Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Кой е виновен за цената на горивата?Бойко, Иран или ние сами

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

jenshen73 написа:
    @ls1: Типична родна картинка, а? Като бяхме в Китен - настаняваме се в едно заведение и започваме да чакаме да ни се обърне внимание - и така около 15 минути се правихме на невидими. Писна ми, дигнах жената и сина и си тръгнахме. А заведението имаше само 3 заети маси... Дал съм задача на един дизайнер преди 2 години. Още го чакам... Всъщност не го чакам - отдавна съм приключил с проекта с помощта на друг дизайнер. А тоя първия ми реве, че няма работа и пари... да бе...
    Аз като повтарям че бате Бойко може всичко друго, ама каза нещо вярно - вие ми се сърдите: ’Калпав е човешкия материал’... Нали точно за това ви дадох пример две страници назад...Мърлявщина, негодяйство, мързел, отегчение, лошо отношение и т.н. се среща навсякъде - от заведениято по морето, през хотелите, та до кварталното магазинче.... Да не говорим за продавачките по магазините в центровете на градовета, които г-н Коцев описа по-назад... Там е страшно! И лошото е че понякога хората проявяващи това лошо отношение са СОБСТВЕНИЦИТЕ на конкретните търговски обекти, а не просто служители! Това е най страшното - манталитет!
    Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
    Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
    ..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...

Коментар

Ако за теб единствената възможност, която виждаш, е да работиш за 500 лева, значи няма скоро да се оправиш. И да, българинът като цяло го мързи, гледа чашката и масата, не само че не може, но не иска и да се научиСори ама това изказване немога да го разбера ?нима ти работиш за повече така ли ?и аз работя за повече от 500лв. 1000 ми е заплатата и пак ако не съм на газ немога да се оправя като всичко лежи на мен не бярвам че и с повече от 500лв. ще се оправиш щото преди 2 години аз в Женева взимах 8000 франка тука заплатите си бяха пак такива и пак с този висок стандарт в Женева аз оспях да сабера пари а тука с 1000лв. знаеш ли какво сабирам (сливи за смет) така че мизерната ни държава никога няма да се оправи щото колкото и да бачкаш си вземаш 5 стотака и това е а треа да се вдигне тоя гладен народ и да смачка това правителство не може един пожарникар да оправлява държава и да се хвалим само с едни магистрали дето неможе да караш по тях с повече от 110 даже са много неможе газта в Гърция да е с 25 стотинки по евтина от БГ неможе и те само ни баламосват преди 3 дена се прибирам от гърция понеже било по скъпо морето си е море 800км отиване и връщане кво по добро от това газта е газ храната е храна а тука кво 240 тъпанари оправляват 6,5млн. мишки това е бг без никой да ми се обижда НИЕ СМЕ СИ ВИНОВНИ затова да се вдигаме и да става като прехода там 90 май беше и наред с лопатата е...си полицейската държава трябва и протестите на горивата да си ги направим как трябва да блокираме София и да си е.... м....та блокаж до кат не се оправят работите
      като му дам газ надига муцуната и почва да души за бензиностанция

Коментар

Млади момко , една лека забележка. Първо се научи да пишеш грамотно , че почти нищо не ти разбрах от написаното . :D
        Фиат Панда 1.2 2006година
        Синджира си идва ,а козата я няма...

Коментар

zelenilkataИ аз не схванах какво искаш да кажеш, ама айде. От всичките години, когато работих за малко пари и за много, научих едно нещо - колкото повече имаш, толкова повече не ти стигат. Това ако някой ми го беше казах преди 10 години, когато работех на половин минимална заплата, плащах наема и консумативите с тия пари и оставаха за влак да се прибера за зареждане на хладилника и за кафе, щях да му се изсмея. Обаче е факт. Затова като отидеш на гурбет, живееш с идеята, че един ден ще се прибереш и спестяваш. А тук - не. Вътрешна настройка. А ако само ти работиш за 1000 и издържаш семейство - нормално е да не ти стигат.
          Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.

