Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Днес пускат втория лъч на метрото в София

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Аз се радвам на всичко, което е построено и се ядосвам на всички коментари на разни злобари, че то не било за хората, че то било педизборно..Може и така да е, но ако се фокусираме там, то значи сме народ от злобари.Хора, вие кога по-точно видяхте през последните години някои да изгражда метрото в София? Или първата отсечка се прави 20 години? Или пътувахте с икаруси на 20 години по 15 километра в София?При мен лично драмата е че живея на 3-4 км от най-близкото метро, а с колата сутрин до работа е 20-30 минути, като няма задръствания. Вечер в задръстванията под 45 минути не пада.С разместването на линиите на транспорта се надявам скоро да има удобен автобус до метрото, че да го хвана, щото стига на 5 мин пеша от работата ми.Иначе разстоянието е 11км.Другия начин е да чакам един от другите 2 лъча на метрото да се направят, ама те са още в етап планиране. Тоест, шанса е малък.Кофти е че направиха метро до Лозенец, дето живеят 30 000 души, а в нашите квартали живеят 300 000. Но като гледам картата ми е ясно що с тази отсечка се продължава метрото.
    Прикачени файлове
    Сега Фруктиера в БГ и Додж навън
    Карал Типо 1.6 75 ->Пунто 1.2 75->Браво 1.9Д->Стило 1.9 JTD

Коментар

Днес пускат втория лъч на метрото в София

Много се радвам , че нещата с метрополитена се движат . Честито , софиянци !Сега се моля да се съсредоточат усилията на метростроителите към летището , защото за жалост София все още няма пряка връзка между централните жп и автогара и летището.П.П. Вълнувам се малко , защото Метрото беше последният обществен транспорт , който ползва мама ...
      FIAT BRAVA 1.4 12V А/С, с чийто собственик можете да се свържете на 089 9225580
      FIAT CROMA 2.4 Mjet - proprio miracolo

Коментар

Жоре, дай малко по-сериозно!Всичко е много хубаво, ОБАЧЕ народа има нужда от други неща, много по-важни и стойностни - там е проблема.Ясно, че предишните не са правили еди-какво-си, ама те и сегашните не правят важни крачки, а замазват очи точно като в предизборна кампания и това е дразнещото - вдига се шум до небесата и се бият в гърдите, все едно са оправили държавата, а всъщност са оправили има-няма 100’000 човека. И то как - като им съкратили с 20мин. пътуването до работа.Ходил си в чужбина, знаеш как е - излишно е да обяснявам, с тия пари каква инфраструктура можеше да бъде изградена и колко повече можеше да се облекчи трафика, да се обнови автопарка на Градски транспорт, да се променят графиците на редовните линии, изцяло да се пригоди столицата за пълноценно придвижване от всички и навсякъде Не знам за кой хиляден път ще попитам - цялата държава ли оправиха, те се заеха с метрото, спортната зала и магистралата..... и на всичкото отгоре трябва да им правим евала, защото според тях това е супер О’к, ама мен ме боли дедовия и за метрото, и за магистралата, и за спортната зала Предпочитам поколенията след мен да се гордеят с високо ниво на образование, стабилна здравна система, сигурност за имуществото си, исторически забележителности, чисти градове, прекрасна природа и т.н., и т.н...... а аз да се наслаждавам на спокойни старини, ВМЕСТО да пристигам бързо до морето, дето и то вече е една фекаллна яма обградена от бетонови гиганти

Коментар

Кики, все от нейде се започва. Както по-горе градският ми ls1 писа - поне НЕЩО са направили в София. Я ела виж във Варна как дупки по пътищата чакат годишнина да им честваме, а някои са юбилейни дупки на по 10-20-30 години. Виж в Бургас какъв нов път им направиха, вярно посока курортите, но НИЕ и това нямаме. Всички очакваме една партия да ни оправи за има няма един мандат, а ако може - и за по-кратко. То хубу, но всичко в нашата родина е на принципа "Ако мине". Ей ме на - днес съм в София, а снощи във влака, в купе първа класа влиза един от Своге, сяда и си се вози. Идва кондукторката "А, ама вашия билет не е за тук, а за втора класа, я марш"... и човека 3 минути преди да слезе на София север се изнесе от първокласното купе - Ако мине... е, не мина, но това е единичен случай. Всичко е "ако мине" - лошото е, че много често минава. И мен не ме кефи, че ме изпраха с 270лв. акт за 0.01 промила горница (0.51) + телефон, но много народ кара без колан, без фарове и без хендсфри и ... номера им минава. Не знам, ако започнем по-съвестно да я караме и не се уповаваме на "ако мине" - може и да се оправим. Някой, някой слънчев ден. А до тогава - ще гласувам за тоя, който ми запълни юбилейните дупки в моя роден град.
          Steliyan's Life!
          FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000

