Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Кой е виновен за цената на горивата?Бойко, Иран или ние сами

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

jenshen73 написа:
    Докато имате време в 9:04 да си чешете пич масали по форумите - вие ще сте си виновни.
    А ти лично в 9:58 носиш ли някаква отговорност ?

Коментар

rotdot написа:
      jenshen73 написа:
      Докато имате време в 9:04 да си чешете пич масали по форумите - вие ще сте си виновни.
      Аз нося отговорност 24/7. Докато съм частник и всеки клиент може да ми звъни и в 22:58 щот нещо не му работело - не мрънкам. Мрънкачите са тия дето чакат на заплата и правят точно това - чакат и мрънкат.
      Steliyan's Life!
      FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000

Коментар

jenshen73 написа:
        rotdot написа:
        jenshen73 написа:
        Аз нося отговорност 24/7. Докато съм частник и всеки клиент може да ми звъни и в 22:58 щот нещо не му работело - не мрънкам. Мрънкачите са тия дето чакат на заплата и правят точно това - чакат и мрънкат.
        Всички не могат да бъдат ’частници’, все някой трябва да работи на заплата.

Коментар

rotdot написа:
          jenshen73 написа:
          rotdot написа:
          jenshen73 написа:
          Всички не могат да бъдат ’частници’, все някой трябва да работи на заплата.
          Лошото е, че много хора не работят, а "работят". Твърде много хора. И докато "чакат" на тая заплата - ги боли кафявото петно за промените в България. Само виж малоумните протести. Ако само за 3 дни спрат всички да зареждат гориво - цените ТРЯБВА да паднат. А ако незареждането е 1 седмица - ЩЕ паднат драстично. Но докато има опашки по бензиностанциите - цените НЕ са високи. Та за това пиша, че мрънкането по форумите НИЩО не променя.В една пазарна икономика не можеш да очакваш "държавата" в лицето на правителството да регулира цените.
          Steliyan's Life!

Коментар

да, ама хората не разсъждават така, щото по телевизията слушат само, че няма пари и, който искал повече - да си намерел (демек, който е кадърен). другите били некадърни и сами си били виновни един вид.и, като пример, някои катаджии си намират . да пуснем ли анкетка, колко от нас смятат таквизи блюстители на закона за по-кадърни от другите, дето се пържат по цял ден в слънце и студ за 500 евро?
            браво 1,6/90 - 09 г.

Коментар

slonikon написа:
              да, ама хората не разсъждават така, щото по телевизията слушат само, че няма пари и, който искал повече - да си намерел (демек, който е кадърен). другите били некадърни и сами си били виновни един вид.и, като пример, някои катаджии си намират . да пуснем ли анкетка, колко от нас смятат таквизи блюстители на закона за по-кадърни от другите?
              Докато "давате" на КАТ служителите рушвети - те винаги ще са по- от вас. Аз не давам. Излиза ми по-скъпо понякога, но въпреки това - не давам. Ако искаш мога да ти разкажа как мой служител си "чакаше" заплатата при мен... Търпението ми беше безгранично, но устисках седмица.
              Steliyan's Life!

Коментар

и аз не давам, но темата не е за това. точно твоят пример показва, че няма такова нещо като съвест - има контрол. както ти си взел мерки спрямо служителя си, така държавата трябва да взема мерки спрямо тази част от поданиците си, които не спазват правилата. щом не ги е взела, тя е виновна. ти що не го търпя тоя служител, като така или иначе всички са търтеи, мързели, лош мат’рял и пр.? да не си нае някой норвежец на негово място?
                браво 1,6/90 - 09 г.

Коментар

Не е въпроса в това държавата да вземе мерки срещу нарушителите, защото в една много голяма част държавата е нарушител и тя, ама МНОГО голям. А за нарушенията на държавата мерки трябва да вземем ние. Ето затова по конкретния въпрос вината си е наша. Само че 90% от народа колкото и да мрънка против връзкари, чиновници, рушветискащи, тъпи закони и т.н. - ОХОТНО се възползва като му опре до гъза. Всеки си има мрежа ’мой човек’, нали? Народа желае промяна стига да не се отнася конкретно до него. И както тъпия мързелив чиновник носи от 10 кладенеца вода да излезе прав, така и гражданина на РъБъ никога не е виновен, колкото и да е очевидно, и даже колкото и да е очевадно. Българина желае нафтата да е 2лв. Което ще значи, че някой си е свършил работата и е ударил едни яки, истински ревизии на продаващите гориво и ги е санкционирал за тоя горивен рекет. ОБАЧЕ българина няма да е съгласен и той да е подложен на също толкова искренни и истински ревизии. И затова си мълчи за горивата (пък и не само). И понеже знам, че много хора ще скочат да казват айде бе, ела проверявай, да си помислят хуууубаво до последната подробност колко са изрядни спрямо държавата. Осигуряване на реална сума, игрички с катализатор заради данък, бараката без документи на село, отсеченото дърво в моя си двор, да не изброявам, всеки си знае бакиите. Ооооообаче ние като сме в нарушение имаме оправдание - закона е малоумен! И ние даже не просто го нарушаваме, да, ние сме БОРЦИ за справедливост! Изравняваме везните, отвсякъде ни дерат, ще ментим и ние. Така че в момента цената на горивото е точно такава каквато народа я заслужава. Затова народа сам си е виновен. Аз смятам, че може и едни 3лв да преглътнем даже.

Коментар

@ls1: Да споменавам ли, че вече една седмица има още народ, който е неразбрал, че посред лято е ЗАДЪЛЖИТЕЛНО шофирането на къси или дневни светлини? Същото е и с всички неща изброени от теб - щом може да се наруши - що да се спазва. Редовния въпрос при мен е "Ама може ли без ДДС, нали си го взимаш от държавата?". Не не си го взимам ДДС-то. @slonikon: Пич, не съм си взел норвежец - просто промених платежните взаимоотношения - работи - получава пари, не работи - не получава пари. След като мрънка още една седмица как му била много работата - го изпратих по живо по здраво. Щом аз мога да върша и моята и неговата работа - ще си работя сам със себе си. Както и вече правя от 3 години.
                    Steliyan's Life!

Коментар

Ззззззадръжте малко отивам за бирата и пуканките...
                      Fiat Punto 1.1-Синята птица
                      Lancia Libra SW 2.4-JTD-Самолета! RIP - продава се на части...
                      Lancia Libra SW 1,9-JTD 115 hp

Коментар

Ами аз съм си намерил начина - докато хора като Ставииски или всички пияндурници които блъскат деца по улиците си живеят без адекватно на тяхното престъпление наказание - аз няма да си платя актовете, няма да си платя данъците и ще си мишкувам и ще се правя, че не съм получил изпратената призовка, пък ако искат да дойдат книжката да ми вземат! Колкото до горивата и не само за тях - трябват адекватни мерки, не някой да излезе, да се скара с полицайте, да блокира града в който живее за няколко дни, да свали правителството, на чието място да дойдат онези които сваляхме предишния път, цените да паднат със стотинки за 2-3 месеца и после да се дигнат с левове, за да се избие загубата! Цените на някой продукти сега са замразени, ама като дойде зимата и се разтопят, да видите как ще се вмиришат набързо!
                        Punto 2003 / 1.3 MultiJet Engine / 75 HP

Коментар

цената на горивото е каквато е в цялото ЕС. заплатите нямат нищо общо. заплатите се определят на държавно ниво. държавата е виновна. разсъждения, че видиш ли, от 500 млн. ЕС, тук има концентрирани от столетия някви 7 млн., от които нищо не става, са меко казано странни.и точно щото почти всеки си има мрежа "мой човек", може чрез нея да въздейства върху нещата. само трябва да спре да си мисли, че на всички "ни е калпава семката" и затва "дай аз да се спасявам".@jenshen73, ето, пак с българин си работиш . значи има и достатъчно работливи българи, за да не сме в положението на уганда. може би ако просто спрем да ги приравняваме с утайката на обществото...
                          браво 1,6/90 - 09 г.

Коментар

Ааааайде, лафа ’дай да не обощаваме’ .

Коментар

а на каква основа обобщаваш? ти минаваш ли на червено, ходиш ли мръсен и раздърпан, крадеш ли от супермаркета? ако да - твоя работа, но повечето хора не го правят. ако - не, що казваш, ние. кажи: всички вие сте виновни, а само аз съм нормален гражданин на тая държава.
                              браво 1,6/90 - 09 г.

Коментар

Е как кой е виновен?Комунистите са виновни.
                                FIAT FORUM BULGARIA
                                Ракията е над политиката

Видео от Италфест 2011

Коментар

Working...
                                X