Коментар

zelenilkata написа:
            Ако за теб единствената възможност, която виждаш, е да работиш за 500 лева, значи няма скоро да се оправиш. И да, българинът като цяло го мързи, гледа чашката и масата, не само че не може, но не иска и да се научиСори ама това изказване немога да го разбера ?нима ти работиш за повече така ли ?и аз работя за повече от 500лв. 1000 ми е заплатата и пак ако не съм на газ немога да се оправя като всичко лежи на мен не бярвам че и с повече от 500лв. ще се оправиш щото преди 2 години аз в Женева взимах 8000 франка тука заплатите си бяха пак такива и пак с този висок стандарт в Женева аз оспях да сабера пари а тука с 1000лв. знаеш ли какво сабирам (сливи за смет) така че мизерната ни държава никога няма да се оправи щото колкото и да бачкаш си вземаш 5 стотака и това е а треа да се вдигне тоя гладен народ и да смачка това правителство не може един пожарникар да оправлява държава и да се хвалим само с едни магистрали дето неможе да караш по тях с повече от 110 даже са много неможе газта в Гърция да е с 25 стотинки по евтина от БГ неможе и те само ни баламосват преди 3 дена се прибирам от гърция понеже било по скъпо морето си е море 800км отиване и връщане кво по добро от това газта е газ храната е храна а тука кво 240 тъпанари оправляват 6,5млн. мишки това е бг без никой да ми се обижда НИЕ СМЕ СИ ВИНОВНИ затова да се вдигаме и да става като прехода там 90 май беше и наред с лопатата е...си полицейската държава трябва и протестите на горивата да си ги направим как трябва да блокираме София и да си е.... м....та блокаж до кат не се оправят работите
            Ами приятелю, примера който дадох няколко страници назад е прост, описващ конкретна ситуация.Да, 500лв е много малка заплата, но все от някъде се започва - никой не ми е плащал хилядарки на първото, втората, па и третата ми длъжност преди повече от 10 години... Това, което не си разбрал е, че описвах как хора дето няма от какво да се издържат и без никакво образование и квалификация не си пазят хляба и не се опитват да се развиват, а се държат като безпризорни накарани да копаят канал за едното хранене вечер...Иначе за блокажите може би си прав - виж гърците как добре се справят, макар и в ’криза’ - ядат и пият и вдигат стачки и изнудват европата...Но в Бг няма гражданско общество, и скоро няма да има, поне не и още 20-30 години!

Коментар

Абе не, че нещо, но или аз съм тъп или българската писменост яко е деградирала, че не мога да го разбера тоя с ника "Зеленилката". Взимал бил 8000 франка в Женева? И що бе пиле не си седя при 8000 франка? Не, че нещо, ама ако си толкоз неграмотен и на живо - не виждам за какво друго си ги взимал освен да чистиш тоалетни, фекалки, казани за боклук и прочие низвегната работа по 18 часа в денонощие... Никой не твърди, че в България няма пари - чисто и просто матриала ни е рехав..., а един български, майчин език като не можеш да изпишеш - кви осЪм иляди франка бе пиле?
              Steliyan's Life!
              FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000

Коментар

Млади момко , една лека забележка. Първо се научи да пишеш грамотно , че почти нищо не ти разбрах от написаното . :D Г-н Коцев не искам да се заяждам с вас и с който и да е било в този форум Аз мога да пиша грамотно това че пиша от телефон не значи че не трябва да имам правописни грешки нали?А ето и на вас едно въпросче колко време ви отне да напишете този дългичък ред ?? и не можахте да разберете това което аз исках да кажа в предишния си пост и как колегата Yavor разбра а вие не разбрахте аре да не се обиждаме ето и доказателството Ами приятелю, примера който дадох няколко страници назад е прост, описващ конкретна ситуация.Да, 500лв е много малка заплата, но все от някъде се започва - никой не ми е плащал хилядарки на първото, втората, па и третата ми длъжност преди повече от 10 години... Това, което не си разбрал е, че описвах как хора дето няма от какво да се издържат и без никакво образование и квалификация не си пазят хляба и не се опитват да се развиват, а се държат като безпризорни накарани да копаят канал за едното хранене вечер...Иначе за блокажите може би си прав - виж гърците как добре се справят, макар и в ’криза’ - ядат и пият и вдигат стачки и изнудват европата...Но в Бг няма гражданско общество, и скоро няма да има, поне не и още 20-30 години!ще съм благодарен колеги Модератори ако изчистите малко темата и извинявайте за спама пак казвам че не искам никой да засегна и да стават скандали ама да се обиждаме за грамотен и неграмотен няма смисъл нали?

Коментар

jenshen73 написа:
                  Абе не, че нещо, но или аз съм тъп или българската писменост яко е деградирала, че не мога да го разбера тоя с ника "Зеленилката". Взимал бил 8000 франка в Женева? И що бе пиле не си седя при 8000 франка? Не, че нещо, ама ако си толкоз неграмотен и на живо - не виждам за какво друго си ги взимал освен да чистиш тоалетни, фекалки, казани за боклук и прочие низвегната работа по 18 часа в денонощие... Никой не твърди, че в България няма пари - чисто и просто матриала ни е рехав..., а един български, майчин език като не можеш да изпишеш - кви осЪм иляди франка бе пиле?
                  jenshen73--- и ти си тъп и Българската писменост е деградирала с риск да получа блокиране или там както е на модераторски език ще ти кажа едно 1-стандарта на живот в женева не е като в БГ 2-8000 франка за Швейцария са стотинки 3- не съм бастун като теб 4- работех стройтелство имах фирма за довършителни ремонти но понеже големите риби глътнаха малките и започна кризата се наложи да започна друга работа в БГ сега разбра ли ме????И не си мисли че 8000 франка са много пари за техния стандарт това не е Варна знаеш ли че квартирата ми дето бях е 2000 франка А? а картата за всичкия транспорт е 70 франка за седмица ама е така да си говорим глупости Поздрави

Коментар

Е ,то какво излезе тогава ??? При заплата 8 000 франка , квартира 2000 големи разходи за всичко останало и накрая пак никакви спестявания и хайде обратно в България. Казвал съм го и преди ,че си има поговорка още от старо време : камъка си тежи на местото и дялан камък става навсякъде да го сложиш. :D
                    Фиат Панда 1.2 2006година
                    Синджира си идва ,а козата я няма...

Коментар

zelenilkata написа:
                      jenshen73 написа:
                      jenshen73--- и ти си тъп и Българската писменост е деградирала с риск да получа блокиране или там както е на модераторски език ще ти кажа едно 1-стандарта на живот в женева не е като в БГ 2-8000 франка за Швейцария са стотинки 3- не съм бастун като теб 4- работех стройтелство имах фирма за довършителни ремонти но понеже големите риби глътнаха малките и започна кризата се наложи да започна друга работа в БГ сега разбра ли ме????И не си мисли че 8000 франка са много пари за техния стандарт това не е Варна знаеш ли че квартирата ми дето бях е 2000 франка А? а картата за всичкия транспорт е 70 франка за седмица ама е така да си говорим глупости Поздрави
                      И какво се оказа? Нервак строител-зидар... полуграмотен, пишещ от телефон... Дори не устиска да не обидиш някой. Тъп съм, че се занимавам да ви обяснявам, че не става да мрънкаш по форумите и да отидеш пак да си налееш горивцето за 5лв. Не става и в 20:00 всеки божи ден кръчмите да са пълни, а пак да се мрънка, че няма пари... И да, модераторите няма да те накажат - щото няма що - мен така или иначе ме обиждат, когато съм прав...
                      Steliyan's Life!
                      FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000

Коментар

Както стана на въпрос по-нагоре, не е важно каква заплата вземаш, а какво можеш да купиш с нея.Прост пример:През 1996 година заплатата ми бе 250 000 лв., която Февруари 1996 година се равняваше на 5 USD. От спестяванията ми в банката получавах още толкова (360% бе лихвата) и пак не бе достатъчно, та се хванах на още две места на работа, за да си изхранвам семейството.Сиренето бе 4000 лв. за килограм. Долара през 1995 от 78 лв. за половин час скачаше на 89. Преди да ти продадат каквото и да е се звънеше на големите ченчаджии в София, за да научат курса в момента и тогава ти смятат цената в лева. Заплата се получаваше всяка седмица и доката я изкараш на улицата вече е на половина. Седнали някой да ми се оплакват от положението, правителството и Бойко Борисов. Щом има пари да се карат колите, да дават по 5-10 лв. за цигари на ден, не се лишават всеки ден от биричката, салатката и/или ракийката, то положението не е такова каквото се опитват да ни го представят някой.Нека тези, които се оплакват от ниските доходи да кажат колко работни места са сменили до сега! Аз съм на 50 и съм работил на 5 места, като на първото имам 7 години стаж, на третото - 5 и на петото - 10 години.
                        Няма начин да няма начин!

Коментар

Аз съм сменил 5 (ако броим и самонаемането), на 36 години съм, на текущото работя почти 11 години.... мдаааа, звучи страшно

Коментар

колега jenshen73 не съм искал да те обидя просто отговорих на въпросите ти (аз съм тъп или българската писменост яко е деградирала) и колега да ли съм зидар или незнам още какъв там ме нарече ама аз за 6 години с тая тъпа професия си изплатих апартамен за 150000лв. а ти цял живот неможеш да ги изкараш ако искаш ела на гости да го видиш ще черпя по ракиа София Младост 3 за да разрешим спора кой крив кой прав хахах

Коментар

На ви български манталитет. Направо ми иде да акам на темата, без извинения!

Коментар

zelenilkata написа:
                                колега jenshen73 не съм искал да те обидя просто отговорих на въпросите ти (аз съм тъп или българската писменост яко е деградирала) и колега да ли съм зидар или незнам още какъв там ме нарече ама аз за 6 години с тая тъпа професия си изплатих апартамен за 150000лв. а ти цял живот неможеш да ги изкараш ако искаш ела на гости да го видиш ще черпя по ракиа София Младост 3 за да разрешим спора кой крив кой прав хахах
                                Кире, аз да дойда да пием по една ракия а? И не се ядосвай трябва да има повече хора като теб, казвам го защото те познавам и знам че си момче на място, което знае и 2 и 200. Пък ако разчитате на правителството ще сте като онези от катуна дето чакат на банкомата. Или се оправяте сами или чакате милостиня за труда си, било то от Държавата или от Работодателя Ви.
                                Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
                                (\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
                                Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.

Коментар

Working...
                                X