Коментар

Куку, без да защитавам управниците искам да ти кажа че цялостното оправяне на държавата минава точно през нещата, които на тебе не ти трябват - метрото, магистралите, спортните зали....Много добре знаеш самия ти че не може всичко наведнъж. Едно по едно... Относно трафика в София - мисля че в момента се правят неща немислими и непредполагани до преди няколко години че са възможни да се случат в обозримо бъдеще - точно метрото, преправянето на околомръсното, преправянето на множество булеварди със съвсем нова организация на движението... Ми тя София минал месец ми се видя като пътно-строителна площадка почти цялата бе????Или викаш да сенаправят тия неща - отведнъж, така с магическата пръчка, а след това да си мълчат като пукали - да не се хвалят...Ти ако си - една тухла да преместиш - няма ли да се хвалиш? Ако не - не ставаш за политик, това е.Който и да дойде на власт - лайната ще са същите, просто се надявам да има някаква сепарация по гъстота поне, та да може човек да избира в кой вид да живее - редките или гъстите.
            Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
            Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
            ..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...

Коментар

Градски, ама ние си избрахме който кмет казаха от ГЕРБ. И ко? Нищо. Зеро. 0. Виж столичани как първо им правят, а после гласуват за правача, а при нас обратното - гласувайте за правача, па може и да ви оправи. На, оправи ни...

Коментар

Е баш вашия мисля, че ще се пенсионира като кмет

Коментар

че вие тоя кмет да не го избирате за първи мандатза толкова години не разбрахте ли, че за нищо не става...иначе поне си признавате, че Бургас е по-приятен от Варна :D
                  2015 Renault Megane Expression GT
                  2009 FIAT Bravo 1.4 16V Dynamic
                  Всичко за FIAT Bravo 2007

Коментар

Не, аз за политик не ставам определено.Идеята ми беше, че метрото помага на шепа хора в един-единствен град, докато построяването на болници, училища и прочие ще помогне на целия народ!Стабилизирането на здравното/социално осигуряване също ще сработи в национален план, а не локално.Намаляване на корупцията, засилване на борбата с организираната престъпност, повишаване отговорностите и задълженията на властимащите.... все си мисля, че не са неща, пречещи на строителството на метро и магистрала.... ама с тях никой не се занимава Не казвам, че това което се прави е лошо, просто казвам, че има по-важни неща за правене

Коментар

И съм съгласен с Кики, и не съм.Метрото е добре, но защо го забиха на Цариградско, вместо да го направят до Младост 4?В БП София работят вероятно 6-7 000 души, една станция там ( както си беше планирано първоначално ) щеше да отпуши Младост и щеше да донесе поне 4 -5 пъти повече приходи.Магистралите последната седмица започнаха да ги откриват магистралите на порции - сега лентите в посока Бургас, после в посока София.Да, трябва да се строи, ама нЕма нужда от безумия с рязане на лентички. Баси, Бойко натрупа повече отрязан плат от средностатистически крояч в шивашка фабрика?!?!?!?Понеже темата е за инфраструктура няма да зачерквам темите за съдебната система, МВР, здравеопазване, земеделие, административна реформа, електронно правителство и всичко останало. Да, ББ реже лентички на магистрали, но всичко извън това буксува. А в някои сфери ( съдебна система ) направо си караме на задна...
                      like a man in silk pyjamas shooting pigeons from a deckchair

