Колеги имахте ли възможността да пробвате новоткритата отсечка от магистрала "Тракия" ?Аз минах от там посока Бс-Ся в четвъртък и обратното в неделя. На отиване бяхме 5 човека в колата с 50 кила багаж в багажното отделение и карах с 120-130 и колата се носеше като песен. На връщане обаче с 1 пасажер и без багаж имах много неприятно усещане. Волана се тресеше много на места колата буквално подскачаше при скорост между 90 и 110 км/ч повече не посмях да вдигна. Няма как да е нещо от колата защото през останалият път не се усещаха такива вибрации във волана. Дори на отсечката Карнобат-Бургас си държах волана с два пръста и само коригирах положението леко в завоите. Нямам идея как премиерът ни е харесал отсечката, явно е долетял с хеликоптер, на мен ми се стори отвратителна.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Новата отсечка на магистрала "Тракия"
Collapse
Заключена тема
X
X
-
Етикети: –
-
А да си карал случайно върху бялата ивица между двете ленти? Нищо й няма на магистралата.Вече неколкократно си карам по нея. Снощи пробвах и най-новия участък, който минава на 500 м от къщи. Перфектен е.А пък който не я харесва - да си кара по стария път В интерес на истината, на места наистина леко като че ли има леки неравности в платното между Нова Загора и Ямбол. С Капата не се усещат, но предполагам на по-малка кола ще се усещат. Зависи и от скоростта на движение де.Крайно време е да се наложи минимална скорост за движение по магистралата. Вчера на няколко пъти щях да блъсна отзад разни ИДИОТИ, каращи със 70 (СЕДЕМДЕСЕТ!!!) по магистралата. При това с чисто нови коли. Разни мръхли, дето онзи ден са взели книжка... нищо нямам против тях, ама да си карат по стария път... щото 2 зверски катастрофи видях за 3 дни на магистралата... най-вероятно предизвикани от ей такива!
Коментар
-
mnpenchev
Не съм чак толкова зле, че да карам по бялата ивица, а и като я настъпиш се чува як звук. Говоря за яко тресене на волана, ама наистина яко, пробвах и двете платна и аварийното, на всякъде тресеше. Между Пазарджик и Пловдив магистралата е в кръпки на всеки 2 метра и там не ми тресеше волана, нито на отсечката между Ямбол и петолъчката, нито след това по целят път до Бургас. А за тези на който им се ядосваш ако им е тресяло така, напълно ги разбирам защо са карали бавно.Между другото, и в двете посоки магистралата беше осеяна с разцепени гуми от тирове, някой си бяха между двете платна, не ми се мисли какво става ако мине някой през гума от тир. Катастрофите който си видял може да са заради гума на пътя.
Коментар
-
Immortal написа:В интерес на истината, на места наистина леко като че ли има леки неравности в платното между Нова Загора и Ямбол. С Капата не се усещат, но предполагам на по-малка кола ще се усещат. Зависи и от скоростта на движение де.Крайно време е да се наложи минимална скорост за движение по магистралата. Вчера на няколко пъти щях да блъсна отзад разни ИДИОТИ, каращи със 70 (СЕДЕМДЕСЕТ!!!) по магистралата. При това с чисто нови коли. Разни мръхли, дето онзи ден са взели книжка... нищо нямам против тях, ама да си карат по стария път... щото 2 зверски катастрофи видях за 3 дни на магистралата... най-вероятно предизвикани от ей такива!
Коментар
-
Не ми се влиза в спорове. Бях с още 2 колеги от форума - те видяха колко са опасни такива ситуации и могат да го потвърдят. За протокола - аз карах със 120, 20 км под максимално разрешената скорост. Като превозваш товар - ще си караш по хубавия стар път, или ще бъдеш ескортиран от автомобили със сигнални светлини. С гума патерица по закон не можеш да се движиш по магистралата. Забранено е на автомобили, които не могат да развиват скорост по-голяма от 60 км/ч да се движат по автомагистрали. На гумите тип патерица пише "макс.скорост 60 км/ч", т.е. с такава нямаш право да се движиш по АМ. Викаш си пътна помощ и те отнасят до най-близката гумаджийница.
Коментар
-
И аз съм на мнение, че участъка от Ямбол до Нова Загора е зле. Точно по същия начин беше и участъка от Орлов мост до Алея Яворов,който после го дооправяха.Люлеенето на колата ми от вълнообразния релеф беше повече от допустимото (за мен). Абе срам е тая отсечка. Нека пътните инженери да кажат, но на мен тези защитните пана за птиците са излишни. Толкова ниско ли летят тези прелетни птици - 3 до 4 метра над земната повърхност?Ами липсата на тоалетни?Само отбивка. Дори в Сърбия има химически тоалетни. Да не говорим за модерните магистрали с къщичките.ОК, строим магистрали, хубава работа...ама българска.Aктуалният парадокс в България - повечето искат да живеят в по-уредена държава, но реват на умряло като им затвориш кранчето на сенчестата и полузаконна или незаконна дейност.
Коментар
-
Immortal написа:Като превозваш товар - ще си караш по хубавия стар път, или ще бъдеш ескортиран от автомобили със сигнални светлини.Immortal написа:С гума патерица по закон не можеш да се движиш по магистралата.Immortal написа:Забранено е на автомобили, които не могат да развиват скорост по-голяма от 60 км/ч да се движат по автомагистрали.Immortal написа:На гумите тип патерица пише "макс.скорост 60 км/ч", т.е. с такава нямаш право да се движиш по АМ. Викаш си пътна помощ и те отнасят до най-близката гумаджийница.
Коментар
-
Аз пътувах в новата част от Стара Загора до Нова Загора със 140 плътно с Мареата и определено е на вълни магистралата в целия участък. Няма нито един километър, в който да се движиш като по конец и в двете посоки. Предишния нов участък, който го плюха е много по-равен, а още по-предишния нов си е направо равен като тепсия. За мен магистралата е некачествена в сравнение с гръцки, сръбски и унгарски магистрали, по които съм пътувал.
Коментар
-
Immortal написа:Крайно време е да се наложи минимална скорост за движение по магистралата. Вчера на няколко пъти щях да блъсна отзад разни ИДИОТИ, каращи със 70 (СЕДЕМДЕСЕТ!!!) по магистралата. При това с чисто нови коли. Разни мръхли, дето онзи ден са взели книжка... нищо нямам против тях, ама да си карат по стария път... щото 2 зверски катастрофи видях за 3 дни на магистралата... най-вероятно предизвикани от ей такива!
Коментар
-
mnpenchev
Оставете сега бавно каращите и резервните гуми, интересува ме от магистралата ли е или от моята кочинка, защото ако е от магистралата, лошо за всички ... едно че, данъците са заминали напразно, второ, че някой е взел едни пари за едното нищо, трето, че ще тресе така още цифра години ...
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар