Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Кой е виновен за цената на горивата?Бойко, Иран или ние сами

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Ако 30% от стойността на акта да влиза в джоба на жалбоподателя ще видиш колко бързо ще се оправим.Вчера ги слушам бургазлии как се оплакват от музиката на плажа, че била силна. Пита ги репортера - "Подадохте ли жалба в общината или някъде другаде?".От общината казват - "Ами няма подадена жалба, как да реагираме!" Българската поговорка казва - "Ако бебето не заплаче, никой няма да му обърне внимание."!Не е възможно до всеки един от нас да има контролен орган, но когато глобите са големи и пропорционални на съответния нарушител може да се постигне ефект.Надул някой музиката в блока след 22 часа, звъниш на 112 и пътрулката пристига. Правят акт му 1000 лв. и следващият път като стане 22 часа и музиката и осветлението ще гасят. Надул музиката в дискотеката след 22 часа, а вътре 200 човека. Пак звъниш на 112, идва патрулката и съставя акт. По 100 лв. на човек - 20 000 лв. Като му треснат 2-3 такива акта и ще затвори дискотеката.Българина не е по-различен от германеца, холандеца или англичанина, просто тях са ги стегнали с толкова високи глоби, че не смеят да си помислят да кривнат в страни от правия път. Те и затова откачат по-често от нас и избиват невинни хора с десетки, като в Норвегия!
    Няма начин да няма начин!

Коментар

Да де, точно за контрола говорим Днес ти правиш купон за рождения ден и съседа полицай от съседния вход вика колегите, пишат ти акт, плащаш глоба 1000лв. и вече си примерен.Утре същия тоя полицай прави купон за юбилеен рожден ден и ти викаш полиция, за да му съставят акт, обаче минава метър, защото е колега.Другите съседи виждат, че може да се мине метър и на всеки купон бутат по едно шише на куките, вместо да им пишат акт.Така хем куките отчетоха дейност с твоя акт, хем колегата си направи купона, хем съседите видяха безнаказан начин за правене на купони.Нарича се прецедент и точно на това се крепи цялата сган в тая вече толкова жалка държавица наречена от достойни хора на времето България....

Коментар

Освен това, не само им налагат глобите, но и си ги събират!
        VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
        VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
        VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
        VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
        Нека Силата на бъде с Нас...

Коментар

Аз на тебе, ти на мене...свински черва.

Коментар

глобите в бг за доста неща вече са по-високи отколкото в германия, холандия и пр. хората там подават тия сигнали, щото уважават себе си и околните, а това го правят, щото живеят като хора и държавите им се отнасят така към тях - глобяват се всички и глобата се събира от всички. в скандинавските страни изтрещяват по-често от останалите по съвсем други причини. най-близко до това, което им приписва по-горе колегата са англичаните, щото е ушито с камери навсякъде. според мен, най-смислен е начина на живот на немците - гарантирано оцеляване и културен живот (влиза им като добавка към социалните помощи) и умерени екстри.
            браво 1,6/90 - 09 г.

Коментар

Kuku, ако спреш до тук така ще се получи. Звъниш отново и ако си мъж и ти стиска излизаш при полицаите и ги следиш какво правят. Ако не предприемат необходимите мерки, пишеш една жалба до прокуратурата, че на еди коя си дата си позвънил на 112 и дошлата патрулка с полицай ... и полицай ... не са предприели необходимите действия понеже виновното лице ... е техан колега и т.н. Когато човек се хване на хорото го играе до край, а не се пуска като му стане нанагорно. Това е нашият контрол над контролиращите органи. Затова във въпросните държави никой не смее да си затвори очите пред явно нарушение, защото не знае от къде го гледат и могат да напишат оплакване, че не си върши работата.

Коментар

Ами според мен глобите са си соленички като се има предвид, че на 70% от населението 1 акт за превишена скорост си им е половината заплата. За мен проблема е, че няма никаква дисциплина и уважение към органите на реда и няма и как да има, като те спрат и почнат някакви дебели чичковци да се пазарят с теб и крачат все едно земята е тяхна, докато по-младия колега гледа и се учи "как се прави". По голям проблем обаче е, че тези хора в една реална ситуация на опасност, като атентат например, не знаят как да реагират адекватно а и гражданите нямат доверие в тях.
                Punto 2003 / 1.3 MultiJet Engine / 75 HP

Коментар

Спомняш ли си какво стана преди няколко години, когато от Нова Телевизия снимаха ченгетата да карат без колан на служба? Публично пред камерата началника им ги извика и им написа актове. Но по погледа на полицаите разбрах, че историята няма да свърши дотук. Едно птиченце ми каза, че седмици след това полицаите са побърквали от проверки колите на Нова Телевизия. Пък не си и спомням други подобни репортажи сякаш. Щом цяла телевизия им отнася отмъщението на полицаите, какво остава за отделния човек?Втори пример. Репортаж на телевизията, данъчни проверяват столичен пазар. Интересна клюкина, по време на проверката данъчните са спрели неправилно и колата им е закопчана със скоба. Данъчния (пред камерата) настоява да се смъкне скобата безплатно, щото лошо. Скобаджията свива рамене и си заминава. Следва светкавична, още на същия ден, данъчна проверка на слагащите скоби. Скобата е махната, безплатно.Хайде, контролирай.

