Никой нищо няма да промени, страшно много интереси има за да се свалят цените на всяко едно нещо. Себестойността на страшно много неща е в пъти по ниска от цената за крайният потребител. Снощи даваха и за дървата за огрев. От горското казват, че цените не са променяни от няколко години а дървата си увеличават цената всяка седмица. Докато се дават пари под масата да има чадър, печелене на конкурси....... ще сме на това положение.Сметка за ток като изразходвани киловати (например) 31000лв натам до 65000лв (това е сумата за плащане) са ДДС надбавки, добавки...... зелена енергия....... Това е за промишлен ток.Един мегават от АЕЦ=15лв Един мегават зелена енергия =800лвХайде сега ако има потребители от Видин и околията да кажат на кой/и са слънчевите ел. централи за зелена енергия.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Кой е виновен за цената на горивата?Бойко, Иран или ние сами
Collapse
X
-
nikolovvd написа:Както стана на въпрос по-нагоре, не е важно каква заплата вземаш, а какво можеш да купиш с нея.Прост пример:През 1996 година заплатата ми бе 250 000 лв., която Февруари 1996 година се равняваше на 5 USD. От спестяванията ми в банката получавах още толкова (360% бе лихвата) и пак не бе достатъчно, та се хванах на още две места на работа, за да си изхранвам семейството.Сиренето бе 4000 лв. за килограм. Долара през 1995 от 78 лв. за половин час скачаше на 89. Преди да ти продадат каквото и да е се звънеше на големите ченчаджии в София, за да научат курса в момента и тогава ти смятат цената в лева. Заплата се получаваше всяка седмица и доката я изкараш на улицата вече е на половина. ...Steliyan's Life!
FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000
Коментар
-
Женшен и компания за жалост сте ми ясни до болка псевдо "тиренце" баровците като теб дето само се самоизтъкват аз това аз онова, аз не ми е скъпо. Ама като стане време за вадене на пари (и с извинение към всички във форума за вулгарните думи) си бият гъза да не ак.а. Нали си баровец кво те бъркат 3 лева за гориво, а 150 000 за апартамен не би дал, ама да по добре на Вальо Златев и компания да ги дадеш и да живееш под наем ама нали днеска 3 утре 4 лева, кво толкова. Ще те помоля да не ми се изхождаш в темата повече. толкова ли е трудно да не пишеш глупости.Аз бих насочил вниманието на всички не да се драчат и говорят глупости а по темата колеги, боли ме апандесита женшена какви комплекси иска да изкаже и с кои да се заяде, и айде модераторите да го банат вече че само спам и глупости от неговите постове. всички разбраха че българите според него са мързеливи,крадливи и ....... Абе пич ти да не си от някоя секта дето мрази българите, ти бълграин ли си (почвам да се питам) Аз само едно ще те попитам замислял ли си се че проблема на горните определения може да е в теб самият.ПО ТЕМАТА:След днешните новини отново смятам че проблема е в НАС самите и не изискваме достатъчно от нашите избраници. Иначе си обичам България ....айде чао за сега че ще ми падне батериятаFiat Stilo 1,9 JTD 115hp 2002г.
Citroen Berlingo(B9) - 1.6HDI
Skoda Fabia 1,9 SDI (спънат кон) 2005г. бивша служебна
Renault Clio 1,5 DCI 2004-бивша
............
Коментар
-
@idrltd: Ако ми кажеш как така нямат Българите пари, а кръчмите пълни денонощно - ще те призная, ще си посипя главата с пепел и ще се самобанна от писане в тоя форум за поне една година.И да младежо, когато ти си бил на 11 години - аз вече работех и издържах семейство.И в никой случай НЕ БИХ платил пренадутите цени на недвижимостите в последните (от 2005та насам) години. Не виждам смисъл да поддържам една заблуда...П.П. Не, че са ми малко 2.77лв. за нафта, но - казах - спрете да зареждате за една седмица - пазара ще се саморегулира. Аз протестирах ефективно цели 2 месеца. Оцелях и дори спести пари. Щом аз мога да си върша работата без кола - значи много хора могат - умишлено не пиша ВСИЧКИ.Steliyan's Life!
FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000
Коментар
-
Щом формулировката на темата е свързана с изнамиране на вина... ами тогава Б.Б. е виновен Ако търсенето на причина за дадено обстоятелство непременно води до изнамиране на виновен - да виновни са всички от 1990 насам... сигурно и някои преди това, но те вероятно вече не са фактор...Най-вече Astra H 1.9 CDTI (JTD) 120 к.с. и ако има къде Делта 3
Коментар
-
Франция свали акциза и намали цените на горивата, ревнаха медиите. Да, Франция може да свали акциза, защото е надхвърлила минималните ставки за ЕС. А България още не ги е достигнала, така че не може самоволно да ги свали. ЕС означава правила и регулация.Друг е въпросът, че стандартът на живот в България е много по-нисък от този в повечето държави в ЕС и не изглежда много логично акцизът на горивата да е еднакъв. От друга страна пък хората не слизат от колите си. Явно българинът е готов да се лиши от всичко друго, само и само да бъде с колата си на пътя. С акциза нещата трудно ще се получат. Най-ефективната мярка, за да паднат цените на горивата, е да слезем за известно време от колите си, да не купуваме, да намалее търсенето, както каза и Стелиян. Но това едва ли ще се случи. И при положение, че петролните залежи са ограничени, т.е. това е суровина, която хем я няма в България, хем потреблението й се увеличава, хем е ограничена, то горивата винаги ще поскъпват. Докато и последната капка петрол не бъде добита от земните недра. Или докато не се наложат широко в практиката алтернативни двигатели.Tonight's the night and it's going to happen again and again...
Коментар
-
idrltd написа:..и айде модераторите да го банат вече че само спам и глупости от неговите постове. всички разбраха че българите според него са мързеливи,крадливи и ....... Абе пич ти да не си от някоя секта дето мрази българите, ти бълграин ли си (почвам да се питам) ..
Коментар
-
Да де, ама нали за да спрем зареждането на гориво и да бръкнем в гъ*за на търговеца, трябва да има адекватна алтернатива, например градски транспорт, велоалеи, метро, пешеходни зони и прочие....Пък то има едно голямо нищо и за това до голяма тепен сме принудени да ползваме автомобилите, въпреки високата цена на горивото Патова ситуация - да си с колата е лошо, да си без колата пак е лошо - явно цената на горивото е по-малкото зло
Коментар
-
Kuku написа:Да де, ама нали за да спрем зареждането на гориво и да бръкнем в гъ*за на търговеца, трябва да има адекватна алтернатива, например градски транспорт, велоалеи, метро, пешеходни зони и прочие....Tonight's the night and it's going to happen again and again...
Коментар
-
snake написа:Kuku написа:Да де, ама нали за да спрем зареждането на гориво и да бръкнем в гъ*за на търговеца, трябва да има адекватна алтернатива, например градски транспорт, велоалеи, метро, пешеходни зони и прочие....
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар