Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Кой е виновен за цената на горивата?Бойко, Иран или ние сами

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

В момента са само 4 държавите с по-ниска цена.

Коментар

ele написа:
      idrltd написа:
      уж щяха да смъкват акциза, ама сега днеска министърчето като го настъпал Боко и евро комисаря, не няма да се променя нищо, и навсякъде по медиите само се тръби още ще скачат горивата, сега с Иран се оправдават, аз незнам дали петрола ни идва от Иран и какво общо има това при условие че петрола ни идва главно с танкери от Русия, какъв Иран,Ирак, Венецуела, Египет, Либия и незнам кои си , абе тия наште грабители управниците ни са си е.али ма.ата, заслужават да излезем и да ги изметем до крак, как всички са се наговорили едни и същи пари да дават, един бизнесмен няма дето дава европейски заплати, а "уж’ живеем в европа, и само да кажа на големите всезнайковци във форума дето казват на хората че са виновни че не работили достъчно. Колкото и да работят пак ще вземат 500 лева което не е достъчно да се води нормалеен живот, да не говорим да подържаш кола и да семейство, а така живеят 80% от българите,За мен виновни сме НИЕ че търпим шепа хора да си живеят близо 67 години като феодали, преди БКП сега СДС,БСП,,ГЕРБ все едни и същи с различни имена, които ни ограбват всеки божи ден.
      Колега, и друг път съм казвала, че човек има толкова възможности в живота, колкото си мисли, че има. Ако за теб единствената възможност, която виждаш, е да работиш за 500 лева, значи няма скоро да се оправиш. И да, българинът като цяло го мързи, гледа чашката и масата, не само че не може, но не иска и да се научи. Примери за това много и всеки, който си изкарва хляба, като работи за себе си, ще го потвърди. А като гледам никой във форума, който работи здраво, не се оплаква - оплакват се хората, които чакат някой да дойде и да им оправи живота. Цените са такива, каквито са. Вчера например да се включа в движението налято по главния път Варна-Бургас ми отне 15 минути. В края на магистралата след Варна до Приселци имаше задръстване - от какъв зор цените ще тръгнат надолу, при условие, че хората не слизат от колите си? А след като хората могат да карат колите си, то значи или имат пари, което е по-вероятно, или са прости да лишават себе си и семействата си от по-важни неща (има и такива хора).
      Еленце ти сигурна ли си че си добре, защото нещо много оптимистично ми звучиш да не си спала на отворен прозорец че не можеш да разбреш и видиш реалността около теб, и как разбра че примерно работя за 500 лева ами мога да работя и за 200, нали. Ти явно не знаеш колко наши сънародници си късат "дупето" за да си "докарат" тия пари и да си нахранят децата, и ти току що им каза истината че никога няма да се оправят. Мали като тръгне вуте да прави бизнес и захлеби, проблема е не да се прави бизнес а самият доход на глава от населението все сме в дъното на класаците и това не идва от това че примерно ти си много работна, а от една много проста причина че държавичката ни няма воля да дига постоянно минималната заплата и да я изравни с евро зоната, а прави ред глупости вдига минималния праг на усигуровките и ред неща които убременяват работодателя и не носят нищо за усигурения. Аз нямам против да караме най-скъпият безнин и дизел ама айде и всичко друго да ни е европейско и световно като доходи условия, това в момента е дисбаланс ( ниски доходи и високи горива,енергия и храни). относно това че този които изкарва достатъчно не се оплаква е пълна глупост, познавам хора които имат и изкарват достатъчно и ги бърка защото им излизат повече пари от джоба на фона на кризата в бг и слабо търсене на техните продукти и услуги. И най-вече ме е яд на хора като теб които не мислят и приемат всичко за даденост и ако им кажат утре бензина 20 лева "ами добре цената е такава каквато е", еми извинявай ама това си е чиста база глупост. До като не станем едно здраво и мислещо гражданско общество и не спрем да робуваме на партийни и шуробаджанашки интереси няма да излезем на чисто
      Fiat Stilo 1,9 JTD 115hp 2002г.
      Citroen Berlingo(B9) - 1.6HDI
      Skoda Fabia 1,9 SDI (спънат кон) 2005г. бивша служебна
      Renault Clio 1,5 DCI 2004-бивша
      ............

Коментар

idrltd написа:
        ele написа:
        idrltd написа:
        уж щяха да смъкват акциза, ама сега днеска министърчето като го настъпал Боко и евро комисаря, не няма да се променя нищо, и навсякъде по медиите само се тръби още ще скачат горивата, сега с Иран се оправдават, аз незнам дали петрола ни идва от Иран и какво общо има това при условие че петрола ни идва главно с танкери от Русия, какъв Иран,Ирак, Венецуела, Египет, Либия и незнам кои си , абе тия наште грабители управниците ни са си е.али ма.ата, заслужават да излезем и да ги изметем до крак, как всички са се наговорили едни и същи пари да дават, един бизнесмен няма дето дава европейски заплати, а "уж’ живеем в европа, и само да кажа на големите всезнайковци във форума дето казват на хората че са виновни че не работили достъчно. Колкото и да работят пак ще вземат 500 лева което не е достъчно да се води нормалеен живот, да не говорим да подържаш кола и да семейство, а така живеят 80% от българите,За мен виновни сме НИЕ че търпим шепа хора да си живеят близо 67 години като феодали, преди БКП сега СДС,БСП,,ГЕРБ все едни и същи с различни имена, които ни ограбват всеки божи ден.
        Колега, и друг път съм казвала, че човек има толкова възможности в живота, колкото си мисли, че има. Ако за теб единствената възможност, която виждаш, е да работиш за 500 лева, значи няма скоро да се оправиш. И да, българинът като цяло го мързи, гледа чашката и масата, не само че не може, но не иска и да се научи. Примери за това много и всеки, който си изкарва хляба, като работи за себе си, ще го потвърди. А като гледам никой във форума, който работи здраво, не се оплаква - оплакват се хората, които чакат някой да дойде и да им оправи живота. Цените са такива, каквито са. Вчера например да се включа в движението налято по главния път Варна-Бургас ми отне 15 минути. В края на магистралата след Варна до Приселци имаше задръстване - от какъв зор цените ще тръгнат надолу, при условие, че хората не слизат от колите си? А след като хората могат да карат колите си, то значи или имат пари, което е по-вероятно, или са прости да лишават себе си и семействата си от по-важни неща (има и такива хора).
        Еленце ти сигурна ли си че си добре, защото нещо много оптимистично ми звучиш да не си спала на отворен прозорец че не можеш да разбреш и видиш реалността около теб, и как разбра че примерно работя за 500 лева ами мога да работя и за 200, нали. Ти явно не знаеш колко наши сънародници си късат "дупето" за да си "докарат" тия пари и да си нахранят децата, и ти току що им каза истината че никога няма да се оправят. Мали като тръгне вуте да прави бизнес и захлеби, проблема е не да се прави бизнес а самият доход на глава от населението все сме в дъното на класаците и това не идва от това че примерно ти си много работна, а от една много проста причина че държавичката ни няма воля да дига постоянно минималната заплата и да я изравни с евро зоната, а прави ред глупости вдига минималния праг на усигуровките и ред неща които убременяват работодателя и не носят нищо за усигурения. Аз нямам против да караме най-скъпият безнин и дизел ама айде и всичко друго да ни е европейско и световно като доходи условия, това в момента е дисбаланс ( ниски доходи и високи горива,енергия и храни). относно това че този които изкарва достатъчно не се оплаква е пълна глупост, познавам хора които имат и изкарват достатъчно и ги бърка защото им излизат повече пари от джоба на фона на кризата в бг и слабо търсене на техните продукти и услуги. И най-вече ме е яд на хора като теб които не мислят и приемат всичко за даденост и ако им кажат утре бензина 20 лева "ами добре цената е такава каквато е", еми извинявай ама това си е чиста база глупост. До като не станем едно здраво и мислещо гражданско общество и не спрем да робуваме на партийни и шуробаджанашки интереси няма да излезем на чисто
        И кое ще накара работника да заработи повече, ако му е гарантирана минимална работна заплата 2000 евро? Аз щото тоя филм не го виждам. БГ работодател съм, не съм милионер, но ми е писнало от разни псевдо "служители", дето само отбиват службичката в работно време, щото и 10000 евро да даваш на някои плазмодии - те са си такива. И според теб как да давам на някой 2000 евра, ако тоя същия след 18ч. отива на час пром да прави конкуренция на моята дейност за 1/10 от цената? Дрънкате глупости щото чакате на заплата. Ама точно това и правите - от първа страница го пиша - ЧАКАТЕ!Я се хванете да бачкате и не кесайте по форумите!
        Steliyan's Life!
        FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000

Коментар

Ами работата бие на параграф 22. Също като дилемата кое е първо, кокошката или яйцето. Работника казва:аз няма да му работя на тоя за тия пари и се скатава . Работодателя каза: аз на тоя и лев горница няма да му дам, като го гледам как се скатава.Въртим се в омагьосан кръг.
          Фиат Панда 1.2 2006година
          Синджира си идва ,а козата я няма...

Коментар

jenshen73 написа:
            И кое ще накара работника да заработи повече, ако му е гарантирана минимална работна заплата 2000 евро? Аз щото тоя филм не го виждам. БГ работодател съм, не съм милионер, но ми е писнало от разни псевдо "служители", дето само отбиват службичката в работно време, щото и 10000 евро да даваш на някои плазмодии - те са си такива. И според теб как да давам на някой 2000 евра, ако тоя същия след 18ч. отива на час пром да прави конкуренция на моята дейност за 1/10 от цената?
            Детински лесно е да изкарам държавата намесено виновна в тоя случай, убеден съм че и ти можеш да изтъкнеш някой случай в който тя ако ти се меси по малко като работодател, ти може и да дадеш повече.......щото те нещата са навързани........работодателя определя заплатите на пазарен принцип - според търсенето и предлагането на работна ръка, освен ако кадъра му не е рядък и ценен.......при голяма безработица, търсенето на работна ръка не е голямо и съответно заплатата.......но пък и при бедна държава, ниско потребление и БВП заплатите също няма как да са високи, тъй като и приходите за работодателя ще са по малки.........начи пак скапаната държава е намесена.......еми ебаси скапаната държава е тва значик.....
            Alfa 156 2.0 TS
            Alfa 156 20VTurbo
            Fiat Coupe 2.0 20VTurbo
            Locost TF1 3.0V6

Коментар

idrltd написа:
              С едно нещо само не съм съгласен с idrltd - петролът, бензинът, дизелът това не са стоки като пъпеши, дини, банани и прочее. Това е природен ресурс, който глобално е с ограничено количество като уранът, златото и т.н. Цените му глобално са приблизително еднакви (с изключение на някои държави, които произеждат). Ако компанията Х в държавата У започне да продава горивото на цена по себестойност (което реално е невъзможно) и обяви брутално ниски цени, то всичкото танкер по света ще се изсипе там и ще купят целия производствен капацитет. Така прекупвачите ще вземат печалбата, която иначе компанията производител може да реализира, защото целия свят произвежда и продава на приблизително еднакви цени.И само да споделя още нещо, тъй като темата за цената съм я коментирал много пъти и ми е омръзнало да обяснявам. В рафинерията не се изчислява цената по способа инвестирано за суровина + производствени разходи + печалба = цена, тъй като в даден момент ти незнаеш какъв петрол преработваш - дали е купен днес, дали е купен преди 1 година и на какви цени е купуван. Рафинериите работят по друг начин, например: Всеки ден един чичо следи цената на дадения продукт в борсата, която е за неговия район (в нашия случай това е т.нар. Средиземноморска борса). Сверява какви са цените при комшиите и обявява цена на едро така, че в района на рафинерията да е неизгодно да идеш до комшиите и да си доставиш с цистерни от техните горива. След което, на 1 септември (примерно) един чичо пак сяда и прави следната сметка: за периода 1-31 август сме продали N тона продукти за Х пари - Y пари за суровина - Z пари за производствени разходи = ? И в този момент рафинерията разбира дали е била или не е била на печалба. Какво говори това - когато има големи флуктоации в цената на петрола, рафинериите могат да са на големи загуби или на големи печалби. След това нещата влизат в руслото си и работят с нормалния си рандеман. Проблемът е след това - акциз, ддс и търговската надценнка на Лукойл сформират над 50% от цената на едро на горивата. Като се прибави и надценката на самите бензиностанции и ето ти ги 2.80 за бензина.Незнам как по-просто да го обясня наистина!Та защо го обясних това - не можем да искаме нещо да му спадне цената, защото ни е нисък дохода, тъй като цената му в момента се определя на пазарен принцип - търсене и предлагане. А на Лукойл не им дреме дали ще продават тук, тъй като България сформира една малка част от количествата, които продава ежемесечно. Реално те могат да си пласират всички продукти в чужбина, т.е. цената им е нормална за световния пазар.

Коментар

idrltd написа:
                Да, абсолютно съм сигурна, че съм добре. Ние сме в дъното на класациите не само по доход, ами и по производителност. Освен това сме във валутен борд с всичките негативи от това. А минималната заплата теб какво те бърка - не държавата определя заплатата ти, освен ако не работиш в администрацията. А с коя минимална заплата да изравнява - най-ниската или най-високата? Не е важно колко получаваш, а какво можеш да си купиш с парите. Например като бях в Ирландия наскоро, един сандвич (малък, не като нашите от 3 ката) с някаква напитка ти струват поне 10 евро, в Англия същото удоволствие е поне 5 паунда, едно пътуване ти е 4 паунда, ако не ползваш карта, ако ползваш - 2 паунда - така че не само заплатите са различни - цените също - не можеш да правиш сравнения. Това за високите заплати и голямата производителност е мит - ежедневно се сблъсквам с българи, които получават европейски заплати, а работата им е под абсолютно всякаква критика. Даже като ми писне да оправям глупости, пускам една отрицателна оценка за работата им, а те, вместо да вземат бележка и да си оправят работата, започват от 10 кладенеца вода да носят да се изкарат прави. Така че проблемът не е само в заплатите, а в други неща, но ако не си се сблъскал с това, няма как да го схванеш. А за праговете се сърди на този, който ги въведе - тогава къде спахте?какво значи, че приемам всичко за даденост? За мен няма даденост - има много работа да постигнеш каквоти ти трябва. Но не виждам как цените на една стока ще паднат, след като подажбите й не падат. Направете като Гърция - вчера четох, че продажбата на горива е със спад от 50%, не си карайте колите да видим дали няма да падне цената. От друга страна ние нямаме петрол, така че сме зависими от цените в световен мащаб, така че цената няма как да тръгне рязко надолу. И последно - цените винаги вървят нагоре, така че това е посоката. На мен пък ми е много интересно как хората с ниските заплати могат ежедневно да си карат автомобилите при европейските цени - аз виждам тотално противоречие. Според мен хората получават под масата достатъчно, но за спорта - оплакват се колко им е ниска официалната заплата. Много нагло ми се струва
                Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.

Коментар

Още по бай Тошово време българина получаваше по 100лв заплата на месец а харчеше по 200. Така е и сега . :D :D

Коментар

ФЕРАРИСТ написа:
                    jenshen73 написа:
                    И кое ще накара работника да заработи повече, ако му е гарантирана минимална работна заплата 2000 евро? Аз щото тоя филм не го виждам. БГ работодател съм, не съм милионер, но ми е писнало от разни псевдо "служители", дето само отбиват службичката в работно време, щото и 10000 евро да даваш на някои плазмодии - те са си такива. И според теб как да давам на някой 2000 евра, ако тоя същия след 18ч. отива на час пром да прави конкуренция на моята дейност за 1/10 от цената?
                    Детински лесно е да изкарам държавата намесено виновна в тоя случай, убеден съм че и ти можеш да изтъкнеш някой случай в който тя ако ти се меси по малко като работодател, ти може и да дадеш повече.......щото те нещата са навързани........работодателя определя заплатите на пазарен принцип - според търсенето и предлагането на работна ръка, освен ако кадъра му не е рядък и ценен.......при голяма безработица, търсенето на работна ръка не е голямо и съответно заплатата.......но пък и при бедна държава, ниско потребление и БВП заплатите също няма как да са високи, тъй като и приходите за работодателя ще са по малки.........начи пак скапаната държава е намесена.......еми ебаси скапаната държава е тва значик.....
                    Въртиш сучеш - пак държавата ти виновна. А ти извън скапаната държава ли живееш, че не се вписваш? Не е нормално един служител да има 8 часов работен ден от който се стреми да скатае седем часа и 59 минути. Снощи съм бачкал до 2:30, а тази сутрин от 8:30 се занимавам с глупостите на клиенти. Клиенти, които си плащат разбира се, но не слушат. Нали работодателите бяха виновни? Имаме работа, вадим пари, зор обаче е да накараме някой да вади същите тия пари за нас и за себе си. Без да се скатава, без да мрънка, без да стои без работа. Преди 20 години имах един майстор дърводелец - та той ми каза - видя ли ти ръцете в джобовете - те уволнявам. Когато му казах "добре де, аз поставената задача я свърших, какво да правя", а той "Малко друга работа ли има в работилницата? Изчисти си тезгяха, измети пода, подреди изрезките. Млад си, за това ти казвам как да си намираш работа, но ако го повторя или потретя - хващаш дългата"... И така - научих се - ръцете в джобовете не трябва да стоят...
                    Steliyan's Life!

Коментар

Ей сега се връщаме от лунапарка в Морската градина, на водните колелета, варненци го знаят. Млади хора сложени на всичките атракциони, обаче толкова безумно ОТЕГЧЕНИЕ от тяхна страна, не е истина просто. Няма усмивка, няма внимание, физиономия ми се прави, че подавам картата и на девойката и се налага да стане да дойде да я вземе, а не съм аз този който отива да и я навре в ръцете. Детето ми е слънчево, на всички се усмихва, поздравява, казва ’чао’ - нуууууууууула внимание, да не кажа досадно отпъждане с ръка. Но ако ги питаш - ооо, аз работя бе, какво повече искаш, маркирам, пускам машината, на, произвеждам колкото германец. Единствено на надуваемия замък момчето проявяваше някакъв подход към децата, но може би по-скоро на фона на другите.

Коментар

@ls1: Типична родна картинка, а? Като бяхме в Китен - настаняваме се в едно заведение и започваме да чакаме да ни се обърне внимание - и така около 15 минути се правихме на невидими. Писна ми, дигнах жената и сина и си тръгнахме. А заведението имаше само 3 заети маси... Дал съм задача на един дизайнер преди 2 години. Още го чакам... Всъщност не го чакам - отдавна съм приключил с проекта с помощта на друг дизайнер. А тоя първия ми реве, че няма работа и пари... да бе...
                        Steliyan's Life!

Коментар

Това си е голата истина . Друг пример. Нашите футболисти се разписват за по 10,000 евро на месец както западните ,но видяхме продукцията им каква е . Не виждат,че ги няма никакви на терена ама иначе претендират за високи заплати. Така е във всяка една свера , за голямо съжаление.Навсякъде трябва все с рогата напред да вървиш.Позната си купува хладилник от Техномаркет на 14 юли . Днеска да го докарат , утре да и го докарат , та чак на 20 и звънят, че след 17 до 19 часа да си е у тях. Минава 20 часа минава 21 часа , тя е наела познати да и го качат на етажа и всички си отиват . Във 22.30 и звънят на вратата че са стоварили хладилника доло пред входа и да си прибере. Налага се след молби и 15лв на ръка да и го качат на четвъртия етаж . Те тия хора са за убиване . Това не е обслужване .

Коментар

Чета че има бензин над 3лв вече, от онези с добавките разбира се, но все пак психологическата граница е мината.

Коментар

Мда. Те така ни пробват дали ще мине номера и после - хоп до макарите.
                              VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
                              VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
                              VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
                              VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
                              Нека Силата на бъде с Нас...

Коментар

Очаквах около Ноември или Декември нафтата да мине 3-те лева но като гледам може и още Октомври да ги стигне... Но такъв е живота днес се возиш с колата утре ходиш пеш... А ние колкото и да се пънем и да протестираме нищо няма да променим и не го казвам защото съм непокист или нещо друго казвам го защото е така.Потреблението расте а предлагането е едно и също! Според вас какво щеше да стане сега ако горивата беха на цени от преди 10г. около 1-1.20 за литър? Прост пример час пик в София 18.00часа чакаш на светофара на орлов мост в 19.30 все още си на същото място.
                                Fiat Bravo 1.6multijet 105cv. Renault Laguna III 2.0dCI Automatic
                                Бившите :D Ford C-MAX 2.0 TDCI 136cv , Mercedes A170 CDI Automatic , Opel Vectra C 1.9 CDTI 150hp Automatic , Renault Scenic 1.9dCI , Megan grandtour 1.9dCI , Fiat Punto 1.9jtd , Alfa 145 boxer - Renault 5

Коментар

Working...
                                X