Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Кой е виновен за цената на горивата?Бойко, Иран или ние сами

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Никой нищо няма да промени, страшно много интереси има за да се свалят цените на всяко едно нещо. Себестойността на страшно много неща е в пъти по ниска от цената за крайният потребител. Снощи даваха и за дървата за огрев. От горското казват, че цените не са променяни от няколко години а дървата си увеличават цената всяка седмица. Докато се дават пари под масата да има чадър, печелене на конкурси....... ще сме на това положение.Сметка за ток като изразходвани киловати (например) 31000лв натам до 65000лв (това е сумата за плащане) са ДДС надбавки, добавки...... зелена енергия....... Това е за промишлен ток.Един мегават от АЕЦ=15лв Един мегават зелена енергия =800лвХайде сега ако има потребители от Видин и околията да кажат на кой/и са слънчевите ел. централи за зелена енергия.

Коментар

nikolovvd написа:
      Както стана на въпрос по-нагоре, не е важно каква заплата вземаш, а какво можеш да купиш с нея.Прост пример:През 1996 година заплатата ми бе 250 000 лв., която Февруари 1996 година се равняваше на 5 USD. От спестяванията ми в банката получавах още толкова (360% бе лихвата) и пак не бе достатъчно, та се хванах на още две места на работа, за да си изхранвам семейството.Сиренето бе 4000 лв. за килограм. Долара през 1995 от 78 лв. за половин час скачаше на 89. Преди да ти продадат каквото и да е се звънеше на големите ченчаджии в София, за да научат курса в момента и тогава ти смятат цената в лева. Заплата се получаваше всяка седмица и доката я изкараш на улицата вече е на половина. ...
      Пишеш малко на аба. И лихвата и долара бяха такива, но през 1997ма. През 1996-та нещата бяха ок. Долара беше под 100лв., а лихвата си беше относително ниска. Точно преди да падне Виденов - лихвата стигна 360%, а долара беше станал за съвсем кратко 3000-3600лв. Хората се страхуваха, че ще стане 5000 и сменяха левове за долари като обезумели. Но цените на стоките си бяха в лева и общо взето с 12 долара се връзваха нещата. Аз пътувах Варна-София с влака за $3.32 Тия неща ги помня, защото тогава за $120 пуснах фактура за 360000лв. като цялата година преди това фактурите не бяха надвишавали 120 000лв. Общо взето работата ми беше обвързана с долара и дори сега мисля, че мога да изкопая курсовете от тогава...@zelenilkata: Я пак ми приказвай за сметки. Значи 3 кинта за гориво са много, а 150 000лв. надута цена за апартамент са таман, а? И честно казано - ако в тия години имах 150 000лв. - никога не бих ги дал за недвижим имот в родината - ама никога. Щото ако един апартамент във Варна през 2008ма е струвал 190 000 евра - в момента същия апартамент НЕ МОЖЕ да се продаде и за 90 000 лв., а това си е драстично обезценяване... мда...Момчета, всичкото е бачкане и математика. Останалото - са фалиращи МОЛ-ове.
      Steliyan's Life!
      FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000

Коментар

Връщайки се в ония години като че ли тогава по се печелеха пари и се купуваха стоки ,нищо че инфлацията разтеше след всеки изминал ден . През март 1999 година си закупих апартамен ново строителство за сумата от 25 милиона лева .Те тогава 90% от българите бяхме милионери.
        Фиат Панда 1.2 2006година
        Синджира си идва ,а козата я няма...

Коментар

Женшен и компания за жалост сте ми ясни до болка псевдо "тиренце" баровците като теб дето само се самоизтъкват аз това аз онова, аз не ми е скъпо. Ама като стане време за вадене на пари (и с извинение към всички във форума за вулгарните думи) си бият гъза да не ак.а. Нали си баровец кво те бъркат 3 лева за гориво, а 150 000 за апартамен не би дал, ама да по добре на Вальо Златев и компания да ги дадеш и да живееш под наем ама нали днеска 3 утре 4 лева, кво толкова. Ще те помоля да не ми се изхождаш в темата повече. толкова ли е трудно да не пишеш глупости.Аз бих насочил вниманието на всички не да се драчат и говорят глупости а по темата колеги, боли ме апандесита женшена какви комплекси иска да изкаже и с кои да се заяде, и айде модераторите да го банат вече че само спам и глупости от неговите постове. всички разбраха че българите според него са мързеливи,крадливи и ....... Абе пич ти да не си от някоя секта дето мрази българите, ти бълграин ли си (почвам да се питам) Аз само едно ще те попитам замислял ли си се че проблема на горните определения може да е в теб самият.ПО ТЕМАТА:След днешните новини отново смятам че проблема е в НАС самите и не изискваме достатъчно от нашите избраници. Иначе си обичам България ....айде чао за сега че ще ми падне батерията
          Fiat Stilo 1,9 JTD 115hp 2002г.
          Citroen Berlingo(B9) - 1.6HDI
          Skoda Fabia 1,9 SDI (спънат кон) 2005г. бивша служебна
          Renault Clio 1,5 DCI 2004-бивша
          ............

Коментар

@idrltd: Ако ми кажеш как така нямат Българите пари, а кръчмите пълни денонощно - ще те призная, ще си посипя главата с пепел и ще се самобанна от писане в тоя форум за поне една година.И да младежо, когато ти си бил на 11 години - аз вече работех и издържах семейство.И в никой случай НЕ БИХ платил пренадутите цени на недвижимостите в последните (от 2005та насам) години. Не виждам смисъл да поддържам една заблуда...П.П. Не, че са ми малко 2.77лв. за нафта, но - казах - спрете да зареждате за една седмица - пазара ще се саморегулира. Аз протестирах ефективно цели 2 месеца. Оцелях и дори спести пари. Щом аз мога да си върша работата без кола - значи много хора могат - умишлено не пиша ВСИЧКИ.
            Steliyan's Life!
            FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000

Коментар

Щом формулировката на темата е свързана с изнамиране на вина... ами тогава Б.Б. е виновен Ако търсенето на причина за дадено обстоятелство непременно води до изнамиране на виновен - да виновни са всички от 1990 насам... сигурно и някои преди това, но те вероятно вече не са фактор...
              Най-вече Astra H 1.9 CDTI (JTD) 120 к.с. и ако има къде Делта 3

Коментар

Франция свали акциза и намали цените на горивата, ревнаха медиите. Да, Франция може да свали акциза, защото е надхвърлила минималните ставки за ЕС. А България още не ги е достигнала, така че не може самоволно да ги свали. ЕС означава правила и регулация.Друг е въпросът, че стандартът на живот в България е много по-нисък от този в повечето държави в ЕС и не изглежда много логично акцизът на горивата да е еднакъв. От друга страна пък хората не слизат от колите си. Явно българинът е готов да се лиши от всичко друго, само и само да бъде с колата си на пътя. С акциза нещата трудно ще се получат. Най-ефективната мярка, за да паднат цените на горивата, е да слезем за известно време от колите си, да не купуваме, да намалее търсенето, както каза и Стелиян. Но това едва ли ще се случи. И при положение, че петролните залежи са ограничени, т.е. това е суровина, която хем я няма в България, хем потреблението й се увеличава, хем е ограничена, то горивата винаги ще поскъпват. Докато и последната капка петрол не бъде добита от земните недра. Или докато не се наложат широко в практиката алтернативни двигатели.
                Tonight's the night and it's going to happen again and again...

Коментар

idrltd написа:
                  ..и айде модераторите да го банат вече че само спам и глупости от неговите постове. всички разбраха че българите според него са мързеливи,крадливи и ....... Абе пич ти да не си от някоя секта дето мрази българите, ти бълграин ли си (почвам да се питам) ..
                  Ама те и модераторите мислят като него. Поне една част от тях.И да, аз определено мразя мързеливите и крадливи българи.Както и сегашната "държава" България в лицето на политиците, които същите тези мързеливи и крадливи българи си избраха.Как пък за 100 години все някой друг ни е виновен?!?Световният заговор против малка България, с население колкото 1/3 от Истанбул или 1/2 от Лондон. Айде холан.В Гърция бензинът е 3.60 лв от доста време. Не съм ги чул да мрънкат, освен че почна да се увеличава броят на газ-станциите и сервизите за монтаж на АГУ.Кой е по-виновен?!?Този, който си слага висока цена на стоката, покриваща всичките му разходи и осигуряваща му и печалба (търговецът)?!?Или този, който си слага ниска цена на стоката (труда), под себестойността й и не може да си покрие дори разходите (работникът)?!?Я да каже колегата от Швейцария? Там колко е горивото? И що не мрънкат швейцарците? (метанът там е 2 евро).

Коментар

Какво да каже колегата от Швейцария? Хем 8000 франка са му жълти стотинки, хем успял за 6 години да спести от стотинки 150 000лв и да си плати апартамента. Пак като не каза, че тъста му ги е дал - добре.

Коментар

snake написа:
                      Друг е въпросът, че стандартът на живот в България е много по-нисък от този в повечето държави в ЕС
                      Малко оффтопик, но стандартът в България не е просто по-нисък от повечето държави, а официално си е най-нисък в ЕС :D
                      Това, което не ни убива, ни прави още по-досадни.
                      ex FIAT Bravo 1.6 - RIP

Коментар

Да де, ама нали за да спрем зареждането на гориво и да бръкнем в гъ*за на търговеца, трябва да има адекватна алтернатива, например градски транспорт, велоалеи, метро, пешеходни зони и прочие....Пък то има едно голямо нищо и за това до голяма тепен сме принудени да ползваме автомобилите, въпреки високата цена на горивото Патова ситуация - да си с колата е лошо, да си без колата пак е лошо - явно цената на горивото е по-малкото зло

Коментар

Момчета , наближи 12 часа и е време за обед . :D А да почнем да поработим ,че ей така ще се изниже деня без да сме свършили и за 5 стотинки работа .
                          Фиат Панда 1.2 2006година
                          Синджира си идва ,а козата я няма...

Коментар

Kuku написа:
                            Да де, ама нали за да спрем зареждането на гориво и да бръкнем в гъ*за на търговеца, трябва да има адекватна алтернатива, например градски транспорт, велоалеи, метро, пешеходни зони и прочие....
                            Велоалеите наистина са проблем. Аз много обичам да карам колело, но в Пазарджик почти няма къде да го правя. Обаче: пак ще дам няколко примера с Пазарджик. Неголям град, най-голямото разстояние (от Стадиона до Гарата) може да се вземе пеша за по-малко от час. Никой не може да ме убеди, че всички, които по цял ден са с колите си, го правят от необходимост. Аз почти не карам колата си в града, защото нямам нужда. Правя го най-често, ако трябва да отида до някой от хипермаркетите, за да напазарувам един път седмично. Живея на малка спокойна уличка в близост до най-голямата църква в града. Има ли някакъв религиозен празник обаче, улицата ни се препълва от коли, паркират ми и точно пред гаража. Защо трябва Сульо и Пульо да отидат на църква с колата си, а не отидат пеша? Защо всеки гъзар трябва да отиде до кафето с колата си, нищо че му е на 10 минути от вкъщи? Защо трябва всяко дете да го закарат с кола до училището, което му е на 10 минути пеша и после пак с кола да го вземат от там? Защо всеки, включително и работещите в центъра на града, където безплатно паркиране практически няма, иска да отиде с кола на работа и всеки ден си трови нервите в спорове за паркиране, ама задръстили го, ама жулнали му колата... Работиш на 15 минути пеша от вкъщи и вместо колата ти цял ден да стои на сигурно в гаража, ти се набухаш в джаза?! Да, знам, че има и хора, на които колите наистина им трябват всекидневно.
                            Tonight's the night and it's going to happen again and again...

Коментар

Мда, аз като кажа че паркирам над ’Пирин’ като имам работа на ’Севастопол’ и ме гледат странно. Варненци ще разберат.

Коментар

snake написа:
                                Kuku написа:
                                Да де, ама нали за да спрем зареждането на гориво и да бръкнем в гъ*за на търговеца, трябва да има адекватна алтернатива, например градски транспорт, велоалеи, метро, пешеходни зони и прочие....
                                Велоалеите наистина са проблем. Аз много обичам да карам колело, но в Пазарджик почти няма къде да го правя. Обаче: пак ще дам няколко примера с Пазарджик. Неголям град, най-голямото разстояние (от Стадиона до Гарата) може да се вземе пеша за по-малко от час. Никой не може да ме убеди, че всички, които по цял ден са с колите си, го правят от необходимост. Аз почти не карам колата си в града, защото нямам нужда. Правя го най-често, ако трябва да отида до някой от хипермаркетите, за да напазарувам един път седмично. Живея на малка спокойна уличка в близост до най-голямата църква в града. Има ли някакъв религиозен празник обаче, улицата ни се препълва от коли, паркират ми и точно пред гаража. Защо трябва Сульо и Пульо да отидат на църква с колата си, а не отидат пеша? Защо всеки гъзар трябва да отиде до кафето с колата си, нищо че му е на 10 минути от вкъщи? Защо трябва всяко дете да го закарат с кола до училището, което му е на 10 минути пеша и после пак с кола да го вземат от там?
                                Аз например, не бих могъл да ходя на работа без автомобил, не защото не искам, но по други съображения, чисто технически и до голяма степен здравословни, иначе реално транспорта ми е повече от удобен - автобусна спирка на 1мин. пеша от дома ми и автобусна спирка на 1мин. пеша от работното ми място, като пътувам без прекачване, само с една автобусна линия Ако не се налагаше да ползвам колата по ред причини, не бих тръгнал с нея на работа, но....Много хора обаче го правят само от гъзария или от мързел, или не-знам-си защо.... та в тоя ред на мисли, каквото и да им бъде предоставено като алтернативен транспорт, най-вероятно няма да бъде използвано!Това обаче никак не е чудно, при положение, че повече от половината граждани на Република България биха изхарчили последните си пари за гъзарска кола, вместо да се срамуват ползвайки градски транспорт

Коментар

Working...
                                X