Коментар

И пак стигнахме до библейските истини - "Не търси треската в окото на другия, а виж гредата в твоето!"За това писах, че трябва да ти стиска, когато преследваш другите, защото едно от условията е ти самия да си изряден. Останалото е тормоз, използване на служебно положение и т.н. Аз бих следвал колите на данъчните с баничарката и а спрат неправилно, а съм сложил скобата. Така ще ми изкарат повече пари от колкото могат да ми вземат като ми напишат акт.Същата е работата и с Нова телевизия. Ще ги снимам с камерите кой как спи на работното място, взема подкупи и т.н. За един месец ще ги разнищя и накрая кой ще уволнят, естествено шефа на КАТ, а не шефа на Нова. В момента се разправям с една, която освен изречението "Ти знаеш ли коя съм?", друго не знае. Е сега ще види коя е тя и кой е сина й. Имаме полицейска преписка, която ще стане наказателно производство и следва дело. В най-лошия случай - една година условно с три години изпитателен срок. Сина й като осъден с влязла в сила присъда ще го уволнят, защото не може да остане държавен служител и да видим как ще се оправят с две пенсии.

Коментар

Добре, да приемем, че заиграя хорото до край....Ама, кой край?! То това хоро край няма - насилието поражда насилие, ще започне едно дебнене, едно отмъщаване, едни чудесии.... И всичко това заради порочния затворен кръг, в който бива завъртяно населението, веднага щом издаде стон или не дай си Боже нададе вой от тъплата С държавата не можеш да се бориш, а за съжаление в нашия случай държавата е срещу населението, вместо да е в негова помощ - там е проблема

Коментар

Kuku написа:
                        вместо да е в негова помощ - там е проблема
                        По този въпрос сме направо в камената ера.Ако в Англия например те спрат за счупен фар и им кажеш, че си тръгнал за сервиза няма да имаш никакъв проблем. Най-много да ти кажат, че в рамките на два дни няма да те закачат, ако пак те спрат.У нас не само, че ще ти напишат акт, ами ще се обадят на колегите си на съседното кръстовище, че и те да те спрат и така и в следващото населено място, та чак до следващия окръг. Същото е и с данъчните. Като ти правят ревизия ти посочват грешките и пропуските и ти дават срок, в който трябва да се поправиш.У нас започват с репликата - "до тук си на 2500 лв. акт" и ако си с по дебел портфейл им даваш някой лев и се разминава до следващия път.За ДАИ няма какво да говорим. Има хора, които са по цял ден на пътя и могат много да разказват.Затова се движа с "цял снимачен екип" - две скрити камери, един фотоапарат и HD камера. А някой се опита да се гъбарка с мен, а съм пратил на шефа му 30 минутен филм за 10 минутна проверка. Остана на колата да сложа камера с GPS координати, дата и час в картината. От две години съм им обявил война и нямам намерение да я губя.

Коментар

Не съм съгласен! Даже напротив - прекалено са разбрани полицайте. Мен лично ме спираха 4-5 пъти, без нищо и си ме пускат, въпреки че съм с изтекъл акт от 11.2011! Нито пари съм им давал, нито нищо! Обикновенно си говорим, казвам по някоя смешка и така. Едни само ми се обясняваха 30 мин с цел да ги почерпя, но бяха пешеходен патрул от районното, а те акт няма как да ми напишат, затова им казах да пишат като им се пише и те ме пуснаха! Истината е, че ако не е чак таков нарушението, ако сте с акт или имате повече дупки от телбод по талончето и проявите малко чувство за хумур и непокизъм - обикновенно пускат да си ходите по живо и здраво!
                          Punto 2003 / 1.3 MultiJet Engine / 75 HP

Коментар

Така е, но както знаем "всяко стадо си има мърша" и дет се вика от мухата правят слон или ако някоя мутра или дървен философ, им е вдигнал кръвното преди теб може да си го изкарат на теб.По нашия край имаше двама страшни катаджии. И за най-малкото нарушение пишат акт без да се замислят. За щастие и двамата са пенсионери! Имаше един Тошко марката му викаха. Като беше на смяна движението спираше, така да се каже. Него пък го уволниха.Бе винаги има образи.

Коментар

Колеги от форума, темата ми не е за мизерията на Ганьо и какви сме ние, "а кои е виновен за цената на горивата". Моля администраторите да премахнат ненужните коментари от темата които са спам и разводняване на темата с глупости. По същество колеги.Ще го обесня по просто за по тъпичките които се правят на такива или са си такива:1. Ние сме си виновни че търпим2.Виновен е монопола( Бойко-Лукойл)3.Виновен е Иран и кризата около него ( най-вече спекулата)4.ниския ни доход на глава от населението, не че не работи наш Ганьо ами всички и най-вече държавата се оправдава че не може да вдигне минималната заплата на 350 Евро примерно,5.Не знам кои е виновен може би лейди гага или устата6.Не мога да отговоря )))
                              Fiat Stilo 1,9 JTD 115hp 2002г.
                              Citroen Berlingo(B9) - 1.6HDI
                              Skoda Fabia 1,9 SDI (спънат кон) 2005г. бивша служебна
                              Renault Clio 1,5 DCI 2004-бивша
                              ............

Коментар

Тогава и аз да го обясня като за по-тъпички.Виновно е международното положение.
                                VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
                                VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
                                VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
                                VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
                                Нека Силата на бъде с Нас...

Коментар

Working...
                                X