То и на Виваком май само сред Бизнес плановете останаха малко с тарифиране минимум на 30 сек + на секунда ... например Инфинити има един план.Старите планове за физически лица като изтекат и човека като преподпише на нов вид тарифа и те вече са на по 60+х1.Аааа пардон, проверих - има и план за физически лица - наречен Мюзик бокс с отчитане на 30 с, но е без никакви минути към други оператори.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
GSM-ите вече отчитат разговорите на минута
Collapse
X
-
Да повдигна малко темата, с едни наблюдения, а и във връзка с обявеното предстоящо намаляване на цените:Като си взех за първи път смартфон, преди 2 години, тарифирането си беше 60/1 за всички планове на зелените. (Да не правим реклама или антиреклама, ще наричаме операторите с кодови имена червени, зелени и оранжеви, без да знаем кой кой е). Та аз бях на една тарифа от 25 лева на зелените, в която имах включени 1500 минути в собствената мрежа, 30 минути към други мрежи и 500 МБ интернет, който като изтече - скоростта пада на 128 килобита в секунда. Накратко казано - 1500/30/500 (12. Сега, след като предстои новото поевтиняване на цените, пак под натиска на ЕК, офертите на зелените са както следва: Преди, отчитане 60/1:1500/30/500 (12 - 20 лв. и включени огромен брой СМС-и2000/50/1000 (12 - 25 лв. и включени огромен брой СМС-иСега, отчитане 60/60:1000/30/500 (64) - 21 лева, няма включени СМС-и;2000/80/1000 (64) - 26 лева, няма включени СМС-и. Изводът за мен е - поевтиняване няма, поне при зелените, а напротив - дори повишават тарифата, като включват в плана неща, които рядко или никога се използват. А въпреки че тези неща са ти включени в плана и имаш право да ги използваш - няма как да си ги вземеш и съхраниш. Абе цЕлата работа е: бизнес, ама по български. А политиката за дългогодишни и лоялни клиенти пък е под всякаква критика, ако може изобщо да се каже, че има такава.
Коментар
-
Тва със зелените го забелязах при телефона на майка ми - тя е на план 600мин към всички за 25лв, тарифиране на секунда. До преди 2-3месеца я караха да преподпише на 300мин за 25лв, с тарифиране, закръглящо на минута.В момента офертата е 350мин за 21лв, пак на минута...Номерът е в правилно избиране на план. Трябва да се отдели време, за да разгледат офертите внимателно.След доста дълги анализи на последните няколко сметки, преди повече от половин година си преместих в червения оператор бизнес групата, впоследствие стационарните телефони и минах на техния нет. Сумарно 30-40% са ми по-ниски сметките, като дори имам 2-3 устройства на лизинг. Без тях щеше да е по-голяма разликата. Но първите 2-3месеца след преместването си играх да гледам потреблението и да правя промени по плановете.
Коментар
-
bubachko
vital написа:...Номерът е в правилно избиране на план. Трябва да се отдели време, за да разгледат офертите внимателно...
Коментар
-
Както многократно съм казвал, мобилните оператори са едни от най-алчните и некоректни боклуци в държавата, наред с банките и застрахователите. Правят-струват, измислят нови и нови трикове, само и само да преподпишеш. И от безсрочен да преминеш на срочен договор, при това при условия, които трудно могат да се нарекат "по-добри". Повече безплатни минути, но при новите условия, които премълчават. Проблемът си е твой - да си чел "Общите условия" или нещо друго засукано в сайта им. В момента за мобилните оператори математиката е следната: (X минути + 1 секунда) = (X+1) минути. И какво си спечелил от новия договор - нищо. Само дето пак са те излъгали да преподпишеш. Признавам си, че преди месец ме излъгаха и мен - човекът, който уж чете всичко, да преподпиша. И сега вече "увеличените" от 40 на 50 безплатни минути към други оператори не ми стигат.Tonight's the night and it's going to happen again and again...
