Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Що е то робот прахосмукачка и има ли почва у нас?

Collapse
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

    #16
    ele написа:
    Според мен ще ти върши чудесна работа, но не си взимай от ибей. Докато дойде до тук и платиш всички такси и ДДС, ще ти излезе към 400-500 лева и то втора употреба без никаква гаранция. Погледни в технополис, там имаше irobot за 630 лева с 2 години гаранция - това преди няколко месеца, като ги гледах.
    Има workaround за този проблем. Ако искате доставка от САЩ - използвайте адрес на познат от някоя европейска страна. Тук няма такава митническа поща. Директно си ми пристигна вкъщи и платих само доставката. Явно имат някакви споразумения със САЩ за необлагане. И тогава наистина излиза изгодно. Относно гаранцията - валидна е във всички официални представителства. Няма значение от къде си я купил - просто регистрираш в сайта.
    Fiat Stilo 1,9 JTD, 2004
    ----------------------------
    Ignorance is a bliss

    Коментар


      #17
      vvvasilev написа:
      ele написа:
      Според мен ще ти върши чудесна работа, но не си взимай от ибей. Докато дойде до тук и платиш всички такси и ДДС, ще ти излезе към 400-500 лева и то втора употреба без никаква гаранция. Погледни в технополис, там имаше irobot за 630 лева с 2 години гаранция - това преди няколко месеца, като ги гледах.
      Има workaround за този проблем. Ако искате доставка от САЩ - използвайте адрес на познат от някоя европейска страна. Тук няма такава митническа поща. Директно си ми пристигна вкъщи и платих само доставката. Явно имат някакви споразумения със САЩ за необлагане. И тогава наистина излиза изгодно. Относно гаранцията - валидна е във всички официални представителства. Няма значение от къде си я купил - просто регистрираш в сайта.
      Гаранция, ако е ново и освен това е 1 година. Колегата говори за втора употреба, които нямат гаранция или гаранцията не се поема от производителя. А това с познатите го знам .... ама нали знаеш какво е орташката работа. Вземи му помогни на човека, щом даваш такива съвети. (не ме разбирай погрешно, никак не е лошо да имаш познати, докато не те подхлъзнат и не ти светне, че сам най-добре да си свършиш работата).Аз лично бих се жертвала още 200 лева за 2те години гаранция, защото не става въпрос за торба бонбони. За съжаление на мен не ми върши работа, затова временно и наполовина се отказах да взимам. Освен това вече не купувам от ибей, освен ако не е евтино, защото така изгорях с една техника, която се оказа дефектна, а връщането за замяна се оказа, че струва повече. Затова вече пазарувам само от амазон, там няма 6-5 с доставка, гаранция и т.н. Между другото, сега хвърлих око на амазон и скъпите модели на irobot в амазон uk са с 300-400 лева по-евтини, отколкото в БГ.
      Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.

      Коментар


        #18
        За тези пари, по-добре си наемете камериерка
        "Без сърца, сме просто машини"
        Toyota Prius 1.5 Hybrid
        EХ- Brava 1.6, Marea 1.9 JTD, Multipla 1.6 Bipower, Jeep Grand Cherokee ZJ 5.2 V8, Peugeot 407 SW 2.0 HDI, Mitsubishi Pajero 2.8 TDI

        Коментар


          #19
          Аз също съм на мнение, че все още цените са неоправдано високи. Затова подходих другояче: купих възможно най-евтината (230 лв.). Вярно, няма виртуални стени, автоматично зареждане и пр., но в основни линии върши същото като останалите.Накратко моето мнение след неколкомесечно ползване: не може да замени добра конвенционална прахосмукачка (още по-малко камериерка! :D), но за текущо (поддържащо) почистване определено става.
          ex FIAT Stilo 1,9 JTD Dynamic 3 врати

          Коментар


            #20
            Имам и Румба, и Скуба (подомиячката). Хубави са и вършат работа, предполагам те занимават недостатъците, ще пробвам да изброя.1. Кратък живот на батерията. Примерно година и половина, преко сили две. После умира от ряз. Нова от ибей, около 100-150лв с доставка. На Румбата карам с втора батерия, държи, на Скубата втората умря, ще пазаря сега трета.2. Иска си предварителна подготовка на мястото за чистене. Кабели - задължително. Трябва да мислиш къде ти е стола, защото може с него да блокираш подхода нанякъде. И изобщо много мебели - много блъскане насам натам на машинката.3. Понеже е кръгла не обира ъглите като хората. Да, има една въртяща се четка отстрани, но ъгъла си е ъгъл, не успява да добръкне.4. Малко отделение за боклука. Основно разглобяване за да се почисти. Добре че всичко е на модули и щрак=щрак, та става бързо, но си е занимавка и то след всяко второ чистене. 5. Разликата с прахосмукачката е че нея я грабваш и за 5 минути си опукал стаята. Румбата разчита на някакъв алгоритъм за обикаляне, и за добро изчистване и трябват поне 40 минути на стая. Аз работя вкъщи, оставям я да чисти и си бачкам, обаче за да изчистя апартамента 3 часа ми бучи на главата.Има и предимства1. Много е добре за теракот и гранитогрес. Има два валяка - гумен и с ресни, гумения направо излъсква калдъръма. 2. Като чистиш с прахосмукачката минаваш едно място веднъж-дваж, от сходни посоки. Румбата едно и също място го минава 10-20 пъти с подход откъде ли не и наистина яко обира всичко.3. Скубата като мие обира след себе си водата и остава почти сухо. С мопа няма как да го направиш това. После с чиста салфетка обърсвам земята и е снежно бяла, наистина мие перфектно и то без препарат, може да се слага бял оцет.4. Не знам доколко е предимство, но тези дето правят румбата основната им дейност са разни армейски роботи, миночистачи и обезвреждащи. Оттам и перфектните алгоритми за обикаляне на периметър.Сега гледам пускат разни модели Румба с управление по интернет даже, с една уебкамерка отгоре, има и с дистанционно управление да си я разхождаш. Но са си гъзарийки това.Ако имаш някакъв конкретен въпрос за румбата и скубата - питай. Декември ще станат 4 години откак ги имам и двете.

            Коментар


              #21
              Дет’ се вика - " Е т’ва чукане чаках " Благодаря за изчерпателното мнение, много ми беше полезно!За живота на батериите ясно - вероятно зависи от честотата на пускане - те си имат живот в брой цикли на заряд, а гледам че са никел-метал-хидридни, а не литиеви, което си означава ефективен живот не повече от 500 цикъла, а не 1000-1200 като на литиевите.Както казах - мен не ми дреме колко време ще бачка - ще работи като няма никой в къщи. И да - наистина трябва човек да се адаптира към нея - за да може да и се предоставят условия за да си свърши работата, ама към кое не се адаптираме - даже и към тв-то и към новия си телефон....Ако се сещаш още нещо - пиши. Аз няма да хукна да пазарувам до някой ден, ама виж за Коледа е напълно възможно да си я подарим семейно!
              Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
              Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
              ..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...

              Коментар


                #22
                Проблема с батериите е много странен. Аз не чистя всеки ден с румбата и скубата. Примерно 50-ина цикъла да съм навъртял. Обаче батерията си умира директно, след година и половина-две. Понеже бях питал продавачите - как да поддържам батерията те ми казаха - постоянно включена на зарядно седят и скубата и румбата. Ходих четох по форумите и много хора се оплакват от това директно умиране след година и половина. Писали са на иРобот, оттам дават противоречиви съвети. Или казват да се държи постоянно на зарядка, или казват зареждаш-ползваш-отново зареждаш-вадиш от робота-преди ползване пак зареждаш и така. Което особено за американците си е някакво безумие. Някои даже почнаха не да си купуват батерии, ами отварят старите и подменят акумулаторите. После от иРобот обявиха, че някои стари версии имали проблем със софтуера за зареждане, затова съвета да се поддържа постоянно включено на зарядка не бил добър. И някакви такива въртели без в края на краищата да има категорично мнение от фирмата като как да се поддържа батерията. Мен ако питаш са го направили нарочно така, да си пазариш батерия, и те пари носят. Аз ги държа постоянно включени, като ги ползвам ги изтощавам докрай и така слагам на зарядка. Но го правя защото ги почнах така, следващите вече мисля да ги вадя от робота, да видим ще има ли полза. Батериите ги купувам от ибей, не са оригинални на иРобот, с по-голям капацитет са. Да не помислиш че затова се скапват - и оригиналната и неоригиналната на скубата умряха еднакво за еднакъв период. Румбата търкаля втората засега добре, чукам на дърво. Сега погледнах в ибей, гледам са поспаднали батериите като цена, 100лв за румбата и 120лв за скубата.Ей това му е контейнера за боклука.Виждаш го колко е малко. В горната част се събира едрия боклук, в долната, това червеното се отваря и изпада прах, там е филтъра закрепен. Понеже много народ се оплакваше по тоя въпрос измислиха нов контейнер.Чувам съвместим и със старите модели, но не съм си купувал, не ми се дават 70-80лв. Имам две от тези неща които контролират къде да ходи румбата. Общо взето май пускат някакъв лъч и румбата не го пресича. Но аз забелязвам някои проблеми. Забележи как лъча се разширява, трябва да го имаш предвид, да не стане така румбата да почисти половината стая. Също съм забелязал, че не се разбира тоя лъч добре с отражателни повърхности. Вкъщи в коридора теракота има цокъл, познай как се побърква румбата накъде да ходи като и сложа ограничител. Най-добре работи ако се сложи зад вратата, така че самата стена да ограничава лъча и чак като почне да влиза в другата стая да го засече. Честно казано не ги ползвам тези ограничители. Ние я взехме коледна промоция на комплекта румба-скуба, докато беше бременна жената, да и помага. Не съм сигурен за праха около камината колко ще ти помогне, защото както ти казах има два валяка, един с ресни и един гумен, та тоя гумения ако се начерни със сажди ще ти оцапа килима според мен. Ето четките.А ето как точно мете.http://www.youtube.com/watch?v=KofPK...yer_embeddedИ една картинка на маршрут, не е като да не обикаля и виж как едни и същи места ги минава от различни посоки многократно.Хубаво е че има детектор за прах и в момента в който усети че е на замърсено място веднага почва да се върти на място докато не очисти добре.Понеже споменах почистване, това е по-стар модел и някои части изглеждат различно, но макар и изменени ги има и в моя модел. Ей това всичко трябва да разпарчадосаш, за да кажеш че си я почистил Румбата, и то не през месец, ами на всеки 2-3 стаи.Включително малкото колелце най-вляво се вади и почиства, защото събира масур косми и въртящата се странична четка долу вляво се развива с отвертка и тя за да се почисти отдолу. Гадното е, че на една прахосмукачка хвърляш торбичката или я изтърсваш и това е, а тук щеш не щеш с ръце чистиш косми и прахоляци натрупани, а те така се усукват и навиват, че се налага с макетно ножче да ги срязвам понякога.Как се чисти това с ръце, не питай.Отказах ли те? Е не е лоша машинката де.

                Коментар


                  #23
                  ls1 написа:
                  Отказах ли те? Е не е лоша машинката де.
                  Не знам за него, ама мен ме отказа, поне не и докато не станат по 50-100 лева. Затова продължаваме по старо му .
                  00' Bravo 105 JTD

                  Коментар


                    #24
                    На мен Irobot не би ми свършил работа с 3 косматки в къщи. А за камина пък съвсем не го виждам ....Вече почти всички в офиса си назарувахме:http://www.amazon.co.uk/Vax-C89-MA-T...sr=1-8сега е на много добра промоция и с транспорта до БГ излиза към 320 лв.Има една турбочетка която прави чудеса. А и самата прахосмукачка смуче яко - мултициклони организира. Има и втори маркуч за удължаване ако имаш да чистиш стълби например.
                    F31 BMW 320d

                    Коментар


                      #25
                      nikolce написа:
                      ls1 написа:
                      Отказах ли те? Е не е лоша машинката де.
                      Не знам за него, ама мен ме отказа, поне не и докато не станат по 50-100 лева. Затова продължаваме по старо му .
                      Хахаха, железни сте!Не, не си ме отказал!От камината реално това дето пада са сажди, но дървесни, които не са черни а много фин сив прах който се отделя като я ръчкам. За него съм убеден че ще върши работа машинката.За почистването е ясно - ще си имам още едно неделно занимание
                      Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
                      Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
                      ..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...

                      Коментар


                        #26
                        Между другото, ние като ги купувахме от Варна ни ги дадоха и двете за една вечер проба вкъщи, да видим как се държи на нашия калдъръм. Но си говорихме със собственичката на фирмата, те тогава прохождаха, та може затова да е решила да рискува. Според мен най-малкото можеш да поискаш да дойдат вкъщи за една демонстрация.

                        Коментар


                          #27
                          http://www.groupon.be/deals/national...огледни ето тази - офертата е валидна днес. Включена е доставка. Ако решиш да купуваш - мога да ти я донеса в Бг - ще си идвам след десетина дни.
                          Fiat Stilo 1,9 JTD, 2004
                          ----------------------------
                          Ignorance is a bliss

                          Коментар


                            #28
                            Благодаря за предложението, но нещо не ми вдъхва доверие...Ще се придържам към утвърдените марки А и нямам зор, само проучвам засега.
                            Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
                            Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
                            ..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...

                            Коментар


                              #29
                              Днес се засилих да си купувам нова батерия за скубата. Обаче се сетих, че имах такъв проблем с фотоапарата - след няколко снимки реве, че батерията свършила а тя заредена. И решението което намерих в интернет тогава проработи на фотоапарата, тъй че реших да го приложа и на скубата. Извадих батерията, натиснах там де що бутони има за по минута, датчика за стена отпред, сложих батерията и пуснах за тест в банята да се върти животното. 20 минути изкара, а преди беше 3-4 и мортус. Надявам се с няколко цикъла заряд/разряд да повдигне още малко капацитета, но и 20 минути стигат за една стая. Така че засега ще си спестя 50-те паунда за батерия .

                              Коментар

                              Working...
                              X