.
                              Миналата година ги виках за един Москвич да вдигнат и първо ми искаха документ от КАТ, че колата не е регистрирана. както и да е. Аз с тях ще се оправя. Дертът ми е с братята от данъчното.

Коментар

Working...
                              X