Коментар
-
Аз се чудя точно това преподписване защо го преследват сякаш се борят за живота си? Едната ми карта я имам от 4 или 5 години и я взех за да звъня на стационарни телефони. Тя е с 5 лева абонамент, 100 минути към оператора и към фиксирани, а ако не ги изговоря - до 100 минути ми се прехвърлят. А те ми се обаждат и започват "ама повече минути, само за 6.90...." Добре бе, Груйо, погледни колко говоря, за чий са ми повече минути на по-висока такса???Достигнаха висини като се опитаха по телефона да преподпиша едва ли не. Предложиха ми телефон безплатно, ако ползвам услугите им още 12 месеца. Викам "Обещавам да ги ползвам, донесете телефона. Ако ви излъжа, ще ви го върна." - "Добре господине но за всеки случай куриерът ще ви донесе един договор...." и тук само доброто ми възпитание я спаси дамата от грозно и продължително псуване.
Коментар
-
Договора ми към Мтел изтече на 5 юни и сега си продължавам бесрочно . 12лв на месец комбина е плана и съм много доволен. Та вчера отидох да си платя таксата за месеца и почнаха да ме зарибяват било със смартфон ,било с лаптоп и таблети. По едно време се замислих за таблет 7" с интернет.И веднага вадят един и казват, че е е последния и ако днес не го взема, вече няма да имат друг .Без да се замислям им рекох, че тоя таблет ми го показваха и февруари месец и още не е продаден.Настана мъртва тишина и само се спогледаха един друг и дума не обелиха . Но в интерес на истината се замислям за такъв таблет с интернет 2G. На изплащане по 25лв за две години .Август месец ми изтича договора за мобилен интернет с флашка по 16лв на месец и не мисля да го подновявам още повече че се очаква уж намаляване на цената от 1ви Юли.Та който е по навътре в нещата може да си каже мнението заслужава ли да давам по 25лв на месец за таблет и интернет при условие ,че имам 10" лаптоп в чантата си постоянно с мен.
Коментар
-
В никакъв случай! То аз заради това "очаквано намаляване" от 1-ви юли повдигнах темата, защото след подробно вглеждане в предлаганите неща - няма никакво намаляване, а само увеличаване - на печалбата на операторите. А ако искаш таблет - потърси с търсачката в този раздел, имаше тема за таблети. А ако поразтърсиш из китайските сайтове, предлагащи таблети, ще откриеш доста добри оферти. Вчера порових из тоя fasttech и без много търсене, попаднах на таблет с мощен 4-ядрен процесор, 2 ГБ рам, 16 ГБ памет за съхранение на файлове, капацитивен 10" IPS екран с резолюция 1280 х 800 (ако не бъркам), за $ 200. Това е точно 12 месеца по 25 лева, само дето ги даваш накуп. А в зависимост от твоите нужди и изисквания - може да си намериш и 2-3 пъти по-евтин, разбира се с по-скромни показатели, но може би ще ти върши съвсем същата работа.Ред.: Линк към ТЕМАТА ЗА ТАБЛЕТИ, която имах предвид.
Коментар
-
bubachko написа:... абонат на червените от 10+ години... ... сега съм с 2 номера за по 20 лева на месец с по 250мин към всички оператори + един безплатен, да си говорят двата един с друг. Докато не изхарча тея 250 минути във фактурата ми на разбивката за изходящи номера ми излизат само нули в цената
Коментар
-
Дай пример? На каква цена? Казваш го, сякаш навсякъде е така за без пари. То може да се каже така, че по белите страни имат и по 2000 мин. към всички мрежи, ама им струва 40 паунда и нагоре. Разгледах отгоре-отгоре плановете на Ти-Мобайл и най-евтиният неограничен интернет беше 27 паунда и включва само местен трафик. Нашите ти доставят интернет с еднаква скорст към български и не-български сайтове. Това също има значение. По-евтините планове имат включен трафик подобно на нашите - 250, 500, 750 мегабайта. Ако изразходваш включените - можеш да продължиш да ползваш без ограничение по скорост и обем данни срещу един паунд на ден.За 60 паунда говориш неограничено, неограничен брой смс, неограничен местен трафик (и не може да си ползваш телефона като хот-спот ) . Е, тук за 100на лева - горе-долу същото. Колко ще изговориш? Какъв трафик ще направиш?
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар