Имам нужда от помщ за тълкуване на диагноза. Става въпрос за следното. От около година и нещо имам от време на време болки в кръста и гърба. Днес по направление от джипи-то си направиг рентгенова снимка и като си взех резултатата беше написано следното: Торакална спондилоза с кифоза. Дегеративни изменения на всички дискове. При личната ще ходя чак понеделник, евентуално, за това реших да питам тук ако има спецове да кажат какво значат тези работи и какво горе-долу следва да правя. При положение че повече от настинка до сега не съм хващал, това ми прозвуча като за умирачка :D Разбрах само че кифозата е изкривяване някакво на гръбнака.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Има ли лекари (невролози) във форума?
Collapse
X
-
Re: Има ли лекари (невролози) във форума?
Joro написа:Торакална спондилоза с кифоза. Дегеративни изменения на всички дискове.
Коментар
-
А какъв е повода за снимането. Не знам на колко години си, но това са изменения идващи с напредване на възрастта. Торакална кифоза има при всеки, при теб вероятно е по засилена. Така че не се впечатлявай много и си живей живота. Ако спиш на пружина смени леглото- за предпочитане на някакъв ортопедичен матрак сложен върху дъски. При поява на болки вземаш нещо от така наречените НСПВС - примерно Диклофенак, Аулин и други подобни.Fiat Marea 1,6 16V 1998
Lancia Y 1.2 8v 1997
Fiat Tempra 1.6 1991
Коментар
-
Колега, аз имам болки в гърба от около 7-8 години - ако няма къде да се облегна седейки, раменете ми започват да се отпускат и ме заболява между плешките.След множество изследвания, снимки, включително ЯМР (ядрено-магнитен резонанс), скенер и прочие, докторите стигнаха до там, че ми "откриха" остеопороза.... бях на 22 години Познай къде си ги сложих, всичките специалисти до един
Коментар
-
Благодаря на всички за отговорите. Явно положението не е толкова сериозно. За възрастта- не съм първа младост. Миналия месец почнах 40-те. От 5 години спим на пружинени матраци и смятам както, каза nikolay nikolov да си направя моето с дъски. Иначе болките не са силни, по скоро дискомфорт. Само на моменти ако съм заел за по дълго време някоя неправилна стойка, тогава е са по силни.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар