galinchooo написа:
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Внимание!!!Има много ментета LED дневни светлини!!!!
Collapse
X
-
kosta написа:ele написа:didich написа:Нещо по темата, което прочетох току що http://fakti.bg/avto/46175-zakonni-l...vnite-svetlini не съм запознат, но тия които бързат да монтират допълнителни дневни светлини най вероятно вече са в нарушение и излишно даване на пари, демек ще си караме на къси и това е, освен ако нямаме фабрични дневни светлиниВсеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.
Коментар
-
slonikon написа:krasio_79bs написа:galinchooo написа:КАТ Бургас разрешават дневните светлини стига да са с ярка осветеност,сертификат и правилен монтаж и задължително да светят с габаринти светлини и да се изключват при къси.Запитването е направено днес към висши офицери от мои клиент на които съм му поставил вече такива лед светлини....
Коментар
-
На 1 януари 2006 година парламентът на Австрия въвежда задължително използване на светлините на превозните средства при движение. Година и половина по-късно равносметката е следната:Инциденти: (19,102) +12%Ранени: (24,850) +11%Убити: (324) +17%Деца: +13%Колоездачи: инциденти +43 %Мотоциклетисти: инциденти +46%, смъртни случаи +51%След консултация с офталмолози парламентът на Австрия гласува на 12 декември 2007 отмяна на задължението за движение с включени светлини. Половин година след отмяната на дневните светлини (1 януари 2008 се съобщава за по-малко инциденти:Убити: минус 5%Колоездачи: минус 25% инцидентиЕто и източника на мнението, което Костов естествено не приема на тоя етап поне:http://probook.bg/interview/Alfa 156 2.0 TS
Alfa 156 20VTurbo
Fiat Coupe 2.0 20VTurbo
Locost TF1 3.0V6
Коментар
-
А на бас, че никъде няма да намериш източника на тази "статистика"! Или смяташ, че това е оригинално проучване на Славчо Димитров от София?Ето, аз ще ти цитирам нещо по-интересно:Because of the dazzling effect of dipped Xenon headlights used as DRLs, Drivers Against Daytime Running Lights has been fighting this issue for years. It achieved a victory in Austria, against the dangerous glare that Xenon headlight DRLs acan cause. http://www.honestjohn.co.uk/faq/dayt...hts/Демек проблемът не е в ползването на фарове през деня, а в идиотите, които ползват ксеноновите си светлини и идиотите, които не са разписали изискванията както трябва.Brava 1.6 16V 103hp
Коментар
-
Предполагам,че не само в Бургас няма да има ядове.Стига светлините които си слагате да са истински а не измислени като един клиент преди малко.Закупил си от интернет естествено лед дневни светлини обаче само името им е лед светлини.След като му ги пуснах на трафа и до неговите му вързах и едни истински лед светлини,клиента се хвана за главата.Съжалявам че не снимах да ви покажа каква е разликата.Едните светят наистина а другите и за джобно фенерче не стават.При това теста беше в помещение.Представи си че са вънка на слънце какво става.Един катаджия колкото и да не разбира от лед светлини ще те спре.Защото те през деня нямат осветеност....само чиста гъзария......А що се отнася до запитването към КАТ,не искам да разнасям слухове или нещо подобно.Просто споделих какво са казали от там на мой клиент,след огледа на автомобила му.Съответно ви го споделям като информация(не слухове).Това че вие си го приемате за "слухове" си е ваша работа.....FIAT BRADVA 1,6 с няколко вентила
Коментар
-
galinchooo написа:Предполагам,че не само в Бургас няма да има ядове.Стига светлините които си слагате да са истински а не измислени като един клиент преди малко.Закупил си от интернет естествено лед дневни светлини обаче само името им е лед светлини.След като му ги пуснах на трафа и до неговите му вързах и едни истински лед светлини,клиента се хвана за главата.Съжалявам че не снимах да ви покажа каква е разликата.Едните светят наистина а другите и за джобно фенерче не стават.При това теста беше в помещение.Представи си че са вънка на слънце какво става.Един катаджия колкото и да не разбира от лед светлини ще те спре.Защото те през деня нямат осветеност....само чиста гъзария......А що се отнася до запитването към КАТ,не искам да разнасям слухове или нещо подобно.Просто споделих какво са казали от там на мой клиент,след огледа на автомобила му.Съответно ви го споделям като информация(не слухове).Това че вие си го приемате за "слухове" си е ваша работа.....VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
Нека Силата на бъде с Нас...
Коментар
-
Добре. Дайте предложение от куде да се купят "истински" LED-ове. Съответно и джаджата за автоматично пускане и спиране. Решил съм твърдо да си сложа пък каквото ще да става. Вчера за момент единия ксенон се загуби. Може и да е от лоша връзка или хубаво измиване, но твърдо съм решен, че няма да ги амортизирам безсмислено през деня на 35 градусова жега и ярко слънце.Nissan X-TRAIL 2005 2,2 136hp
Ex: Nissan Primera P12 Wagon 2,2 126hp
Ex: Fiat Marea Weekend 1,8 16v 97г. бензин & CNG
Коментар
-
В закона точно и ясно е писано че е задължително през деня да се кара с включени дневни или къси светлини. Никъде не се споменава нито за габарити, нито за халогени. Има си посочени изисквания как да се монтират. Никъде не е казано че трябва да са фабрично монтирани и т.н. Ако не светят достатъчно полицая да си намери уред и да ми докаже че действително е така. Черно на бяло е написано кое и как, така че и боговете ще мълчат, камо ли някъв си м-р Костов да ми прави свободни съчинения. Промяна на конструкцията е от лек автомобил да си направиш пикап или нещо друго. Не че съм се засилил да си слагам дневни светлини ...... но може и да се замисля.Chrysler Voyager 2.5TD/ 2000г.
ex. Fiat Tempra /`91 / 1.9TDS
Коментар
-
Дъщерята на 8 септ. ще си идва от Лондон и съм решил и аз да слагам ДРЛ. Който разбира кои са ментета и кои не нека ми избере най ефтините и най хубавите от сайта от който пазаруват те.http://www.ebay.co.uk/sch/i.html?_sa...esКупиха си духалка и плосък телевизор от там на доста по ниски цени от тук та се надявам и ДРЛ-то да е по ефтинджос.П.П. Аха нищо не съм направил с линка!...абе от ибей става въпрос!LANCIA Y10 1.1 Bosch monomotronik AGU Zavoli Голф 3 1.8
ВАЗ 2101-73г-екс ВАЗ 2101-74г.екс, самара-екс заз 965а екс Опел кадет екс
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар