Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Кой е виновен за цената на горивата?Бойко, Иран или ние сами

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

idrltd написа:
    По същество колеги.
    По същество в глобален мащаб са виновни бурсуците дето софлират по медиите абсурдното твърдение че видите ли петрола бил пред изчерпване и ето ти оттам хиляди причини да го даваме скъпо като дефицитна и изчерпваща се стока, да и турим дебел акциз и да турим едни яки екологични такси, щото видите ли и имало някакво глобално затопляне, независимо че то няма нищо общо с нивата на С02 отделяни........А на местна почва е виновна скапаната държава, която не размърда механизмите който да отвържат пътеките за сваляне на цените на горивата......
    Alfa 156 2.0 TS
    Alfa 156 20VTurbo
    Fiat Coupe 2.0 20VTurbo
    Locost TF1 3.0V6

Коментар

Айде и от мен малко масло в огъня да налея. Гледам днеска по БТВ репортаж за Благоевград и ето какво казаха . Това го копирам от новините по БТВ.
      Работници търсят предимно шивашките предприятия. Някои фирми имат нужда от два пъти повече служители, от колкото имат в момента."В момента имаме 160 човека и се нуждаем от още толкова, за да работим на пълен капацитет", обяснява Георгиос Скурас, собственик на предприятие в град Рила.Скурас смята, че дава добри пари на работещите при него, винаги на точната дата и без да пропуска месеци, каквито оплаквания има от други фирми в бранша.Въпреки това е поставен в положението да се моли за работници.И докато работните места в халетата на гръка стоят празни, кафенетата в центъра на Благоевград са пълни.По официални данни безработицата в областта е 15%.
      Фиат Панда 1.2 2006година
      Синджира си идва ,а козата я няма...

Коментар

Нищо че работатя по 12 часа а са на 8 часов договор, нищо че работят в Събота и Неделя ,също по 12 и повече, нищо че са на по 200лв заплата ,а иначе за пред медиите са голяма работа!

Коментар

коцев написа:
          Айде и от мен малко масло в огъня да налея. Гледам днеска по БТВ репортаж за Благоевград и ето какво казаха . Това го копирам от новините по БТВ.
          Работници търсят предимно шивашките предприятия. Някои фирми имат нужда от два пъти повече служители, от колкото имат в момента."В момента имаме 160 човека и се нуждаем от още толкова, за да работим на пълен капацитет", обяснява Георгиос Скурас, собственик на предприятие в град Рила.Скурас смята, че дава добри пари на работещите при него, винаги на точната дата и без да пропуска месеци, каквито оплаквания има от други фирми в бранша.Въпреки това е поставен в положението да се моли за работници.И докато работните места в халетата на гръка стоят празни, кафенетата в центъра на Благоевград са пълни.По официални данни безработицата в областта е 15%.
          Че вярваш на Б.Б. го разбирам, но да вярваш на грък...
          VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
          VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
          VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
          VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
          Нека Силата на бъде с Нас...

Коментар

За съжаление да оставим настрана написаното ,но всекидневните ми наблюдения потвърждават написаното. Така ,че работа така като гледам има в изобилие ,но няма хора можещи да я работят. И тези дето работят така работят ,че след тях само псувни чуваш по адрес на работата им. Има и изключения ,но те са съвсем малко.

Коментар

Другарю Коцев, условията на труд са далеч от така представената истина!

Коментар

Както се казва - ’ползите от усиления труд са силно надценени’ Не мога да не се съглася с другаря Коцев - работа наистина се намира за млади хора, но това не означава че на тях им се работи...А не може за неквалифициран труд да се плаща голяма заплата ако не се лъжа????Пред очите ми е работата на жена ми, която всеки ден освобождава и назначава хора... като управител на магазин в голяма верига.Как па не можаха за 3 години да се намерят 80 читави човека, които да си гледат съвестно работата и да си пазят хляба бе?Вие знаете ли какво чудо е там?А да речеш да не им плащат - най- ниското ниво получават около 500лв заплата + работно облекло + други социални придобивки + твърдо 8 ( айде ако е блял - 9 ) часов работен ден с нужните фунционални почивки + заплата винаги и точно на 8мо число ( без изключения) + социални помещения за преобличане и къпане и почивка + ПЛАТЕН отпуск....А за това ниско ниво не се изисква никаква квалификация и опит - просто трябва да РАБОТИШ!Да не говорим че голямата система човек като е упорит и последователен има много възможности за израстване...
                Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
                Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
                ..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...

Коментар

Yavor написа:
                  ... просто трябва да РАБОТИШ!Да не говорим че голямата система човек като е упорит и последователен има много възможности за израстване...
                  +1
                  Няма начин да няма начин!

Коментар

Минавайки по улиците на Ловеч гледам следната картинка . Първата работа на младите магазинерки е да си изнесат малка масичка пред магазина ,да сложат кутията с цигарите на нея и чашката с кафето и прекарват половината от времето си там . Ама че в магазина има да се подрежда , да се чисти , да се разучава всяка една стока как се работи с нея , това хич не ги интересува. Почти винаги ние клиентите сме по осведомени как се работи с дадено изделие отколкото магазинерите .Отидеш в Общината ,същата работа . Всеки служител гледа да те прехвърли на друг без да те обслужи той ,въпреки че може . Отидох на преглед с колата . Вкарах я на канала и чакахме 20 минути . През това време ми написаха документите , вземаха ми 35лв и по живо и по здраво. А за тия 35лв те трябваше да ми я прегледат основно. Ниското заплащане ли е виновно ???А то не е никак ниско при тях.Така ,че работа има в изобилие навсякъде , но манталитета ни е такъв ,че гледаме първо как да излъжем , да чофнем нещичко , а останалото карай да върви.Тая седмица сменяха дограмата на едно помещение пред сервиза ми . Дойдоха юнаците ,взеха по един чук и натрошиха всички стъкла на старите прозорци така, че около помещението стана все едно слон е влизал в стъкларски магазин. А можеше съвсем по друг начин да се премахнат старите стъкла и пак да се натрошат, но вече в контейнера който е наблизо . Поставиха алуминиевата дограма и след тях останаха купчини с боклуци. Така не се работи . Човек трябва да изпитва радост от работата си а също и тия които ги гледат да се възхищават.

Коментар

коцев написа:
                      Човек трябва да изпитва радост от работата си а също и тия които ги гледат да се възхищават.
                      Това чак е малко прекалено - не всеки успява да работи това, което иска!Но не пречи дори и да работиш нещо дето не ти е насърце, да го правиш съвестно и отговорно!
                      Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
                      Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
                      ..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...

Коментар

Това са взаимно свързани процеси.Правиш нещо за някой и го правиш така, че не само той да остане доволин, а и околните и тези които ще дойдат и ще ти видят работата.Като видиш удовлетворението на клиента и на теб ти става приятно, че си доставил удоволствия на някой. Прибираш се вкъщи изморен, но умората не ти тежи, защото си получил морален стимул. Когато клиента е доволен те препоръчва на околните -роднини, приятели или случайни хора, интересуващи се от къде си се сдобил с прозорците примерно.Така ставаш търсен като фирма или просто работник във фирма.Човек движейки се през времето оставя диря след себе си. Колкото по-читав е човека, толкова по-дълга и видима е тази диря. Дори да си отиде от този свят тази диря ще напомня на хората за него.Ако си посредствен, мърляв, мързелив, колкото и да се напъваш нищо не остава зад теб. И като си отидеш, дори и роднините ще те забравят на следващият ден.

Коментар

Колега Коцев, аз пък съм свидетел на друго...Отивам на ГТП, върнаха ме, защото не им хареса ръчната ми...едното колело не задържало достатъчно на ръчна...Прегледаха ми всичко друго и ме поканиха най-любезно да ги посетя пак, когато отстраня проблема. Не съм и опитвал намек за черпня...събрах си документите и по живо, по здраво се разделихме, пари не са ми искали. Онзи ден в общината имах доста работа...обиколих 3 служби, никъде не срещнах проблем, даже съм приятно изненадан от обслужването, ако повече хора работеха така, щеше да е супер. Преди известно време, когато вкарваха нет вкъщи останах мн доволен- момчетата дойдоха, на входа сложиха калцуни на обувките, носеха си прахосмукачка за боклука дето направиха и не се наложи чистене след тях. Как да ги оставиш да си тръгнат без да си ги черпил кафе?От друга страна съм свидетел и на обратното- мърлявщина отвсякъде- дограмата...като ни я сменяха имах чувството, че ще падне блока, после се наложи да се дооправя от двама майстори...мъка. Боклука дето направиха, сигурно една седмица после не можахме да изчистим. Разни приятели се хвалят как колите им минали ГПТ, ама в пункта даже не са виждали колата...как да им обясниш, че си е за тяхна сметка...Една лелка ми се накара в един магазин на касата, тъй като попитах, защо една стока на щанда е 3,18лв, а тя на касата ми я таксува 5,20лв, толкова беше нагла, че чак ми стана кеф на душата да повикам управителя и да се разправям час и половина...Мога да изброявам още дълго за разни приятни и неприятни впечатления. Стигам до извода, че си зависи изцяло от човека.

Коментар

Диагнозата е ясна май. Ко праим?

Коментар

Правим каквото трябва, а да става каквото ще!

Коментар

Ми нищо. Стоим и гледаме сеир.

Коментар

Working...
                                X