при нас, докато не смениха водопровода и щранговете, просто не ставаше за пиене. в смисъл, че оставяше в устата един гаден вкус на метален окис. сега е перфектна на вкус.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Спиране на водата - дезинфекция?
Collapse
X
-
S_BANKOV написа:Yavor написа:jenshen73 написа:Дори в Девня съм пил вода от чешмата...slonikon написа:при нас, докато не смениха водопровода и щранговете, просто не ставаше за пиене. в смисъл, че оставяше в устата един гаден вкус на метален окис. сега е перфектна на вкус.Steliyan's Life!
FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000
Коментар
-
BO написа:Yavor написа:Всъщност най големия проблем не е мътилката от кал - колко кал трябва да влезе от ремонта за да я има мътилката навсякъде? Тонове?Всъщност най-големия проблем е изпразването на тръбите и корозията която моментално стартира докато има въздух на мястото на водата.Затова като я пуснат тече мътна - не от калта, а от ръждата...Едва ли е проблем къпането и миенето на чинии с тази вода, виж за прането - не съм сигурен - веорятно цапа...За пиене не говорим изобщо.@ls1 - та вие по принцип давате ли на детето да пие от чешмата? Щото на моя калапзанин почнахме да му даваме да пие от чешмата ако е свършила водата в бутилката едва преди година - две, а е близо 9 годишен.От друга страна пък, баба ми пие вода САМО и ЕДИНСТВЕНО от чешмата, разните минерални и трапезни води не й харесват - горчали....На 5.08.12 навърши 88 години, цял живот е пила вода без ’произход’...Та затова мисля че прекаляваме с втрисането!Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...
Коментар
-
ls1 написа:Не, не пием от чешмата може би десет години вече. Аз не мисля че проблема е толкова в утайки и ръжда, те минават и заминават, според мен те след такъв ремонт хлорират яко водата, за да изтребят каквото е влязло по време на ремонта. И после докато изфиряса хлора не съм сигурен как се отразява на това да си миеш чиниите с такава вода - после ядеш от тях. Да си переш дрехите - хлора вероятно ги поразваля, пък и после отгоре ти седят. Къпането със силно хлорирана вода също може би е проблем. А на всичкото отгоре никой не знае този хлор като се свърже с препарата от миялната, от пералнята, от шампоана - какво се получава. За пиене и готвене изобщо не говорим, питам за останалите неща.http://www.000webhost.com/151472.html <- безплатен хостинг без реклами
Peugeot 206 1.4 Hdi 2005 Ex: PUNTO 1.3 16v MULTIJET
FIAT БРАВО 1.2 16v
ФИАТ БРАВО 1.6 16v - трагично размазано
FIAT Punto 99` 1.2 - втората; Ford Orion 1.8 D- първата
Коментар
-
Yavor написа:BO написа:Yavor написа:Всъщност най големия проблем не е мътилката от кал - колко кал трябва да влезе от ремонта за да я има мътилката навсякъде? Тонове?Всъщност най-големия проблем е изпразването на тръбите и корозията която моментално стартира докато има въздух на мястото на водата.Затова като я пуснат тече мътна - не от калта, а от ръждата...Едва ли е проблем къпането и миенето на чинии с тази вода, виж за прането - не съм сигурен - веорятно цапа...За пиене не говорим изобщо.@ls1 - та вие по принцип давате ли на детето да пие от чешмата? Щото на моя калапзанин почнахме да му даваме да пие от чешмата ако е свършила водата в бутилката едва преди година - две, а е близо 9 годишен.От друга страна пък, баба ми пие вода САМО и ЕДИНСТВЕНО от чешмата, разните минерални и трапезни води не й харесват - горчали....На 5.08.12 навърши 88 години, цял живот е пила вода без ’произход’...Та затова мисля че прекаляваме с втрисането!A20DTH ЖТД ама не баш
1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда
Коментар
-
Е, с каква, каква... С чешмяна, с каква....Ти па и ти едни въпроси задаваш Повечето индустриални големи потребители на вода - бирената фабрика, за безахлоколно и др. си имат водоизточници. Имат обаче и инсталации за филтриране и незнам-си-какво-иране на водата. Иначе не им се получават ’питиетата’ Не че нещо ще стане като се пие от нашата вода, ама поне децата да попазим, че се не знае!Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар