Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Колко е задължителната минимална скорост по автомагистрала?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Колко е задължителната минимална скорост по автомагистрала?

Нямате право да четете ЗДП нито ППЗДП, преди да сте отговорили на този въпрос. Отговорете така, както знаете, не питайте никой. Вие какво мислите?

Отговорът ми е при условие, че не е указано друго със знак Г17Отговор 1
    like a man in silk pyjamas shooting pigeons from a deckchair

Коментар

Точно така, единствено виждаш знак за "Начало на автомагистрала" и никакъв друг ограничителен или задължаващ знак.

Коментар

Ужас! Не познах! Бях близо, но все пак не познах. Ще трябва да си припомня туй-ону от ЗДП.
        Stop giving directions, just say "Follow me."
        Shevrolet Captiva LS 2.4/136/2009/ГИ Landy
        Ex: Fiat Marea 1.6/103/1999/ГИ AG Zenit

Коментар

Ами, че и аз не познах. Но все пак не се чувствам виновен, защото според мисленето ми не бих бил пречка на АМ.

Коментар

Аз зная. Когато отговорих, само един е бил мен.
            Aктуалният парадокс в България - повечето искат да живеят в по-уредена държава, но реват на умряло като им затвориш кранчето на сенчестата и полузаконна или незаконна дейност.

Коментар

Има много такива тънки моменти от ЗДП, които всички мислим, че знаем, а като ги разберем наистина, виждаме, че нищо не знаем. Затова аз лично се стремя редовно да го чета, за да не стана причина за ПТП поради незнание. Ето например, наскоро се наложи да ме теглят. И съвсем случайно погледнах члена, в който пише как се използват светлините. Еми признавам си - до последно бях убеден, че теглеЩото МПС трябва да е с включени къси, а то се оказа, че по някое време са приели изменение, според което теглещото трябва да е с включени къси И авариен сигнал. А аз се чудех защо теглещите пускат аварийки. То може и да не е отскоро даже, обаче когато аз съм изкарвал книжка - нямаше изискване за аварийни светлини. Проопуснал съм тази промяна и не знаех. Затова си мисля, че при подновяване на книжка след 10 години, трябва да се минава проверочен изпит по теория.

Коментар

ogi28b написа:
                Има много такива тънки моменти от ЗДП, които всички мислим, че знаем, а като ги разберем наистина, виждаме, че нищо не знаем. Затова аз лично се стремя редовно да го чета, за да не стана причина за ПТП поради незнание. Ето например, наскоро се наложи да ме теглят. Нали карам Фиат. И съвсем случайно погледнах члена, в който пише как се използват светлините. Еми признавам си - до последно бях убеден, че теглеЩото МПС трябва да е с включени къси, а то се оказа, че по някое време са приели изменение, според което теглещото трябва да е с включени къси И авариен сигнал. А аз се чудех защо теглещите пускат аварийки. То може и да не е отскоро даже, обаче когато аз съм изкарвал книжка - нямаше изискване за аварийни светлини. Проопуснал съм тази промяна и не знаех. Затова си мисля, че при подновяване на книжка след 10 години, трябва да се минава проверочен изпит по теория.
                Аз пък всяка година харча по около 5лв и си купувам актуален ЗДП и си го чета на плажа. Не съм съгласен да давам още пари (освен тези за подновяване на книжката) през 10г., защото този проверовъчен ще трябва също да се заплаща.
                Aктуалният парадокс в България - повечето искат да живеят в по-уредена държава, но реват на умряло като им затвориш кранчето на сенчестата и полузаконна или незаконна дейност.

Коментар

ogi28b написа:
                  Има много такива тънки моменти от ЗДП, които всички мислим, че знаем, а като ги разберем наистина, виждаме, че нищо не знаем. Затова аз лично се стремя редовно да го чета, за да не стана причина за ПТП поради незнание. Ето например, наскоро се наложи да ме теглят. Нали карам Фиат. И съвсем случайно погледнах члена, в който пише как се използват светлините. Еми признавам си - до последно бях убеден, че теглеЩото МПС трябва да е с включени къси, а то се оказа, че по някое време са приели изменение, според което теглещото трябва да е с включени къси И авариен сигнал. А аз се чудех защо теглещите пускат аварийки. То може и да не е отскоро даже, обаче когато аз съм изкарвал книжка - нямаше изискване за аварийни светлини. Проопуснал съм тази промяна и не знаех. Затова си мисля, че при подновяване на книжка след 10 години, трябва да се минава проверочен изпит по теория.
                  Еми като се кара от всички на фарове, все с нещо трябва да се различаваш от масата - в случая с аварийни. Интересно как ще подаваш сигнали за маневри... как да е, темата с фаровете ми е болна.

Коментар

Аз пък мисля, че това теглещият да е с аварийни светлини не е особено полезно. От де да го знам на къде ще хване, че да го пазя пък и си има и хубава дълга опашка. Съгласен съм тегленият да е с аварийни.

Коментар

ogi28b написа:
                      Нямате право да четете ЗДП нито ППЗДП, преди да сте отговорили на този въпрос. Отговорете така, както знаете, не питайте никой. Вие какво мислите?
                      Видях резултатите, преди да гласувам и сега не мога
                      ogi28b написа:
                      Едно време теглещото се отличаваше по фаровете, а тегленото - по аварийките ... това мисля беше идеята тогава

Коментар

Нищо, просто сподели с нас какво знаеш по въпроса, те резултатите нищо не показват, стига да не си прочел верния отговор в ЗДП.

Коментар

Честно казано, сега не знам как е - ЗДвП не съм го чел поне 10 години.Едно време беше записано, следното""Забранено е движението по автомагистрала на МПС/ППС, което конструктивно не е предвидено да развива най-малко 50 км/ч". Ако и сега формулировката е подобна-това е нещо съвсем различно от минимално разрешена скорост.Разликата е от земята до небето.
                          VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
                          VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
                          VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
                          VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
                          Нека Силата на бъде с Нас...

Коментар

И аз бях близо,но не познах.То всъщност не е до налучкване,а до знание,аз лично си признавам,че съм го забравил.П.П.Когато аз вземах книжка(преди 5 години и половина),закона за теглене беше точно така,както Оги каза.Теглещото МПС трябва да е с включени къси светлини,а тегленото на аварийни.Иначе има логика сега като всички караме на фарове,също така и светлинните сигнали.
                            Alfa Romeo 145 Quadrifoglio Verde 2.0 16V T.S. 150hp

Коментар

Working...
                            X