Съжалявам ако съм объкрал раздела, но не намерих друга такава тема.Въпросът ми е такъв ... харесах си кола водях я на сервиз това онова и реших да я купувам , но разбрах че не и е плащан данъка от година и половина, а може и от повече време. Продавача ми каза че няма да има проблем с това и че ще се прехвърли при негов човек нотарюс, обаче мен ме притеснява да не стане или проблем в кат с регистрирането или в об6тината като я регистрирам за да плащам данъка или пък данъка да се прехвърли на мен и аз да трябва да плащам данъка които той не е плащал през миналите години? Благодаря за отговорите и се извинявам ако има МНОГО правописни грешки превеждах си текста на кирилизатор.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Въпрос с неплатен данък на мпс ?
Collapse
X
-
точно! Ако има такъв нотариус, значи е много глупав!Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD, 16V m-jet '04
Ex Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD '04; Ex Alfa Romeo 156 1.9 JTD '01; Ex Fiat Coupe 2.0 '95; Ex Fiat Tipo 1.6 i.e. '93; Ex Fiat 131 Mirafiori 1.4 i.e. '82; Ex Opel Vectra C 1.9 CDTI '05 Elegance, Automatic
Коментар
-
plamenHART написа:Ти дължиш данък от датата на придобиване/декларираш в двумесечен срок в данъчното/,за минали години-да си бере гайлето бившия собственик.първият ми автомобил беше ЖИГУЛИ
Lancia Kappa 2.020v 155 H.P
Велико Търново/ Горна Оряховица там ми е корена
Коментар
-
Преди 2 седмици си закупих автомобил. 1. За да си купя колата трябваше бележка, че предишния собственик е платил данъците пред нотариуса(окей явно тук ще минете някак)2. За да се регистрира колата в общината, мисля че вече няма хора които няма да я регистрират защото лихвите глобите и т.н. стават дебели, ТРЯБВА БЕЛЕЖКА/КВИТАНЦИЯ за платен данък от предишния собственик или УДОСТОВЕРЕНИЕ че не дължи данъци(издава се от общината за 8лв експресно ако продавача е инвалид и не дължи данъци).Тоест ако нямаш познати и в общината, може много жестоко да се наиграеш. За мен неплащането на данъци е причина да свалиш от цената стойността на данъците!Ето съвсем накратко закона(точка плащане на данъцу):http://www.lawsbg.com/articles/548-p...avtomobil.html
Alfa Romeo 155 1.8 8v MY Sport 95'
Alfa Romeo 155 T.SPARK 2.0 8V 92' & Браво 1.6 98'
Добло 02' 1.9 D- ех
Добло 06' 1.3 Mjet -ех
Коментар
-
Или вземи бележка за платен данък или намалете цената със сумата за неплатените данъци.Ако нотариуса направи сделката без платен данък, то в общината ще стане беля и пак ти си на топа на устата.И внимателно си чети договора, да не се окаже, че стиния шрифт ти прехвърля автоматично това задължение, а продавача само повтаря ’няма проблем, няма проблем....’, защото има и такива случаи....
Коментар
-
Kuku написа:В общината искат именно тази бележка за платен данък от предишния собственик.И тъй като по закон нотариуса е длъжен да я изиска, то ти със сигурност трябва да я имаш, поне в копиран вариант.VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
Нека Силата на бъде с Нас...
Коментар
-
Много хора различно казват... а иначе ако им покажа в договора за прехвърлянето че пише "колата е с платени данъци" както ще пише защото такава бележка на дали ще имам а иначе ще ми начислят данък за цялата година или за предишни негови данъци (а той мисля че даже няма данъци защото изобщо не е регистрана преди в об6тината той е първи собственик на колата взимал я е от чужбина)
Коментар
-
lubo44 написа:Също така имам един приятел които взе кола по същия начин и бив6ия собственик не беше плащал данъци 6 години и всичко си мина ок без оня да е плащал ... и об6тина и нотарюсVIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
Нека Силата на бъде с Нас...
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар