Здравейте. Казусът е следният:Дядо ми почина преди 16 години и от него остана една кола, която не е със свалени номера и през тези 16 години не са й плащани данъците. Колата през цялото това време не е карана изобщо. Каква е процедурата по сваляне от отнчет на автомобила? Има ли начин да не се плаща данък (и лихвите) за този изминал период, имайки предвид, че собственикът на автомобила не е жив?
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Въпрос относно отписване на автомобил.
Collapse
X
-
За отписване (снемане от отчет в КАТ) ще я отпишеш, но виж данъците дали ще отпаднат могат да ти кажат само в общината.Реално, те няма как да знаят дали колата наистина не е ползвана и по каква причина, т.е. може да се опитваш да ги измамиш и за това да ти кажат, че си дължиш данъка за изминалия период.
Коментар
-
Виж за това не съм сигурен.Може и да е обратното - първо викаш Надин, те идват да вземат колата и ти издават документ за бракуване, с който отиваш в КАТ да отпишеш колата.После с надупчения голям талон и документа от Надин отиваш в данъчното. Там ще ти отпишат колата и няма да тече данък вече, но старите задължения сигурно ще останат
Коментар
-
Re: Въпрос относно отписване на автомобил.
Румен_Хинчев написа:Трябвало е в едномесечен срок след смъртта на дядо ти да се подаде декларация в общината и сега нямаше да имаш тези тегоби..Един за всички, всички за мен
Коментар
-
pr_00f написа:Т.е говорите за едно и също нещо.Данъци ще се дължат за последните 5 години само.Един за всички, всички за мен
Коментар
-
presinka написа:rebel написа:Да но това не означава, че наследниците не дължат данъци, а че дължат за последните 5 години, а не за целите 16!Punto 2003 / 1.3 MultiJet Engine / 75 HP
Коментар
-
Можеш да я отпишеш първо, но декларираш, че колата се съхранява в собствен имот, само сваляш номерата и отиваш в КАТ, след отписването взимаш бележка за да я свалиш от данъчното, а там какво те очаква не знам.--Старата ръжда любов не хваща!--
156 sportwagon 1,9 jtd 115
ex Bravo 1.8;ex Ford Focus 1,8 tddi;
Коментар
-
pakumba написа:викаш надин, показваш талона и вдигат колата. После ти дават бележка, с която отписваш колата от кат и данъчното.Един за всички, всички за мен
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар