Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Новата отсечка на магистрала "Тракия"

Collapse
Заключена тема
X
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

    Новата отсечка на магистрала "Тракия"

    Колеги имахте ли възможността да пробвате новоткритата отсечка от магистрала "Тракия" ?Аз минах от там посока Бс-Ся в четвъртък и обратното в неделя. На отиване бяхме 5 човека в колата с 50 кила багаж в багажното отделение и карах с 120-130 и колата се носеше като песен. На връщане обаче с 1 пасажер и без багаж имах много неприятно усещане. Волана се тресеше много на места колата буквално подскачаше при скорост между 90 и 110 км/ч повече не посмях да вдигна. Няма как да е нещо от колата защото през останалият път не се усещаха такива вибрации във волана. Дори на отсечката Карнобат-Бургас си държах волана с два пръста и само коригирах положението леко в завоите. Нямам идея как премиерът ни е харесал отсечката, явно е долетял с хеликоптер, на мен ми се стори отвратителна.

    #2
    За най-последната ли говориш? (до Петолъчката)

    Коментар


      #3
      А да си карал случайно върху бялата ивица между двете ленти? Нищо й няма на магистралата.Вече неколкократно си карам по нея. Снощи пробвах и най-новия участък, който минава на 500 м от къщи. Перфектен е.А пък който не я харесва - да си кара по стария път В интерес на истината, на места наистина леко като че ли има леки неравности в платното между Нова Загора и Ямбол. С Капата не се усещат, но предполагам на по-малка кола ще се усещат. Зависи и от скоростта на движение де.Крайно време е да се наложи минимална скорост за движение по магистралата. Вчера на няколко пъти щях да блъсна отзад разни ИДИОТИ, каращи със 70 (СЕДЕМДЕСЕТ!!!) по магистралата. При това с чисто нови коли. Разни мръхли, дето онзи ден са взели книжка... нищо нямам против тях, ама да си карат по стария път... щото 2 зверски катастрофи видях за 3 дни на магистралата... най-вероятно предизвикани от ей такива!

      Коментар


        #4
        Не съм чак толкова зле, че да карам по бялата ивица, а и като я настъпиш се чува як звук. Говоря за яко тресене на волана, ама наистина яко, пробвах и двете платна и аварийното, на всякъде тресеше. Между Пазарджик и Пловдив магистралата е в кръпки на всеки 2 метра и там не ми тресеше волана, нито на отсечката между Ямбол и петолъчката, нито след това по целят път до Бургас. А за тези на който им се ядосваш ако им е тресяло така, напълно ги разбирам защо са карали бавно.Между другото, и в двете посоки магистралата беше осеяна с разцепени гуми от тирове, някой си бяха между двете платна, не ми се мисли какво става ако мине някой през гума от тир. Катастрофите който си видял може да са заради гума на пътя.

        Коментар


          #5
          Чак пък "яко тресене"... освен да си карал с точната скорост за получаване на резонанс.Малко по-бързо или малко по-бавно и тресенето е щяло да изчезне.

          Коментар


            #6
            За това попитах къде... До петолъчката не съм карал, но по предния участък абсолютно никакви забележки при 130-140км/ч. Само е скучно, щото няма нищо наоколо все още.

            Коментар


              #7
              Immortal написа:
              В интерес на истината, на места наистина леко като че ли има леки неравности в платното между Нова Загора и Ямбол. С Капата не се усещат, но предполагам на по-малка кола ще се усещат. Зависи и от скоростта на движение де.Крайно време е да се наложи минимална скорост за движение по магистралата. Вчера на няколко пъти щях да блъсна отзад разни ИДИОТИ, каращи със 70 (СЕДЕМДЕСЕТ!!!) по магистралата. При това с чисто нови коли. Разни мръхли, дето онзи ден са взели книжка... нищо нямам против тях, ама да си карат по стария път... щото 2 зверски катастрофи видях за 3 дни на магистралата... най-вероятно предизвикани от ей такива!
              Е то ква е разликата? На стария път пак си има ИДИОТИ, каращи със 130, и ИДИОТИ каращи със 70. Само че на него трябва да изпревариш в насрещна лента и е по-опасно, а на магистралата няма нужда да навлизаш в насрещна лента и е по-безопасно. Ами ако превозвам товар, който не трябва да се клатушка много, не мога ли да се движа по-бавно? Ами ако карам с резервна гума тип "патерица"? Де да знаеш какъв му е бил случая на човека, каращ със 70. Погледни от добрата страна - ами ако караше с 35 по-хубаво ли щеше да е?

              Коментар


                #8
                Не ми се влиза в спорове. Бях с още 2 колеги от форума - те видяха колко са опасни такива ситуации и могат да го потвърдят. За протокола - аз карах със 120, 20 км под максимално разрешената скорост. Като превозваш товар - ще си караш по хубавия стар път, или ще бъдеш ескортиран от автомобили със сигнални светлини. С гума патерица по закон не можеш да се движиш по магистралата. Забранено е на автомобили, които не могат да развиват скорост по-голяма от 60 км/ч да се движат по автомагистрали. На гумите тип патерица пише "макс.скорост 60 км/ч", т.е. с такава нямаш право да се движиш по АМ. Викаш си пътна помощ и те отнасят до най-близката гумаджийница.

                Коментар


                  #9
                  И аз съм на мнение, че участъка от Ямбол до Нова Загора е зле. Точно по същия начин беше и участъка от Орлов мост до Алея Яворов,който после го дооправяха.Люлеенето на колата ми от вълнообразния релеф беше повече от допустимото (за мен). Абе срам е тая отсечка. Нека пътните инженери да кажат, но на мен тези защитните пана за птиците са излишни. Толкова ниско ли летят тези прелетни птици - 3 до 4 метра над земната повърхност?Ами липсата на тоалетни?Само отбивка. Дори в Сърбия има химически тоалетни. Да не говорим за модерните магистрали с къщичките.ОК, строим магистрали, хубава работа...ама българска.
                  Aктуалният парадокс в България - повечето искат да живеят в по-уредена държава, но реват на умряло като им затвориш кранчето на сенчестата и полузаконна или незаконна дейност.

                  Коментар


                    #10
                    Immortal написа:
                    Като превозваш товар - ще си караш по хубавия стар път, или ще бъдеш ескортиран от автомобили със сигнални светлини.
                    / Това пък защо? Мини ти по стария път? Товарът ми не е извънгабаритен, нито е опасен, за какво са ми автомобили със сигнални светлини? Возя чаши и ме е страх да не се счупят.
                    Immortal написа:
                    С гума патерица по закон не можеш да се движиш по магистралата.
                    / Това пък в кой закон го пише?
                    Immortal написа:
                    Забранено е на автомобили, които не могат да развиват скорост по-голяма от 60 км/ч да се движат по автомагистрали.
                    / А това пък къде го чете?! На път, обозначен като автомагистрала или скоростен път със съответния пътен знак, е разрешено движението само на автомобили и мотоциклети, чиято конструктивна максимална скорост надвишава 50 km/h.Демек - ако автомобилът ти е така констриуран, че може да се движи с повече от 50 - има право да се движи по автомагистрала. Бравата е така конструирана, че може да развие максимално 187 км/ч. Аз като я натоваря със стъклени чаши, мога съвсем спокойно да си карам с 50 (бих казал и 45, но ще наскачат един куп мислители, които са чели-недочели ЗеДеПе-то и си го разбират както им изнася, затова - 50) и никой не може да ме пипне или да ме задължи да карам по-бързо или по-друг път. Пък който ме удари отзад - да си отговаря.
                    Immortal написа:
                    На гумите тип патерица пише "макс.скорост 60 км/ч", т.е. с такава нямаш право да се движиш по АМ. Викаш си пътна помощ и те отнасят до най-близката гумаджийница.
                    На моята гума пише с големи жълти букви "80 km/h". Като вземем предвид и горното, мога съвсем спокойно да премина магистралата от край до край със скорост 50 км/ч. Аз съм сигурен, че се бъзикаш с горните твърдения, затова ги приемам с широка усмивка, но все пак - за да не се заблуди някой, реших да изясня нещата и да напишем кое е вярното. Накратко - не е виновен човекът, който кара със 70 за това, че ти го удряш отзад със 120. Виновен ще си само ти и никой друг. Пък то дано да не се случва на никой. А относно скоростта - ако ей сега пуснеш анкета за това дали има задължителна минимална скорост от 50 км за движение по магистралата, 96 % от форума ще каже да, защото са прочели отгоре-отгоре какво пише ей там в оня член, дето съм копирал, с наклонените букви. Само 4 % ще отговорят правилно и ще кажат не. Даже ей сега пускам такава анкета, да видиш смях.

                    Коментар


                      #11
                      Аз пътувах в новата част от Стара Загора до Нова Загора със 140 плътно с Мареата и определено е на вълни магистралата в целия участък. Няма нито един километър, в който да се движиш като по конец и в двете посоки. Предишния нов участък, който го плюха е много по-равен, а още по-предишния нов си е направо равен като тепсия. За мен магистралата е некачествена в сравнение с гръцки, сръбски и унгарски магистрали, по които съм пътувал.

                      Коментар


                        #12
                        Immortal написа:
                        Крайно време е да се наложи минимална скорост за движение по магистралата. Вчера на няколко пъти щях да блъсна отзад разни ИДИОТИ, каращи със 70 (СЕДЕМДЕСЕТ!!!) по магистралата. При това с чисто нови коли. Разни мръхли, дето онзи ден са взели книжка... нищо нямам против тях, ама да си карат по стария път... щото 2 зверски катастрофи видях за 3 дни на магистралата... най-вероятно предизвикани от ей такива!
                        Колега, винаги съм чел с интерес мненията ти и те уважавам, но това изказване меко казано не ти отива. На магистралата се кара от 50 до 130, доколкото още не са го направили на 140. А зверските катастрофи стават заради висока скорост, не заради ниска.

                        Коментар


                          #13
                          Абе направиха го 140 и вече няколко месеца е така. Джиткай си със 140 и не си в нарушение.

                          Коментар


                            #14
                            ogi28b написа:
                            На моята гума пише с големи жълти букви "80 km/h"
                            Моята е същата. Язък, тъкмо си помислих, че е някаква рейсинг-спорт-пърформанс патерица произведена специално за еноишес, пък то и другите били с такива :D
                            Това, което не ни убива, ни прави още по-досадни.
                            ex FIAT Bravo 1.6 - RIP

                            Коментар


                              #15
                              Оставете сега бавно каращите и резервните гуми, интересува ме от магистралата ли е или от моята кочинка, защото ако е от магистралата, лошо за всички ... едно че, данъците са заминали напразно, второ, че някой е взел едни пари за едното нищо, трето, че ще тресе така още цифра години ...

                              Коментар

                              Working...
                              X