Коментар

голяма част от хората в Бизнес Парка имат осигурен транспорт - собствени автобусни линии, служебни автомобили...освен това, тези хора получават над средните доходи за града; според мен метрото трябва да е полезно за хората с ниски и средни доходи, чиито разходи за транспорт са съществено перо за семейния им бюджетако го бяха направили до Бизнес Парка, щеше да излезе че сегашния президент е лобирал за това :D
                        2015 Renault Megane Expression GT
                        2009 FIAT Bravo 1.4 16V Dynamic
                        Всичко за FIAT Bravo 2007

Коментар

кола

Имаше изказване на първия началник към метрото и каза че първите планове преди 30 години били по различни горе долу покривали големите улици а сега малко заобикалят казва че на Мусагеница и Жулио Кюри има много малко пътници
                          КЛЮЧАРА е тук – https://goo.gl/maps/GvEGbSeq7nk
                          Пунто http://www.punto.mysteria.cz/puntoMk1/schema7.htm
                          http://www.autoinfo24.ru/rukovodstva.../inomarki/fiat

Коментар

Ще направят и до бизнес парка бе спокойно

Коментар

Т’ва българския народ вечно недоволен...Ако направят минималната заплата сега 1000лв...всички ще ревнат, че няма грам инфраструктура и уж вземаме много пари пък живеем мизерно...УГОДИЯ НЯМА....НЯМА ДЪРЖАВА в света в която правителството да НЕ краде...НЯМА ТАКАВА...Просто нашите още не са се научили да са по дискретни и че трябва да се дава малко повече на народа...Ще мине още време и ще се научат...Само народа няма да се научи...вечно ще е недоволен и вечно ще ламти за още...Ако ще и Обама да ни стане премиер и него ще оплюем...Аз лично искрено се радвам за всичко което е построено...не, че нещо едва на 29 години съм и до сега в съзнателния ми живот не бях виждал държавата да построи нещо дори с мащабите на една отсечка от магистрала....изключвам тази от Драгичево към Благоевград, защото тя така или иначе не се води дори магистрала...Камо ли пък метро или да си представя, че от София до Бургас ще се пътува само по магистрала...Не бях и чувал някой дори да спомене за магстрала Черно море, а сега се говори за намиране на финансиране....Ами тези части на околовръстното...ами пътния възел при Драгичево...ами Люлин...ами пътния възел в Бургас...Аз за 29 години не бях виждал някой да построи нещо подобно....да не кажа, че нищо което да е за обществено ползване и да е с подобни мащаби....В това число слагам и проектите в малките градове...Та мога с гордост да поканя всеки един от Вас да посети ДОбрич, Пазарджик, Бургас и още много...да видят как изглежда центъра...парка...училищата са ремонтирани (повечето)...Магическа пръчка няма...всичко ще стане, но ще е бавно...
                              Прикачени файлове
                              Renault Megane 1.5dci 110hp. 12г.
                              BMW G20 320d xDrive 190hp. 2019г.
                              BMW X3 2.0d xDrive 177hp '09г. Ех.

Коментар

А южните квартали (Борово, Емил Марков , Стрелбище) да го духат. Преди 30 години имаше два автобуса - 76 и 204, един трамвай - 7 и два тролея 9 и 2 (тролей 8 не го броя за транспорт, защото е на 45 минути). Към днешна дата положението е абсолютно същото с екстрата, че директната връзка към центъра (ЦУМ, Халите) е премахната с идиотското решение да се направи Витошка пешеходна (когато преди години пуснаха идиотската единична линия по Скобелев между петте кьошета и НДК се клеха че това е само временно, а сега мълчат като комунисти на разпит). А че населението в тия райони се увеличи в пъти - дреме им на палахудата. Да не говорим за хората, живеещи около Бъкстон, южно от Каблешков - като гледам ще изкарат втора зима без елементарен транспорт. Преди си мислех че това е наследство от соца и т.н. (имам предвид лелките и чичките от "Градски транспорт" ), но все повече осъзнавам че в момента тия безумия се творят от млади, изучили се в странство и много верни на партията (без значение коя) некадърници. Жалко
                                ::::: Fiat Punto 1.2 ELX 188A4.000 :::::
                                ::::: Subaru Impreza III Hatchback 2.0R-MT EJ204 :::::
                                ::::: (ex) Lancia Dedra 1.8 16V LS SW 182A2.000 :::::

Коментар

Working...
                                X