Къде Ви е по-лесно да шофирате?Къде Ви е по-приятно да шофирате?Повод за тази тема ми дава недоумението ми, че явно за доста потребители извънградското шофиранее проблем, неприятно преживяване, цяло приключение едва ли не, някакво необичайно събитие дори. Или поне с такова впечатление оставам от доста постове на доста потребители от години насам... Аз лично предпочитам и харесвам извънградското шофиране в сравнение с градското като все едно да си отпуска на море/планина или да си на работа. Къде къде по-лесно е да се шофира извън населено место според мен.Сега не знам как е, но преди обучението на кандидат шофьорите започваше с извънградско шофиране /дало повод за доста вицове/, което от своя страна също навежда към извода, че би трябвало да е по-лесно. Толкова "градско животно" ли е станал човека, че се бои едва ли не от "излизане навън"?
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Градско или извънградско?
Collapse
X
-
За мен е все тази, по-скоро не мога да ги сравня. От гледна точка на това че из града се движа по работа, а извън града обикновено за кеф, май извън града ми е по приятно. Но жената например категорично отказва да кара извън града, нея я стряскат джигитите и това, че много хора карат сякаш бързат на живот и смърт.
-
Киро,Извънградско, но без джигитите и камиони, пътя накъм Новосело към Двете реки, към 20 км сравнително добра настилка със широк път, две плътна, без движение и гора над пътя красота и кеф, там съм излизал с колата етака, да се покефя, уф замечтах се...Има такива идиоти където напрово ти съсипват кефа от пътуването, на всяка цена да са пред теб, пускат колата по банкета да ти дигат пушилка, без много мисъл и толератност, например на входа на Благоевград един ме изпревари и наби спирачки пред мен само и само да е пръв на изхода за града, замалко да пропусне отбивката, е аз бях зад него, ако бях го нацелил, а, кво прайме
Коментар
-
Къде ми е по-лесно, не виждам голяма разлика понеже шофирам ежедневно и в двата варианта, но може би малко по-лесно е извън града, най малкото ги няма тези задръствания по светофарите.Къде ми е по-приятно, твърдо извън града.Alfa Romeo 159 1.9 16V JTDm powered by Sprintauto Service
Fiat Bravo 1.9 JTD 105 GT powered by emzo Ex: Fiat Bravo 1.4 12v (вече в баща ми)
Коментар
-
Аз лично предпочитам извънградското каране, но по криволичещи пътища, докато на магистралите има моменти в които ми идва да си остава книжката в колата и да скоча от нея в движение. А за града, честно казано, специално за Пловдив ми прави впечатление, че там където има камери или патрулки джигитите се превръщат отново в хора, докато при липса на такива е все едно на война.Fiat Bravo 1.9 TD100
Коментар
-
Е не са малко джигитите в града, но все пак някак са по-притиснати от обстоятелствата. Примерно преди две години когато след един сняг във Варна ЗЕЙНАХА едни големи ями - никога не съм карал толкова спокойно из града, всеки се фокусираше да не потроши колата и изобщо не му идваше наум да джигитства. А извън града са ми изправяли косата, то едни изпреварвания без видимост, едни нерви показват, една тотална нетърпимост, това в града сякаш е притъпено. В града сякаш проявяват повече наглост, а извън града и лудост. Аз лично извън града спасявам живот след живот, постоянно ми се налага като ме изпреварват сериозно да намалям и едва ли не да пазя изпреварващия от риска му. Сигурно се мислят за големи шофери, но истината е че ако не е моето съдействие могат да влязат в сериозна беля.
Коментар
-
Моето шофиране над 90% е извънградско, понеже в града не използвам колата и ходя пеш. Нямам предпочитания градско или извънградско, но на дълги разстояния ми е по-добре и съм издръжлив на продължително каране, дори ми прави удоволствие. Не обичам да спирам, когато имам точно определена дестинация от до. Ако може, гледам наведнъж да я минавам. Когато сме тръгнали да се шматкаме и да разглеждаме природата, може. Градското шофиране не ме притеснява.Fiat Marea Weekend 1,6 16V
Коментар
-
И двата вида шофиране са ми еднакво лесни. Не се затруднявам да карам в голям трафик, извън градското ми е една идея по лесно защото като набия 5-та на дизелака и съм като автоматик, пестя съединител и лявата обувка . Относно приятното, извън ми е по спокойно, не се напрягам и на моменти имам чувството че ще заспя . Но не бих казал че градското не ми е приятно, просто се налага по често използване на изречението включващо "майка...." в състава си. П.П. Извън градското май ще ми бъде вече по натоварващо от градското, заради този тъп закон за светлините голяма част от колите с който се разминавам са на дълги, или другия вариант дълги + халогени. Даже и този измислен ДРЛ пак свети гадно като е на дългите и ми блести в очите.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар