От доста време ги заглеждам тези машинки, едни такива кръгли и високотехнологично изглеждащи, а както знаете последното ми е като за магарето - морков... У нас чистенето е обща работа - чисти този, който има свободно време, а както ви е ясно, не ми е особено приятно. Но какво да направя - тези които ни познават знаят, че и двамата с жена ми сме доста заети, особено тя, та ми се налага да се включвам в домакинстването. Естествено - каквото мога съм автоматизирал - пералня, миялна и т.н. Ама зиматакато започна да паля камината се започва ежедневното прахосмучене - неизбежно е! Прах от камината или боклуци от дървата, за сметка на това - безценен кеф!Въпроса е - някой от вас има ли някакви наблюдения върху тези роботчета. Гледам по магазините са доста скъпи 500-600лева и то за базовите модели. Но в и-бей вече се купуват ’рефърбишд’ демек рециклирани за стотина долара, което е колкото една прахосмукачка от нисък към среден клас. Интересува ме - аджеба чистят ли като хората или само хабят ток?Щото кефа е голям - излизаш сутрин за работа и я пускаш да действа докато те няма и като се върнеш - изчистено, па ако ще и 4 часа да бръмчи - нали няма никой!
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Що е то робот прахосмукачка и има ли почва у нас?
Collapse
X
-
Здравей колега ,при цялото ми недоверие и скептицизъм към тези машинки видях с очите си как действа и останах очарован.Само,че много зависи от модела,а и най добре чисти стая по стая иначе е като PUNTO на дрифт, не стъпва на земята.EX.FIAT REGATA 1.3 1984 г :EX.FIAT TIPO1.4 1988 г .EX.FIAT TEMPRA 1.6 1997 г
EX.FIAT PUNTO mk2 1.2 8v 2002 г :EX.FIAT GRANDE PUNTO 1.2 8V 2007
FIAT SEDICI 1.6.16V 4X4 2010 г.Nissan Qashqai+2 petrol 4×4 2010.
-
u_bo
Имаше и форумска тема по въпроса. В офиса ползвахме подобно. Извода е - ако не е много изцапано - върши работа. Но трябва подовете да са ти на едно ниво.
Коментар
-
Re: Що е то робот прахосмукачка и има ли почва у нас?
Yavor написа:От доста време ги заглеждам тези машинки, едни такива кръгли и високотехнологично изглеждащи, а както знаете последното ми е като за магарето - морков... У нас чистенето е обща работа - чисти този, който има свободно време, а както ви е ясно, не ми е особено приятно. Но какво да направя - тези които ни познават знаят, че и двамата с жена ми сме доста заети, особено тя, та ми се налага да се включвам в домакинстването. Естествено - каквото мога съм автоматизирал - пералня, миялна и т.н. Ама зиматакато започна да паля камината се започва ежедневното прахосмучене - неизбежно е! Прах от камината или боклуци от дървата, за сметка на това - безценен кеф!Въпроса е - някой от вас има ли някакви наблюдения върху тези роботчета. Гледам по магазините са доста скъпи 500-600лева и то за базовите модели. Но в и-бей вече се купуват ’рефърбишд’ демек рециклирани за стотина долара, което е колкото една прахосмукачка от нисък към среден клас. Интересува ме - аджеба чистят ли като хората или само хабят ток?Щото кефа е голям - излизаш сутрин за работа и я пускаш да действа докато те няма и като се върнеш - изчистено, па ако ще и 4 часа да бръмчи - нали няма никой!A17DTС/S
Когато губим, не знаем какво печелим, а когато печелим, не знаем какво губим !
Коментар
-
Аз имам такава - купих я от Е-bay и наистина е много удобна, но зависи от големината на площта за чистене. Може да помни до 4 стаи. Модела е Румба 560. Излезна ми за около 370 Евро със доставката. Ето малко видео как чисти вкъщи:http://youtu.be/WafzdD6BUkchttp://youtu.be/JhJp4CEN6WIСега - недостатъци и това за което да гледаш:- не всички имат въпросния scheduler - т.е. да можеш да си я настроиш всеки ден в някакъв час да чисти. Гледай да е от по-високите цифри накрая - над х50. Тези модели имат опции за дистанционно също.- контейнерчето за буклука е много малко - т.е. това е удобно за поддържане на чистота, да се пуска всеки ден, а не веднъж на седмица. - ако жена ти е дългокоса - и се скубе много - много често се навиват косите във четките които бършат - и спира.- колкото и да е умна - многото предмети по земята и пречат - виждаш на единия клип как се блокира върху кантара. Опитва няколко пъти да се измъкне и накрая казва - блокирало колело - помогни ми. По същия начин е и върху тази решетка на парното която е на пода - вижда се на клиповете. Пропада колелото и блокира. Сложих от тези виртуалните стени, но като мине веднъж зад тях и си ги бутне и ги размества - и пак си отива на решетката. Всеки ден там ми се спираше докато не оградих с цветя подхода отзад и спря да си прави път. - кабелите - гледай да нямаш кабели по земята. Те ги рекламират че ги усещат и спират четките - ок, но като го закачи - два пъти ми е свалял лаптопа от леглото. А си е мощно - тегли си добри килограми. Малки кабели не ги усеща - колко пъти хендсфрии-то ми го е намоттавало на кълбо...Fiat Stilo 1,9 JTD, 2004
----------------------------
Ignorance is a bliss
Коментар
-
Апартамента ни е 90+ квадрата но реално машинката ми трябва за да действа в 27-8 кв всекидневна, 8кв кухня и 8кв коридор, които се цапат зимно време като се пали камината. Не че не бих я пускал и по спалните де, но ова е основното. Всичките ми подове са на едно ниво, с изключение на банята, тоалетната и мокрото, ама а з и без това не искам да влиза там. И наистина я искам за всекидневна поддръжка, не да се включва веднъж на седмица. Идеята ми е - правя й график - в рабтно дни се включва в 10 сутринта и омахва гореспоменатите 43-4квадрата и си отива да се зарежда. Нямам препятствия - само един два килима, но въпреки че са рошави, не са от онези страшно дебелите, за да заплита в тях. Присъствието на машинката няма да изключва ежеседмичното чистене, просто поддръжка. И, да - харесал съм точно от тези iRoomba, модела - 577 мисля беше, за който когат да се ползват виртуални стени и виртуални ’фарове’, за да я наосчвам ако реша към спалните vvvasilev - парното ти е много хитро, ама наистина е гадно за машинката. Можеш ли да ми кажеш колко й е височината от пода, за да преценя ще влиза ли под дивана и масичката на телевизора в хола!Иначе даже място съм й измислил Само дето жената още не знае Чудя се дали да не й я подаря за коледа например ))))Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...
Коментар
-
pioneer 306c написа:Най -добрия вариант е човек да научи жена си да чисти без да мрънка Аз спазвам този принцип и вече 10-та година нямам проблемAlfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
Коментар
-
Yavor написа:pioneer 306c написа:Най -добрия вариант е човек да научи жена си да чисти без да мрънка Аз спазвам този принцип и вече 10-та година нямам проблем
Коментар
-
Само да вметна - тук гледах в Медиамаркт, че вече има и други фирми произвеждащи тези машинки. Гледах такива от Самсунг - по за 160 Евро. Габаритите са като на моята. Незнам като качество и ефективност. Освен това - в един от тези сайтовете за групово пазаруване - www.groupon.be имаше подобни оферти за някаква незнайна за мен марка. Т.е. има много варианти за нови и по-евтини. А що се отнася за жените - малко секситко изказванеFiat Stilo 1,9 JTD, 2004
----------------------------
Ignorance is a bliss
Коментар
-
Сносна цена е относително понятие, зависи каква ценност откриваш в дадено нещо...Както казах, гледам из нета и ибея че има рециклирани за 150-200$, както и не - маркови, нови, на тези цени. Е, има и Керхер за 2000^, ама това е друг въпрос. 7см, а...Лошо, под дивана отвора е 6,5Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
Коментар
-
Според мен ще ти върши чудесна работа, но не си взимай от ибей. Докато дойде до тук и платиш всички такси и ДДС, ще ти излезе към 400-500 лева и то втора употреба без никаква гаранция. Погледни в технополис, там имаше irobot за 630 лева с 2 години гаранция - това преди няколко месеца, като ги гледах.Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.
Коментар
-
Абе и в немския ибей има доста, даже ан купи сега под 200евра...Е. Да гаранция- франция...Ще помисля. Иначе имам вариант за доставка от щатите не по пощата, а по човек, така че...Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
Коментар
-
Аз имам такъв робот. Вече ми е на година и нещо и още много му се радвам и ми върши страхотна работа. Аз нямам камина но имам коте... Ако си купуваш такава машинка гледай да е на Irobot. Има и други подобни на Самсунг, Агама(китайски) и още нз какви, но Irobot са най-добри според мен. Шефа ми си купи на Агама и на втория ден я смени с Irobot. Аз си пускам робота всеки ден, помещенията които чистя в момента са около 40-50кв, събира доста добре боклуците и чисти ъглите. Наистина има някои неща които му пречат, но като го пуснеш няколко пъти и вече виждаш какво пречи. Аз например съм си приспособла някои неща в къщи за улеснение на моя помощник. Първо вдигнах дивана на трупчета(малко грознее ама не ми пука особено), важното е да не се вра аз отдолу, засядаше ми на единия ъгъл на фотьойла и там сега слагам една метална консервена кутия. Това са ми промените в къщи заради него. Много съм доволна, пускам го всеки ден и винаги има поне по една шепа болуци, мъхове, прах и косми навити на четките. Иначе ако решиш може да си поръчаш малко по високи крачета за някоя мебел, но съм изчислила че оптималната височина за да влиза спокойно е 10-11см.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар